OBE - melas

Pradėjo Klebonas, gruodžio 16, 2012, 20:42:49

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Klebonas

Out of body experience (sąmoningas išėjimas iš kūno), mano nuomone, yra savęs ir kitų žmonių apgaudinėjimas. Sakoma, kad OBE praktikuotojai keliauja po įvairias pasaulio vietoves, lanko draugus, skrenda į kitas planetas ar net keliauja laiku. Be to, jie neva sugeba nukeliauti į paralelinius pasaulius, sutinka tenykščius gyventojus, būtybes.

Galiu patvirtinti iš savo patirties, nes jaunesnis tuo domėjausi ir badžiau tai atlikti pats. Vibracijos, kūno sustingimas (lengvas paralyžius), sūpavimas, vertimosi, kritimo pojūtis iš tiesų patiriamas. Taip, tai realu, tereikia pasistengti gulint atsipalaiduoti, nesiblaškyti ir susikoncentruoti į viršugalvį. Po keliolikos minučių tokios meditacijos kažkas bus juntama. Bet realybe čia ir baigiasi.

Visi skraidymai, keliavimai po vietoves ir kt. priklauso nuo jūsų smegenų fantazijos. Jei tos vietovės nesate matęs realybėje, smegenys ją "nupieš" tik pagal kitą turimą informaciją, girdėtus pasakojimus ir t.t. Tad šitaip atsiprašant "pakeliauti" galite nebent po savo kambarius, draugus, ten, kur jau esate buvęs. Be to, "keliaudami" atkreipkite dėmesi į tokius daiktus, kurių paprastai nenagrinėdavote tikrovėje. Jie bus išsilieję arba ne tokie, kokie turėtų būti, todėl, kad jūs jų detaliai neįsiminėte tikrovėje.


Taigi, OBE tėra tarsi meditacija, smegenų "patepliojinai" nurodyta tema. Sakau iš asmeninės patirties. Be to, nėra jokių rimtų įrodymų, jog tai tikra. Atvirkščiai, yra mokslinių straipsnių, patvirtinančių mano skeptišką nuomonę ir patirtį.     

Benamis

Tiesa tai ar melas nezinau, nes paciam dar neteko "pakeliauti", taciau noreciau suzinoti ka turi omenyje sakydamas:

Citata iš: Klebonas  gruodžio 16, 2012, 20:42:49
Taip, tai realu, tereikia pasistengti gulint atsipalaiduoti, nesiblaškyti ir susikoncentruoti į viršugalvį.


gali konkreciau parasyti? Nes noreciau bent jau tas vibracijas pajusti, jau nekalbant apie visa potyri... ;)

Klebonas

Tuos paminėtus potyrius man pavyko pajusti paskaičius kažkur rastas instrukcijas. Viskas mano atveju vyko taip: tiesiog eidamas miegoti atsiguliau ant nugaros, kambaryje tamsu, ramiai kvėpuoji nosimi, stengiesi apie nieką negalvoti, tik sutelkti visą dėmesį į virš viršugalvio įsivaizduojamą tašką. Nesiblaškyti mintimis sunkoka, bet po kiek laiko pavyksta. Dėmesio išblaškimas šiek tiek nutolina potyrius.

Taip ramybėje pragulėdavau gal keliolika minučių. Po to galvoje ima pamažu viskas suktis, judėti, atrodo, tarsi linguotum, siūbuotum, pradedi nebejusti lovos, atsiranda kritimo pojūtis. Kūnas būna apstingęs, aptirpęs, bet jei norėtum, pajudėti galėtum. Atsiranda vos juntamas kūno kutenimas lyg vibravimas. Kvėpavimas padažnėja, bet galbūt iš baimės, nes buvau prisiskaitęs, jog OBE praktikuotojų jau tik ir laukia paralelinės būtybės.

Tuomet reikėtų pradėti galvoti apie pakilimą iš kūno, tačiau man to nepavyko sąmoningai atlikti. Baimė nugalėdavo, mintys išsiblaškydavo ir potyriai baigdavosi.

Įdomu tai, jog atlikinėjant tokią praktiką kelias dienas iš eilės ir nutraukus, kartais rytais pavykdavo minėtus potyrius pajusti savaime. Tiesiog atsibundi, esi dar užsimerkęs, junti, kad esi sustingęs, tave krečia šiurpliukai, junti, kad siūbuoji. Esi sąmoningas pilnai. Tuomet aš mintyse bandžiau apsiversti ant šono (pasak instrukcijų, tai vienas iš būdų išeiti iš kūno), ir jausmas toks lyg iš tiesų verstumeisi ant šono, bet iš lovos neiškristum, o kabėtum šalia jos veidu žemyn į grindis. Tuomet viskas baigėsi ir atsmirkiau. Viskas savo vietose.

Po OBE instrukcijų bandymų padažnėjo ir Lucid dreams potyriai ar kažkas panašaus. Pamenu, kad miegu lovoje, ir girdžiu, kaip virš galvos padėtas radijas kalba, diktorius aiškiai taria žodžius, groja muzikėlė, juntu, kad kambaryje šviesu, spalvota (sunku pasakyti, kaip gali jausti spalvas, tuomet buvo vasara), toks jausmas, lyg nemiegotum, o snūduriuotum negiliai. Tada atsibundu, viskas lyg ir normalu, tik radijas jau neįjungtas, bet šviesumas kambaryje identiškas.

Kitas panašus potyris buvo bendrabutyje vakare. Mes buvome 3 kambariokai. Vienas skaitė knyga savo lovoje, kitas buvo išėjęs dušan, o aš atsiguliau į savo lovą pasnausti, nusisukau į sieną. Prisnūdau, tuomet vėl pasireiškė Lucid dream ar kažkas panašaus. Gulėjau lovoje tokioje pat pozoje, ant šono nusisukęs į sieną. Girdėjau kaip už mano nugaros kalbasi keli draugai, vienas jų su mumis negyveno. Atsimerkęs mačiau "bliedna" šviesa apšviesta kambario sieną, ant jos už mano nugaros stovinčių draugų šešėlius. Viskas atrodė ypač tikroviškai. Tuomet atsibudau. Šviesa ta pati, gulėjimo padėtis ta pati, viskas tas pats, tik dingę šešėliai ir draugų pokalbiai.   

Prisimenu dar vieną potyrį, kuris galbūt taip pat tėra Lucid dream. Tai įvyko savaime miegant. Pajutau, kad pakilau prie kambario lubų. Pagalvojau, kad man pagaliau pavyko OBE. Buvau sąmoningas, man taip atrodė. Apsisukau pažiūrėti į save gulintį lovoje, bet ten pamačiau kažkokį mėlyną raibuliuojantį kūną. Berods buvo ir standartinis "šniūrelis" nuo mano kūno iki besklandančio manęs. