Anomalija.lt

Paranormalūs reiškiniai => Kita => Asmeninis tobulėjimas => Temą pradėjo: .L.U.T.H.O.R. balandžio 29, 2012, 02:39:16

Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: .L.U.T.H.O.R. balandžio 29, 2012, 02:39:16

Įžanga.

   Kiekvienam žmogui, nesvarbu būtų jis magas, mistikas, žiniuonis ar  norintis dvasiškai tobulėti, svarbu įveikti save. Kodėl? Todėl, kad pirmiausia  turime įveikti save prieš įveikdami tai ko siekiame. "Pažink save" tai sena aksioma, paimkime ją plačiau "Pažink savo priešą". Jei pažinosi savo priešą, galėsi su juo kovoti ir laimėti. Mago, mistiko, išminčiaus, pranašo, aiškiaregio,  dvasininko jėga šiame pasaulyje yra proporcinga jo savikontrolei. Jūs turite priversti kūną paklusti protui ir tuomet protą paklusti sielai. Tik tuomet būsite susikoncentravę ir dirbsite kaip viena būtybė, nesusiskaldžiusi savyje.

Gyvuliškoji ir Dieviškoji prigimtis.

   Paprastai kalbant, žmogų sudaro dvi pusės: Dieviškoji ir Gyvuliškoji. Iš vienos pusės mes tik primatai. Į įvykius reaguojame kiekvienas pagal savo genetiką. Visi turime pirmapradžius refleksus, kaip bet kuris gyvūnas. Mums reikia maisto, kad išgyventume, sekso, kad pratęstume giminę. Prižiūrime savo vaikus, nes jie taip pat turės pratęsti rūšies išlikimą, atliekame gamtinius reikalus ir t.t. Tai esame mes, savo pirmaprade prigimtimi niekuo nesiskiriantys nuo gyvūnų kuriuos skerdžiame.

   Dalykas kuris mus skiria nuo gyvūnų ir paverčia žmonėmis yra mūsų dieviškoji prigimtis, kuri mus iškėlė iki lygio kuriame galime kontroliuoti šį pasaulį ir kuria mes turėtume pasinaudoti net ir kituose pasauliuose. Mus sieja tikrų tikriausias ryšys su dieviškosiomis jėgomis, kurios valdo ir kuria visatą nuo žvaigždės iki žvaigždės. Raktas, pagrindinė mūsų dieviškosios prigimties galia yra siela, tai ko neturi gyvūnai, dėl ko jie taip ir vadinami. Tai yra mūsų dieviškosios prigimties pamatas ir jėga, kuri iškėlė mus aukščiau šio pasaulio gyvūnų. Tačiau, šią mūsų pusę užgožia gyvuliški instinktai. Darosi graudu žvalgytis aplinkui ir matyti žmonių sielas užklotas niūriu dulkių šydu. Jie kaip gyvuliai ir nusipelnė , kad su jais elgtųsi kaip su gyvuliais. Neleiskite savo sielai tapti nereikalinga dalimi, nes nereikalingos dalys laikui bėgant išnyksta. Baisu pagalvoti apie žmogų praradusį savo sielą, dėl to kad ja nesinaudojo.

   Pasirinkimas yra vienas : Būsime gyvuliais ar dievais? Dvasinio tobulėjimo tikslas yra iškilti virš gyvuliškosios pusės ir pasinerti į dieviškąją savo pusę. Bendrauti su aukštesniuoju aš ir apimti visatos dvasinę visumą. Tai savęs valymas, kurio pagalba mes galime sunaikinti žvėrį, kuris laiko mus už rojaus vartų, graužia mus iš vidaus ir kaso mūsų blusas. Tačiau tai neįmanoma tol, kol gyvuliui esančiam mumyse leisime tramdyti mūsų dieviškąją pusę. Kol būsime tik gyvuliai, mes niekada nesuvoksime savęs kaip Dievo vaikų. Mistiko, mago, dvasininko tikslas pakilti virš gyvuliškosios ir pasinerti į dieviškąją prigimtį. Tokiu būdų dieviškoji prigimtis kontroliuoja save ir mes tampame dieviški, kas ir taip yra mūsų paveldėta.


Pratimai

   Taigi prie rašinio pridedu dar ir pratimų, kurie laikui gali padėti suvaldyti gyvuliškąją pusę. Tai daroma neigiant gyvuliškuosius instinktus, kurie valdo mūsų gyvenimus, tuos kurie nėra reikalingi mūsų išlikimui, parodant jog mūsų protas, o ne genetika mus valdo. Kai tai atlikta, dvasinė meditacija gali sujungti jūsų protus su vidiniu "aš".

1. Nugalėti įpročius. Svarbiausias dalykas yra įveikti įvairius įpročius, kurie turi tiesioginės neigiamos įtakos jūsų gyvenime. Tai galėtų būti : rūkymas, gėrimas, raumenų trukčiojimas, kosulys, raugulys, šaukimas, nesugebėjimas tvardytis, galima vardinti ir vardinti. Kad ir kas tai bebūtų, raskite tai ir įveikite. Darykite tai palaipsniui, nustatykite laiką per kurį susilaikysite nuo šio įpročio. Galima pradėti, tarkim, dieną nedarant to. Vis pridedant po kelias dienas, ko, tai virs savaitėmis ir t.t. kol įprotis jūsų nebevaldys. Kai jums nepavyks ir pasiduosite įpročiui, atitinkamai save nubauskite. Galite nevalgyti tam tikro maisto visą dieną, nežiūrėti televizijos, nesėdėti prie kompiuterio ir t.t. Būkite kūrybingi,bet ryžtingi savo disciplinoje. Apdovanojimo/bausmės sistema yra ypač veiksminga.

