Pamąstymai apie astralines keliones

Pradėjo paragraf 78, spalio 04, 2013, 21:01:59

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78


Teroras

Pliusas technologijos.lt redaktoriams:

CitataRūšis: Asmeninis požiūris


:)

paragraf 78

Citata iš: Teroras  spalio 04, 2013, 21:11:12
Pliusas technologijos.lt redaktoriams:


Kiekvienas straipsnis koks jis bebūtų (išskyrus užsakomuosius) yra asmeninės nuomonės reiškimas, juo labiau kai straipsnio pavadinimas sako kad tai pamąstymai. Kitaip niekada ir negalvojau. Visi kas rašo reiškia savo nuomonę, kartais pridėdami tai ką žino iš kitų nuomonių reiškimo.
Tai nežinau už ką čia pliusus dalini :)

Teroras

Pliusa uz tai, kad izvelge tendencinga, vienos krypties asmenine nuomone ir neuzdejo ant straipsnio savo megiama "Standartinė publikacija" :)

paragraf 78

Kiba jiems laišką parašei ir paklausei kodėl tokią rūšimi pažymėjo? :) pas tave kaip matau, kaip visada vien prielaidos ir jokio pagrindimo

Gerai, baigiam offtopiką

TinSoldier

Citata iš: Teroras  spalio 04, 2013, 22:20:36
Pliusa uz tai, kad izvelge tendencinga, vienos krypties asmenine nuomone ir neuzdejo ant straipsnio savo megiama "Standartinė publikacija" :)


Tikrai nemanau, kad dėl tendencingumo dėjo šitą užrašą.
Net ir patys nešališkiausi (poleminiai) straipsniai patenka į "asmeninio požiūrio" kategoriją: http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pasaulis/poziuris/temos/komentarai-ir-nuomones?t=/373/548&l=2&r=&ystart=&ystop=&v=1

Greičiausiai, kaip paragraf ir minėjo, pats pavadinimas ("pamąstykime") reikalavo ne tokios kategoriškos 'dėžutės'.

Aišku, nesakau, kad straipsnis yra nešališkas :) Jis yra šališkas, bet nemanau, kad šiuo atveju tai yra blogai. Šiaip nuolat ant tavo straipsnių ten paspaudžiu "rekomenduoju" :D

Šaunų darbą apsiemei, paskleisti skeptišką požiūrį į tokius fenomenus. Reikia, kad internete plaukiotų tokia informacija :)

Teroras

As ir nesakau, kad tai yra blogai :) Tiesiog beveik visi paragrafo straipsniai pastaruoju laikotarpiu yra saliski ir vienos krypties, todel ir apsidziaugiau, kad technologijos.lt tai pabreze vienokiu ar kitokiu budu (nors zinoma tai nera labai svarbu) :) Aisku, galejo ir kitus Gabrieliaus straipsnius pazymeti kaip "Asmeninis poziuris" nes jie butent tokie ir yra, bet deja nezinau pagal ka jie straipsnius skirsto: ar pagal straipsnio pavadinima ar pagal straipsnio turini ;)

Dziugina vienas dalykas, kad Gabrielius persiorientavo (jeigu galima si zodi cia pavartoti) ir savo kategoriskos vienos krypties, pseudo-skeptiskus straipsnius jau neberaso anomalijoje o tam labiau skirtoje aplinkoje (zinoma kalbu apie technologijos.lt) :)

Sis faktas labai dziugina ir linkiu jam sekmes ;)

paragraf 78

Nesuprantu tik vieno, kodėl kritika visi laiko šališkumu, o faktų pritempinėjimą ir kūrybą paranormalių reiškinių tema, tokia nelaikoma. Kodėl taip yra?
Kritika yra kritika, ji negali būti kitokia nei yra. Kritinių straipsnių pobūdis yra pateikti informaciją kuri yra priešinga nusistovėjusiai nuomonei, tad jie visada bus tokie. Ir nemanau, kad tai galima pavadinti šališkumu.
Šiaip dauguma straipsnių paranormaliomis temomis kuriuos skaičiau anomalijoje yra tikrai šališki, su faktų iškraipymais ir t.t. Tai kodėl jie nelaikomi šališkais?
Na čia panašiai kaip Eriko fon Danikeno knygos: faktai pritempiami prie paleokontaktų teorijos ir pilna knygų kurios kritikuoja jo knygas.
Sakau, man keista, kad kritiką visi kažkodėl laiko šališkumu, o visokias delfio lygio nesąmones laiko tikrąja ir neginčijama tiesa.

