Dvasingumo pažinimas

Pradėjo astropasaulis, gegužės 23, 2013, 21:29:41

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vytautas

Manau dvasingumas senas kaip šis pasaulis įvardinimas neesminis dalykas. Turėjau savo giminėje vieną dvasingą bet nereligingą prosenelę ir labai religingą bet ne dvasingą kitą prosenelę, kuri su dideliu rožančiumi vos neužmušė mano 4m mamos kad ši ne taip klūpėjo. Nereliginga prosenelė ją išgydė nes buvo kaimo žolininkė. Niekuomet iš 12 mano mamos šeimos narių niekas neprisimena kad ji būtų pakėlusi balsą prieš vaikus apie mušimą jau ir kalbos nėra.

paragraf 78

Tai pagal vieną pavyzdį kalbi apie visą žmoniją? Taip, yra nereligingų žmonių kurie yra dvasingi, tačiau didesnis ir gerokai kiekis žmonių kurie yra dvasingi yra religingi.

astropasaulis

Tema susijusi su dvasingumo pažinimu. Kadangi aš siekiu dvasingumo, pakeisdamas savo mitybos įpročius aš jaučiu ir akivaizdžiai matau, kad tai prisidėjo prie mano norimo tikslo. Kad jūs teigiate, jog maistas neturi įtakos dvasingumui, tai tik jūsų nuomonė. Galbūt net patys to nesatę bandę, o tik eilinį kartą cituojate pasenusias vadovėlių citatas.
Paragraf 78, minėjai, kad nėra apskritai sveiko maisto. Tai, kodėl tavo manymu yra blogai tada, valgyti labiau sveikesni maistą, už mažiau sveikesnį? Juk gyvenimo nieko nėra tobulo, tad nereikia per daug į viską kritiškai žiūrėti ir kiekvieną smulkmeną askaluoti. Kaip minėjai, jok kaime užaugintos daržovės irgi nėra sveikos tai man prieš tau parašant, kilo mintis, juk paminėsi, kad nesveikas toks maistas dėl kokio nors rūgštaus lietaus ar dar ko...
Paprasčiausiai vyksta tam tikras apytakos ratas iš kurio mes gauname tam tikras medžiagas, kurios kaikurios gali ir nebūti sveikos, tačiau organizmas turi būti pajėgus jas sudoroti. Aš kalbų apie tas medžiagas, kurios yra natūraliuose produktuose.
Aš nesutinku su tokiu požiūriu, kad nėra jokio sveiko maisto, tad valgykime ką norime. Na ir kas, kad ne viskas yra tobulai sveika, natūralu, tačiau paėmus paprasčiausiai obuolį, tu gali pajusti jo skonį, jo trykštančias sultis, galiausiai pajauti tam tikrą energiją, kuri duoda tonusą visam organizmui.
Galiausiai tai nėra koks nors imperatyvas, kaip žmogus turi gyventi. Jūsų pasirinkimas ką valgyti, kokiu žmogumi būti.

Vytautas

Citata iš: paragraf 78  gegužės 25, 2013, 14:54:29
Tai pagal vieną pavyzdį kalbi apie visą žmoniją? Taip, yra nereligingų žmonių kurie yra dvasingi, tačiau didesnis ir gerokai kiekis žmonių kurie yra dvasingi yra religingi.

Paėmiau sau artimą pvz, bet stebėdamas jau pakankamai ilgai gyvenimą pastebiu atvirkščią variantą kuo žmogus religingesnis tuo nedvasingesnis. Dievas aptemdo protą ir nutolina nuo realaus gyvenimo.

paragraf 78

Tai mažai tada normalių tikinčiųjų esi sutikęs. Mano aplinkoje didžioji dalis dvasingų žmonių yra iš religinio tarpo. Vienetai kurie nepriskirtų savęs kokiai nors religijai ir būtų dvasingi.

astropasaulis

Ar galite nors vienoje temoje neminėti tų religijų? Jau taip praplovė jos kaikuriems smegenis, kad jau darosi kraupu.

paragraf 78

Religija ir dvasingumas neatsiejami dalykai. Be dvasingumo religija yra niekas. Taip kad tema labai konkrečiai susijusi su religija. Kaip sakiau yra įmanomas dvasingumas ir be religijos, bet daug dažnesnis atvejis yra kai dvasingumas yra religijoje

astropasaulis

Kadangi tema yra apie dvasingumo pažinimą, būtų labai malonu išgirsti konkrečius pavyzdžius, kaip religijų atstovai siekia savojo dvasingumo. :)

Neiprastas

#38
gegužės 25, 2013, 16:27:08 Redagavimas: gegužės 25, 2013, 17:25:18 by Anomalija
CitataPaėmiau sau artimą pvz, bet stebėdamas jau pakankamai ilgai gyvenimą pastebiu atvirkščią variantą kuo žmogus religingesnis tuo nedvasingesnis. Dievas aptemdo protą ir nutolina nuo realaus gyvenimo.