2. Kontroliuokite maitinimąsi. Nevalgykite dėl to, kad galite ar kad netoliese yra maisto. Vietoj to, valgykite tik tada kai reikia ir tik tiek kad užtektų iki kito karto kai valgysite. Galbūt atsisakykite kokio nors mėgstamo valgio, kad parodytumėte savikontrolę ir kad jūs kontroliuojate save, o ne jūsų apetitas. Jūs galite apsvarstyti galimybę, kurį laiką pabūti vegetarais (nebūtinai visam laikui!). Darykite tą patį ir su gėrimais, gerkit tik tada kai reikia ir niekada kai tiesiog galite. Gerkite daugiau vandens ir mažiau gazuotų gėrimų ir t.t.

3. Kontroliuokite judesius. Pasirinkite vieną gestą, kurį esate pratę naudoti kasdien (mirktelėjimą, šypseną, rankų gestus ir t.t.) ir nenaudokite jo pasirinktas savaitės dienas, griežtai to laikydamiesi. Jei pagavote save darančius gestą, atitinkamai save nubauskite (niekada nepersistenkite). Jei dažniausiai sėdite sukryžiavę kojas, sėdėkite tiesiai. Jei dažniausiai šliejatės į dešinę, šliekitės kairėn. Jei esate įpratę greitai vaikščioti, lėtinkite žingsnius ir atvirkščiai. Neleiskite instinktyviems fiziniams judesiams jus valdyti. Per dieną stebėkite viską ką darote, raskite dalykus kuriuos galėtumėte įveikti. tai judesių kontrolė, kad nieko nedarytumėte veltui.

4. Kalbos kontrolė. Stebėkite kaip kalbate. Venkite sakyti žodžius, kuriuos vartojate kasdienėje kalboje, perfrazuodami juos, nesvarbu kaip keistai tai skambėtų. Valdykite viską kas susiję su jūsų kalba, kad nieko nepasakytumėte be priežasties ir kad niekada nepasakytumėte to, kas neduos naudos. Stenkitės tuščiai nekalbėti apie bereikšmius dalykus, kurie neduos naudos nei jums, nei klausytojui. Neįžeidinėkite, nerėkite ir nesikeikite, nes taip pasirodo jūsų gyvuliškas pyktis. Į užduotą klausimą atsakykite glaustai ir tiksliai. neplepėkite apie dalyką kai jis jau apkalbėtas.

5. Minčių kontrolė. Tai esminis dalykas meditacijoje ir kaip jis padeda meditacijoje, taip meditacija padeda jums pasiekti šį efektą. Dienos eigoje stebėkite savo mintis, stenkitės neleisti protui būti blaškomam bereikšmių dalykų. Pasirinkite vieną dalyką apie kurį dienos metu galvojate daugiausiai (galbūt merginą/vaikiną) ir bandykite apie tai negalvoti dalį dienos. kasdien bandykite slopinti ir kontroliuoti mintis, kad atėjus laikui, kai jums reikės sutelkti protą, jis nebūtų užkištas bevertėmis mintimis, kurių pas vidutinį žmogų pilna.

6. Sukurkite ritualą.  Sukurkite naują rutiną kiekvienai dienai; ką nors kas nėra dalis jūsų nuolatinės veiklos ir reikalautų dalies jūsų dėmesio.  geras pavyzdys būtų nusipirkti augalą, kuriam reikia nuolatinės priežiūros, tarkim bonsai medelį. Nesipuikuokite savo atsidavimu šiai kasdieniai rutinai, bet ir nesileiskite jos kontroliuojami. Po keleto savaičių ją pakeiskite.

7. Asmenybės kontrolė. Jeigu esate baisios idiotijos dalis, kurios pagrindinė dalis yra populiarumas, pasielkite kitaip. Jei esate vienas iš populiariųjų, praleiskite šiek tiek laiko su "nepopuliariais", žmonėmis apie kuriuos paprastai net nepagalvotumėte. Tai turėtumėte daryti su žmonėmis, kurių socialinė padėtis yra žemesnė nei jūsų ir į kuriuos praeidami dažniausiai pažvelgiate piktu ar žeminančiu žvilgsniu. Nesileiskite socialinio pasaulio verčiami paklusti. Šunys verčiami paklusti, ne dievai. Jei jūsų veiksmai atneš šiek tiek socialinės paniekos jūsų pusėn iš žmonių, kuriuos vadinate draugais, žinokite kad tai dalis išbandymo, kurį įveikus, būsite nebevaldomas, o pasiruošęs valdyti.

