Okultizmas. Pirmas skyrius. 1/3

Pradėjo Kaduceus, liepos 06, 2013, 01:11:32

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Kaduceus

Įkelsiu savo rašomos knygos pirmą skyrių. Tikiuosi kamnors padės :) Prašau:
Žodis „okultizmas" yra kilęs iš lotyniško žodžio „occult" (užslėptas; neatskleistas). Apibendrinus žodį ir suteikus jam konkrėčią reikšmę yra pridedama galūnė „-izmas". Pažodžiui, šis žodis reikštų „užslėpizmą", tai yra, informacijos nuslėpimą nuo tam tikros žmonių grupės. Kadangi kalba eina apie informaciją, šį informacijos nuslėpimą tikslingiausia būtų pavadinti „slaptuoju mokslu", į kurį teisę turi tik išrinktieji,  įšventintieji.   Okultizmas yra mokslas, dažnai painiojamas su magija, tačiau su ja neturi nieko bendro. Kodėl? Nes žodis magija reiškia: 1.Iliuziuonistų magija/menas, ir 2.Okultistų magija/menas. Abiem atvėjais yra slėpiama informacija. Žmogui kuris atlieka demonstruojamus veiksmus tai yra mokslas, o žmogui kuris nežino kaip tai veikia - magija. Pavyzdžiui, fizikas su atitinkamais įrankiais, be jokių fizinių objektų pagalbos, naudodamas tik elektromagnetinių laukų srautus, gali priversti atitinkamai įkrautą metalinę figurą pakilti į orą. Žmogui kuris nieko neišmano apie fiziką tai pasirodys magija.
Pirmas skyrius.
Vienintelis dalykas kuris leido pasaulį valdantiems žmonėms pasiekti tokį lygį kokiame jie yra dabar yra mokslo, kurį jie pavadino okultizmu, nuslėpimas nuo visuomenės. Šis mokslas turi du etapus kurie veikia tarpusavyje: Savęs pažinimas ir Pasaulio pažinimas. Pasaulio pažinimas yra neįmanomas pirma nepažinus to, kas stengiasi pažinti jį supantį pasaulį. Būtent dėl šios priežąsties, mes nuo pat vaikystės esame mokomi ne tik atvirkščiai, bet mums niekas net nesiruošia duoti žinių apie mūsų mąstymą, kaip mes veikiame ir kas mes tokie esame. Mūsų turima švietimo sistema yra koordinuota į populiacijos indoktrinavimą. Mes esame mokomi dalykų, kurie neturi jokios praktinės vertės mūsų gyvenimuose. Aš nekalbu apie elementarią matematiką, gimtąją kalbą ir pagrindinių fizikos dėsnių supratimą. Šiuos dalykus mes įsisaviname jau pradinėse klasėse. Aš turiu omeny be galo sudėtingas formules, faktiškai nepagrįstos teorijos kartojimą ir nuolatinį paklusnumo ugdymą.
      Mokinys per savo privalomus mokslo metus gauna ne tik bevertę informaciją. Kartu su šia nuostabia „dovana" jis gauna ir kruopščiai atrinktą ideologinę mąstymo formavimo sistemą. Taip užtikrinant populiacijos paskirstymą į dvi grupes - valdančiuosius ir paklūstančius. Kitaip tariant, mūsų turima švietimo sistema įtvirtina valdančiųjų sluoksnio viešpatavimą. Tai reiškia, jog žmonės esantys valdžioje gali sau leisti priiminėti sprendimus kas mirs o kas gyvens. Na, ištiesų tai nėra jokia naujiena. Mes visi žinome, jog ši sistema kurioje gyvename yra visiškai korumpuota. Kyla klausimas: ar mes galime pakeisti esamą padėtį? Tiesą pasakius, mes ne tik galime tai pakeisti, pokyčiai jau vyksta. Šiuos pokyčius sąlygoja autentiškos informacijos plytimas ir visuotinis protingėjimas, jeigu galima taip jį pavadinti. Pagrindinė informacija išlaisvinanti žmogų yra žinios apie žmogaus struktūrą. Kitais žodžiais, visų išminčių pamėgta frazė: „Pažink Save".
