Kodėl ne visos beždžionės evoliucionavo?

Pradėjo astropasaulis, balandžio 08, 2013, 16:54:39

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

astropasaulis

balandžio 08, 2013, 16:54:39 Redagavimas: balandžio 08, 2013, 16:56:43 by astropasaulis
Jeigu galvosime, kad žmogus, kaip būtybė atsirado evoliucijos būdu, t.y. evoliucionavo iš beždžionės, tai kodėl vienos beždžionės evoliucinavo, o kitos liko tokios, kokios yra? Kodėl nebuvo masinės evoliucijos? Vadinasi, kad buvo dirbtiniais būdais pakeistos tarkim kaikurių beždžionių smegenys, todėl kaikurios iš jų dabar yra žmonių pirmtakai.
Kokios būtų įžvalgos ar šiaip galbūt norite pasidalinti tam tikra informacija šia tema?

TinSoldier

Visi dabar tavo matomi, visi dabar egzistuojantys gyviai yra nuėję savo evoliucijos kelią. Ne visos žmogbeždžionės evoliucionavo į žmones, tačiau visos evoliucionavo į kažką.

Žmogus ir kiti primatai (orangutangai, gorilos, šimpanzės) yra pusbroliai. Žmogus neevoliucionavo iš jų. Visi šitie primatai turėjo bendrus protėvius, kurių atžalos nuėjo skirtingais evoliucijos keliais. Todėl turim ir žmones, ir beždžiones.

Tačiau absoliučiai visi gyviai: tiek sliekai, tiek triušiai, tiek žmonės yra evoliucionavę iš kažko ir dabar evoliucionuoja toliau. (aišku, lėtai)

Jei neklystu (labai gali būti, kad ir klystu), pats primityviausias(panašiausias į protėvius) dabar egzistuojantis gyvis yra krokodilas (o gal aligatorius). Jie mažiausiai pastebimai evoliucionavo nuo savo protėvių, turi daugiausiai panašumų su savo seeeeenais giminaičiais. Vis dėl to, ir jie yra evoliucijos, bei natūralios atrankos aukos.

paragraf 78

Pasirodo mitas jog žmogus kilo iš beždžionės yra vis dar gajus :)
Žmogaus ir beždžionės genofondas atskilo prieš 5-8 milijonus metų. Nuo tada šios dvi žmogbeždžionių rūšys vystėsi skirtingai. O kilome mes iš bendro protėvio panašaus į gyvuliuką tupaja


la.benas

Erm... Žmonės nekilo iš beždžionių, o turėjo bendra protėvį su jomis.

.L.U.T.H.O.R.

Nepasakokit čia pasakų, visi žino, kad žmones sukūrė ateiviai  :D Žiūrint iš kito kampo tetos Elenos (Jelenos?) teorija gana įdomi  :)

Aukštyn