8. Miego kontroliavimas. Sutvarkykite savo biologinį laikrodį. Savaitgaliais, kai ryte neturite nieko suplanavę, pabandykite atsikelti 8:00 be žadintuvo. Tai galima padaryti prieš miegą įteigiant protui, kad TIKRAI atsikelsite ryte 8:00. Tokiu būdu įgausite pasąmoninės kontrolės natūraliems psichosomatiniams atsakams.

9. Malonybių sunaikinimas. Jeigu esate pratę miegoti minkštoje lovoje, su šiltomis antklodėmis, patogia pagalve, pakeiskite tai kuo nors paprastesniu, tikriausiai ne tokiu patogiu. Nesimaudykite po karštu/šiltu vandeniu ( aišku vanduo neturi būti ledinis), venkite mėgstamiausio maisto, prisiverskite daryti tokius dalykus kuriems neužtektų atsidavimo(pavyzdžiui kiekvieną sekmadienį eiti į bažnyčią ir pan.). Jeigu vietą į kurią turite nuvykti galima pasiekti pėsčiomis ir turite laiko, pasivaikščiokite. Jei kas nors tvarko jūsų namus, susitvarkykite patys. Būkite kūrybingi.

   Taigi, pateikiau jums padoraus dydžio sąrašą būdų, kurie padės sąmoningai kontroliuoti dažniausiai pasąmoninius ir/ar instinktyvius veiksmus valdančius jūsų gyvenimą. Jie padės ne tik žengti žingsnį dvasiniame kelyje siekiant asmeninio dieviškumo, bet taip pat suteiks neeilinės drausmės kuri teigiamai atsispindės visose gyvenimo srityse.

   Svarbiausia, būkite kūrybingi. Tai tik 9 nedideli pratimai kuriuos galima pritaikyti praktikoje paimti iš įvairių šaltinių. Išplėskite juos, visuomet ieškodami dalykų kurie valdo jus ir pradėkite valdyti juos. Jei galite įveikti save, jūs vienu žingsniu arčiau įveikiant šį pasaulį.

Vertimas atliktas iš  čia. (http://forums.vsociety.net/index.php?topic=4855.0)
Antraštė: Re: Savęs lavinimas.
Parašė: Benamis balandžio 29, 2012, 10:50:44
Hmmm, gal ne su viskuo sutinku, taciau pasiskaityti idomu buvo.

Dabar klausimeli turiu: cia tavo vertimas ar ne? Nes internete viename bloge irgi radau si straipsni. Klausiu nes, sioje kategorijoje draudziama copy-pastinti :)
Antraštė: Re: Savęs lavinimas.
Parašė: Beelzebub balandžio 29, 2012, 15:24:18
Įdomus straipsnis, bet 3 ir 4 punktai truputį keistoki.
Antraštė: Re: Savęs lavinimas.
Parašė: Anomalija balandžio 29, 2012, 20:20:43
Tai yra Jūsų autorystės straipsnis? :)
Antraštė: Re: Savęs lavinimas.
Parašė: .L.U.T.H.O.R. balandžio 29, 2012, 21:11:35
Mano. Blogas irgi mano manau :)

Kuo keisti 3 ir 4?
Antraštė: Re: Savęs lavinimas.
Parašė: Beelzebub balandžio 30, 2012, 08:26:55
Citata iš: Šešėlis  balandžio 29, 2012, 21:11:35
Kuo keisti 3 ir 4?


Paryškinau tai, kas man keista:

3. Kontroliuokite judesius. Pasirinkite vieną gestą, kurį esate pratę naudoti kasdien (mirktelėjimą, šypseną, rankų gestus ir t.t.) ir nenaudokite jo pasirinktas savaitės dienas, griežtai to laikydamiesi. Jei pagavote save darančius gestą, atitinkamai save nubauskite (niekada nepersistenkite). Jei dažniausiai sėdite sukryžiavę kojas, sėdėkite tiesiai. Jei dažniausiai šliejatės į dešinę, šliekitės kairėn. Jei esate įpratę greitai vaikščioti, lėtinkite žingsnius ir atvirkščiai. Neleiskite instinktyviems fiziniams judesiams jus valdyti. Per dieną stebėkite viską ką darote, raskite dalykus kuriuos galėtumėte įveikti. tai judesių kontrolė, kad nieko nedarytumėte veltui.

Aš suprantu, kad čia viskas tam, jog išmokti kontroliuoti save, bet manau jog neįmanoma taip judėti, kad nieko nedarytum veltui, tai tiesiog neįmanoma. Taip pat tas savęs baudimas gali nuo kažko paprasto pereiti prie kažko rimtesnio. Man visa tai atrodo per daug didelis savęs suvaržymas, žmogus turėtų atrodyti labai susikaustęs, negalėdamas judėti laisvai ir dar + galvojantis apie kiekvieną savo judesį.

4. Kalbos kontrolė. Stebėkite kaip kalbate. Venkite sakyti žodžius, kuriuos vartojate kasdienėje kalboje, perfrazuodami juos, nesvarbu kaip keistai tai skambėtų. Valdykite viską kas susiję su jūsų kalba, kad nieko nepasakytumėte be priežasties ir kad niekada nepasakytumėte to, kas neduos naudos. Stenkitės tuščiai nekalbėti apie bereikšmius dalykus, kurie neduos naudos nei jums, nei klausytojui. Neįžeidinėkite, nerėkite ir nesikeikite, nes taip pasirodo jūsų gyvuliškas pyktis. Į užduotą klausimą atsakykite glaustai ir tiksliai. neplepėkite apie dalyką kai jis jau apkalbėtas.

