Anomalija.lt

Paranormalūs reiškiniai => Magija, ezoterika ir okultizmas => Magija ir burtai => Temą pradėjo: Beelzebub gegužės 14, 2012, 19:18:02

Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Beelzebub gegužės 14, 2012, 19:18:02
Taigi, radau gan įdomų tekstuką apie magiją, tad nusprendžiau išversti į lietuvių k. :) Iš anksto atsiprašau už klaidas jeigu ką.

Magija pradedantiesiems

(http://25.media.tumblr.com/tumblr_lfhu01r1N31qze60do1_500.jpg)

Visų pirma, leiskite Jums pasakyti, kad jeigu nenorite jog magija ir okultizmas pavirstų Jūsų gyvenimo būdu, neturėtumėte išvis prasidėti ar žaisti su magija.

Prieš bandant atlikti bet kokius burtus ar užkeikimus pirmiausia reikia išmokti keletą dalykų. Reikia suprasti kaip veikia Visata ir pažinti save fiziškai ir dvasiškai. Reikia studijuoti bet kokias ir visas okultizmo knygas kokias tik galite rasti, bei visus okultizmo aspektus. Tai reiškia, kad Jūs taip pat turėtumėte domėtis ir studijuoti skirtingas religijas, būti plačių pažiūrų, nes visos religijos yra surištos. Nesijaudinkite dėl to kas yra teisinga ir kas ne. Kuo daugiau žinių Jūs gausite, tuo protingesni ir stipresni tapsite. Prisiminkite tai - niekada nenustokite mokytis, nesvarbu kiek daug jau būtumėte išmokę.

Taigi pradėkime:

1. Pirmiausia siūlyčiau Jums išmokti ir įvaldyti sapnų atkūrimą atmintyje (Dream recall - http://www.spellsandmagic.com/dreams.html). Tai padaryti yra gan lengva ir Jūs busite nustebintas rezultatais. Išmokti prisiminti sapnus yra būtina - sužinosite daug ką apie save. Tai taip pat vėliau nuves Jus prie astralinės projekcijos. Sapnų atkūrimą praktikuokite keletą mėnesių, užsirašinėdami dienoraštyje.

2. Taip pat turėtumėte mokytis meditacijos. Turite išmokti išvalyti protą ir atsikratyti visų nepageidaujamų minčių. Jeigu Jūs negalite medituoti, tai niekada negalėsite sėkmingai atlikti magijos. Darant užkeikimus ir burtus, susikaupimas yra labai svarbus, nes jeigu Jūs nesugebate susikaupti atlikdami magiją, kaip galite tikėtis jog ji veiks? Jeigu nežinote kaip medituoti, tiesiog atsisėskite ir pabandykite išvalyti savo protą nuo visų minčių ir pasiekti dvasios ramybę. Tai nėra taip paprasta kaip galvojate. Štai paprastas būdas kaip išvalyti savo mintis:

Atsigulkite, užsimerkite ir įsivaizduokite didelę šiukšlių dėžę savo susikurtame psichikos ekrane. Dabar paimkite visus savo rūpesčius vieną po kito, tokius kaip Jūsų sąskaitos, mergina, priešai, draugai, mašina ir visa kita dėl ko Jūs jaudinatės ir sudėkite i šiukšliadėžę vieną po kito. Kai baigsite, uždarykite dėžę ir ją užrakinkite. Tada pastumkite ją šalin nuo ekrano, kad daugiau nebematytumėte.

3. Dabar Jūs turite suprasti kaip ir kodėl užkeikimai veikia ir kodėl kartais jie neveikia. Yra daug dalykų nulemiančių užkeikimų ir magijos veikimą (tinkama mėnulio fazė, teisinga planetos valanda ir diena, tinkamos medžiagos ir daiktai, dvasinis pasiruošimas, Visatos valia, praktikanto patirtis, praktikanto sukurta maginė energija, tikėjimas magija ir tuo ką darai, teisingas užkeikimas, daugiau galite pasiskaityti čia - http://www.spellsandmagic.com/why.html). Dauguma Jūsų, jaunų žmonių, galvojate jog tiesiog paimsite magijos knygą, paskaitysite keletą žodžių ir užkeikimas veiks. Deja, bet taip nebus. Taip galvojate, nes žiūrite per daug TV ir filmų.

4. Dabar Jūs turite nuspręsti kokią magiją norėtumėte mokytis. Yra Aukštoji magija ir Raganavimas/Kerėjimas (žemoji magija) - http://spellsandmagic.com/wvshm.html. Abiejose yra nemažai magijos formų. Rinkitės tą, kuri Jūsų manymu Jums labiausiai tinka. Nei viena iš jų nėra prastesnė pasirinkti.

5. Jums taip pat būtinai reikės išmokti apsisaugoti. Noriu pasakyti, jog Jūs turite būti apsaugoti, atlikdami magiją. Nuo ko apsaugoti? Jūs neabejotinai galite pritraukti blogas dvasias aplink save, jeigu neturėsite apsaugos ir nesuprasite ką darote. Galite išmokti įvairių apsisaugojimo ritualų arba netgi nešioti amuletą, tokį kaip Pentagrama (nukreipta į viršų).

Čia turėčiau Jus įspėti dėl vieno dalyko. Būti „mėgėju", diletantu. Kas yra mėgėjas? Jūs sutiksite daug tokių, labai lengva yra pakliūti į tokius spąstus. Mėgėjas yra toks žmogus, kuris perskaito tarkim vieną magijos knygą, atlieka užkeikimą ir tada skelbiasi visiems esąs didis okultinių menų praktikantas.

Magija yra gyvenimo būdas, o ne žaidimas. Tie iš Jūsų, kurie užsiimate magija paviršutiniškai, tiktai nukentėsite nuo jos. Pritrauksite prie savęs tai, ko negalėsite kontroliuoti. Taip pat mėgėjas yra tas, kuris nestudijuoja, o tik kartais atlieka užkeikimus, be jokių žinių ir supratimo kaip jie veikia.

6. Dabar, jeigu jau išmokote sapnų atkūrimą (Dream recall), metas pradėti praktikuoti astralinę projekciją. Šie du dalykai yra glaudžiai susiję ir surišti tarpusavyje, nes gali būti kontroliuojami.

Tik psisiminkite tai, jog įvaldyti astralinę projekciją arba OBE (out of body experience) gali užtrukti nuo kelių savaičių iki kelių metų, turite skirti tam laiko ir nenuleisti rankų. Kai kurie metodai, kurie tinka vieniems žmonėms, gali netikti Jums, todėl turite bandyti visus ir susirasti Jums tinkantį ir veikiantį metodą.

7. Kai įsisavinsite didžiąją dalį šios informacijos, galėsite atlikti savo pirmąjį užkeikimą. Siūlyčiau pradėti nuo kažko labai paprasto. Galite bandyti pinigų burtus, sėkmės burtus, apsaugos burtus ir pan.

*Jokiu būdu nebandykite Juodosios magijos, kol neįgysite kelerių metų praktikos ir žinių, nes Jūs tik nukentėsite jei ji atsigręš Jums atgal!*

Kai kurie užkeikimai kuriuos Jūs rasite veikia, kai kurie yra niekam tikę. Tad Jums teks viską išbandyti, kad suprastumėte kas Jums veikia geriausiai. Prisiminkite, jog vien dėl to, kad užkeikimas Jums neveikia, jis nėra prastas. Jūs turite įgauti patirties, mokytis ir sukaupti magiškų galių, kad galėtumėte suprasti kodėl, kaip ir kada burtai/magija/užkeikimai veikia.
Antraštė: Re: Magija pradedantiesiems
Parašė: TinSoldier gegužės 14, 2012, 19:34:08
Lyg ir reiktų pasakyt, kad šaunuolis, kad išvertei.. Bet kai tokia tema tekstas, tai man kažkaip pirštai nesidėlioja pagirt :D Žodžiu, šaunuolis, kad išvertei kokybiškai :)

Citata iš: Beelzebub  gegužės 14, 2012, 19:18:02
<...>Dauguma Jūsų, jaunų žmonių, galvojate jog tiesiog paimsite magijos knygą, paskaitysite keletą žodžių ir užkeikimas veiks. Deja, bet taip nebus. Taip galvojate, nes žiūrite per daug TV ir filmų.


