Evolution Vs. God (nuo liepos 9 d.)

Pradėjo Benamis, liepos 04, 2013, 23:34:49

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Ne esmė barikados, o formatas geras tuo, kad pastato atsakinėjantį žmogų į nusistebėjimo (pasauliu) situaciją. T.y. skatina šviežiai mąstyti atsakinėjantįjį, parodo jo natūralią reakciją. Kai žmogus susiduria su savo proto ribotumu, ir pasaulio neribotumu, tai filosofinis momentas.

Benamis

#16
birželio 30, 2016, 00:41:02 Redagavimas: birželio 30, 2016, 00:43:25 by Benamis
Aciu, kad priminete apie filma.

Iki 27 minutes net labai patiko. Aisku buvo nemazai momentu kur nesutikau, taciau tikrai filmas idomus. Patariu paziureti tiek vienai, tiek kitai barikadu pusei.

Taciau po 27 minutes prasidejo totalus s. malimas. Atseit zmones pasirenka ateistu pasauleziura del to, kad ju gyvuliski instinktai stipresni uz Dievo isakymus. Tad pasirinkus ateistu gyvenima, jie gali tarsi pateisinti savo veiksmus...

Tada klausimas paprastas: kam Dievas zmonems dave tokius stiprius instinktus (seksas, malonumai ir t.t.), jeigu nenori, kad zmones tuo naudotusi? :D Cia tas pats jeigu mums lieptu mirkseti ir ziureti tik viena akimi, nors mes turime jas dvi... Nonsensas.

Apart to, tikrai buvo idomu. Nors galvojau paziuresiu 5 minutes, paziurejau visa :)

Jeigu filmas pasibaigtu po 27 minuciu, jis butu kur kas vertingesnis ir "stipresnis".

P.S. As ne ateistas :)

a.t.sielis

Man irgi paskesnė filmo dalis nepatiko,  nes chamiška. Pirma dalis daugiau įdomi kaip perfomansas, happeningas, bet nėra labai vertingo turinio.

Kalbant paprastai, gyvenimas skirtas džiaugtis, ir gyvos esybės visos siekia džiaugsmo. Materialistinėje egzistencijoje džiaugsmo siekiama per materialius dalykus, dvasinė egzistencija sudaryta iš grynojo džiaugsmo. Taigi, džiaugsmo poreikis yra mūsų vidinėje sandaroje, todėl jis ir reiškiasi.

paragraf 78

Reiks ir man paveizėt :)

puodukass

Citata iš: Benamis  birželio 30, 2016, 00:41:02Tada klausimas paprastas: kam Dievas zmonems dave tokius stiprius instinktus (seksas, malonumai ir t.t.), jeigu nenori, kad zmones tuo naudotusi? :D
NT nesu niekur užskaitęs, draudimų dėl sekso ar kitų malonumų, tiesiog yra įspėjimai dėl nesaikingumo ir prioritetų.
   
1 Kor 7
     
1 Atsakau į jūsų laišką. Gerai daro vyras, neliesdamas moters.[i1] 2 Tačiau ištvirkavimui išvengti kiekvienas tegul turi sau žmoną ir kiekviena tegul turi sau vyrą. 3 Tegul vyras atlieka pareigą žmonai, o žmona vyrui. ......
 Žinoma, aš tai sakau leisdamas, o ne įsakydamas. 7 Aš norėčiau, kad visi žmonės būtų tokie kaip aš. Bet kiekvienas turi iš Dievo savo dovaną, vienas šiokią, kitas anokią.
8 Nesusituokusiems ir našlėms aš sakau: jie gerai padarys, pasilikdami tokie kaip aš. 9 Bet jei negali susilaikyti, tegul tuokiasi. Verčiau tuoktis negu degti.
10 Susituokusiems įsakau ne aš, bet Viešpats, kad žmona nesiskirtų nuo vyro, 11 o jei atsiskirtų, kad liktų netekėjusi arba susitaikintų su vyru; taip pat ir vyras tegul nepalieka žmonos.....
25 Dėl nesituokiančiųjų aš neturiu Dievo įsakymo, bet duodu patarimą kaip žmogus, iš Dievo gailestingumo vertas pasitikėjimo. 26 Taigi aš manau, jog tai yra gera, žiūrint šio meto suspaudimų: gera žmogui būti tokiam. 27 Esi susietas su žmona? Neieškok skyrybų. Likai be žmonos? Neieškok žmonos. 28 Jei vedi, nenusidedi, ir jei mergina išteka, nenusideda. Tačiau šitokie žmonės turės kūno vargų, o aš norėčiau jus apsaugoti nuo jų.
....... Nes šio pasaulio pavidalas praeina.
32 Aš norėčiau, kad jūs gyventumėte be rūpesčių. Nesusituokęs rūpinasi Viešpaties reikalais ir trokšta patikti Viešpačiui. 33 O susituokęs rūpinasi šio pasaulio reikalais, stengiasi patikti žmonai 34 ir yra pasidalijęs. Taip pat netekėjusi moteris bei mergina rūpinasi Viešpaties reikalais, trokšdama būti šventa kūnu ir dvasia. O ištekėjusi rūpinasi pasaulio reikalais ir stengiasi patikti vyrui. 35 Aš tai kalbu jūsų pačių labui, ne norėdamas užnerti jums kilpą, bet linkėdamas kilnumo ir neblaškomo atsidavimo Viešpačiui.
36 Jei kas mano būsiant jam negarbinga, kad jo mergaitė liks peraugusi, ir jei taip reikia, tedaro kaip nori, - nenusidės, - tegu jie susituokia. 37 Bet jei kas savo širdyje yra tvirtai apsisprendęs, ne iš prievartos, bet būdamas savo valios šeimininkas, ir savo širdyje nutaręs išsaugoti savąją mergaitę, tas gerai padarys. 38 Taigi, kas veda savo mergaitę, gerai daro, o kas neveda savo mergaitės, geriau daro.
 