4 punktas tai man primena kažkokias tai taisykles, kaip elgtis mokykloje per pamoką, kai atsakinėji mokytojui. Čia atrodo labai didelis kalbos suvaržymas. Kad ir ką protingo sakytum, ne visada kitas žmogus gaus iš to naudos. O kartais sakant ir bereikšmius dalykus kasnors gali gauti naudos. Manau neįmanoma visiškai nieko nepasakyti be priežasties ir to kas neduos naudos.
Dėl rėkimo, pykčio, keikimosi, tai manau reikia kuo labiau valdytis, bet visalaik laikant emocijas viduje, ir niekada niekada neišsiliejant bent šiek tiek žmogų gali blogai veikti. O draudimas kalbėti apie kažką kas jau apkalbėta man atrodo irgi nesąmoningas.


Čia aš gal per smulkiai išnagrinėjau, bet man kažkaip užkliuvo tiesiog tie du punktai ir savęs baudimas, minimas visame straipsnyje dažnai. :)
Antraštė: Re: Savęs lavinimas.
Parašė: .L.U.T.H.O.R. gegužės 01, 2012, 16:04:07
3. Na tas nedarymas veltui, tai manau, nedarymas nesąmoningų dalykų. Kaip tas kojų ar rankų kryžiavimas. Galima po truputį pabandyti ir pažiūrėti kokie pojūčiai. Nebūtina viską daryti kaip sako, kiekvienam savo. Atrandi kas geriausia ir pasiimi.

4. Dėl šito sutinku, bet pabandyti niekas nedraudžia :)

O savęs baudimas, tai nereikia suprasti, kad reikia save su virve daužyti :D Bet tarkim, tą dieną gerti arbatą be cukraus ar dar ką daryti. Žodžiu tai kartu gali lavinti ir valią :)
Antraštė: Re: Savęs lavinimas.
Parašė: Beelzebub gegužės 02, 2012, 07:27:18
Citata iš: Šešėlis  gegužės 01, 2012, 16:04:07
O savęs baudimas, tai nereikia suprasti, kad reikia save su virve daužyti :D Bet tarkim, tą dieną gerti arbatą be cukraus ar dar ką daryti. Žodžiu tai kartu gali lavinti ir valią :)


Aš suprantu, kad tos bausmės turėtų būti labai mažos ir paprastos. Bet tada nežinia ar jos kiekvienam veiktų. Galų gale žmogus gali pradėti po truputį didinti bausmes ir t.t., tą turėjau omenyje. Arba tapti priklausomas nuo savęs baudimo. Bet sutinku, kad valią tai turėtų lavinti.
Antraštė: Re: Savęs lavinimas.
Parašė: .L.U.T.H.O.R. gegužės 02, 2012, 23:23:03
Čia geras pastebėjimas, dėl bausmės didinimo :) Na čia vėl jau reikia stebėti save. Bet jei save dažnai baudi, tai tikriausiai visai neturi sąmoningumo atlikdamas įvairius veiksmus. Čia jau kitos problemos manau :)
Antraštė: Re: Savęs lavinimas.
Parašė: OKULTISTE gegužės 03, 2012, 12:12:55
Ką tik perskaičiau straipsnį... Gerai, kad daug ką apmąstote.
Aš tai duočiau paprastesnį receptą: pabandykite bent mėnesį pabūti kuo uolesniu kokios nors religijos (būtent religijos, o ne ideologijos, sektos ar dar ko...) "atstovu" (nežinau, kaip pavadinti... Gal išpažinėju, tikinčiuoju ar pan.). Lietuvoje patogiausia krikščionybė, bet kokiam Vilniuje galima - islamą, judaizmą... - yra šventovės. Tik remkitės ne davatkiškais paistalais, o kreipkitės į dvasininkus, kurie Jums pasakytų, koks yra tikras Mokymas, o ne interpretacijos (Jūsų ar dar kieno nors)...
Antraštė: Re: Savęs lavinimas.
Parašė: Herkasas gegužės 07, 2012, 03:06:36
Manau tema reiketu pervadinti taip : "saves suvarzymas" , nes norint lavintis, reikia ta pati veiksma daryti daug kartu. Nes mes darome klaidas, taciau jas taisydami tobulejame. Pavizdys: pabandykite pazongliruoti iskart su 6 kamuoliukais, idomu kas gausis? Taip pat butu idomu suzinoti kam viso to reikia?  Nes kaip supratau pagrindine esme yra ta, kad esame dieviskos ir gyvuliskos prigimties misinys. Taigi negalime buti vien tik dievais arba vien tik gyvuliais, kad ir kaip to noretumem. T.y as nebusiu "dievas" jei valgysiu vien duona ir gersiu tik vandeni (nes kitkas vien tik gyvuliski malonumai) taciau tustinsiuos kad ir kaip to nenoreciau. Is kitos puses girtuoklis kuris vien tik minta alkoholiu ir naudojasi kitais "gyvuliskais" malonumais sugeba myleti, paguosti, atjausti padeti kitiems ir panasiai. Ir cia dar klausimas katras is ju pateks i "roju" . Man kazkodel atrodo, kad tas alkocholikas, kuris pervesdavo mociute per gatve, padedavo nelaimeje, o ne tas "dievas" kuris, galvojo kad toks yra, nes valge tik duona ir gere tik vandeni ir sedejo tik nesukryziaves ranku... Sia zinute nenoriu nieko izeisti, gerbiu kiekvieno nuomone, gerbkite ir manaja. Taipogi atsiprasau uz Lietuviu kalbos rasmenu nenaudojima, deja juos naudoti nera galimybes
Antraštė: Re: Savęs lavinimas.
Parašė: dzabas sausio 03, 2013, 14:56:54
Citata iš: OKULTISTE  gegužės 03, 2012, 12:12:55
Ką tik perskaičiau straipsnį... Gerai, kad daug ką apmąstote.
Aš tai duočiau paprastesnį receptą: pabandykite bent mėnesį pabūti kuo uolesniu kokios nors religijos (būtent religijos, o ne ideologijos, sektos ar dar ko...) "atstovu" (nežinau, kaip pavadinti... Gal išpažinėju, tikinčiuoju ar pan.). Lietuvoje patogiausia krikščionybė, bet kokiam Vilniuje galima - islamą, judaizmą... - yra šventovės. Tik remkitės ne davatkiškais paistalais, o kreipkitės į dvasininkus, kurie Jums pasakytų, koks yra tikras Mokymas, o ne interpretacijos (Jūsų ar dar kieno nors)...

