Kodėl mirksi mergaitės mumija Palerme?

Pradėjo Benamis, rugpjūčio 07, 2014, 14:40:44

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Pačiame Palermo pakraštyje, Sicilijos salose (Italija), ten, kur apsilanko retas turistas stūkso paslaptingos Kapucinų katakombos. Būtent čia amžinu miegu miega pati gražiausia pasaulio mumija. Tačiau ne vien tik grožiu ji garsėja.

Vietiniai garsiausią Kapucinų katakombų mumiją vadina miegančiąja gražuole, kuri neva kaip prancūzų autoriaus Šarlio Pero veikėja užmigo amžinu miegu iki tol, kol ją pažadins išrinktojo princo bučinys. Tačiau tai nutiko ne tais laikais ir ne ten, kur gyveno garsusis pasakų autorius. Belieka tik stebėtis sutapimais, kurie vyksta visame pasaulyje.

Mergaitės mumijos laikas, regis, visai neveikia. Ji ne tik atrodo kaip gyva - ji dar ir mirksi. 1920 metais Rozalijai Lombardo buvo sukakę tik dveji metai, kai ji netikėtai mirė nuo plaučių uždegimo komplikacijų. Apie trumpą Rozalijos gyvenimą nėra išlikę daug duomenų, tačiau žinoma, kad po mirties jos kūną balzamavo talentingas šios srities meistras Alfredo Salafia. Tik visai neseniai mokslininkai išsiaiškino jo darbo paslaptis, kaip balzamuoti kūną taip tobulai, kad jis išliktų kaip gyvas kone amžinai.

Mirksinčią Rozalijos Lombardo mumiją Kapucinų katakombose galite pamatyti ir vaizdo įraše:



Jis balzamavo kitokiais principais negu senovės egiptiečiai - proceso metu išlikdavo nepažeisti visi vidaus organai. Iki šiol mergaitės kūnas guli Kapucinų katakombose, nepavaldus laikui. Į ją žiūrint atrodo, kad mergaitė saldžiai snaudžia minkštuose pataluose, neklusnios, šviesios garbanėlės krenta jai ant veido ir plaukus vis dar puošia senovinis, baltas kaspinas.

Rozalijos Lombarbo palaikai žmones domina ne vien dėl kūno balzamavimo subtilybių, bet ir dėl keistų reiškinių, kurie susiję su ja. Praėjus beveik šimtmečiui po mergaitės mirties, muziejaus lankytojai iki šiol tvirtina, kad matė mergaitę mirksinčią po stiklinio karsto dangčiu. Kad ir kaip keistai tai skambėtų, lankytojai iš tiesų pastebi tokį keistą reiškinį keletą kartų per dieną ir jis yra užfiksuotas vaizdo įrašuose. Mergaitė tai atmerkia, tai užmerkia savo mėlynas, plačias ir blizgančias akis, kurių visiškai nepaveikė laikas.

Egzistuoja daugybė teorijų apie šią miegančiąją gražuolę ir kodėl ji mirksi. Kai kurie tiki, kad mergaitės nerami siela vis dar gyvena jos tyrame kūne. Kiti mano, kad keistą fenomeną lėmė drėgmės pokyčiai katakombose. Didžiausi skeptikai tvirtai įsitikinę, kad mergaitės mirksėjimas tėra iliuzija, optinė apgaulė, kurią sukuria per šoninius langus įsiskverbę saulės spinduliai. Manoma, kad mergaitė gali mirksėti ir dėlto, kad jos akių vokai niekada nebuvo visiškai užmerkti. Bet koks vėjo, drėgmės pokytis gali „priversti" ją mirksėti. Kad ir kaip bebūtų, visi sutinka tik dėl vieno dalyko: tai tikrai pati gražiausia mumija, kokia tik egzistuoja šiame pasaulyje.

Rozalijos Lombardo mumifikuotą kūną po stiklu gali pamatyti visi norintys. Kapucinų katakombos, esančios Palermo mieste, yra atviros visiems lankytojams, nusipirkusiems bilietą. Be Rozalijos čia galima apžiūrėti šiurpią ir makabrišką virš 8000 žmonių mumijų ekspoziciją.

priekavos.lt

Whitenblack

Hmmm.... Visai įdomu. Aiškint būtų galima ir moksliškai ir magiškai turbūt , tačiau nesiimčiau nei to , nei to. Manau tokį dalyką reikia palikt ramybėje ir tiesiog grožėtis ,,stebuklais". :)
Dėkui už straipsnį , apie būtent šią - dar nebuvau girdėjęs.

Aukštyn