Religiją turi atrasti savyje, o ne išorėje kilusią iš žmonių apsvaigusiu vynu minčių. Dievui sukurta religija aptemdo protą, nes tai iškreipia tikrąjį tikėjimą į savąjį aš, pažinus tikrąjį Dievą savyje, atrasi kelia į realybėje sklindanti gėrį milžinišku greičiu;)

Citata iš: astropasaulis  gegužės 25, 2013, 16:20:39
Kadangi tema yra apie dvasingumo pažinimą, būtų labai malonu išgirsti konkrečius pavyzdžius, kaip religijų atstovai siekia savojo dvasingumo. :)


Tikėjimu, kad jeigu eisi į bažnyčia, tavo visos esamos ir busimos nuodėmes bus išpirktos už paaukotus pinigėlius ir jokios pragaro kančios tau ne motais :)

Anomalija

Neiprastas, nerašykite dviejų pranešimų iš eilės :-\ Tam skirtas mygtukas "Keisti".

"Dvasinė raida" anomalijos forume ir atsirado tam, kad dalyviai turėtų kur diskutuoti apie dvasingumą, nušvitimą ir t.t. be religijų įsikišimo. Dvasingumo siekti gali tiek religingi žmonės tiek ateistinės pasaulėžiūros propaguotojai.

Kadangi su religija susijusios temos talpinamos čia: http://anomalija.lt/forum/index.php?board=10.0 - tai gal geriau būtų jeigu jos ten ir liktu, o šią vietą palikime tiems, kurie iki užvakar neturėjo savojo kampelio forume. Visuomet tema apie religinį dvasingumo pažinimą galima sukurti tam skirtoje vietoje.

puodukas

Savais žodžiais išverčiau Kurginyano interviu. Nežinau ką jis turi mintyse sakydamas apie tai kas "tikra", bet tikrai daug neblogų minčių.(nors truputį skamba kaip sąmokslo teorija)

Valdžia stengiasi trukdyti žmogui pažinti save, nes jei pradės žmonės gilintis į save, pradės keistis ir pasaulis, todėl kad taip neatsitiktų, valdžia turi du kelius: 1) Skatinti žmonių vartotojiškumą, pramogas ir malonumų ieškojimą. 2) O jei vis dėlto žmogus pabandys gilintis į save, tai "rinkoje" turi būti tiek surogatų ir pseudotechnikų, kad žmogus tarp jų pasiklystų, ir neturėtų jokių kriterijų, pagal ką būtų galima atskiri tikrą nuo netikro, reikalingą nuo nereikalingo.
Kas tikra- dažniausia būna sunku, ilgai ir reikalauja pilno atsidavimo. O "rinkoje" dažniausia siūloma, kas grieta ir paprasta, taip suklaidindami didelę dalį žmonių, kurie jaučia poreikį ieškoti kažko daugiau.
Egziuperi: Laisvė tai pajausti troškulį, ir atrasti kelią prie šulinio.
Valdžios tikslas: Kelias prie šulinio turi būti klaidingas, o dar geriau kad iš viso žmonės nejaustų troškulio, ir neieškotų jo.

buvau jau įdėjęs kitoje temoje, bet manaunepamaišys: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SoW9hjDDjGM

astropasaulis

#41
gegužės 25, 2013, 23:40:48 Redagavimas: gegužės 25, 2013, 23:42:22 by astropasaulis
Citata iš: paragraf 78  gegužės 25, 2013, 13:13:08
O kas dėl tavo suvokiamo dvasingumo, tai gražus jis nieko nesakau, tik tiek kad jaučiasi jog dar nesi ragavęs gyvenimo ir į viską pro rožinius akinius žiūri :)

Žmogus atsirenka, ką jis nori ,,ragauti" iš gyvenimo. Kodėl visiems turi būti taikomi kažkokie standartai, ką jis turi gyvenime ,,išragauti"?
Mano atveju, kaip tik gyvenime patyriau daug nusivylimų, tačiau dvasingumas nebuvo svetimas bet kuriame mano amžiuje. Paprasčiausiai vieniems nuo gimimo svarbu dvasiniai dalykai, o kiti visą gyvenimą į sielos dalykus žiūrės kritiškai, juoksis iš to.

Aukštyn