Kodėl religijos?
Antraštė: Re: Savęs lavinimas.
Parašė: .L.U.T.H.O.R. liepos 18, 2013, 16:10:53
Citata iš: Herkasas  gegužės 07, 2012, 03:06:36
Manau tema reiketu pervadinti taip : "saves suvarzymas" , nes norint lavintis, reikia ta pati veiksma daryti daug kartu. Nes mes darome klaidas, taciau jas taisydami tobulejame. Pavizdys: pabandykite pazongliruoti iskart su 6 kamuoliukais, idomu kas gausis? Taip pat butu idomu suzinoti kam viso to reikia?  Nes kaip supratau pagrindine esme yra ta, kad esame dieviskos ir gyvuliskos prigimties misinys. Taigi negalime buti vien tik dievais arba vien tik gyvuliais, kad ir kaip to noretumem. T.y as nebusiu "dievas" jei valgysiu vien duona ir gersiu tik vandeni (nes kitkas vien tik gyvuliski malonumai) taciau tustinsiuos kad ir kaip to nenoreciau. Is kitos puses girtuoklis kuris vien tik minta alkoholiu ir naudojasi kitais "gyvuliskais" malonumais sugeba myleti, paguosti, atjausti padeti kitiems ir panasiai.<...>



Visi sugeba užjausti ar paguosti, bet alkoholikas mano manymu, tikrai to nepadarys, tokiems žmonėms dažniausiai rūpi tik kaip gauni dar bonkelę degtinės, o ne užjausti žmones ar juos paguosti, bet nesakau yra visokių.


Mano manymu, mes esame ne kūnai turintys sielas, o sielos esančios laikinuose kūnuose, todėl mūsų "šerdis" yra dieviška ir tik dėl to kad esame šiame pasaulyje pasireiškia mūsų kūno netobulumas/gyvuliškumas ir instinktai. Ir nereikia fiziniam pasaulyje būti dievu, bet reikia mokėti sutramdyti savo gyvuliškąją pusę, nes ne tokia mūsų prigimtis manau :)
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: 2Pacas liepos 19, 2013, 11:01:19
Jooo.Gyvuliskoji zmogaus prigimtis dabartineme pasaulyje dominuoja..
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: paragraf 78 liepos 19, 2013, 17:32:11
Citata iš: 2Pacas  liepos 19, 2013, 11:01:19
Jooo.Gyvuliskoji zmogaus prigimtis dabartineme pasaulyje dominuoja..


Kodėl taip manai?
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: 2Pacas liepos 19, 2013, 17:39:34
Tai cia manyt nereikia,cia uztenka matyt ir aisku buna.Visi viens kitam dbr juk lipa per galvas visi tik apie save galvoja kitas kaip sakoma p*..Daugumai db tik rupi nu bent jau jaunimui kaip tik gerai prisigert ir babalevot kaip sakoma,ir jai dar viskas normalei bus tai ant galo ir su laiminga pabaiga,su vapse zmogum kuri pirma kart matai gyvenime ir nko apie ji nezinai. :) Zmogus taip elgtis negali,taip elgtis gali tik gyvuliai.
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: paragraf 78 liepos 19, 2013, 17:46:56
Na aš tai aplink save matau daug nuostabių žmonių, kurie ne tik apie save galvoja. Bet gal čia yra toks matymo kampas dėl to kad daug sukiojuosi bažnytinėje aplinkoje. Čia dažnai išsipildo Jėzaus žodžiai: jus pažins jog esate mano mokiniai iš to kaip vienas kitą mylėsite.
Žinoma, bažnytinėje aplinkoje irgi netrūksta ir pykčio ir kitų žmogiškų silpnybių, bet paprastai su šiais dalykais lengviau susidorojama, kitaip vertinama, kitaip priimama
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: zalia.arbata liepos 19, 2013, 19:54:27
Pasikeisk pats ir pasikeis visas pasaulis :) belenkoks posakis.