      Mes žinome terminus sąmonė ir pasąmonė, tačiau ar mes suprantame ką jie reiškia ir kokią svarbą šios žinios turi mūsų gyvenime?
Sąmonė - dėmesys, kuriame vienu metu gali tilpti tik atitinkamos informacijos kiekis. Jis apima pastebimus žmogaus aspektus, tokius kaip : jausmai, mintys, suvokimas ir kontaktas su išoriniu pasauliu(5 jutimai). Informacijos kiekio limitas gali būti kontroliuojamas pagal individo valią atitinkamų mentalinių treniruočių arba narkotinių medžiagų vartojimo metu, tai yra įvardijama kaip pakitųsi sąmonės būsena.
Komentaras: Atitinkami pratimai ir narkotikų apibrėžimas bei jų poveikis bus pateikti vėliau. O dabar privalau trumpai aptarti narkotikus, nes puikiai suvokiu, jog šiuo metu visuomenėje plinta idėja, kad vartojant atitinkamus narkotikus didėja sąmonės apdorojamos informacijos kiekio limitas ir žmogus pasidaro „dvasingas". Tai yra paprasčiausia nesąmonė. Jeigu žmogus ištiesu pavartotų šiam reikalui skirtų augalų be patyrusio šamano pagalbos, žmogus išprotėtų arba nuprotėtų. Tai reiškia, kad žmogus nepataisomai sujauktų savo aspektus ir pasąmoninę struktūrą arba įsisavintų iliuzijas taip stipriai, jog iškreiptų pasąmonėje veikiančius mechanizmus.
Pasąmonė - „nematomi" archetipiniai mechanizmai kuriais yra paremta sąmonės veikla. Vienintelis dalykas, kurį žmogus gali išsiaiškinti, yra jo sąmonės turinio ir struktūros kitimo dėsniai, kurie remiasi pasąmonės struktūra. Kitaip tariant, pasąmonėje vyrauja atitinkami dėsniai kurie tiesiogiai įtakoja sąmonę. Pavyzdžiui, atmintis. Mes suvokiame, kad prisiminimai egzistuoja mūsų pasamonėje, tačiau nesugebame pamatyti kaip atrodo ši saugykla. Mums pradėjus tyrinėti prisiminimus, samonę vienu metu pasiekia tik atitinkamas prisiminimų kiekis. Šis kiekis priklauso nuo samonės būsenos, kuri, kaip minėjau, yra kintanti. Pasąmonė yra labai plati tema ir ją detaliau nagrinėsime šiektiek vėliau.
    Dabar mes turime pakankamai stabilius apibrėžimus, kas yra sąmonė ir kas yra pasąmonė. Bet, kad būtų lengviau suprasti apie ką eina kalba, privalu tai supaprastinti iki kasdienio gyvenimiško lygmens. Sąmonė yra pats žmogus arba tai, ką mes vadinam „aš". Tai yra centras (dėmesys) apimantis 4-is tarpusavyje susijusius aspektus: Fizinį kūną, Emocijas, Vaizduotę ir Struktūrinį mąstymą (logiką):
   Kiekvienas iš toliau pateiktų aspektų yra dvilypis. Viena aspekto pusė yra visiškai pavaldi sąmonei, o kita - priklauso tik pati nuo savęs.
Fizinis kūnas - save palaikantis biologinis mechanizmas, kuris tiesiogiai priklauso tik pats nuo savęs. Nesvarbu kaip veiks asmenybę sudarantys aspektai, kūnas vistiek savarankiškai kvėpuos, augs ir atsiradus pažeidimams - atsinaujins. Tuopat metu jis yra visiškai pavaldus sąmonei ir tokią įtaką, žiūrint iš fizinio kūno perspektyvos, galime pavadinti netiesiogine. Sąmonės struktūra yra paremti sąmoningi ir nesąmoningi sprendimai kurie įtakoja kūno veiklą. Tai būtų subalansuotas vitaminų bei minteralų vartojimas, taip skatinant procesus kurie yra naudingi fiziniam kūnui. Arba nuodų vartojimas, kuris, kaip žinome, naikina fizinį kūną.