Jei apskritai kokia nors magija veiktų, būtent taip ir turėtų būti: paskaitai keletą žodžių ir užkeikimas veikia.

Jei gravitacija veikia, nesvarbu ar aš tikiu ja, ar aš esu perskaitęs šimtus kūrinių apie ją - pašokęs visuomet nusileisiu ant žemės.

Jei aš pasiimsiu gitarą, netikėdamas, kad ji gali skleisti garsus ir nemokėdamas su ja groti - užkabinus stygas vis tiek kažkas įvyks.

Jei aš netikiu, kad degtukas gali įžiebti ugnį, neįsivaizduoju kaip tai galėtų veikti - atlikęs tinkamą mechanišką judesį - ugnį įžiebsiu.

O vat magija veikia tik tuomet, kai belekaip įtiki ja, kai pradedi norėti ją išvysti, kai visur pradedi ją matyti. Kai pradedi realybės nebesuvokti - va tuomet magija tau ir pasireiškia. Žodžiu, jei nori elfą miške pamatyti - įtikėk. O tuomet bet koks bebras tau elfu pasirodys..




Antraštė: Re: Magija pradedantiesiems
Parašė: .L.U.T.H.O.R. gegužės 14, 2012, 22:48:45
Jei toks dalykas kaip natos egzistuotų, tai viskas būtų taip, išmoksti atpažint natas ir kuri aukščiausio lygio meno kūrinius. Ar ne?

Antraštė: Re: Magija pradedantiesiems
Parašė: TinSoldier gegužės 14, 2012, 22:54:31
Nata yra tik garso pavadinimas. Tai nieko nereiškia. Pats garsas yra esmė. Ir garsas girdisi nepriklausomai nuo tikėjimo juo, ar netikėjimo.

Ir pofig ar aukščiausio lygio meno kūrinys, ar su puodais išbūgnintas "twinkle twinkle little star" - rezultatas yra. Su magija, jei netiki, rezultato visiškai nėra. Ir todėl, manau, jo ir visai negali būti.
Antraštė: Re: Magija pradedantiesiems
Parašė: .L.U.T.H.O.R. gegužės 14, 2012, 23:03:12
Gerai, tada kitaip pasakysiu. Jei tu pats savim netikėsi, tai nei tu išmoksi grot profesionaliai, nei tau kurt išeis. Gali kad ir su puodų dangčiais "du gaidelius" sugrot. Bet už tai nebent mama pagirs. O magijoj tas pats, jei neįdėsi pastangų tai 99% gausis - nieko. Bet aišku, čia toks dalykas, kad jei dedi pastangas, tai priimi kaip egzistuojantį dalyką :)
Antraštė: Re: Magija pradedantiesiems
Parašė: TinSoldier gegužės 14, 2012, 23:06:32
Bet magijoj net tų dviejų gaidelių neišeina padaryt. Absoliučiai nieko neišeina, jei nepatiki ir nenuklaidini savo sąmonės link neegzistuojančių dalykų matymo.

Man užtektų, vien tik paprastą užkeikimą pasakius, tokio lygio efekto, kad tik mama pagirtų. Bet KAŽKOKS efektas turi būti! O jo nėra. Kodėl?

Kodėl absoliučiai viskas šitame pasaulyje, kas egzistuoja, egzistuoja nepriklausomai nuo įsitikinimų. O štai, kad egzistuotų magija, staiga reikia pasiduoti iliuzijoms?
Antraštė: Re: Magija pradedantiesiems
Parašė: .L.U.T.H.O.R. gegužės 14, 2012, 23:16:52
Tai gal kažko trūksta? Na kodėl neegzistuojančių? Kažkada žmonės manė, kad tokių dalykų kaip protonai ir neutronai nėra. Bet viską atrado. Gal dabar tiesiog nėra tokios aparatūros, kuri galėtų fiksuoti, kažkokias energijos fluktacijas, kurios priklauso nuo žmogaus tikėjimo. Gal po kiekos metų ir magijai nereikės įsitikinimų, o ir jinai įgaus kokį nors mokslinį pavadinimą.
Antraštė: Re: Magija pradedantiesiems
Parašė: Beelzebub gegužės 15, 2012, 08:14:56
Citata iš: TinSoldier  gegužės 14, 2012, 19:34:08
Bet kai tokia tema tekstas, tai man kažkaip pirštai nesidėlioja pagirt :D Žodžiu, šaunuolis, kad išvertei kokybiškai :)


Žinau, kad gal čia nelabai yra naudos iš šitos temos, nedaug kas ir pasakyta apie tą magiją. Aš tiesiog norėjau papostint šitą tekstą, nes manau jog magija nėra tiesiog spragtelėjimas pirštais. Aukštoji magija (kiek aš suprantu) gali būti tokia sudėtinga, kad ją įvaldyti ar bent išmokti gali trukti ne vienus ir ne 2 metus.

O dėl to pavyzdžio su natomis. Taip, paspaudus klavišus tu išgirsi kažkokias natas, galima sugroti kažkokią nesąmonę be jokių pastangų. Bet norimas rezultatas yra išmokti kūrinį. Niekas nepagros aukšto lygio kūrinio neįdėdamas nei kiek pastangų, noro, netikėdamas tuo ką daro. Manau, kad ir su magija yra panašiai. Tos kelios natos tai ir gali būti tai jog tu ruošiesi, mokaisi, renki žinias, praktikuoji, bandai. Kad ir pvz: koks uždegtas smilkalas ar žvakė jau yra viena "nata", bet tau reikia išmokti visą "kūrinį". Bandant užsiimti magija betkaip, be jokio noro ir pastangų, galbūt ir duos kokių nežymių rezultatų, kurių tu net nepastebėtum, nes tu norėjai kitokio rezulatato. Galbūt aš irgi pavyzdžiui noriu pagroti kokį Chopeno kūrinį, bet moku paspausti tik kelias natas, o po to pykstu, kad kažkodėl man nesigauna. (Nežinau ar tinkamai pasakiau, bet bandžiau :D)
Antraštė: Re: Magija pradedantiesiems
Parašė: OKULTISTE gegužės 15, 2012, 08:29:51
Aš tai greičiau palyginčiau su skulptūrų iš žmogaus kako kūrimu, o ne muzikos šedevro atlikimu...
Antraštė: Re: Magija pradedantiesiems
Parašė: Anomalija gegužės 15, 2012, 13:34:22
+ 5 rep. taškai už vertimą ;)
Antraštė: Re: Magija pradedantiesiems
Parašė: Beelzebub gegužės 19, 2012, 17:33:49
Citata iš: OKULTISTE  gegužės 15, 2012, 08:29:51
Aš tai greičiau palyginčiau su skulptūrų iš žmogaus kako kūrimu, o ne muzikos šedevro atlikimu...


