Vizualizacija: nusipieškite sėkmę

Pradėjo Benamis, lapkričio 12, 2013, 15:30:10

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Svajonės? Ne, ne, ne. Holė Golaitli (kultinės Trumano Capote knygos ir pagal ją pastatyto filmo „Pusryčiai pas Tiffany" herojė, aktorė Audrey Hepburn) ne svajojo, ji save įtikino, kad gali ir gyvena prašmatnų gyvenimą.

Taigi ne svajonėse esmė. Tiesiog pasikalbėkime apie tikslus, kuriuos norite pasiekti. Jau matote save pražilusius ir išsekusius, galbūt net neturinčius jėgų džiaugtis tuo, ko norėjote, troškote iki skausmo taip ilgai? Galima to pasiekti be skausmo.

Tereikia mintyse, vaizduotėje, nusipiešti, iki menkiausių smulkmenų įsivaizduoti trokštamą objektą, tai yra padaryti jį regimą. Iš pradžių tik savo galvoje.

Be to, tai neturi nieko bendro su svajojimu. Neva gulite sau pievoje ar ant sofutės ir nieko nedarote, tik svaigstate nuo savo svajų. Turime kryptingai siekti tikslo, tik ne aklai, švaistant jėgas, o prieš akis aiškiai, tarsi kino kadruose, nupieštuose paveiksluose, matyti išsipildžiusį savo norą.

Šis metodas atrodo kvailas? Bet esmė ta, kad mūsų protas pasaulį priima per mūsų mintis, jis nesuvokia praeities ar ateities. Jei mintyse kartosime, kad jau turime, pasiekėme, ko trokštame, tą netrukus pamatysime realybėje. Vadinkite tai saviapgaule arba savipagalba per savitaigą.

Viskas vyksta labai paprastai. Turite apsibrėžti, koks yra jūsų tikslas: pasveikti, įsigyti naują automobilį ar laimėti patinkančio žmogaus dėmesį ir meilę.

Skirkite šiek tiek laiko ir aiškiai įsivaizduokite, pamatykite trokštamą dalyką, labai realų, su smulkiausiomis detalėmis.  Kokios spalvos yra automobilis, ką laikote šoninėse durelėse ar daiktų dėkle, kur jis stovi, kaip juo pajudate ir kur vairuojate, kas važiuoja kartu su jumis?

Šį vaizdą reikia sukti mintyse tol, kol  jis tarsi išsigraviruos smegenyse, galėsite paleisti tarsi filmą.

Galima ir susikurti trokštamų dalykų koliažą: išsikirpti paveikslėlius, kurie atitinka jūsų vaizdinius ir juos suklijuoti ant kartono, storo žurnalo viršelio. Kai kurie žmonės net susikuria norų sieną. Darbo kambaryje susikabina dalykus, kurie jiems yra svarbūs, kurių siekia, nori juos realizuoti.

Kaip veikia šis metodas? Rega, akys mums suteikia gausybę informacijos. Tai, ką matote mintyse ar ant savo norų sienos, jus tarsi užhipnotizuoja, vaizdai jūsų sąmonėje užsifiksuoja kaip tam tikri simboliai.

Smegenys veikia pagal savus, o ne realybėje mums pažinius dėsnius. Iš kur gausiu tiek pinigų tam automobiliui?! Kaip atkreipsiu jo ar jo dėmesį, jei net nežinau, kur galėčiau net netyčia susitikti? Kaip pasveiksiu, jei aiškiai visi tyrimai rodo, kad be vaistų - niekur, juos gersiu visą gyvenimą? Natūralu, tokie klausimai mums kyla, bet jie nepadeda.

Smegenys kuria savo realybę, nors, mąstant logiškai, atrodo, kad žmogus kliedi, apie ką čia jis klejoja: „Kokia nauja mašina? Patinku jam / jai? Ai, pasižiūrėk į veidrodį!"

Vaizdiniai, kurios matote tikroviškai, pasiekia jūsų pasąmonę. To sąmoningai negalite padaryti. Vizualizacija pakelia nuotaiką, nuramina (nes žmogus regi tai, ką jau pasiekė), įtampa kūne atslūgusi, jis jaučiasi laimingas, nebėra tos iki skausmo pažįstamos baimės, ar pavyks ar nepavyks, koks bus rezultatas, jokios panikos, nervingumo, o jei nepasiseks... Ko bijai, tą ir pritrauki. Kai atsipalaiduoji, leidi pasąmonei dirbti tau, pritrauki daug daugiau, geriau, aukščiau, verčiau...

Norint užsiimti vizualizacija, nereikia jokių ypatingų talentų ar gebėjimų. Tik skirkite laiko ir kurkite vaizdinius. Ir jokiu būdu negalvokite, kad taip tik švaistote laiką, paistaliojate, ne, jūs tiesiog susikaupiate, susikoncentruojate.

1.Iškelkite sau tikslą, ko norite pasiekti. Jis turi būti konkretus, aiškus.

