Magijos ritualai ir laidotuves

Pradėjo Benamis, gegužės 29, 2013, 16:38:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

gegužės 29, 2013, 16:38:35 Redagavimas: gegužės 29, 2013, 16:49:14 by Benamis
Is pradziu papasakosiu istorija kuri paliete mano seima (laaaabai sutrumpinta istorija, nes ten buvo daug, daug visko).

Mano kriksto tevas gyveno kaime. Savo kaimynysteje turejo tokia kaimyne, kuri svelniai tariant uzsiminejo tikrai blogais dalykais: pradedant nuo prakeiksmu iki kitu zmoniu gyvuliu nuodijimu. Kriksto tevas turejo teisma su ta pacia kaimyne kuriame buvo dalinama zeme. Teismo procesa jis laimejo (saziningai, nes zeme ir turejo buti perleista jam).

Po metu tos kaimynes seimoje mire asmuo is seimos rato ir per pacias laiduotuves (kai jau zmogaus kunas uzkasamas i zeme) ji pradejo rekti (gal labiau tinka zodziai: garsiai kalbeti), kad ir Juozui (mano kriksto tevas, vardas pakeistas) jau yra paruosta duobe kapinese.

Siuos zodzius mano seimai perdave asmenys kurie buvo per laiduotuves. Zinoma niekas is pradziu per daug i galva neeme, taciau neuzilgo (laiko skirtumas tikrai buvo labai mazas, iki ~1-2 metu) mire mano kriksto tevas. Medikai iki paskutines dienos negalejo nustatyti kodel jis blogai jauciasi. Veliau kai buvo atlikta ekspertize, paaiskejo, kad jis susirgo labai reta liga (susirgimas buna mazdaug 1 asmeniui is 100 tukst. ar kazkas panasaus). Net kai tuo laiku domejausi Google apie sia liga, tai beveik nebuvo jokios informacijos. Pavadinimo neprasykite, nes nepasakysiu (ne todel, kad nenoriu, o todel, kad nepamenu ir reiketu dokumentuose raustis).

Tikriausiai jau supratote kur as suku. Zinoma skeptikai pasakys, kad cia viso labo toks sutapimas (ko gyvenime nebuna, ar ne? :) ), taciau as esu isitikines, kad tai neapsiejo be magijos isikisimo (o, kad ta kaimyne labai mego pas ivairaus plauko burtininkes lankytis irgi tame kaime buvo visiems gerai zinoma).

Veliau suzinojau, kad jeigu kas nors troksta kieno nors mirties, daznai yra idedamas koks nors to zmogaus daiktas i mirusio zmogaus karsta tam, kad tas daiktas butu uzkastas kartu su numireliu (na manau atliekami ir tam tikri ritualai ir pns.).

Taigi klausimai:

Labai idomu kodel kapines yra tokia ypatinga vieta magijos ritualams? Kas ten yra tokio, ko nera pvz. mano sodyboje?

Antras klausimas susijes su daiktu kuris idedamas i numirelio karsta. Koks tai daiktas turetu ar galetu buti? Tai turetu buti asmeninis daiktas kuri daznai zmogus turi prie saves ar uztenka vien zmogaus nuotraukos? Uzduodu klausima tikrai ne praktikai :)

paragraf 78

Kapinės ypatinga vieta nes ten susikerta gyvųjų ir mirusiųjų pasauliai. Visose archajinėse maginėse praktikose ypatingai stiprūs užkeikimai ar prakeiksmai buvo daromi būtent kapinėse. Iš to vėliau gimė nekromantija.
Visais laikais su mirusiais buvo elgiamasi pagarbiai, nes jie gali grįžti, kenkti, nusinešti gyvuosius ir t.t. Todėl svarbu buvo apsisaugoti nuo tų mirusiųjų poveikio, pavyzdžiui barstyti eglišakius, kad mirusysis negalėtų grįžti, dabar tai peraugo į eglinių vainikų atnešimą prie karsto.
Kas dėl daikto, tai priklauso viskas nuo tradicijos ir ritualo kuris naudojamas. Vieni deda nuotraukas, kiti kūno dalis (pvz. plaukus), treti kokius nors asmeninius daiktus. Tai sakau, priklauso nuo maginės tradicijos.

Benamis

Dekui uz atsakyma. Taciau jeigu daiktas gali buti ne vien fiziniu budu su tavimi susijes, o uztenka, kad ir paprastos nuotraukos, kaip tada zmogus galetu apsisaugoti nuo ivairaus plauko uzkeikimu/prakeikimu ir pns.? Girdejau, kad jeigu asmuo kuris atlieka magijos rituala (siekiant pakenkti) nezino kito zmogaus Sutvirtinimo vardo tai burtai/kerai nera imanomi? Tas tiesa?

paragraf 78

Na tas irgi priklauso nuo tradicijos, paprastai lietuviškoje ir rusiškoje magijoje reikia žinoti krikšto vardą. Voodoo užtenka to kas užrašyta pase.
Daiktas paprastai turi būti susijęs su asmeniu kurį norima užkerėti. O nuotrauka tai nėra šiaip nuotrauka, kai kuriose magijos rūšyse atvaizdas turi saistomąją galią, nes tai yra sielos atspindys, būtent todėl visokie aborigenai neleisdavo, kad juos fotografuotų, nes tikėjo, kad taip pavagiama jų sielos dalis.
Apsauginių kerų irgi visokių yra. Bet čia jau reikia kuistis magijos knygose. Kiekvienam atvejui vis kitoks keras :) bet daug visokio šlamšto pastaruoju metu prileista, tai aš asmeniškai manau jog geriausia apsauga yra malda :)

Teroras

Kadangi tema labai panasi, tai naujos nekursiu, o paklausiu cia: kam gali buti naudojami karsto vinys?

paragraf 78

Karsto vinys ir šiaip vinys rastos kapinėse, paprastai naudojamos prakeiksmams

Aukštyn