Kažkaip stipriai pasakyta. Tai manai, jog užsiėmimas magija panašus į kakalų skulptūrą? Įdomu tada, kodėl pati užsiimdavai tokiais dalykais (juk užsiimdavai seniau, kiek supratau iš tavo post'ų)?
Antraštė: Re: Magija pradedantiesiems
Parašė: OKULTISTE gegužės 19, 2012, 22:19:54
Tęsiant metaforą (iš tiko nesinori užsiciklinti, bet ji vis dar tinka), buvau be uoslės ir kvaila - žavėjausi, kokios gražios skulptūros gaunasi, neatsižvelgdama į tai iš ko daroma... Kai pradėjau užuosti, supratau, kad tai fū...
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: .L.U.T.H.O.R. vasario 27, 2013, 02:50:35
Vieni iš kakų lipdo skultūras, kiti gi iš molio ar dar kitokių medžiagų.
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Lapino šešėlis lapkričio 24, 2013, 18:09:32
Taiklus vertinimas, tik neteisingas pastebėjimas. Magija galima lyginti su mokslu, galima lyginti su menu ir tiesa ta, kad su tikėjimu ji neturi nieko bendro.
Ji egzistuoja aplink mus, nepaisant to ar mes tuo tikime ar mes tuo netikime. Magas nesukuria kažkokių anomalijų, ar kažkokių nepaaiškinamų reiškinių. Magas tam tikru lygiu sugeba manipuliuoti Visatoje slypinčia energija.

Mokslo pasaulyje egzistuoja daugybė teorijų, kurios atrodytų keistos apie jas neišmanančiam žmogui (pvz.: kvantinės fizikos teorija), bet tam kad jas suvokti, kad paaiškinti, kad atrasti, mums reikia specialisto, žmogaus - kuris tai išmanytų, atrastų, sukurtų.

Gitara gros, net tada kai per jos stygas perbrauks nepatyręs gitaristas, bet ar ji gros savaime? Mes išgirsime tik padrikų garsų kratinį, kurio niekas negalėtų pavadinti muzika, bet tikrą muziką sukurti pajėgs tik tas, kuris išmoks ją sugroti.
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: gakeris lapkričio 24, 2013, 18:21:36
Gerai jei magija galima lyginti su mokslu tai kodel daug zmoniu ja netiki ? Jei Magas gali padaryti neitikinamus dalykus kodel jis to nepadaro ? Kodel magas negali iroditi jog magija egzistuoja ?
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Lapino šešėlis lapkričio 24, 2013, 18:38:44
Tame ir įdomumas, kad gali. Bet kokia prasmė? Jei žmogus atsisako tai suprasti, atsisako to mokytis, niekas per prievartą jo ten ir nenuvarys. Tai visiškai laisvas pasirinkimas ir šio pasirinkimo tikslas yra asmeninis, o ne tam, kad įrodyti kitiems, jog magija egzistuoja.

Kita medalio pusė. Šiandieninis mokslinis materializmas negali paaiškinti daugybės egzistuojančių dalykų, bet juk jie dėl to neišnyksta? Štai įdomus faktas: regimasis pasaulis (t.y. mūsų regimoji šviesa) apystiksliai sudaro apie 0.1% visos Visatos masės. Tai reiškia, jog viskas ką mes matome ir žinome apie pasaulį sudaro lygiai tiek. Ką mes išmanome apie likusią Visatos dalį?
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: gakeris lapkričio 24, 2013, 18:47:46
Na taip su tuo sutinku niekas zmogaus neprivers , bet galu gale jezus pasirode ir skelbe krikscionybe kuri dabartiniam zmogui atrodo keista. O tai kur tas dydisis jusu magas ? Ka mes zinome apie likusia dali ? Na tikriausi kad ir kokia ji tikriausiai butu neitiketina bet abejoju ar ji taip stipriai prasilenkia su logika kaip magija .
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: TinSoldier lapkričio 24, 2013, 19:47:57
Citata iš: Lapino šešėlis  lapkričio 24, 2013, 18:38:44
Kita medalio pusė. Šiandieninis mokslinis materializmas negali paaiškinti daugybės egzistuojančių dalykų, bet juk jie dėl to neišnyksta? Štai įdomus faktas: regimasis pasaulis (t.y. mūsų regimoji šviesa) apystiksliai sudaro apie 0.1% visos Visatos masės. Tai reiškia, jog viskas ką mes matome ir žinome apie pasaulį sudaro lygiai tiek. Ką mes išmanome apie likusią Visatos dalį?


Va čia ir viena didžiausių problemų su tuo mistiniu mąstymu.
Žmonės labai bijo pasakyti: "aš nežinau".

Niekada negali to priimti, kaip už atsakymą. Negali sau pripažinti, kad kažkas vis dar yra nežinoma ir paslaptinga. Galvoja apie realybę, susiduria su mįsle, kuriai nėra atsakymo KOL KAS. Tačiau to sau negali pripažinti, ir tuomet vis tiek per prievartą įgrūda kažkokį paaiškinimą: ateivius, dievus, magiją, šamanus, užkerėjimus ir pan.

Kartas nuo karto pasinešu youtubeje žiūrėti visokias paskaitas, dokumentikas, debatus apie astrofiziką, kvantinę fiziką, mokslą, paslaptis ir pan., dalykus, kuriuose dabar dar daaug nežinomybės. Ir tuomet pusę nakties nemiegu, kraustausi iš proto dėl visokių egzistencinių klausimų :D žiauriai prispaustas nežinomybės, visokių kvailų klausimų ir pan.

Ir kaip tuo metu norisi įkišti kažką, kas galėtų visą tą mįslę užbaigti: pvz, kokį dievą. Kuris taptų ta unified field theory, kurios jau daugybe dešimtmečių ieško mokslininkai, kuris būtų visko paaiškinimas. Ir kaip sunku vietoje to sugalvoto atsakymo pripažinti: aš nežinau ir negaliu žinoti.

Ir labai blogai, kad daugybė žmonių nesugeba šito sau pripažinti, o vis tiek susikuria kažkokį dievą, nematomą jėgą, dėsnį ar burtą, kuris juos nuramina. Kuris užgniaužia tą nežinomybės bjaurastį. Tai yra lengvas kelias, tačiau velniškai klaidinantis :)

Geriau jau kažko nežinoti, tačiau bent jau būti tikram tuo, ką žinai.
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: .L.U.T.H.O.R. lapkričio 24, 2013, 20:24:30
Nemaišyk magijos prie dievo :D Kažko nežinai, nesupranti įkiši dievą ir vsio ramu. Įkiši magiją ir atsiranda dar viena tyrinėjimu sritis. Nes kaip Lapino šešėlis sakė tai yra ir mokslas ir menas :)  Beje moksle ir panašiai daro, jei kažko nežino sukuria kažkokią teoriją ant tos teorijos pastato kitą teoriją nors empirinių duomenų neturi, tai kas čia filosofija?tikėjimas? O po kažkiek metų atsiradus atitinkamoms technologijoms patvirtina savo teorijas/hipotezes arba ne. Tam pačiam moksle tiek tikėjimo yra kad...Niekada negali būti tikras tuo ką žinai.
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: a.t.sielis lapkričio 24, 2013, 20:56:25
Soldier'i, jeigu tu pripažįsti, kad nežinai, tai tada nežinai ir apie tai, ar žmonės dievą susikuria, ar yra atvirkščiai. O sakai tą tarsi su užtikrintu žinojimu. Aš pvz. visada linkęs skeptiškai žiūrėti į savo paties "žinias", kad yra taip ar anaip, ypač dėl to, kas yra Dievas ir ką Jis veikia ir gali veikti, ir koks Jis gali būti ar negali būti.
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: TinSoldier lapkričio 24, 2013, 21:56:54
Citata iš: Druwis  lapkričio 24, 2013, 20:24:30
Nemaišyk magijos prie dievo :D Kažko nežinai, nesupranti įkiši dievą ir vsio ramu. Įkiši magiją ir atsiranda dar viena tyrinėjimu sritis. Nes kaip Lapino šešėlis sakė tai yra ir mokslas ir menas :)  Beje moksle ir panašiai daro, jei kažko nežino sukuria kažkokią teoriją ant tos teorijos pastato kitą teoriją nors empirinių duomenų neturi, tai kas čia filosofija?tikėjimas? O po kažkiek metų atsiradus atitinkamoms technologijoms patvirtina savo teorijas/hipotezes arba ne. Tam pačiam moksle tiek tikėjimo yra kad...Niekada negali būti tikras tuo ką žinai.


