HAARP projektas uzdaromas

Pradėjo Benamis, liepos 17, 2013, 18:09:49

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Tai turetu buti (tikriausiai) dziugi zinia visiems samokslo teoriju salininkams, kurie turejo abejoniu del tikrosios HAARP paskirties.

Pasak samokslo teorijos HAARP yra Aliaskoje įrengtas elektromagnetinių bangų siųstuvų kompleksas, kurio spindulys, naudodamas jonosferą kaip veidrodį, gali pasiekti bet kokią planetos vietą ir daryti poveikį didelėms žmonių grupėms įvairiose valstybėse. Pats sistemos parengėjas Bernardas Estlundas pripažįsta, kad HAARP pagalba galima pakeisti vėjų kryptį, daryti įtaką klimatui (info is: http://anomalija.lt/2011/06/kas-yra-haarp/).

Aiskeja, kad HAARP projektas uzdaromas (bent jau kol kas) del lesu stygiaus, todel tolimesni bandymai nebus atliekami.

Daugiau informacijos galima perskaityti cia: http://www.disclose.tv/news/HAARP_facility_shuts_down_and_will_be_dismantled/91109

Nieksas

Kad kaži ar taip lengvai jy uždarys nebent rado jam pakaitala.

Benamis

Gali dar buti, kad projektas tiesiog nepateisino lukesciu.

la.benas

Tai taip, "uždaromas".

Nieksas

Citata iš: la.benas  liepos 17, 2013, 18:30:49
Tai taip, "uždaromas".

Gal ir uždaro koki pakaitala rade.

idenmeyou

Is esmes ka man amerikieciai sako , tai tikiu vos 1 procentu. Jie sako , kad uzdaro , o kaip bus kazin kaip. Jei kas butu paklauses pries kokius pora metu ar amerikos gyventojai yra sekami visi , jie butu atsake jog paprasti pilieiciai nera sekami , bet kaip paaiskejo deka Snowdeno visi yra sekami , nors tai buvo slepiama nuo zmoniu

Benamis

HAARP: sąmokslo teorijomis apipinta programa nutraukta

Sąmokslo teorijų mėgėjų įvairiais nusikaltimais įtarta JAV programa HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) buvo nutraukta - tai patvirtino šios programos vadovas Dr Jamesas Keeney. Pasak jo, 14 hektarų plote išsidriekusi jonosferos mokslinių tyrimų institucija Aliaskoje uždaryta jau nuo gegužės mėnesio.

„Dabar įstaiga apleista. Tai buvo pinigų klausimas. Mes jų neturime", - sakė Dr. J. Keeney. HAARP pastatuose žmonių nėra, privažiavimo keliai užblokuoti, pastatai užrakinti su grandinėmis, elektros tiekimas nutrauktas, HAARP puslapis Aliaskos universiteto svetainėje nebeprieinamas - programos biudžete pinigų nebeliko niekam. „Viskas užkonservuota", - sakė mokslininkas, pridūręs, kad tokioje būsenoje įstaiga išliks 4-6 savaites. Per tą laiką JAV valdžiai priklausančios įstaigos valdymą turėtų perimti naujas rangovas, rašo aarl.org.

HAARP finansinės problemos žiniasklaidoje pirmą kartą buvo minėtos prieš dvejus metus - tuomet jau buvo skelbiama, kad programa bus nutraukta ir finansavimo 2015 metams neprašo. Tiesa, tuomet, daug visuomenės dėmesio ši žinia nesusilaukė. O dabar, kai išjungimas tapo faktu, pasipylė skundai: Dr. J. Keeney jau susilaukė užklausų net iš JAV kongreso. Nuskriausti liko ir universitetai, kurie gavo dotacijas už mokslo tyrimus, priklausomus nuo HAARP.