Šiaip nelabai galima teigt, kad iš vis yra blogų žmonių... viskas priklauso nuo aplinkybių, įdiegtos pasaulėžiūros. Jei žmogui padėtum pamatyt kitą gyvenimo pusę jis tikriausiai pasikeistų.
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: 2Pacas liepos 19, 2013, 19:59:46
As tau,pritariu. :)
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: Phat T balandžio 27, 2014, 22:42:26
Labai domėjausi autoriaus pateikta tema ir ką galiu pasakyti - tai tik tiek, jog geriau neskaityti, kaip lavinti save dešimt kartų, ir rinkti tą informaciją, bet tiesiog DARYTI, dauguma prisiskaito, prisikalba, kad keisis, bet tos kalbos ir lieka kalbomis, geriau niekam nepasakokite, jog keisite savo gyvenimo įpročius ir patį gyvenimą, tiesiog darykite, o po to dalinkitės patirtimi :)
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: .L.U.T.H.O.R. balandžio 27, 2014, 22:45:51
Geriau nesimokykite kaip vairuoti, tiesiog sėskite už mašinos vairo ir važiuokite. O jei rimčiau, tai garsus pasižadėjimas,pasisakymas kad kažką keisi yra didesnis postūmis, nei nutylėjimas :)
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: Phat T balandžio 28, 2014, 09:53:34
Transporto priemonės vairavimas yra du nesulyginami dalykai su asmeniniu tobulėjimu. Tobulėti turime mokydamiesi iš savo klaidų, be klaidų tobulėjimas, kaip asmenybei yra neįmanomas.
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: .L.U.T.H.O.R. balandžio 28, 2014, 12:45:42
Tai aš nelyginu jų, tik pateikiu kaip atrodo tavo pasakymas :) Pasak posakio kvaili mokinasi iš savų klaidų, o protingi iš kitų. Jei sėdėsi ir vienas sau kursi tobulėjimo teorijas, tai greičiau paskęsi savo iliuzijose. Kažkoks pradinis žinių bagažas reikalingas, bet kokiu atveju, bent jau daugumai, kad nepasimestų, kaip sakau savo iliuzijose. Aišku kalbu apie kažką didesnio, paprastuose dalykuose kaip įpročių koregavimas, tai aišku tiesiog imi ir darai.
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: idenmeyou balandžio 29, 2014, 21:40:13
Jei esi daug bendraujantis 4 punkto pradžioje tikrai labai sunku laikytis, visi turime žodžių, kalbos manierą, kuri nelabai keičiasi, tad pakeisti žodžius yra sunku, net bent žmogus yra mažai bendraujantis ir ištariantis vos keletą žodžių per dieną, tada jam šis planas nebus sunkus.
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: .L.U.T.H.O.R. balandžio 30, 2014, 00:01:33
Tai jei sunku tą padaryti, vadinasi negalvoji ką šneki net, kitais žodžiais sakant tuščiai pliurpi. Tai tik į naudą 4 :D Ir niekas nesako, kad lengva turi būti :)
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: TinSoldier balandžio 30, 2014, 00:38:15
Citata iš: idenmeyou  balandžio 29, 2014, 21:40:13
Jei esi daug bendraujantis 4 punkto pradžioje tikrai labai sunku laikytis, visi turime žodžių, kalbos manierą, kuri nelabai keičiasi, tad pakeisti žodžius yra sunku, net bent žmogus yra mažai bendraujantis ir ištariantis vos keletą žodžių per dieną, tada jam šis planas nebus sunkus.


Aš manau, kad to punkto pradžioje turimas omenyje platesnis žodynas. Kad reikia pabandyti vartoti ne tuos žodžius, kurie kyla iš refleksų, įpročio ir pan. Tačiau tiesiog paįvairinti savo kalbą: vartoti sinonimus, kitokius žodžius, įdėti kažkiek smegenų į tai, ką sakai: o ne tuščiai pliurpti, kaip Druwis parašė.

Nemanau, kad tai siejasi su tuo, kiek daug kalbi - greičiau, kokį kalbos žodyną turi.
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: idenmeyou balandžio 30, 2014, 15:19:02
kalbėti nuolatos glaustai, vien dalykiškai nelabai įeina į bendravimą. Tai greičiau įeina į kažkokio reikalo, dalyko aptarimą, nutarimą. O manau, kad žmonėms kaip tik yra į gerą kartais pliurpti apie nereikšmingus dalykus, nes jie taip atsipalaiduoja, jaučiasi socialiai ir atrodo draugiškesni, nei tie, kurie ištaria kelis rimtus žodžius ir tyli.
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: TinSoldier balandžio 30, 2014, 15:36:07
Tikrai taip, visiškai sutinku.