Moksle viskas grindžiama ne filosofija, o matematiniais skaičiavimais. Ir tie matematiniai skaičiavimai neįtikėtinai dažnai pasitvirtina empiriniuose eksperimentuose ateityje :) Kad ir su Higso bozonu, kuris daug metų gyveno tik popieriaus lape lygčių pavidalu.

Tu juk, kaip fizikas, turėtum tai žinoti :)

Jei trumpai, tai iš mano požiūrio, tikėjimas magija nuo tikėjimo dievu čia skiriasi tik tuo, jog magija tu tiki. Todėl tau ji ir atrodo kitos kategorijos. Kad ir koks ten menas, ar mokslas būtų, magija neturi rimtų, patikrinamų, nefilosofinių kriterijų.

A.t.sieli, faina, kad grįžai, jau seniai tavo žinučių nemačiau :)

Aišku, kad nežinau, ar dievas yra, ar nera.
Tiesiog dievas man atrodo nereikalinga hipotezė. Bent jau kol kas.

Pavyzdžiui, kaip kažkurioj kitoj temoje rašiau, man labai patinka kolektyvinės sąmonės idėja. Jog visi mes, visi gyvi padarai - esame kolektyvinė save patirianti sąmonė. Man šita idėja atrodo labai simpatiška. Beeeet, jinai neturi įrodymų, remiasi tik spekuliacijomis - yra nereikšminga realybės pažinimui. Todėl niekada jos neginčiau.

Taip pat ir dievas kitiems - jiems patinka, tinka ta idėja. Tačiau, nors ir tėra spekuliacijos be įrodymų, - ją aršiai gina. Todėl aš tam prieštarauju.

Tačiau, aišku, kad visko ko gale, kad visko pradžioje gali būti kažkoks dievas. Tai yra gerbtinas spėjimas. (visai kita kalba organizuotos religijos su visokiais savo muhamedais, ar jėzais)

Tiesiog nereikalingas, kol dar iki šiol visą realybę galima paaiškinti natūraliais procesais. Jeigu kažkada mokslas pasieks akligatvį, ar pats atras dievą - viskas puiku. Tačiau kol kas nei akligatvio, nei dievo nereikia aiškinant pasaulį :)

Mes nežinom kas slepiasi visatoje, bet ir nereikia kaišioti įvairių, nelabai pagrįstų spėliojimų :)
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Teroras lapkričio 24, 2013, 22:15:45
Citata iš: TinSoldier  lapkričio 24, 2013, 21:56:54
Moksle viskas grindžiama ne filosofija, o matematiniais skaičiavimais. Ir tie matematiniai skaičiavimai neįtikėtinai dažnai pasitvirtina empiriniuose eksperimentuose ateityje :) Kad ir su Higso bozonu, kuris daug metų gyveno tik popieriaus lape lygčių pavidalu.


Gal kazko nezinau, bet kas butent su Higso bozonu? Juk jo atradimas paneigtas. Ar ka tu cia turejai galvoje? :)
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Benamis lapkričio 24, 2013, 22:20:10
Citata iš: TinSoldier  lapkričio 24, 2013, 21:56:54
Tačiau kol kas nei akligatvio, nei dievo nereikia aiškinant pasaulį :)


Ka turejai omenyje rasydamas "pasauli": Zeme ar visa visata etc.? :) Nes jeigu visa visata, tai toli grazu niekas nera aisku ir tai yra tikru tikriausias akligatvis... Nebent "Big Bang" teorija tau imponuoja :)
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: TinSoldier lapkričio 24, 2013, 22:23:24
Citata iš: Teroras  lapkričio 24, 2013, 22:15:45
kazko nezinau, bet kas butent su Higso bozonu? Juk jo atradimas paneigtas. Ar ka tu cia turejai galvoje? :)


Paneigtas? Gal kažką praleidau, bet kiek dabar greitai pagooglinau, tai jis kaip ir pripažįstamas kaip rastas..

CitataThe Higgs boson or Higgs particle is an elementary particle initially theorised in 1964,[2][6] and tentatively confirmed to exist on 14 March 2013.[1] - wikipedia


http://en.wikipedia.org/wiki/Higgs_boson

CitataThe particle, a boson, was first found last July and many thought that it might not be the correct boson, but once scientists finished recent testing an affirmative judgment was made. They were on the right track. -cbsnews


http://www.cbsnews.com/news/discoverers-of-higgs-boson-aka-the-god-particle-awarded-nobel-prize-in-physics/ (spalio 8 straipsnis)

Jeigu mano žinios pasenusios, tai atsiprašau už klaidinimą :) Bet kuriuo atveju, pavyzdys, kaip matematinių lygčių pasiteisinimas realybėje, galėtų būti tiek Galilėjaus gravitacijos atradimai, tiek daug Einšteino darbų, Tiek Niutono ir t.t.


Citata iš: Benamis  lapkričio 24, 2013, 22:20:10
Ka turejai omenyje rasydamas "pasauli": Zeme ar visa visata etc.? :) Nes jeigu visa visata, tai toli grazu niekas nera aisku ir tai yra tikru tikriausias akligatvis... Nebent "Big Bang" teorija tau imponuoja :)


Akligatvį turėjau omenyje, kad dar yra kur dirbti :) Nėra, kad visi mokslininkai sustotų prie savo braižybos lentų ir galvotų: "viskas, nebėra ką daryti. Dar tiek neatsakytų klausimų, o visiškai nebėra ką tirti ir ko ieškoti".

Vien toji jau nuvalkiota kvantinė mechanika kiek klausimų uždavė, kuriuos reikia atsakyti, ir kuriai mokslininkai turi dar daugybę idėjų, ties kuriomis dirba, ir kurias aiškinasi. Tai nėra akligatvis. Tai yra sunkumai, tačiau nėra kelio pabaiga :)
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Teroras lapkričio 24, 2013, 22:29:23
Tai cia tikriausiai mano zinios pasenusios... O rodos skaiciau visai neseniai, kad Bozono atradimas paneigtas, bet mano tas "visai neseniai" istikruju reiskia metus... ;D

Tai taip ir nesupratau tavo atsakymo i Benamio klausima: ka turejai omenyje rasydamas "aiskinant pasauli"? Zodis "pasaulis" ka reiskia tavo pasisakyme?
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Lapino šešėlis lapkričio 24, 2013, 22:59:04
Štai čia ir susiduriame su įdomiausia Visatos egzistavimo dalimi. Mes turime Niutono fiziką, kuria remdamiesi aiškiname visuomenės problemas, visuomenės, kurioje žmogus, tik bevalė biologinė, biocheminių procesų pasekmės išraiška. Tokioje visuomenėje niekada nebus Dievo, nebus, magijos, nebus ir jokio visuotinę sąmonę apjuosiančio lauko, bet štai mes prieš beveik pusantro šimto metų sutinkame Maksvelą ir Faradėjų, vėliau jų pėdomis seka Plankas ir Einšteinas, kurie mums pateikia visiškai naujos rūšies fiziką.

Būtent kvantinė fizika, mums yra vienas aiškiausių suflerių, jog Visata yra valdomų ne kažkokių apčiuopiamų, apskaičiuojamų dėsnių, o mūsų pačių sąmonės. Juk šiandieniniai kvantinės fizikos tyrimai stebina tuo, jog eksperimentų rezultatai tomis pačiomis sąlygomis kinta priklausomai nuo stebėtojo. Tarsi mūsų mintys sugebėtų įtakoti elementariųjų dalelių veikimą.

Visuotinio lauko teorija, tai ne tik naivi hipotzė, tai bene vienintelis Visatos veikimą paaiškinantis modelis.