Anonimas_777

Ar gali buti nesamoninga kelione?man daznai tenka keliauti i vokietija,bet yra buves toks atviejis,kad grizus i lietuva sapnavau kaip vaziuoju ten su traukiniu,ir atsiduriu naujame mieste,sapnavau to miesto detales,po kiek laiko teko vel ten vaziuoti realiai,atsiduriau sapnuotame mieste,buvo keista.arba buna kad sapnuodavau kitas vietas toje salyje kurioje miegodavau.bet as visiskai net nesidomiu tom kelionem,nenoriai man buvo toks sapnavimas

paragraf 78

Psichiatrai šitą dalyką aiškina taip: Tu galėjai matyti to miesto vaizdus pvz. per televiziją. Sąmoningai tu to neatsimeni, tačiau pasąmonė viską atsimena.
Kitas paaiškinimas yra tas kad žmogaus atsiminimai susideda iš segmentų. Atėjęs į naują vietą natūraliai gali išgyventi ar deja vu jausmą ar prisiminti sapnavęs tą vietą, nes sąmonė užpildo prisiminimus tuo ką matai dabar. Tad jei sapnavai kažkokį miestą sąmonė gali sukurti prisiminimą jog sapnavai tą miestą kuriame esi dabar. Tiesiog tai būna melagingi atsiminimai.

Teroras

Citata iš: paragraf 78  spalio 05, 2013, 08:54:41
Nesuprantu tik vieno, kodėl kritika visi laiko šališkumu, o faktų pritempinėjimą ir kūrybą paranormalių reiškinių tema, tokia nelaikoma. Kodėl taip yra?

<...>

Sakau, man keista, kad kritiką visi kažkodėl laiko šališkumu, o visokias delfio lygio nesąmones laiko tikrąja ir neginčijama tiesa.


Neee Gabrieliau... Zmones nelaiko straipsniu salisko vien tik del to, kad ten yra kritika. Pvz. kazkodel siame straipsnyje: http://anomalija.lt/2012/07/buvai-pagrobtas-ateiviu-ar-tikrai/ , nors jis ir yra kritinio pobudzio, komentaruose niekas neuzsimine apie saliskuma ir tendencinga vienos krypties persama nuomone, nepaisant straipsnio turinio.

O kokia isvada gali zmogus padaryti perskaites tavo "kritiska" straipsni? As galiu atsakyti. Tavo straipsniai nors ir netiesiogiai nesa stai tokia zinia skaitytojui:

"As netikiu, mokslas neirode, tai jus irgi netikekite. Jeigu tikite - jus debilai."

Dar galeciau suabejoti savo izvalgomis, pagalvoti, kad cia as blogai interpretuoju, bet ar ir visi kiti klysta? Tavo straipsniu komentarai:

"Bullshit… Matosi kad zmogus rasydamas remesi tik savo asmenine nuomone."

"Nuo šiol jeigu pamatysiu, kad tai Klizmenkos straipsniai, neskaitysiu jų… Jau taip varo į vieną pusę, kad graudu skaityti…"

"Kaip gali straipsnis buti nesaliskos nuomones jei paragraf 78 yra baznycios "pakalikas""

"Nepamnu kada paskutini karta toki subjektyvu straipsni skaiciau"

"Dar vienas saliskas ir demoralizuojantis straipsnis. Geda!"

Ir pns.