Bet, manau, kad galvoti, ką kalbi, galima ir pliurpiant visiškai atsipalaidavus. Tai yra, būti sąmoningu, kai kalbi. Pavyzdžiui, vietoje "labas", kurį visuomet pasakai, pasakyti: "sveikas/sveika". Arba vietoje "einam išgert ko nors", pasakyti "einam išlenkti ko nors" ir t.t. Žodžiu, kvaili čia pavyzdžiai, bet esmė, kad pasakyti įprastai vartojamus žodžius - kitaip. Į savo kalbą įkišti žodžių, kurie gal net keistai skamba. Pavyzdžiui, koks nors "nūdien", vietoje "šiandien" ir t.t.

Žodžiu, tiesiog kontroliuoti savo kalbą - tai visiškai nereiškia oficialaus, dalykiško, sauso bendravimo. Tiesiog į kalbą įdėti truputį įgūdžių, jei galima taip pasakyti.

Na, bent jau aš taip supratau tą 4 punktą. Mes, tikriausiai, tiesiog skirtingai jį supratom :)
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: slapiaslietus gegužės 21, 2014, 15:40:07
Sveiki,
kaip naujokas, "įkrentu" į kokį tai anomalijos puslapį ir kartais kyla kokių tai minčių.
Diskusija apie Druwio straipnį savęs lavinimas, matosi, seniai pradėta.
Pabandysiu paaiškinti, kaip suprantu tas tobulėjimo "instrukcijas".
Turbūt esate daug paskaitę ir matę visokiausių pratimų.
Pavyzdžių, ką reiškia dao pratimas ištiestas horizontaliai rankas lėtai sukti į priekį ir į šonus. Toks visiškai kvailas pratimas, kurį dar be to reikia daryti ne mažiau kaip 10000 kartų, kad pasimatytų bent šioks toks rezultatas. Pratimo darymo metu stebėti rankas ir pojūčius jose. Ypač, aišku, pribloškia nurodymas daryti dešimtis tūkstančių kartų. Šitą mįslę narpliojau ne vienus metus.

Atsakymas labai paprastas: darant vieną ir tą patį pratimą daug kartų mokaisi treniruoti dėmesį. Užtenka vieną ir tą patį pratimą daryti milijoną kartų, nereikia nė antro pratimo, tik vieną ir tą patį, ir dėmesys nori ar nenori treniruosis automatiškai. Po kiekvieno mėnesio pajusi, kad pastebi vis daugiau ir daugiau pojūčių. Kol ištobulini iki kokio tai lygio (kurio nežinau).
Dėmesio kontrolė fiziniuose reiškiniusoe - tai tik pirmas žingsnis.
Labai svarbu sukontroliuoti emocijas. Kaip mokina kontroliuoti emocijas? Psichologinės mokyklos siūlo daugiau analizuoti savo elgesį, o štai senesnės, ypač rytietiškos, siūlo stebėti. Stebėti ir stebėti. Kai išmoksti save stebėti, pastebi akimirką, kai pradeda, pavyzdžiui, kilti pyktis. Užduotis - pastebėti tą akimirką, kai prasideda pryktis. Tada pastebi priežastį, dėl ko kyla pyktis. Priežastis paprastai būna ego, bet kai pastebi, atpažįsti, ir pykčio nebelieka.
Jei sugrįžt ir dar kartą perskaityt tuos tobulėjimo pratimus, ir pamatysim, kad visi jie nukreipti į dėmesio suvaldymą.
Daugiau žmogus nieko neturi - vien tik savo dėmesį.
Dauguma pratimų yra skirti dėmesio koncentracijos padidinimui.
Jei moki sukoncentruoti dėmesį į paukštį 100 proc, tai savo pojūčiais ir pavirsti paukščiu.

Dėl nurodymo kuo mažiau bereikalingų judesių ir žodžių, kuris pasivertė į diskusiją apie bendravimą.
Sudėtingas klausimas. Vien jo supratimas man asmeniškai ilgai užtruko.
Pirmiausia reikia atsakyt, kas yra tavyje tai, kas bendrauja. Kas yra toji bendraujanti dalis?
O antra klausimo dalis yra: kas yra su tavim bendraujanti dalis, kurią tu atpažįsti kitame žmoguje.
Ir tik atsakius į šituos klausimus, galima sau sąžiningai paaiškint, kas yra bendravimas.
Ir tada nebekils klausimų, kodėl reikia vengti žodžių ir nereikalingų veiksmų. :)
Paliksiu šias mintis kaip mįslę :)
Gal kas žino geresnį atsakymą nei mano, todėl nepiršiu savo nuomonės.
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: Anglis gegužės 21, 2014, 20:22:30
Sveiki,

po šitų pasisakymų negaliu nepasidalint nuostabiais Rimvydo Židžiūno trumpųjų seminarų-mokymų video įrašais, kurie labai paprastai ir logiškai, bet neprastai, papasakoja dalykus, kurie praplečia požiūrį ir labai tinkami savęs lavinimui. Visus šiuos įrašus ir dar kelis seminarus, kurių įrašų nėra įkelta, esu pati mačius gyvai ir rekomenduoju visiems. Gal kas nors pasakys "nieko naujo nepasakė", bet kiekvienas, manau, kažką ras ir sau :)

Pasakojimai prasideda kiek iš toliau ir galiausiai prieina prie esmės, todėl pradžia kai kam gali prailgti. Bet tikrai siūlau pažiūrėti.