Grįžtant prie temos, pasakysiu, jog jei ir yra mokslas galintis paaiškinti magijos egzistavimą - tai yra kvantinė fizika. Bėda ta, kad magija dažnai suprantama kaip mojavimas burtų lazdele, bet mes juk kalbame tikrai ne apie tai ...
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: TinSoldier lapkričio 24, 2013, 23:25:59
Citata iš: Lapino šešėlis  lapkričio 24, 2013, 22:59:04
Štai čia ir susiduriame su įdomiausia Visatos egzistavimo dalimi. Mes turime Niutono fiziką, kuria remdamiesi aiškiname visuomenės problemas, visuomenės, kurioje žmogus, tik bevalė biologinė, biocheminių procesų pasekmės išraiška. Tokioje visuomenėje niekada nebus Dievo, nebus, magijos, nebus ir jokio visuotinę sąmonę apjuosiančio lauko, bet štai mes prieš beveik pusantro šimto metų sutinkame Maksvelą ir Faradėjų, vėliau jų pėdomis seka Plankas ir Einšteinas, kurie mums pateikia visiškai naujos rūšies fiziką.


Įdomu tai, kad būtent Niutonas buvo visai religingas. O Einšteinas buvo ateistas. (arba panteistas, kas, iš esmės panašu)

Citata iš: Lapino šešėlis  lapkričio 24, 2013, 22:59:04
Būtent kvantinė fizika, mums yra vienas aiškiausių suflerių, jog Visata yra valdomų ne kažkokių apčiuopiamų, apskaičiuojamų dėsnių, o mūsų pačių sąmonės. Juk šiandieniniai kvantinės fizikos tyrimai stebina tuo, jog eksperimentų rezultatai tomis pačiomis sąlygomis kinta priklausomai nuo stebėtojo. Tarsi mūsų mintys sugebėtų įtakoti elementariųjų dalelių veikimą.


Tavo minėtas Einšteinas nesutiko su kvantine fizika, o ne ją "pateikė", kaip rašei. Be to, kvantinė fizika nieko neteigia apie stebėtoją. Žr. šitą temą: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2466.msg43167#msg43167 Ir plačiau pasidomėti apie "double slit experiment".

Citata iš: Lapino šešėlis  lapkričio 24, 2013, 22:59:04
Visuotinio lauko teorija, tai ne tik naivi hipotzė, tai bene vienintelis Visatos veikimą paaiškinantis modelis.


Visuotinio lauko hipotezė nieko dar neaiškina, nes ji nėra sukurta...

Jei ką, aš toli gražu, ne gerai nusimanau šituose dalykuose. Tai, jei mano pataisymuose kažką neteisingo pamatysit, pataisykit :))

Citata iš: Teroras  lapkričio 24, 2013, 22:29:23
Tai cia tikriausiai mano zinios pasenusios... O rodos skaiciau visai neseniai, kad Bozono atradimas paneigtas, bet mano tas "visai neseniai" istikruju reiskia metus... ;D

Tai taip ir nesupratau tavo atsakymo i Benamio klausima: ka turejai omenyje rasydamas "aiskinant pasauli"? Zodis "pasaulis" ka reiskia tavo pasisakyme?


Greitai tas laikas bėga :/

Ką mano pasisakyme reiškia "pasaulis"... aš nežinau :D Kalbėjau labai abstrakčiai. Tiesiog apie visą mus supančią aplinką :)
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Lapino šešėlis lapkričio 25, 2013, 00:38:08
Citata iš: TinSoldier  lapkričio 24, 2013, 23:25:59
Tavo minėtas Einšteinas nesutiko su kvantine fizika, o ne ją "pateikė", kaip rašei. Be to, kvantinė fizika nieko neteigia apie stebėtoją. Žr. šitą temą: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2466.msg43167#msg43167 Ir plačiau pasidomėti apie "double slit experiment".


Na, aš juk tik pastebėjau, kad pateikė kitos rūšies fiziką, Einšteino fizika papildo stygų teorijos fiziką, o pastarosio pagrindai yra kvantinė fizika. Realiatyvumo teorija norom nenorom artimai siejasi su kvantine fizika.

dėl viso pikto ištrauka iš wiki: "Prie kvantinės mechanikos teorijos sukūrimo daugiausia prisidėjo tokie mokslininkai kaip Erwin Schrödinger, Werner Heisenberg, Albertas Einšteinas, P.A. M. Dirac, Nilsas Boras ir John von Neumann."

O dėl stebėtojo, štai trumputė citata: "Kvantinės fiziko eksperimentai iš tikrųjų parodo, kad mes, vos žvilgtelėję į tokią mažytę dalelę kaip elektronas, pakeičiame jos savybes. Eksperimentai leidžia daryti prielaidą, jog pats stebėjimo veiksmas sykiu yra ir kūrimo aktas, kurį atlieka sąmonė" Gregg Braden "Dieviškojo matrica"

Džonas Vileris - Einšteino kolega, apie tai kalbėjo dar prieš atliekant šiuos eksperimentus.

Kaip pats sakėte, kolega, tuomet viskas buvo dar ant popieriaus...

Galbūt aš nekalbu apie pačius kvantinės fizikos pagrindus, kaip apie teoriją, galbūt nebūdamas fizikos specialisu nepasidalinsiu skaičiavimais kurie buvo atlikti nurodant tokius rezultatus, bet juk negalima paneigti juos įvykus. Tikrai neišsigalvojau jų pats tik tam, kad savo tiesą apginčiau.

Citata iš: TinSoldier  lapkričio 24, 2013, 23:25:59
Visuotinio lauko hipotezė nieko dar neaiškina, nes ji nėra sukurta...


hipotezė:
1. moksl. naudojamas moksliniame pažinime būdas: neįrodyta, reikalaujanti patikrinimo teorija

net jei tokios hipotezės ir nebūtų, ramia sąžine galėčiau iškelti ją pats. :) hipotezė neturi nieko paaiškinti, ji pati reikalauja paaiškinimo. Bet mano nuomone ji yra labai pagrįsta. Kadangi prisimenant minėtuosius eksperimentus, ji vienintelė (šįkart išsireiškiu-) GALĖTŲ paaiškinti didžiuma jų.

Tačiau, tokia hipotezė yra iškelta. Pakankamai seniai ir pakankamai ilgai ji kirbina fizikų protus. Anksčiau ji buvo vadinama eteriniu lauku. "Eteris" galbūt per daug subtili sąvoka tokiam mokslui kaip fizika, todėl šiandien ji vadinama lauku, bet apie eterį ponas Einšteinas yra pasakęs: "Pagal bendrąją reliatyvumo teoriją erdvė be eterio yra neįsivaizduojama, nes tokioje erdvėje ne tik negalėtų sklisti šviesa, bet ir neegzistuotų erdvės bei laiko etalonai" (tai buvo pasakyta 1928m. paskaitoje: "Fizika apie absoliučią erdvę ir jos, kaip begalinės eterio terpės, savybes")

Tik kai mes visus savo pastebėjimus suliesime į viena, tik tuomet akys atsivers ir mes praregėsime tą tiesą kurios ieškome. Pati kvantinė fizika nieko neišaiškins pati viena, tačiau į vieną susieję visus fundamentaliųjų mokslų naujausius atradimus, nesunkiai atrasime naują, iki šiol dar neatrastą pasaulį. Pasaulį, apie kurį mūsų protėviai kalbėjo jau senų senovėje.

Štai dar viena mintis apmąstymui: prisimindami senovę, mes stebimės civilizacijos pasiekimais, be jokių technologijų. Bet galbūt jiems tų technologijų tiesiog nereikėjo, galbūt tai ką mes vadiname "magija", nesuprastu, nepaaiškinamu ir nepažįstamu pasauliu, jiems buvo kasdienybė, per kurią jie pažindavo Visatą, susiliedami su visuotine sąmone, jie surasdavo skaičius kuriuos mes šiandien skaitome mokyklos vadovėliuose. Kuo senovės žmogui iš tikrųjų galėtų pasitarnauti šiandieninis skrudintuvas arba mikrobangų krosnelė? Magija tai gyvenimo būdas, kurio dėka, mes galime pažinti pasaulį kitokiais metodais, nei tiesiog jo stebėjimas.

Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: .L.U.T.H.O.R. lapkričio 25, 2013, 01:43:29
Citata iš: TinSoldier  lapkričio 24, 2013, 21:56:54
Citata iš: Druwis  lapkričio 24, 2013, 20:24:30
Nemaišyk magijos prie dievo :D Kažko nežinai, nesupranti įkiši dievą ir vsio ramu. Įkiši magiją ir atsiranda dar viena tyrinėjimu sritis. Nes kaip Lapino šešėlis sakė tai yra ir mokslas ir menas :)  Beje moksle ir panašiai daro, jei kažko nežino sukuria kažkokią teoriją ant tos teorijos pastato kitą teoriją nors empirinių duomenų neturi, tai kas čia filosofija?tikėjimas? O po kažkiek metų atsiradus atitinkamoms technologijoms patvirtina savo teorijas/hipotezes arba ne. Tam pačiam moksle tiek tikėjimo yra kad...Niekada negali būti tikras tuo ką žinai.


Moksle viskas grindžiama ne filosofija, o matematiniais skaičiavimais. Ir tie matematiniai skaičiavimai neįtikėtinai dažnai pasitvirtina empiriniuose eksperimentuose ateityje :) Kad ir su Higso bozonu, kuris daug metų gyveno tik popieriaus lape lygčių pavidalu.

Tu juk, kaip fizikas, turėtum tai žinoti :)

Jei trumpai, tai iš mano požiūrio, tikėjimas magija nuo tikėjimo dievu čia skiriasi tik tuo, jog magija tu tiki. Todėl tau ji ir atrodo kitos kategorijos. Kad ir koks ten menas, ar mokslas būtų, magija neturi rimtų, patikrinamų, nefilosofinių kriterijų.




O kas yra matematika? matematikoj susikuri ką nori :D Man vienas įdomesnių atvejų yra, dabar kad nesumaišyčiau, man rodos šriodingerio lygtis yra tiesiog postulatas, iš niekur neišvestas daiktas :) Tiesiog pridėta/pritaikytas prie duomenų :D Ir daug kvantinės fizikos remiasi ja.


Na matai, dievu tiki žmonės ir nieko nedaro. Magija žmonės ne vien tiki, o ja ir užsiima ir visokių patirčių apturi, o užsiimančių pasaulyje yra tikrai nemažai :)  Negi visiems vienoda psichozė ar dar kas? :)
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: a.t.sielis lapkričio 25, 2013, 10:06:04
Citata iš: TinSoldier  lapkričio 24, 2013, 21:56:54

Pavyzdžiui, kaip kažkurioj kitoj temoje rašiau, man labai patinka kolektyvinės sąmonės idėja. Jog visi mes, visi gyvi padarai - esame kolektyvinė save patirianti sąmonė. Man šita idėja atrodo labai simpatiška.


That's nice

O dėl įrodymų - jie nėra "pigūs", adekvačiai vertinant ir ieškant, įrodymų atsiranda. Bendrai paplitę stereotipai, kad įrodymų nėra - tiesiog įvaizdis, kurį verta priimti skeptiškai. Pvz. kuo kam gali neįtikti Fatimos saulės stebuklas? Aiškus nepaneigiamas įrodymas.
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: paragraf 78 lapkričio 25, 2013, 10:30:04
O žinote kas keisčiausia? Religijotyrininkai pastebėjo jog į magiją ir panašius dalykus, labiausiai linkę tiksliukai. Kiek prie universitetų kuriasi visokios magijos akademijos, tai jos visada kuriasi prie tiksliųjų mokslų universitetų.
Na čia pastebėjimas, tinsoldieriui
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Iron Tara lapkričio 25, 2013, 14:40:32
Nemanau, kad tikrajai magijai reikia pradžiamokslių ar kokių patarimų, kurie pritaikyti visiems. Tikroji magija, kaip ir kiti tikri dalykai, slypi kiek giliau ir yra tik keli skirtingi būdai ją atkasti ir pasiekti. O šie patarimai tai tik pažaidimams
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: .L.U.T.H.O.R. lapkričio 25, 2013, 21:23:16
O aš visada norėjau psichologiją arba anglų filologiją studijuoti :D
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Iron Tara lapkričio 25, 2013, 23:38:44
Citata iš: Druwis  lapkričio 25, 2013, 21:23:16
O aš visada norėjau psichologiją arba anglų filologiją studijuoti :D

Tai kodėl fizika? (ar kažkas pan.?)
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: .L.U.T.H.O.R. lapkričio 26, 2013, 00:36:10
Per vėlai susigriebiau :D Ir šiaip visi ženklai vedė prie fizikos. Nežinau kodėl ^^
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Skorp sausio 05, 2014, 01:48:14
Pagalvokim teoriskai. Jai dievas istikruju yra, tai visa Jezaus istorija buvo tiesa, gal siek tiek pakeista is zmogaus per zmogu bet ir stebuklus kuruos jis dare, tokie kaip isgyditi neregi, pamaitinti alkstancius kai nieko nera.... Jai tu tiki dievu, tu tiki ir magija. Pagalvokit viskas yra jau senai irodyta ir parasyta, tik zmones patys renkasi tiketi tuo ar ne. Juk yra pilna irodymu kad egzistuoja smeklos, dusios ir pomirtinis gyvenumas. Tai kuo remtusi pomirtinis gyvenimas jai neegzistuotu dievas? Kuo remtusi musu gyvenimas? Jai netikesi dievu, netikesi ir magija. Tikejimas tuo ka darai, ir tuo kas esi yra svarbiausia.
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: varpainis sausio 05, 2014, 02:36:55
Citata iš: Skorp  sausio 05, 2014, 01:48:14
Pagalvokim teoriskai. Jai dievas istikruju yra, tai visa Jezaus istorija buvo tiesa, gal siek tiek pakeista is zmogaus per zmogu bet ir stebuklus kuruos jis dare, tokie kaip isgyditi neregi, pamaitinti alkstancius kai nieko nera.... Jai tu tiki dievu, tu tiki ir magija. Pagalvokit viskas yra jau senai irodyta ir parasyta, tik zmones patys renkasi tiketi tuo ar ne. Juk yra pilna irodymu kad egzistuoja smeklos, dusios ir pomirtinis gyvenumas. Tai kuo remtusi pomirtinis gyvenimas jai neegzistuotu dievas? Kuo remtusi musu gyvenimas? Jai netikesi dievu, netikesi ir magija. Tikejimas tuo ka darai, ir tuo kas esi yra svarbiausia.