Emocijos. Kadangi kalba yra stuktūrinis dalykas, joje mes neturime tinkamų žodžių apibūdinti kas ištiesų yra jausmas. Yra dviejų tipų jausmai: sukurti sąmonės ir reakcijos į situacijas. Kurdamas jausmus, žmogus tiesiogiai įtakoja savo tobulėjimo ir/arba savęs naikinimo procesus. Tokie jausmai, kuriuos įvardijame kaip ryžtas ir/ar užsispyrimas, tiesiogiai skatina judrumą ir asmenybės augimą. Tuo tarpu jausmai , kuriuos vadiname liūdesiu ir baime - neveiksnumą ir savęs naikinimą. Jausmai kurie jaučiami esant kontaktui su išoriniu pasauliu yra reakcijos į situacijas. Jie taipat gali būti teigiami, arba neigiami. Sąmonės sukurtų jausmų rūšį privalu suvaldyti, tačiau kontako su fiziniu pasauliu metu atsiradusių jausmų rūšies kontrolė yra kenksminga. Tokius jausmus būtina išreikšti visiškai kontroliuojamu būdu. Kodėl? Nes atsiradęs jausmas turi vieną tikslą - realizuotis. Užkirtus kelią jo realizacijai fiziniame pasaulyje, jis tai padaro pasąmonėje. Jeigu jausmas buvo neigiamas ir turėjo didelę įtaką sąmonės struktūrai, tokio jausmo realizacija pasąmoniniame lygmenyje vadinama psichologine trauma. Jeigu į šią traumą nebus atsižvelgta, laikui bėgant, ji gali peraugti į pykčio priepuolius ar net depresiją.
Vaizduotė. Nepaisant neteisingos nuomonės, jog vaizduotė yra neribota, aš įvardiju vaizduotę kaip visiškai ribotą žmogaus sąmonės aspektą. Žmonėms, kurie nesutinka su tokiu požiūriu - pamėginkite įsivaizduoti begalybę ir patys įsitikinsite. Žmoguje yra (1) kūrybinės vaizduotės tipas, kuris yra pavaldus sąmonei. Ir (2) vaizduotės tipas kuris yra reakcijos į aplinkinį pasaulį. Mes ištiesų matome pasaulį vaizduotės pagalba, tiksliau tai vyksta pačioje vaizduotėje. Kai riba esanti tarp šių dviejų vaizduočių yra peržiangiama, mes tai vadiname haliucinacijomis. Šią ribą galima peržengti mentalinių treniruočių arba narkotinių medžiagų vartojimo metu. Abu paminėti variantai gali būti pavojingi. Nors haliucinogeninių narkotikų apibrėžimas skamba žymiai pavojingiau, tačiau privalu nesumenkinti ir mentalinių treniruočių, nes tokių treniruočių metu gali pasirodyti linksma matyti labai ryškius vaizdus kurie visiškai pavaldūs individo valiai. Tačiau nesugebėjus suvaldyti savo minčių, vaizdai tampa visiškai nesuvaldomi ir visas malonumas dingsta. Kadangi vaizduotės aspektas yra suaktyvuotas ir jo aktyvumas praeina palaipsniui, individas gali surasti save trokštantį, kad ši sąmonės būsena kuo greičiau praeitų. Tokie norai gali privesti prie paranojos, balsų girdėjimo ir net laikino išprotėjimo. Nors šis „išprotėjimas" yra laikinas, atsidūrus psichiatrinių ligų skyriuje dėl protą simuliuojančių vaistų, skirtų gydyti tokio pobūdžio ligoms, visa ši patirtis gali peraugti į vaizduotės ribų pakeitimą. Tai reiškia - nieko gero.
Struktūrinis mąstymas (logika). Tai yra gebėjimas atrinkti faktinę informaciją. Pats gebėjimas yra šimtaprocentinis. Tai reiškia, jog pro šią sritį praeinanti informacija yra klasifikuojama kaip: tiesa arba melas. Kadangi tai yra visiškai struktūrinis žmogaus aspektas, jame tarpinės būsenos neįmanomos. Tačiau žmogus, būdamas centru, gali naudoti truputį logikos ir daug vaizduotės.
Komentaras: Šių dienų visuomenėje yra paplitęs įsitikinimas, jog kiekvienas žmogus turi savo tiesą. Pats žodis „tiesa" reiškia 100procentinį faktą. Tuotarpu žodis „nuomonė" - žmogaus spėjimas, kuris gali būti paremtas tik jausmais ir vaizduote. Taigi, jeigu žodį „tiesa" pakeistume į žodį „nuomonė", šis teiginys būtų teisingas.
   