Dabar vienintelė prošvaistė HAARP horizonte - JAV kariuomenės mokslinio padalinio DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), kuri ketina tapti HAARP infrastruktūros naudotoju ir šių metų rudenį bei žiemą pabaigti tam tikrus tyrimus. DARPA biudžete 2014 metams beveik 8,8 mln. JAV dolerių yra skirti „natūralių gamtos reiškinių - tokių, kaip magnetosferos sub-audrų, gaisrų, žaibų ir geofizikinių reiškinių fizikinių aspektų" tyrimams.

HAARP finansinius sunkumus iš dalies lėmė ir sugriežtinti ekologiniai reikalavimai: Dr. J. Keeney teigimu, įstaigoje naudojami dyzeliniai generatoriai neatitinka naujų reikalavimų neatitinka, o jų modifikavimas kainuotų 800 tūkst. JAV dolerių. Be to, įstaigos bazinis veikimas kainuoja 300 tūkst. dolerių per mėnesį, o 10 dienų trukmės darbas visu pajėgumu kainuoja pusę milijono dolerių.

Kolektyviai JAV Karinių oro pajėgų tyrimų laboratorijos ir JAV Karinio jūrų laivyno mokslinių tyrimų laboratorijos finansuojama HAARP programa yra skirta jonosferos moksliniams tyrimams. Labiausiai pagarsėjęs šios programos instrumentas yra didelio dažnio (maždaug 3-10 MHz) 3,6 MW galios jonosferos tyrimų instrumentas, kuriam priklauso didelis 180 antenų elementų tinklas, kuris „suaktyvina" tam tikrus jonosferos segmentus. Kiti įstaigoje esantys instrumentai naudojami suaktyvinimo poveikiui matuoti.

Kol kas įstaigos nuosavybės teisės priklauso JAV Karinėms oro pajėgoms. Bet jei nepavyks HAARP išlaidomis pasidalinti su kokia nors kita agentūra, unikali laboratorija bus išardyta, sakė J. Keeney, pridūręs, kad sulyginti visą laboratoriją su žeme naudojant buldozerius būtų pigiau nei išardyti antenas.

Sąmokslo teorijų mėgėjai HAARP kaltino įvairiausiais dalykais - esą tik dėl šios laboratorijos veikimo uraganas Sandy nusiaubė JAV, HAARP sukėlė daug kitų stichinių nelaimių. Būta netgi kaltinimų iš Rusijos kosmoso agentūros, kuri ieškojo kaltų dėl nesėkmingų savo raketų startų.

DELFI.lt

.L.U.T.H.O.R.

ooo, uždarė HAARP'ą alaskoj...



HAARP'ai visame pasaulyje(numanoma)

Nieksas

Velnias , net nenumaniau ,jog ju yra ir daugiau.  ??? :-[


idenmeyou

Gali atsitikti tokie atvejai kada į visuomenės rankas įranga patenka paskutinioji, ją kur kas ankščiau išbando įvairios karinės ir kitos organizacijos. Jau prieš kurį laiką buvo kalbėta, kad JAV gali kontroliuoti orus, visa tai tada buvo atmesta ir iš to buvo nemažai juokų. Atrodo dabar tai realu, galbūt kai kurios sąmokslo teorijos apie Haarp ir kitus projektus buvo ne iš piršto laužtos.

a.t.sielis

Užmačiau facebooke, kad toks nepriklausomas orų inžinierijos tyrėjas Dutchsinse skundžiasi

CitataI don't think anyone can understand what its like to be publicly attacked by professors and government agencies.

I'm just a youtube video maker on his own.

This is getting depressing.


Dar toks straipsnis:

CitataWhen avid weather watcher Michael Janitch (aka Dutchsinse) uploaded a video showing that microwave pulses preceded the formation of Typhoon Yolanda-Haiyan before it hit the Philippines, the video went viral, prompting several Filipinos to send it to local news stations asking for an explanation.

http://www.activistpost.com/2013/11/dutchsinse-video-prompts-filipino.html

Aukštyn