Bažnyčios tėvai duoda tokį palyginimą- "auksas geriau už sidabrą, bet tai nereiškia, kad sidabras nevertingas."

a.t.sielis

puoduk, bet Jėzus NT pakartoja Dekalogą?

puodukass

Citata iš: a.t.sielis  birželio 30, 2016, 10:15:04puoduk, bet Jėzus NT pakartoja Dekalogą?
Ir netgi sugriežtina, kaip pav.:
  Mt 5  
    27 „Jūs esate girdėję, jog buvo pasakyta: Nesvetimauk![i9] 28 O aš jums sakau: kiekvienas, kuris geidulingai žvelgia į moterį, jau svetimauja savo širdimi.   ,

bet kurioje vietoje čia įžvelgi draudimą?

a.t.sielis

#22
birželio 30, 2016, 11:10:10 Redagavimas: birželio 30, 2016, 11:13:04 by a.t.sielis
Na čia jau semantikos dalykai. Dekalogas sako, ką Dievas pasakė izraelitams, ko nedaryti, ką daryti. Ar tai draudimu vadinti, ar kaip nors kitaip - ne esmė. Efektas toks, kad Jėzus sako: "nesvetimauk, neturėk geismo". Vadinasi, atmetus geismą, lieka kitokio pobūdžio motyvacijos santuokiniame gyvenime.

puodukass

Citata iš: a.t.sielis  birželio 30, 2016, 11:10:10Efektas toks, kad Jėzus sako: "nesvetimauk, neturėk geismo".
Na ne taip pasakė, perskaityk dar kartą.
Pats pasakymas "nesvetimauk" jau reišia, kad turi savo sutuoktinį.
O pasakymas "kiekvienas, kuris geidulingai žvelgia į moterį, jau svetimauja savo širdimi", reiškia, kad ir svetimavimas mintimis, taip pat yra neištikimybė savo sutuoktiniui.

Mekabciel

Citata iš: a.t.sielis  birželio 30, 2016, 11:10:10"nesvetimauk, neturėk geismo".
Citata iš: puodukass  birželio 30, 2016, 11:48:02O pasakymas "kiekvienas, kuris geidulingai žvelgia į moterį, jau svetimauja savo širdimi", reiškia, kad ir svetimavimas mintimis, taip pat yra neištikimybė savo sutuoktini
Visas NT ir dekalogas, nesneka apie kasdienius zmoniu santykius.
Tai snekama apie zmogaus ego ir jo dvasinius norus.
Nesvetimauk, tai nenaudok tu egoistiniu savo noru, kuriu nesi istaises. Neturek geismo - taip pat, negeisk tu noru, kuriu nesi savije istaises, nes tu ju tiesiog negalesi panaudot ne del saves ir t.t. Tai dvasiniai, o ne fiziniai principai.

Ko nedaryt - 5 isakai, 5 sfiros - kaire zmogaus linija.
Ka daryt - 5 isakai, 5 sfiros - desine zmogaus linija.
Tam, kad zmogus vidurine linija eitu darniai turi prisilaikyt siu dvieju pusiu. Bet tai ne apie fizinius veiksmus snekama, o apie dvasinius.