Kaduceus

     Taigi, dabar turime pakankamai tvirtą informacijos apie mūsų egzistenciją pagrindą. Ir jeigu skaitytojui(ai) toks aspektų skirstymas nėra priimtinas dėl visiškai svarių, logika paremtų priežąsčių - jį galima pertvarkyti. Tačiau jeigu priežastis yra dėl sudėtingumo - niekuo negaliu padėt, mes esame labai sudėtingos būtybės. Kad ir kaip būtų, raginu gerai permąstyti šį aprašymą ir atsirinkti kas tinka, kas ne. Nors ir pats žinau kelis šių aspektų skirstymo būdus, pasirinkau aprašyti būtent šį, nes jis yra priimtiniausias man. Kaip jūs į jį reaguosit - aš nežinau.
     Dabar aptarkime kaip anksčiau paminėti aspektai veikia.
Mąstymas ir informacijos apdorojimo procesas.
Pradėkime nuo informacijos apdorojimo. Tai yra labai sudėtingas procesas kuris tiesiogiai įtakoja visą mūsų egzistenciją. Turimos informacijos kokybė lemia kokius mes priimame sprendimus. O sprendimai yra atsakingi už viską, kas mums nutinka. Pamirškite visas ezoterinį pagrindą turinčias „niūeidžerių"(naujojo amžiaus šalininkų) platinamas idėjas, kurios teigia: mąstyk pozityviai, jauskis gerai ir viskas bus gerai. Šios idėjos ne tik yra visiškas absurdas, jos yra begalo kenksmingos jūsų sąmonės ir pasąmonės struktūrai. Grįžtame prie informacijos apdorojimo. Tai yra pasąmonėje veikiantis dėsnis, kurį privalu pakreipti atitinkama linkme. Jis yra tiesiogiai surištas su atmintim. Informacijos apdorojimas yra gebėjimas palyginti naują informaciją su jau turima, taip nubrėžiant ryškią liniją tarp nepatikimos ir faktiškos informacijos. Žmogus savyje turi aspektą, kurį tinkamai panaudojus, melas ir iliuzijos išnaikinami iš proto akimirksniu. Ir mes tai vadiname logika. Mano siūlomas šio aspekto panaudojimas yra:
Informacijos skirstymas remiantis logika. Taigi, viską, ką mes žinom, išskirstom į dvi skirtingas grupes. Tai būtų 1.Faktai. Ir 2.Mitai. Visa informacija, kuri betkokiomis sąlygomis pasitvirtina šimtu procentu, keliauja į faktinį mąstymą, o visa kita - į mitologinį mąstymą. Mitologiniame mąstyme yra informacija kuriai trūksta faktinio pagrindo. Tačiau tai nereiškia, jog viskas jame - melas. Abu šie mąstymo tipai turi savo paskirtį, todėl mes negalime vieno iš jų tiesiog paimti ir išbraukti. Mitologinio mąstymo tipas yra ta jėga, kuri leidžia „stebūklams" vykti aplink mus. Apie tai kalbėsiu kiek vėliau, o kolkas telkiam dėmesį į logiką. Pateiksiu pavyzdį kaip šis procesas turėtų vykti:
Parašysiu savo asmeninius, logika paremtus, apmąstymus: Visi puikiai žino, kad materialus pasaulis yra sudarytas iš atomų. Aš to nežinau ir, tiesą pasakius, mano egzistencijai neturi jokios reikšmės iš ko jis sudarytas. Aš šimtu procentu žinau, kad jame gyvenu ir kad jis tikras. Žinau, kad aš taipat tikras. O kaip gi su tuo atomu? Pasak fizikos vadovėlių, atomas yra 99.99 procento tuštuma ir 00,01 procento, jį sudaro elektronai, protonai ir neutronai. Visas fizinis pasaulis yra sudarytas iš jų. Bet kaip yra įmanoma sukurti prietaisą, kuris bus sudarytas iš atomų ir juo, kažkokiu