Rusijos gyventojus ir ekspertus glumina mįslinga būtybė

Pradėjo Benamis, rugsėjo 04, 2015, 11:27:20

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Vakarinėje Rusijos dalyje, Sosnovy Bor mieste, ant Kovaši upės kranto buvo rasta maža paslaptinga būtybė. Nei vietos gyventojams, nei ekspertams nepavyko nustatyti, kas tai per padaras, rašo „mysteriousuniverse.org".



Moteris, vardu Tamara, korespondentams teigė, kad keistąją būtybę rado prie Kovaši upės, kuri įteka į Suomijos įlanką netoli Sankt Peterburgo įsikūrusiame Sosnovy Bor mieste.

Kai kurie Tamaros draugai tvirtino, kad neįprastos išvaizdos būtybė yra mutavęs viščiuko embrionas. Bet jos tokia versija neįtikino, tad pavadino mistišką padarėlį Kesha (toks yra ir žinomos JAV atlikėjos vardas). Šiuo aspektu tyrėjas su Tamara iš dalies sutiko.

Panašu, kad šis mažas kūnelis nėra nei žuvies, nei paukščio. Padarėlio kaukolė yra neįprastos formos, o kaklo ir sparnų jis neturi.

Biologas Jegoras Zaderevas Rusijos televizijos interviu sakė, kad ištyrė neįprastą būtybę, tačiau taip pat nesugebėjo nustatyti, kas tai yra. Jis pareiškė, kad reikia atlikti ilgus mokslinius ir genetinius padaro tyrimus.



Ekspertas iš Krasnojarsko Biofizikos instituto taip pat apžiūrėjo būtybę ir negalėjo pasakyti, kas tai yra. Tad mįslingas kūnelis bus išsiųstas į Maskvą tolimesniems tyrimams.

Nenuostabu, kad vietiniams gyventojams kilo įtarimas, kodėl niekas negali jiems pasakyti kas tai per būtybė, iš kur ji atsirado ir kodėl jos galva tokia didelė. Jie nepasitiki ir ekspertais, kurie kėsinasi nušvilpti iš jų įrodymą.

Gyventojai baiminasi, kad paslaptingasis padaras gali būti ateivis, ar dar baisiau - Leningrado atominės elektrinės veiklos pasekmė. Sosnovy Bor buvo pastatytas būtent dėl šios elektrinės - miestas buvo skirtas jos darbuotojams apgyvendinti.

Elektrinė pradėjo veikti 1975 metais, o jos istorijoje ne kartą įvyko nelaimingi atsitikimai ar išsiliejo pavojingos medžiagos. Trys žmonės žuvo praėjus vos mėnesiui nuo elektrinės atidarymo, nes įtrūko aušinimo įrenginys ir išsiliejo užterštas vanduo.

1976 ir 1979 metais elektrinėje įsižiebė gaisrai, dėl kurių ir vėl nutekėjo nuodingas vanduo. Kiti nelaimingi atsitikimai sekė 1990, 1991, 2000, 2005 ir 2009 metais. Tad gyventojų susirūpinimą suprasti - nesunku.

Problemos šioje atominėje elektrinėje neramina ne tik vietinius gyventojus, bet ir netoliese gyvenančius suomius, kurie yra įsikūrę kitoje Suomijos įlankos pusėje.



lrytas.lt

Aukštyn