Begale zmoniu tiesiogiai traktuojanciu ir besilaikanciu isakymu, neturi jokio dvasinio suvokimo, nes sventos knygos, sventrasciai ir nesneka apie materialius veiksmus. Ne veiksmas nusako zmogaus "ugi", o ketinimas.


a.t.sielis

CitataNa ne taip pasakė, perskaityk dar kartą.
Gal ir ne taip, bet į tą pusę. Vienaip ar kitaip, natūralių gamtinių poreikių neuždrausi, tiesiog jie nukreipiami ir reguliuojami taip, kad per ilgą laiką vyktų žmogaus dvasingumo augimas.

puodukass

Citata iš: Mekabciel  birželio 30, 2016, 11:59:53Visas NT ir dekalogas, nesneka apie kasdienius zmoniu santykius.
Tai snekama apie zmogaus ego ir jo dvasinius norus.

Begale zmoniu tiesiogiai traktuojanciu ir besilaikanciu isakymu, neturi jokio dvasinio suvokimo, nes sventos knygos, sventrasciai ir nesneka apie materialius veiksmus. Ne veiksmas nusako zmogaus "ugi", o ketinimas.
Žmogus yra viena- ir kūnas ir siela, todėl ir kūno patirtys daro įtaką sielai, ir žmogaus vidinis gyvenimas daro įtaką jo fiziniam gyvenimui.
Tad NT bandant traktuoti viską tiesiogiai galima nusivažiuoti į lankas, ir lygiai taip pat galima nusivažiuoti viską traktuojant perkeltine prasme.


paragraf 78

@Mekabciel NT kalba apie kasdienį žmogaus gyvenimą.
O tos vietos kalba apie netvarkingą seksualumo panaudojimą. Santuokoje geismas yra svarbus dalykas. Turėtų būti sunkoka santuokoje neturėti geismo.
Biblija nieko nedraudžia, tik nurodo sritis kuriose elgiantis netvarkingai pakenksi sau ir savo artimui.

Mekabciel

Citata iš: paragraf 78  birželio 30, 2016, 16:14:47@Mekabciel NT kalba apie kasdienį žmogaus gyvenimą.
O tos vietos kalba apie netvarkingą seksualumo panaudojimą. Santuokoje geismas yra svarbus dalykas. Turėtų būti sunkoka santuokoje neturėti geismo.
Biblija nieko nedraudžia, tik nurodo sritis kuriose elgiantis netvarkingai pakenksi sau ir savo artimui.
Kalba tiek, kiek skaitysi tiesiogiai.
Bet kaip taisykle, tas skaitymas tiesiogiai, be konkretaus ketinimo, jei nesupranti kur ir i ka turi atvesti tavo mokymasis, be supratimo vidines prasmes, niekur ir neatveda. Gali but sventas veiksmu, bet jokio sventumo tavyje istikro ir nebus, o tik automatiniu veiksmu isugdymas, su kazkokia baime uz viso to.
 
Tai ir tas pakenkimas kitiems yra labai salyginis. Jei tu esi egoistas, tai ka bedarytum elgiesi egoistiskai, tavo visa butis egoistine. O tam, kad isvystyt kazka daugiau ir traktuot kitaip reiketu sias knygas.

Visi tie zydukai veiksma daro tik tam, kad atsimintu apie ketinima. Pats veiksmas tik pagalba ketinimui isvystyt. O didzioji dalis ir uzsimirsta, vaiksto apsimuturiave, meldziasi, kelaklupsciauja ir gyvena savo gyvenimeli, kuri laiko dvasingumu.

paragraf 78

Citata iš: Mekabciel  birželio 30, 2016, 17:29:56Kalba tiek, kiek skaitysi tiesiogiai.
Bet kaip taisykle, tas skaitymas tiesiogiai, be konkretaus ketinimo, jei nesupranti kur ir i ka turi atvesti tavo mokymasis, be supratimo vidines prasmes, niekur ir neatveda. Gali but sventas veiksmu, bet jokio sventumo tavyje istikro ir nebus, o tik automatiniu veiksmu isugdymas, su kazkokia baime uz viso to.
Nepyk, kad paklausiu, bet: kiek metų tu praleidai studijuodamas bibliją ir kiek kartų ją esi perskaitęs, kad tokius kategoriškus teiginius sakai? Šiaip įdomu :)
 
CitataTai ir tas pakenkimas kitiems yra labai salyginis. Jei tu esi egoistas, tai ka bedarytum elgiesi egoistiskai, tavo visa butis egoistine. O tam, kad isvystyt kazka daugiau ir traktuot kitaip reiketu sias knygas.
Darydamas tai kas įvardinta nuodėme, tu vienaip ar kitaip kenki kitam žmogui. Ir čia nebūtina būti egoistu, o tiesiog elgtis nederamai, net ir iš pačių geriausių paskatų (žinai kaip sakoma: gerais norais kelias į pragarą grįstas) :)


Aukštyn