Ar įmanoma sapnų telepatija?

Pradėjo Benamis, rugsėjo 21, 2014, 13:46:16

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Sapnų telepatija - tai ypatingai stiprus ryšys, kurį žmogus gali jausti su vienu ar keliais artimais žmonėmis. Tokie asmenys gali bendrauti telepatiškai tarpusavyje sapnuodami. Austrų psichoanalizės pradininkas S. Freudas šį reiškinį taip pat analizavo ir bandė paaiškinti. Šveicarų psichiatras ir psichologas Carlas G. Jungas taip pat tikėjo telapatija ir bandė sukurti sistemą, kuri logiškai paaiškintų šio paranormalaus reiškinio prigimtį.

Mokslininkai visada skyrė dėmesio, kad išsiaiškintų dalykus, kurie nėra tiesiogiai susiję su kūnu. Elektros inžinierius, išradėjas Nikola Tesla yra pasakęs, kad žmonija pirmaus dešimtmečiu, jei skirs daugiau dėmesio ne fizinių dalykų tyrimams.

XX amžiaus 7 dešimtmečio viduryje amerikiečių psichoanalitikas Montague Ullmanas iškėlė hipotezę, kad žmonės gali sapnuoti apie atsitiktine tvarka atrinktus dalykus, jeigu jiems nurodoma tai sapnuoti. Jis atliko tyrimą su meno dirbiniais, filmais, nuotraukomis ir kitais daiktais. Eksperimentai tęsėsi ilgiau nei dešimtmetį. Juose dalyvaudavo telepatijos žinių siuntėjas ir gavėjas. Iš pradžių jie trumpam susitikdavo laboratorijoje. Paskui, prieš einant miegoti jie būdavo nuvedami į atskirus kambarius. Telepatijos „siuntėjas" savo miegamajame rasdavo voką, kuriame būdavo piešinys ar fotografija. „Gavėją" tyrėjai pažadindavo, kai jo sąmonė patekdavo į greitų akių judesių miego fazę (REM), pasižyminčią ryškiais sapnais, ir užrašydavo sapno, kurį jis sapnavo ataskaitą.

Vieną kartą tyrėjai telepatijos „siuntėjui" voke paliko tapytojo E. Degas paveikslo „Šokio mokykla" atvirutę. Joje vaizduojama grupė jaunų merginų šokio pamokoje. „Gavėjo" sapno ataskaitoje buvo toks pasakojimas: „Buvau klasėje, kurioje buvo apie pusė tuzino žmonių. Regis, tai buvo mokykla. Kažkokia jauna mergina bandė šokti kartu su manimi". Galbūt tai yra įrodymas, kad žmonės gali turėti įtakų kitų sapnams.

Tai ne vienintelis atvejis, kai buvo užfiksuotas telepatijos atvejis. Šį kartą telepatijos „siuntėjais" buvo paskirti amerikiečių kantri grupės nariai. Koncerto metu buvo parodytas spalvotas filmas apie erelių lizdus, taip pat buvo pateikiama informacija apie kitus pasaulio paukščius bei mitologinį feniksą. Filmas buvo rodomas tuo metu, kai grupė atliko dainą „Jeigu nori būti paukščiu". Telepatijos „gavėjais" tapo penki savanoriai, kurie buvo nugabenti į vietą, esančią maždaug už 150 km nuo grupės narių viešbučio. „Gavėjai" žinojo, kur vyksta koncertas ir jie turėjo naktį pabudę papasakoti, kokią žinutę perdavė kantri muzikantai. Viena iš gavėjų, pažadinta REM miego fazėje, papasakojo apie kažkokį mitologinį paukštį: grifą ar feniksą. Trys tiriamieji pasakojo apie gyvates, vynuoges ir embrioną liepsnose. Penktasis respondentas prisiminė sapną apie žuvėdrų būrį, skrendantį per ežerą. Taigi du iš penkių tiriamųjų grupės perduotą žinutę apibūdino labai tiksliai.

Pagal kvantinę fiziką viskas, kas vyksta žemėje ir visatoje, gali būti paaiškinama, remiantis tarpusavio ryšiais. Pavyzdžiui, vienu metu yra sukuriami du tokie patys elektronai, jeigu vienas iš jų yra išsiunčiamas į vieną visatos tašką, kitas automatiškai nukeliauja į kitą, nesvarbu, kiek kilometrų juos skirtų. Kas tiksliai įvyksta informacijos perdavimo metu šiuolaikinis mokslas bent kol kad paaiškinti negali.

Be to, reikia atsižvelgti į tai, kad eksperimentuose buvo analizuojami sapnai, kurie yra visiškai kitokia, pakeistos realybės būsena, apie kurią kol kas labai mažai žinoma. Manoma, kad tai gali būti visiškai kitoks pasaulis nei tas, kuriame pabundame. Kita vertus, galbūt tikroji realybė ir yra sapne, o sapnas yra tai, kad mes pabundame?

Kiekvienas gali pabandyti perduoti telepatinę žinutę per sapną. Visų pirma žmogus turi būti labai atsipalaidavęs ir ramus. Jis turi aiškiai įsivaizduoti asmenį, su kuriuo norėtų pabendrauti kitoje realybėje. Tada perduoti žinią, pagirti tą žmogų. Kalbėti tol, kol atrodys, kad jau gana. Paprastai „siuntėjas" pats pajunta, kad ryšys su toli esančiu žmogumi yra užmezgamas, yra intensyviausias ir pradeda silpnėti. Rekomenduojama telepatiniu būdu per sapnus bendrauti su tais žmonėmis, kurie domina, kuriems norima pasakyti gražių žodžių ir palinkėjimų. Pyktį ir agresiją telepatijos sapnuose „gavėjas" gali blokuoti.

priekavos.lt

Aukštyn