2. Mintyse susikurkite tikslų vaizdinį. Galite pasidaryti koliažą, pasitelkti į pagalbą paveikslėlius (pavyzdžiui, išsikirptus iš žurnalų).

3. Skirkite laiko ir „įrašykite" šį vaizdinį į atmintį. Leiskite pasąmonei dirbti už jus.

Kuo aiškiau visa tai regėsite, tuo geriau. Kažkuriuo metu pasąmonė padės lygybės ženklą tarp susikurto vaizdinio ir jo egzistavimo jūsų realybėje.

Gyvenime susiklostys aplinkybės taip, kad pačių pastangomis ir, sulaukę netikėtos aplinkinių pagalbos, pasieksite numatytą tikslą.

Netikite? Pamėginkite, ir pažiūrėkite, kas bus. Neskaudės. Gal net padės.

Astromanija.lt

omcikas

Pavyzdžiui jei mano konkretus tikslas laimėti tele loto nemažiau 500 000lt būtent laimėti, ne užsidirbti, ne paveldėti. Link to einu išsivaizduoju ką darysiu su laimėtais pinigais, kaip juos investuosiu, ką pirksiu ir t.t tikslingai siekiu tikslo perku bilietus, skaitau apie dideles sumas laimėjusius žmones,bandau suprast kas ir kaip..
Kaip mano pasąmonė gali tai įgyvendint ? Kokiais keliais ?  :)
Šiaip straipsnis įdomus ir tikiu,kad daug ką galima pakeist perprogramavus savo mastysena, bet va iki galo kaip visa tai veikia nesuprantu.

Benamis

Citata iš: omcikas  lapkričio 12, 2013, 17:03:46
Šiaip straipsnis įdomus ir tikiu,kad daug ką galima pakeist perprogramavus savo mastysena, bet va iki galo kaip visa tai veikia nesuprantu.


Man sis straipsnis primine filmo The Secret minti, ten detaliau pasakojama kaip veikia vizualizacija, tai galiu tik patarti ji perziureti, gal truputeli aiskiau pasidarys :)

paragraf 78

Pažįstu vieną žmogelį, kuris bando vizalizuotis turtus pagal The Secret ir panašias knygas. Jis vaikšto ir elgiasi kaip veslininkas, bet kaip jau N metų tie pinigai nesivializuoja taip ir nesivializuoja :)

Benamis

O man mazesni dalykai tikrai buvo is dangaus nukrite (netiesiogiai zinoma), kai kiekviena vakara apie juos galvodavau. Be to ne tik daiktai, o ir zmones ;D

paragraf 78

Benami, o tau neatrodo jog tai galėjo būti tiesiog sutapimas? :)

Benamis

Po siu zodziu prisiminiau Teroro tema: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2406.0 ;D

Viska galime nurasyti i sutapimus savo gyvenime :) Tiesiog keli atvejai buvo kuriuos priskirciau prie:

Citata iš: Teroras  spalio 30, 2013, 19:26:58
- Protu nesuvokiams ir matematiskai neimanomas sutapimas: http://visaziniuforumonariuracionalusaiskinimas.lt


cia juokauju zinoma, bet esme tame, jod man taip neatrodo. Tikejimo klausimas. Tu pvz. netiki, tai tau visi panasus dalykai bus eiliniai sutapimai. Kadangi as is dalies noriu tiketi, tai linkstu prie vizualizacijos procesu.

Kaduceus

#7
lapkričio 12, 2013, 18:14:06 Redagavimas: lapkričio 12, 2013, 18:15:41 by Kaduceus
Buvau labai stipriai susikoncentravęs į sėkmę nuo pat ryto... Turiu omenyje nuo prabudimo. Nors jokių vizualizacijų nedariau, kažkaip savaime gavosi šitaip padaryt. Ir tą dieną laimėjau 20 litų iš "nutrinimo bilietų" loterijos, kažkaip nusipirkau prieš einant į darbą, nors niekad anksčiau nepirkdavau. Galvojau, kad labai gera diena ir pavėlavau į paskutinį autobusą, o eiti pėškom - 10 km. Galvoju eina N... tą sėkmė. Ir autostradoj Vilnius/Kaunas pakeliui radau pilną maišą žolės :D Kokie 3 gramai ten jos buvo. Gal ir off topic. Bet kažkas tikrai veikia :D Nežinau ar tai kažką turi su vaizduote ar ne, bet tiksliai žinau, kad tai turi su dėmesio koncentracija ir sąmonės būsena. Nes kiek sekiau save, tuose taip vaidamuose sėkmės momentuose atrodo, kad jokio spaudimo nėra ir tiesiog tą akimirką tu plauki kartu su gyvenimu... Turiu omenyje viską! Nuo sėkmingo pataikimo į krepšį (kašė) iki kendamo pagavimo. Ar net iki cs headshot'o kokio mandro. Pasekit pievą, kažkas tikrai veikia :)

omcikas

Citata iš: Benamis  lapkričio 12, 2013, 17:59:31
O man mazesni dalykai tikrai buvo is dangaus nukrite (netiesiogiai zinoma), kai kiekviena vakara apie juos galvodavau. Be to ne tik daiktai, o ir zmones ;D