tai būdu, pažiūrėti į atomą. Jeigu tai, ką mokslas teigia yra tiesa, tuomet atomo dydis yra neįtikėtinai mažas ir teoriškai, mano samprata, jį aptikti nėra įmanoma. Hmm. Esu skaitęs net apie atomo struktūrą, kažkokios virvių teorijos ir panašiai. Kaip tai aptiktikti? Kas ir kaip tą atomą atrado? Grupės mokslininkų dirbo su šia teorija daug metų. Ir viskas ką jie sugebėjo padaryti, tai nubrėžti vingiuotą liniją išilgai lapo ir pasakyti, kad tai yra atomas. Tai man primena juodosios skylės paieškas. Niekas niekada jos nematė, su jokiu prietaisu jos aptikti neįmanoma ir mūsų vadovėliai yra pilni informacijos apie juodąsias skyles. Turiu daugybę klausimų, o kai ieškau atsakymų kreipdamąsis į mokslininkus, viskas ką jie sugeba man parodyti yra kreiva linija, kuri panaši į širdies kardiogramą. Tada jie man pažeria begalo sudėtingų formulių sąrašą ir sako:"štai - įrodymai". Mano asmenine, faktiškai neparemta nuomone, manau, kad arčiausiai atomo, ar kad ir kas ten bebūtų, struktūros sandaros išsiaiškinimo yra atominės bombos sprogimo experimentai. O būtent ši informacija yra įslaptinta. Tad geriau aš telksiu dėmesį į tai ką galiu išsiaiškinti, o visus tuos atomus priskirsiu mitologiniam mąstymui.
     Dauguma universitetus baigusių žmonių sakys, kad aš trenktas. Kaip aš galiu drįsti abejoti „švietimo" ministerijos man brukama informacija? Pateikite man solidžius faktus, tuomet aš ne tik patikėsiu, aš tai žinosiu. O savo teorijas, kurios yra paremtos kitomis teorijomis, o šios yra paremtos skaičių sekoje esančiais algoritmais, galite pasilikti sau. Aš prašau faktų. Nėra faktų? Tuomet manęs tai nedomina. Noriu pabrėžti, jog nors atomus ir priskiriu mitologiniam mąstymui, tai nereiškia, jog aš nežinau nieko, ką teigia mokslas. Galiu pats sau tyliai apie tai mąstyti kaip apie mitus, tačiau kitų žmonių akivaizdoje, tam, kad nepasirodyt visišku neišmanėliu ir išvengiant jų kriticizmo, aš galiu cituoti fizikos enciklopediją. Kadangi aš jau patikrinau šį atvejį, žinau, jog dauguma žmonių net nesupranta, ką teigia mokslas. Tačiau jie vistiek „žino", jog mūsų pasaulį sudaro atomai. Jų pasiteisinimas yra „visi tai žino". Na, prieš kelis amžius visi „žinojo", jog Žemė yra plokščia, ar toks visų žmonių „žinojimas" padarė mūsų planetą plokščią? O gal tai tik vienas iš tų neįtikėtinų sutapimų, kurie yra vienetiniai? Spręsti jums.
Aš net neabejoju, kad mano parašytų žodžių dėka sulauksiu labai didelės kritikos. Noriu pridurti, jog aš nepykstu ant žmonių už nesugebėjimą suprasti kodėl aš mąstau taip, kaip mąstau. Ir tai viso labo yra tik pavyzdys, kaip tinkamai naudoti logiką.
Mąstymo eigos procesas.
Tai yra sąmoningas visų savo aspektų maksimalus panaudojimas dabartyje. Šio proceso tikslas yra visiškas samonę sudarančių aspektų panaudojimas kaip visumos. Turiu pabrėžti, jog nėra pačio svarbiausio aspekto. Visi jie turi savo paskirtį ir privalo veikti papildydami vienas kitą. Kaip žinote, visi aspektai susideda iš sąmonei pavaldžių ir sąmonei netiesiogiai pavaldžių dalių. Jūsų darbas yra išsiaiškinti ką jūs galite kontroliuoti, o tuomet pritaikyti tai savo gyvenime. Niekas negali priversti jūsų valdyti save pagal kito žmogaus norus, nebent jūs sutiktumėte paklusti. Tai yra natūrali savikontrolė. Užuot priešinęsi dėsniams, kurie įtakoja jūsų egzistenciją, jūs jais naudojatės.