Buk malonus ir supazindink cia visus su tais irodymais
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Skorp sausio 06, 2014, 01:21:16
Si svetaine ir taip pilna irodymu, vaizdo irasu, nuotrauku, zmoniu istoriju... Na jai jais nepatikes tuomet lieku tik du budai, pradeti tiketi, arba susipazinti su tuo patiems. Man teko susipazinti, o man to net nereikejo, nes as jau tikejau. Zmogus be tikejimo negyvena. Kodel vienuolis aiksteje, viesai susidegino apsipyles benzinu? As zinau kad jis kazkuo tikejo, ir tas tikejimas buvo vertas jo givybes. Manau tai buvo zinia kitiems kad pradetu gyventi.
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Vytautas sausio 06, 2014, 08:48:11
Šiaip kurį laiką bandžiau surasti nors vieną realų apčiuopiamą pvz įrodantį magijos veikimą. Dėja nepavyko. Bandžiau prikalbinti kitus žmonės kad jie pademonstruotų savo maginius sugebėjimus (normaliai jie sakėsi juos turintys) paprasčiausiai sutrigdytų man švytuoklės veikimą. Dėja niekas tokios paprastos užduoties neatliko. Tuo tarpu kada seniau pakakdavo atsidurti šalia bažnyčios ir švytuoklė nustodavo veikti. Apie šventintą vandenį iš viso nekalbu. Dabar tai tiesiog neveikia. Mano patirtis rodo kad jokia magija, ezoterika, burtai, horoskopai, tikėjimai neveikia. Jei kas norit tai paneigt parašom padaryti taip kad man švytuoklė neveiktų. Tuomet pakeisiu savo nuomonę.  :)
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: .L.U.T.H.O.R. sausio 06, 2014, 10:53:06
Jeigu žmogus, užsiima būrimais kortomis arba spėja ateitį, kaip ji tau sustabdys švytuoklę :D Keistos tavo sąlygos. Tuo labiau, kaip tau užtenka tavo įrodymų, kad tau švytuoklė veikia ir duoda teisingą informaciją, taip jiems užtenka jų, ir jie neprivalo įrodinėti ^^ Tai čia bergždžias reikalas, bet gal kad atsiras, nors tokio dalyko kad neapsimoka daryt ^^
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Vytautas sausio 06, 2014, 11:59:21
Na dėl įrodymų man tikrai nėra jokios problemos. Va ir šiandien užsiroviau ant trijų karalių ir jie mane patepė šventu aliejumi. Jei tai būtų nutikę prieš 1,5m švytuoklės veikimas būtų garantuotai sutrigdytas ir dar turėčiau neaiškių gyvenimo problemų. Bet kadangi tie dalykai neveikia tai su siela per švytuokle pasijuokėm iš beprasmiško ritualo. Iš tikro manau labiau reikia pasitikrinimo bandantiems kažką daryti ezoterikos ar magijos srityje tiek mėgėjams tiek profesionalams. Iš savo pusės aš tiesiog duodu sutikimą su manimi daryti ką nori ir kaip nori. Nenaudoju jokių apsaugų nes šiuo metu jos tiesiog beprasmiškos. Kai kažką darai turi turėti kažkokį apčiuopiamą rezultatą kad tai kažkaip suveikė. Švytuoklė super jautri išoriniams poveikiams. Tiesiog puiki galimybė pasitreniruoti. Bet suprantama laisvas žmonių pasirinkimas. Dėkingas tiems kurie pabandė. Tiesiog panaikino man nykstamai mažą abejonę.
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: minde1990 sausio 06, 2014, 12:14:51
Citata iš: Vytautas  sausio 06, 2014, 11:59:21
Na dėl įrodymų man tikrai nėra jokios problemos. Va ir šiandien užsiroviau ant trijų karalių ir jie mane patepė šventu aliejumi. Jei tai būtų nutikę prieš 1,5m švytuoklės veikimas būtų garantuotai sutrigdytas ir dar turėčiau neaiškių gyvenimo problemų. Bet kadangi tie dalykai neveikia tai su siela per švytuokle pasijuokėm iš beprasmiško ritualo. Iš tikro manau labiau reikia pasitikrinimo bandantiems kažką daryti ezoterikos ar magijos srityje tiek mėgėjams tiek profesionalams. Iš savo pusės aš tiesiog duodu sutikimą su manimi daryti ką nori ir kaip nori. Nenaudoju jokių apsaugų nes šiuo metu jos tiesiog beprasmiškos. Kai kažką darai turi turėti kažkokį apčiuopiamą rezultatą kad tai kažkaip suveikė. Švytuoklė super jautri išoriniams poveikiams. Tiesiog puiki galimybė pasitreniruoti. Bet suprantama laisvas žmonių pasirinkimas. Dėkingas tiems kurie pabandė. Tiesiog panaikino man nykstamai mažą abejonę.


o svytuokle gali buti kaip hipnoze, pvz priminti ivykius senus ?
Ir dar vienas dalykas, tai jei su savo siela bendrauju, tai ji apie mane viska zino ir mano pasamone. Ji gali atsakyti ka as tikrai myliu ? Na panasius dalykus
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Vytautas sausio 06, 2014, 13:04:22
Citata iš: minde1990  sausio 06, 2014, 12:14:51
o svytuokle gali buti kaip hipnoze, pvz priminti ivykius senus ?
Ir dar vienas dalykas, tai jei su savo siela bendrauju, tai ji apie mane viska zino ir mano pasamone. Ji gali atsakyti ka as tikrai myliu ? Na panasius dalykus

Švytuoklė ir hipnozė neturi nieko bendro. Bendraujant su siela ji informaciją ima iš anapusinių informacinių laukų o ne kažkaip tiesiai mato. Informacija į informacinius laukus patenka viską kas čia vyksta tarsi filmuojant, po to savotiškai konvertuojama į anapusinio pasaulio priimtiną informacinį formatą. Taip ką čia dariai ir kokius priėmei sprendimus viskas užfiksuota. Ką galvoji tavo reikalas. Nesifiksuoja. Tos informacijos negali pakeisti niekas. Be to egzistuoja du informacijos lygiai savotiškai vieša prieinama sielos ir kūrėjų lygio. Galima žinoti kad pvz įvykio 2012m pokytis bet tik kūrėjai žino kaip tai įvyko tiksliau, kaip tai jie padarė. Bendrai normaliai naudojantis vienodu klausimu visi gauna vienareikšmišką vienodą atsakymą. Na pvz apie tavo sveikatos būklę siela tikrai žino geriau nei tu. O ką tikrai myli tai žemiška prasme savotiškai tavo reikalas. Reik įvertint kad siela tavo amžina žmona. Savotiškai tokia dieviška pora.  :)
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: minde1990 sausio 06, 2014, 15:23:03
Tai tada suprantu tiki jog yra pats kurejas, tas kurejas vadinamas Dievu, taip ? Nes kas ten viska pakeite tais 2012 metais, kurejas, tai jis ir yra reiskias visa to valdovas
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Vytautas sausio 06, 2014, 15:39:45
Citata iš: minde1990  sausio 06, 2014, 15:23:03
Tai tada suprantu tiki jog yra pats kurejas, tas kurejas vadinamas Dievu, taip ? Nes kas ten viska pakeite tais 2012 metais, kurejas, tai jis ir yra reiskias visa to valdovas

Ne kūrėjas bet kūrėjai dvi esybės moteriška ir vyriška. Viskas persmelkta moteriška - vyriška. Tiek čia žemėje viskas tuo paremta, tiek mes dviejų esybių komplektas.Taip jie viską pakeitė. Turiu išskirtinį ryšį ir su jais. Ryšio užmezgimui klausimas "ar aš bendrauju su Dievu Tėvu ir Dievu Motina". Super kokybiškas ryšys. Aišku tik malonu pabendrauti ir žymiai gilesnė informacija. Bet šiaip tai man tai nesuteikia absoliučiai jokių privilegijų. Norintys gali pabandyti prisijungti bet manau nepavyks. Čia praeities įvykių padarinys.
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: faustas lapkričio 16, 2015, 15:47:33
kodel man nepavyko ir kodel neleidzia daugiau magiju padaryti?
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: .L.U.T.H.O.R. lapkričio 16, 2015, 18:32:03
Kas tau nepavyko ir kas tau neleidžia? :)
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Vendigo lapkričio 16, 2015, 18:34:36
Citata iš: faustas  lapkričio 16, 2015, 15:47:33kodel man nepavyko ir kodel neleidzia daugiau magiju padaryti?
Net turėdamas vinį ir plaktuką, tu vinį gali kreivai įkalti ar iš viso per pirštus sau užvažiuoti... O čia tu neturi nei "vinių", nei "plaktukų" ir nori, kad viskas iš karto pavyktu?
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Juo vasario 05, 2016, 12:27:45
Puikios diskusijos  :)

Kvantinės fizikos pradžiamokslis žaliems.

Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Supernatural sausio 05, 2017, 19:10:06
Puikus pastebejimas del tiksliuku. Cia sutinku visu simtu procentu. Tiksliukai labiau raganiai nei magai, cia irgi faktas. Manau matematines ir fizikines zinios bei magija, sumoj juos daro panasesnius i alchemikus, kurie gali savo ziniomis tobulinti tam tikras sritis, jas praplesti ir panasiai. Zinoma, nesakau, kad to negali ir kiti, tiesiog pastebejimas.
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Anina sausio 10, 2017, 18:29:26
Norintiems pradėti praktikuoti magiją, pirmiausia rekomenduočiau atsakyti sau į klausimus: kam man reikalinga magija? Ką ruošiuos su ja daryti? Kokiu tikslu noriu ją praktikuoti?
Taip pat, vienas pirmųjų darbų  - išsikuopti savo vidinį šiukšlynėlį :) T.y., užsiimti rimta savianalize, pasigydyti psichologines traumas, išsiaiškint savo baimes ir jas įveikti, atsikratyt nuoskaudų, išmokt valdyt savo mintis, emocijas, išsiugdyt kritinį mąstymą, vidinę pusiausvyrą. Praktikuoti koncentraciją, vidinio monologo stabdymą, atsipalaidavimą. Ugdyti valią, ištvermę. Apsišarvuoti kantrybe. Nelaukti staigių rezultatų. Jei žmogus yra linkęs greitai mesti pradėtus darbus ar staigiai nusivilti mažom nesėkmėm, į magiją jam net neverta dairytis. Magas turi turėti stabilią psichiką ir tvirtą stuburą, mokėt greitai atsistatyt po stresų, pastoviai būti geroje energetinėje formoje.
Na, o antras žingsnis - susipažinimas su pagrindiniais magijos dėsniais ir principais.
Po viso šito seka kiti žingsniai - teorijos rinkimas, savo krypties paieška, pasaulėžiūros formavimas. Ir tik daug vėliau - praktika.
Tiesiog noriu pasakyti, kad nereikia skubėti su praktika magijoje, kol nėra bent nedidelio pagrindų, teorinių žinių bagažo. O ir tos pirmos praktikos neturėtų būti kažkokios sudėtingos. Nepamirškim, kad tuščias smalsumas magijoje nemėgstamas ir gali turėti nemalonias pasekmes :)
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Creative rugpjūčio 27, 2017, 23:40:54
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Belekasnu sausio 31, 2018, 15:52:43
O jeigu noriu greit burta padaryt kad mergina isimyletu galiu pabandyti nieko nepridirbsiu?"
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Seratna vasario 20, 2018, 16:49:22
Citata iš: Belekasnu  sausio 31, 2018, 15:52:43O jeigu noriu greit burta padaryt kad mergina isimyletu galiu pabandyti nieko nepridirbsiu?"
ahhh, apzavai, gyveni svajoniu pasaulyje kuri laika, o poto net nesupranti kas atsitiko ir kur viskas pradingo. Veikia, bet jai tikrai mergina patinka, geriau jau pasitelk savo pacio zavesi, nes tai truks tik neilga laika :)
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: eziukasruke vasario 22, 2018, 02:45:42
Citata iš: Belekasnu  sausio 31, 2018, 15:52:43O jeigu noriu greit burta padaryt kad mergina isimyletu galiu pabandyti nieko nepridirbsiu?"
Gal suveiks, gal ne. Bet jei ir bus poveikis, tai turbūt silpnas ir trumpalaikis. Mano asmenine nuomone, tikrai veikiančius ir stiprius ritualus gali padaryti tik ilgai magiją praktikuojantys žmonės. Reikia ir žinių, ir nusiteikimo, ir praktikos. O ne taip, kad va sugalvojau, susiradau, greitai padariau ir turi suveikt.
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: mantukslisxxx kovo 10, 2018, 15:19:39
Geras naudingas straipsnis
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Santykiu sritis balandžio 05, 2018, 14:28:30
To neismoksit nei vienas. Tai atsinesama gimstant, tai duotybe, tai-misija.
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: .L.U.T.H.O.R. balandžio 05, 2018, 22:26:15
To gali išmokti kiekvienas. Tai visatos duotybė, esam visatos vaikai ir tą turim.
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Monikaiva balandžio 17, 2018, 21:34:57
Kaip butu galima su jumis susisiekti?
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: WhiteFox gegužės 09, 2018, 17:15:05
Citata iš: Santykiu sritis  balandžio 05, 2018, 14:28:30To neismoksit nei vienas. Tai atsinesama gimstant, tai duotybe, tai-misija.

Ir kaip tai pasireiskia?
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Santykiu sritis birželio 14, 2018, 22:38:07
Citata iš: WhiteFox  gegužės 09, 2018, 17:15:05Ir kaip tai pasireiskia?
Citata iš: WhiteFox  gegužės 09, 2018, 17:15:05Ir kaip tai pasireiskia?
Turi dirbti- padeti zmonems be pasirinkimo nori, ar nenori...
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Supernatural lapkričio 13, 2018, 18:53:39
Pirma: reikia žinoti ar prigimtinis gebėjimas tai, ar bus įgyjamas. Nes tada ir mokslai kitaip, ir studijos kitaip išsidėsto. Antra, reikia pasirinkti kryptį, kuria link vyks studijos - kortos, runos, magija, wicca, dėl pilkųjų ir t.t. - kita kalba visai jau. Paskui reikia rasti mokytoją, mokytojai paprastai patys pasirinks ką mokyti, jei nepasirinko - reiškia - gausit mokytis patys, tada vėl grįžtam prie pirmo punkto - kad reikia nustatyti pradinį išeities tašką. Nežinant elementarių žinių - galima pridaryti mases klaidų - kurios prives prie gan nefainų dalykų. Elementariomis žiniomis laikau, energiją ir gebėjimą įtakoti ritualo rezultatą (ar pats, ar pagalbininkai ir pan.(, gebėjimą apsisaugoti (apsaugoti save ir sau artimus), gebėjimą pradėti ritualą ir jį užbaigti tinkamai, kaip tp reikalauja taisykles. Retas iš burtininkų gali pridėti savo kažką ir perdirbti ritualus. Paprasčiausias būdas nuo ko pradėti - tai kortos arba runos. Padės pasitikrinti matymą, regėjimą periferinį, pojūčius, gal kvapus, kraujo ryšio jutimą ir t.t. visa pradinė magija slypi tame - ar gebėsite matyti pvz kokia korta, ar gebėsite skaityti ženklus įvairius ir t.t. na, čia jau labai abstrakčiai patį pirmą žingsnį prieš žengiant - ką jau reikia apie save žinoti bent minimaliai.
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Simuliux lapkričio 26, 2018, 20:08:38
As tikiu kad pasaulyje yra ivairiu zmoniu su antgamtiniais/zmonems nesuprantamais gebejimais. Manau negalima teigti, kad tai neegzistuoja, nes pavyzdziui yra zmoniu kurie gali pasakyti tavo praeiti ar paslaptis vien tik paziureja ar paliete tave. Netikintys teigs kad tai tik sutapimas bet tiek daug sutapimu nebuna.
Antraštė: Magija pradedantiesiems
Parašė: Kar vasario 01, 2019, 10:37:55
Aš manau, jog magiją galima išmokti kaip teigia temos autorius savo išverstu tekstu.
Net jei tai ir prigimtis - vistiek tenka savo įgūdžius lavinti ir mokytis iš praktinių klaidų.
Pavyzdžiui, nors ir gimęs žmogus su "magiškom galiom", vistiek teks jam pirmiausiai išmokti meditacijos.