Kinų Permainų knyga

Pradėjo Beelzebub, vasario 07, 2012, 18:22:17

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Beelzebub

„Permainų knyga" , krikščioniškajame pasaulyje vadinama „Rytų Biblija", yra pagrindinis beveik visų senovės Kinijos filosofų apmąstymų išeities taškas ir svarbiausia tarp klasikinių konfucianizmo knygų bei bibliografinių kinų literatūros veikalų, nors, kaip nustatė patys kinų filologai, nėra seniausias kinų raštijos paminklas.

Milijonai žmonių kreipiasi į „Permainų knygą" kasdien ir jos atsakymai nenuvilia - iš daugelio problemų, kurias vienu ar kitu metu išgyvena žmogus, „Permainų knyga" išskiria vieną - pagrindinę, kurią išsprendus, visos kitos išsisprendžia savaime…

"XIX amžiuje Kinijos tyrinėtojas amerikietis K.Viljamas rašė: "Nė viena tauta taip nesibaimina nežinomybės kaip kinai. Ir niekas taip dažnai kaip jie neieško priemonių, kurios padėtų sužinoti iš anksto, ar pavyks įgyvendinti tai, kas sumanyta".
Jau 4000 metų, kai atsakymą rūpimu klausimu jie randa "Permainų knygoje", kurią nė kiek neperdėdami galime vadinti didžiausiu Kinijos turtu, neišpasakytai įtakojančiu filosofiją, meną, politiką, daugybę kitų gyvenimo sričių. Ši didžiulė knyga - tai ir literatūros šedevras, ir istorijos vadovėlis, ir folosofijos traktatas, kurį pradėję studijuoti jauni ir su pabalusia galva neprisikasa iki jos ištakų.
"ICZIN" ("Permainų knyga") jau seniai iškeliavo už Kinijos sienų, jos tyrinėtojai įvairiose šalyse prirašė tūkstančius aiškinimų, ja domėjosi įvairiausių sričių iškiliausios asmenybės. Ją yra išleidusi ir TSRS Mokslų Akademija, nors ir nelengvai, bet galima gauti bibliotekoje, tiktai suprasti iš karto - sunku.
Jūsų rankose - tik maža dalelė šio perlo, tačiau bene svarbiausioji - heksagramos, kurios ir nusako permainas, įvyksiančias netolimoje ateityje. <...>"

Kada ja naudotis?
Burti reikia tada, kai jus pradeda neraminti koks nors svarbus klausimas, o Jūs norėtumėt užbėgti likimui už akių ir sužinoti iš anksto, kaip viskas baigsis.

Taigi, ką apie tai manote? Galbūt kasnors turite ją ir naudojatės? Jei taip ar ji Jums padeda? :)

P.S. Vienoje knygoje skaičiau, jog visi būrimai yra padedami demonų, o su jais nesusijusi tik vienintelė "Permainų knyga".

Beelzebub


paragraf 78

Aš ja būriausi būdamas mokykloje (kokiais 1992 metais). Naudojausi būtent tuo leidimu kurio nuotrauka įdėta pirmajame pranešime. Jau nebepamenu kaip tada man sekėsi, bet pa mane ateidavo visa klasė ir net kai kurie mokytojai

Benamis

Insomnia, o ta internetine versija bent is tolo panasi i originala? :)

paragraf 78

Na kiek pamenu tai aprašymai toje knygoje buvo platesni. Bet žinai, kai tiek metų prabėga, tai galiu ir klysti.

Beelzebub

Aš irgi turiu būtent tą kurią įdėjau pradžioj. Šiaip daug kartų gavau gan tikslius atsakymus į savo klausimus.

RoxiO

Kur galima nusipirkti šią knygą?

Beelzebub

Citata iš: RoxiO  vasario 08, 2012, 13:09:23
Kur galima nusipirkti šią knygą?


To leidimo kur nuotrauka įdėta tai nežinau ar dar galima rasti pirkti, nes ten kaina parašyta rubliais.
Šiaip gali paieškoti internete, turėtų būti naujesnių.
Dar galima bibliotekoje paieškoti. Aš kaip tik dabar pasiėmiau iš bibliotekos 1998m. leidimo, tokią geltonu viršeliu. Bet man ji nelabai patinka, kitokie paaiškinimai, ta sena geresnė.

Beelzebub

Pastebėjau, kad ir kokį klausimą užduodu, netgi ir labai tikslų, atsakymas niekada nebūna atsakantis į klausimą, o būna gana tiksliai apibendrinantis visą esamą situaciją ir pasiūlantis ką daryt, netgi jeigu tai neįjėjo į klausimą. Bet kas mane stebina, kad atsako maždaug 90% tikslumu, ne taip kaip kiti bandyti būrimo būdai.

Aukštyn