Čia ir apie suvokimą, ir apie ego ir apie ketinimo galią ir apie motyvacijas ir apie laimę ir apie kvantinę fiziką :)

1. "Sąmonės evoliucija":

https://www.youtube.com/watch?v=sqrp5eWHnvU
https://www.youtube.com/watch?v=opf64GSW1pQ
https://www.youtube.com/watch?v=Y5fzs4CqPoY
https://www.youtube.com/watch?v=5pv22Hm2FrU

2. "gyvenimo pamokos. Laimingas žmogus"

https://www.youtube.com/watch?v=39ov2D3vYvE

3. "Laimingas kitur ir rytoj. Laimingas čia ir dabar"

https://www.youtube.com/watch?v=hfeFIoAa7zk
https://www.youtube.com/watch?v=QUX0iksIiuk

4. "Santykiai ar projekcijos"

https://www.youtube.com/watch?v=ORGvtGZey08

Šie seminarai skiriasi nuo įprastų populiariosios psichologijos veikalų.
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: Anglis rugpjūčio 05, 2014, 14:29:20
Citata iš: Anglis  gegužės 21, 2014, 20:22:30
Sveiki,

po šitų pasisakymų negaliu nepasidalint nuostabiais Rimvydo Židžiūno trumpųjų seminarų-mokymų video įrašais, kurie labai paprastai ir logiškai, bet neprastai, papasakoja dalykus, kurie praplečia požiūrį ir labai tinkami savęs lavinimui. Visus šiuos įrašus ir dar kelis seminarus, kurių įrašų nėra įkelta, esu pati mačius gyvai ir rekomenduoju visiems. Gal kas nors pasakys "nieko naujo nepasakė", bet kiekvienas, manau, kažką ras ir sau :)

Pasakojimai prasideda kiek iš toliau ir galiausiai prieina prie esmės, todėl pradžia kai kam gali prailgti. Bet tikrai siūlau pažiūrėti.

Čia ir apie suvokimą, ir apie ego ir apie ketinimo galią ir apie motyvacijas ir apie laimę ir apie kvantinę fiziką :)

1. "Sąmonės evoliucija":

https://www.youtube.com/watch?v=sqrp5eWHnvU
https://www.youtube.com/watch?v=opf64GSW1pQ
https://www.youtube.com/watch?v=Y5fzs4CqPoY
https://www.youtube.com/watch?v=5pv22Hm2FrU

2. "gyvenimo pamokos. Laimingas žmogus"

https://www.youtube.com/watch?v=39ov2D3vYvE

3. "Laimingas kitur ir rytoj. Laimingas čia ir dabar"

https://www.youtube.com/watch?v=hfeFIoAa7zk
https://www.youtube.com/watch?v=QUX0iksIiuk

4. "Santykiai ar projekcijos"

https://www.youtube.com/watch?v=ORGvtGZey08

Šie seminarai skiriasi nuo įprastų populiariosios psichologijos veikalų.
Nagi, jei kas peržiūrėjot šiuos seminarų įrašus, norėčiau, kad pasidalintumėt savo nuomonėmis, įžvalgomis, atsiliepimais. Šie seminarai-mokymai tikrai yra vieni geriausių, mano klausytų.
Antraštė: Savęs lavinimas.
Parašė: Vytautas rugpjūčio 06, 2014, 09:50:33
Pasižiūrėjau "greituoju būdu" ką žmogus kalba. Gan originalu. Išsamiau pasižiūrėjau 2 video. Esminių klausimų uždavimas "kas aš esu?" ir "ką aš čia veikiu" o po to suskirstymas kaip žmonės mąsto į tris kategorijas pagal atsakymus į pirminius klausimus. Tai: 1.aš esu žemiška būtybė turinti žemišką patirtį, 2.aš esu žemiška būtybė turinti dvasinę patirtį ir 3. aš esu dvasinė būtybė turinti žemišką patirtį. Atitinkamai kiekvienas variantas skirtingai sprendžia žemiškas problemas. Su jo aiškinimu apie pirmųjų dviejų variantų problemų sprendimus galima sutikti. O su trečiuoju variantu kadangi aš jį truputi kitaip suprantu nesutinku dėl išbaigtumo stokos.  Kokio galo kaupti ir kaupti tą žemišką patirtį be pabaigos. Yra kažkoks galutinis šio vystymosi tikslas. Išmokai ir baigi mokymosi procesą. Išlaikai egzaminą ir eini toliau. Pats mokymosi procesas taip pat ne paprastas išgyvenimų rinkimas, nes tai būtų visiškai beprasmiška. Kaip jau ne kartą minėjau tikslas išmokti gyventi šiame 3d pasaulyje vadovaujantis laisvos valios principu. Svarbūs ir "užsiskaitoma" tik mūsų konkretūs priimami sprendimai. Ką mes galvojam ar  planuojam tai neturi reikšmės. Grįžtamas ryšys per priežastį pasekmę. Tik maža smulkmena tai reikia sugebėti pamatyti. Bendrai įdomu pažiūrėti tokius video. Iš kitos pusės turint savo požiūrį tai nėra kažkaip aktualu.