Patarimas: Pasirinkite apmąstymo temą ir pradėkite valdyti savo mintis. Palankiausia tema yra mintys apie save ir savo struktūrą. Kai pradėsite kontoliuoti mintis, jums iškils sunkumų. Galvoje girdėsite ne tik savo mintis, bet ir kažkieno kito mintis, kurios jums nuolatos trugdys susikaupti. Nekreipkite į jas jokio dėmesio, su jomis nešnekėkite ir visiškai jas ignoruokite. Su jausmais yra daug paprasčiau, pasirinkite jausmą, kurį norite jausti ir pradėkite. Tai sunku apibudinti žodžiais, tačiau padaryti yra vieni niekai. Dabar prijunkite ir logiką. Pakreipkite jausmus ir mintis taip, kad jie atitiktų jūsų sampratą ir situaciją kurioje esate. Labai greitai jūs tai išmoksite daryti visiškai atsipalaidavę. Toks ir yra šio proceso tikslas. Jūs betkokioje situacijoje žinote kas jūs, kur jūs keliaujate ir kodėl atsidūrėte tokioje situacijoje. Tam, kad palengvinti sunkums suvaldant save, galite naudoti pasyvų pasipriešinimą: užuot bandę save suvaldyti, jūs dėmesiu atsiribojate nuo visų jausmų ir visų minčių, lyg stebėtumėte visą veiksmą iš šono. Tai yra pats efektyviausias būdas grąžinti savo sąmonei ramybę.
Komentaras: Tas kas trugdo mąstyti yra psichologinis parazitas, egzistuojantis jūsų pasąmoniniame lygmenyje. Jis atsirado ten ne savaime. Žmonės, kurie valdo šią planetą, labai senai žino apie žmogaus psichikos struktūrą viską, ką tik įmanoma žinoti. Ir jie, dėl man nesuvokiamų priežąsčių, siekia visiškos valdžios visose srityse. Šiam tikslui labai trugdo protingi, savo sugebėjimus žinantys žmonės. Todėl jie naudoja žmonių nukvailinimo technikas, tokias kaip: klaidingos informacijos platinimas(propaganda), pasamoninių žinučių naudojimas ir hipnoterapijos technikos. Visi šie būdai naudojami žiniasklaidoje. Tuomet kai jūs žiūrite televizorių ar klausotės radijo, jums net nepastebint, vaizdai ir garsai veikia jūsų pasąmoninį lygmenį taip sukurdami ir įtvirtindami jame pasąmoninius parazitus. Šie, kaip ir visi kiti parazitai, plinta. Tai yra pasąmoninės programos, kurios individą priverčia daryti tam tikrus veiksmus, kurių jis normaliomis aplinkos sąlygomis nei už ką nedarytų. Tarkim, visos psichologinės priklausomybės. Žmogus žino, kad daro negerai ir kad sau kenkia, tačiau jis nesugeba pasipriešinti pasąmonėje esančioms programoms ir vistiek užsiima veikla, kuri jį patį naikina. Kadangi pas tokį žmogų nėra šių būtinų žinių apie egzistenciją, jis prieina iliuzinės išvados, jog jis yra silpnas ir nieko čia nepadarysi. Taipat prisigalvoja visokių pasiteisinimų, kurie visiškai paremia psichologinius parazitus. Jeigu šios temos apmąstymams skirsite nors truputį savo brangaus laiko, suprasite kaip ištiesų veikia šių dienų pasaulis.