Cia tipi.skas Lavastes arba Kuznecovaites rasymo stilius :)

Tu nekritikuoji, tu menkini (zinoma netiesiogiai, o "pasislepes" po straipsniu) kita nuomone turincius zmones ir tiek. Taigi ne kritika zmones laiko saliskumu, o tavo asmenines nuomones pirsima jie laiko saliskumu. Tau tai ne karta ne tik as sakiau, bet ir dar "n" zmoniu forume ir nezinia kiek zmoniu komentaruose ta pati sake. Kiti tiesiog arba nutyli arba to nemato - vienas is dvieju :)

paragraf 78

Niekada neturėjau tikslo brukti nuomonę. Ir straipsniuose tokio tikslo neturiu. Tiesiog atsibodo straipsniai kurie sako va mokslas įrodė, kad paranormalūs reiškiniai egzistuoja. Nes realiai nėra jokių įrodymų. Mano tikslas rašant straipsnius yra parodyti ir kitą pusę. Mano straipsniai paprastai būna arba apžvalginiai arba kritiniai.
Menkinti žmones ar laikyti juos debilais, čia tavo būdas, taip kad netepk kito tuo kuo pats smirdi :)
Visada jaučiu pagarbą oponentui kuris geba protingai diskutuoti. Visada gerbiu kito nuomonę, bet diskusijos tam ir yra kad išsakytum savo nuomonę ir kad išmoktu kažko naujo. Aš todėl ir diskutuoju, kad pamatai visokių požiūrių. Deja, va tu ir dar keli asmenys forume negeba be emocijų diskutuoti ir atsikirsti kitokiai nuomonei neįžeidinėdamas oponento.
Žmonių niekada nelaikiau debilais. Ir kaip ne kartą jau sakiau, gerbiu tuos kurie prieštarauja mano nuomonei, nes su jais daug įdomiau. Koks įdomumas diskutuoti su tais kurie pritaria tavo nuomonei? Jokio įdomumo.
Priimu bet kokią argumentuotą nuomonę. O tie komentarai kuriuos pateikei argumentuota nuomone nelaikau. Tiesiog žmonės širsta kai parašai tai kas jų nuomone neteisinga.
Klausimas tau: kodėl atrinkai neigiamas nuomones, o praleidai tas kurios sako va nors vienas rimtas straipsnis. Tokių juk irgi pilna. Ir po to mane kaltini tendencingumu :)
Šiaip man jokio skirtumo kad kažkam nepatinka mano nuomonė. Kiekvienas turime laisvę į savo nuomonę. Aš manau tai, tu manai kitaip. Šaunu, mes galime vienas iš kito pasimokyti. Tačiau dalis žmonių neturi tokio požiūrio ir tik tiek tegali, kad pulti žeminti kitą dėl kitokios nuomonės, ką ir parodo tavo pateiktos ištraukos.
Kaip pats kitoje temoje rašei: nepatinka susikurkite savo anketą. Tai aš perfrazuosiu: nepatinka neskaityk :) yra žmonių ratas kurie mano straipsnius su malonumu skaito. O tiem kam nepatinka silau rašyti savo straipsnius vietoj to kad keiksnoti kažkieno kito, nesugebant pajudinti piršto daugiau nei išspausdinti ant ekrano žodžius: va koks debiliškas straipsnis :)

TinSoldier

Vienas toks labai kietas žurnalistas/autorius Hunter S. Thompson'as būdavo vadinmas: "least factual, most objective".

Rašydamas, kad šališkumas nėra blogai, turėjau galvoje, jog net ir šališkumas gali būti objektyvus.
Nesiimsiu spręsti, ar paragraf'as su šiuo straipsniu yra visiškai objektyvus, ir ar 'nežalingai' šališkas. Bet, manau, paragrafas nenusipelnė tiek kritikos kiek gavo (šiuo atveju) :)))

Teroras

Atsiprasau, kad uzmyniau ant nuospaudos :) Pasistengsiu buti svelnesnis ;)

DEUS

Super straipsnis, man asmeniskai patiko, ir juolab, kai domiuosi tokiais dalykeliais :)

Aukštyn