Man irgi bent jau ankščiau taip būdavo, jei kažko užsimanydavau tai visada tai gaudavau, po mėnesio, dvieju ar po metų, bet lyg ir visada gaudavau tai apie ką galvodavau.
Reiktų vėl pradėt svajot..  :)

varpainis

Tai daugumai taip, jokia cia mistika. Tiesiog kai kiekviena diena kazkoki tai nora kali sau i galva, nesamoningai, to net nejausdamas pradedi pats kazka daryti, kad ta tiksla pasiektum. Laimeti milijona tai nelabai pades, bet zemiskesniem tikslam puikiai veikia sitas dalykas.

Benamis

Citata iš: varpainis  lapkričio 12, 2013, 18:33:34
Tai daugumai taip, jokia cia mistika. Tiesiog kai kiekviena diena kazkoki tai nora kali sau i galva, nesamoningai, to net nejausdamas pradedi pats kazka daryti, kad ta tiksla pasiektum. Laimeti milijona tai nelabai pades, bet zemiskesniem tikslam puikiai veikia sitas dalykas.


O jeigu pvz. galvoji apie viena zmogu ir jis uz keliu savaiciu tau siaip sau paskambina paklausti kaip sekasi nors pries tai nebendravai su juo 4 metus? :) Jeigu tas galvojimas ieina i tavo savoka "kazka darai", tada sutinku :)

Asmeniskai tada butu realesnis 0,00000000000...0000000001% sutapimas, negu toks paaiskinimas :)

lukas11xxf

kašką panašaus man į manifestaion(/law of attraction)/microkinezė  ;) čiakalbi kai "pritraukima prie norimo žmogaus/daikto/įvykio.

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: omcikas  lapkričio 12, 2013, 17:03:46
Pavyzdžiui jei mano konkretus tikslas laimėti tele loto nemažiau 500 000lt būtent laimėti, ne užsidirbti, ne paveldėti.



Kuo labiau apriboji kaip pasiekiamas rezultatas, tuo labiau sumažini tikimybę, kad taip nutiks. Viskas ateina mažiausio pasipriešinimo keliu. Tad jei apriboji kelių skaičių tai gali ir niekas neateit, nes bus per didelis pasipriešinimas :)


Citata iš: Kaduceus  lapkričio 12, 2013, 18:14:06
Nes kiek sekiau save, tuose taip vaidamuose sėkmės momentuose atrodo, kad jokio spaudimo nėra ir tiesiog tą akimirką tu plauki kartu su gyvenimu... Turiu omenyje viską! Nuo sėkmingo pataikimo į krepšį (kašė) iki kendamo pagavimo. Ar net iki cs headshot'o kokio mandro. Pasekit pievą, kažkas tikrai veikia :)



Šitam visiškai pritariu. pats esu tą pastebėjęs :)


O The Secret, tai popsas grynas :D

eternal.bliss

#13
lapkričio 13, 2013, 09:30:39 Redagavimas: lapkričio 13, 2013, 09:35:11 by eternal.bliss
Vien tik vizualizacijos nepadės. Kaikuriem padeda, kaikuriems ne. Viskas daug sudetingiau. Tarkim tu nori vieno, vizualizuoji, bet tavo tikėjimų sistema yra sau prieštaraujanti, tuomet net ir elgiantis , bandant įgivendinti, tau niekada nepavyks, jeigu tu sudėsi labai daug energijos, gali pasimatyti kažkoks rezultatas, bet jis pasimatys dėl to, kad šiek tiek pakeitei tikėjimą.

Vistik ir dar ta taisyklė yra kaip buvo užsiminta dalinai- tikslingumas, reikalingumas, būtinumas, ir mažiausias pasipriešinimas.

Kadangi tai tėra energija, todėl ji visada judės mažiausio pasipriešinimo kryptimi. Jeigu tavo tikėjimai užkerta kelius judėti ten, tuomet tu tiesiog švaistysi energiją ir laiką siekiant tikslo kuris nėra tau net reikalingas. Visa tai dėl to, kad viduj neturi aiškių prioritetų, nesusitvarkei su neigiamais tikėjimais, baimėmis ir kontradikcijomis. Visas gyvenimas ant to paremtas, todėl iš esmės darbas yra daug sudėtingesnis link sekmės. Turi susitvarkyti visus nelogiškus tikėjimus galvoje, tuomet tau net nereikės vizualizuoti kažko, tau tiesiog seksis nuolatos.

Aišku čia galima daug kalbėti, plati tema, niuansų begalybė.


Teroras

Citata iš: Druwis  lapkričio 13, 2013, 00:33:23
O The Secret, tai popsas grynas :D


Kodel? Esme gi ta pati, tik paaiskinimas gal skiriasi... Ar butinai viska reikia vizualizuoti pagal kazkokius standartus?

Aukštyn