Kaduceus

Prieš baigiant šį skyrių, noriu aptarti dar vieną, jau minėtą temą. Televizijos žiūrėjimas. Padarykite sau paslaugą ir daugiau niekada nebežiūrėkite televizijos. Nepaisant žalos sąmonei ir pasąmonei, toks veiksmas neduoda jums jokios naudos. Kiekviena prie televizoriaus praleista minutė yra iššvaistyta minutė. Aš suprantu, jog jus tai gali šokiruoti ir jūs sakysite, jog aš nusišneku. Tai yra visiškai normali reakcija, nes dauguma žmonių yra taip sipriai atitrūkę nuo realybės, jog jų pačių mąstymas jiems yra kaip iliuzinis procesas. Žmogus negali atsisakyti televizijos dėl visiškai tokių pat priežąsčių kaip ir narkomanas negali atsisakyti narkotikų: „Ai.. Valandą į dieną pažiūrėsiu - nepakenks"; „O ką veikti jeigu to nedaryti?"; „Dar vieną valandą pažiūriu ir tikrai nustosiu tai daryti". Ar televizija tikrai yra toks nekaltas dalykas kaip, kad mum yra piešiama? Būsiu tiesmukiškas - jeigu savame gyvenime norite nuveikti kąnors prasmingo, nustokite žiūrėti televiziją. Bent sumažinkite iki minimalaus valandų skaičiaus per dieną. Aš žinau, jog ši priklausomybė yra tokia didelė, jog net daugelis iš skaitančių šiuos žodžius negali užmigti be televizoriaus šnipštimo. Kad ir ką nuspręsite daryti, priklauso tik nuo jūsų. Tai yra jūsų gyvenimas ir jūsų taisyklės, todėl jei nusprendžiate žaloti savo psichiką - jūsų reikalas. Tačiau, jeigu šiuo metu jūs negyvenate taip kaip norite, neturite teisės kaltinti nieko kito - tik save.

paragraf 78

Kažkoks labai jau egzaltuotas tas tavo tekstas :) per daug išplėti okultizmo ribas, nes jis apibrėžia tik labai siaurą maginės filosofijos kryptį egzistavusią konkrečiu laiku. Gal geriau tu nerašyk tos knygos, nes ne visai apie okultizmą rašai :)

Kaduceus

Tu kalbi nuomonėm, aš faktais:
Hermetinė epocha, tamsieji amžiai, viduramžiai, renesansas, pereinamasis laikotarpis, modernizmas ir post-modernizmas. Pagal tokius maginius traktatus kaip: "Hermetic magic", "The Heptameron" ir "Three Books on Occult philosophy" galima atsekti iš kur visa tai kilo. "Nag Hammadi" manuskriptai yra virš dviejų tūkstančių metų senumo.
Citata iš: paragraf 78  liepos 06, 2013, 06:20:38
per daug išplėti okultizmo ribas, nes jis apibrėžia tik labai siaurą maginės filosofijos kryptį egzistavusią konkrečiu laiku.

Kokiu laiku? Prašau man pateikti kokius nors dokumentus įrodančius šitą teiginį. "Three books on Occult phylosophy" yra virš 500 metų senumo. Ir tai nėra pati "stipriausia" knyga. Nors plačiausiai naudojama.
Citata iš: paragraf 78  liepos 06, 2013, 06:20:38
Gal geriau tu nerašyk tos knygos, nes ne visai apie okultizmą rašai :)

O kas yra okultizmas? http://dictionary.reference.com/browse/occult pasak šio žodyno, aš kuo puikiausiai tą ir dėstau.
Aš jau tau anksčiau sakiau, Tau patinka tai ar ne, mes jau čia, ir mes čia įsikursim. Žmonės nori žinių - mes jiems duosim autentiškų, faktais paremtų žinių kurias jie patys galės patikrinti. Sakyti, kad kažkas yra blogis vien dėl to, kad taip teigia krikščionis yra ne tik absurdas, tai prieštarauja žmogaus prigimčiai. Žmogus turi pats išsiaiškinti kas yra kas. Nereikia sakyti kur jam eiti. Reikia tiesiog siūlyti kelius, jie patys atsirinks kas jiem tinka. Aš nesakau tikėkit viskuo ką sakau, aš sakau pažiūrėkit į šitą pusę, gal čia rasite kažką naudingo, ką galėsite pritaikyti sau ir savo gyvenimui.
Kiekvieno gyvo organizmo tikslas yra tobulėti, augti ir vystytis. Pagal mane, kiekvieno žmogaus tikslas yra augti finansiškai, profesiškai, fiziškai(sveikata/ištvermė), protiškai, emociškai ir psichiškai("dvasiškai"). Jeigu jums netinka šis tikslas, susikurkite savo. Nes jūs tai sugebate.

paragraf 78

#5
liepos 06, 2013, 07:19:16 Redagavimas: liepos 06, 2013, 07:21:36 by paragraf 78
Na jau, galvok ką nori :) Na bet čia jau tavo problema. Šiaip kaip žmogus besidomintis tokiais dalykais, turėtum skirti kas yra okultizmas, o kas hermetizmas. O panašu, kad neskiri.
Beje, prie ko čia krikščionybė, ar ją paminėjau dabar kalbėdamas? :)

Va kaip aš matau okultizmą:

Ir ne dėl to, jog vienaip ar kitaip sako krikščionybė, visai neesmė ką ji sako, tiesiog matau, kad tos filosofijos sistema neveikia ir prasilenkia su realybe.

Anomalija

Kaduceus +15 rep. taškų :)

Benamis

Idomi informacija :) + lekia nuo manes ;)

Knyga bus popieriniame variante ar elektronine?

Kaduceus

Ir tokiu ir tokiu formatu. Elektroninė bus dykai :)

Benamis

Citata iš: Kaduceus  liepos 06, 2013, 11:13:56
Elektroninė bus dykai :)


Saunu :) Tada kaip suprantu nesitiki pelno is knygos? :) Nes jeigu bus galima gauti dykai, zinant musu visu mentaliteta (daugumos), manau mazai kas bus pasiryzes moketi :-\

Bet kokiu atveju, sekmes! ;)

Kaduceus

Aš taikausi į pasaulinę rinką. Lietuvoj ne ką ir uždirbsi. Versiu knygą į anglų kalbą ir į amazon. :)

Teroras

Nors tokiu dalyku nepratikuoju, taciau buvo idomu :)

puodukas

Citata iš: Kaduceus  liepos 06, 2013, 06:56:55
Pagal mane, kiekvieno žmogaus tikslas yra augti finansiškai, profesiškai, fiziškai(sveikata/ištvermė), protiškai, emociškai ir psichiškai("dvasiškai"). Jeigu jums netinka šis tikslas, susikurkite savo.
Manau turėtum pačioje knygos pradžioje smulkiau parašyti, kokios vertybės tavo manymu yra svarbiausios, kokios mažiau svarbios, ir kaip įsivaizduoji tobulą žmogų, ir kam tas tobulumas reikalingas. Tuomet, būtų aiškiau.

paragraf 78

Tikiuosi tie tikslai ne eilės tvarka surašyti, nes labai jau materializmu dvelkia. Na kaip ir dauguma tokio pobūdžio pseudo okultinių veikalų, pradeda viską nuo finansinės sėkmės, tarsi ji kažką apskritai reikštų.
Klausimas: kaip pseudo okultizmas gali padėti augti profesiškai jei esi tarkim politikas arba valytoja?

Kaduceus

Klausyk, jeigu nesupranti kažko, nereiškia jog tai nesąmonė. Ir nustok puldinėti visus kurie neatitinka tavo krikščioniškos pasaulėžiūros. Ką mes galim padaryt? Užvesim anketą, kad neatitinki administratoriaus vaidmens ir prabalsuosim, visi čia esantys. Nes visur, kur tik pažiūriu, tu netiesiogiai įžeidinėji autorius taip provokuodamas juos pulti tave. Kadangi esi administratorius - visi prisibijo tą daryti. Tačiau nesi pagrindinis administratorius. Susirinks pakankamai žmonių prieš tave, ir skrisi tu iš čia greičiau negu tu galvoji. Toks yra mano perspėjimas tau. Jeigu neatliksi savo, kaip administratoriaus, pareigų, bus imtąsi atitinkamų veiksmų.

Aukštyn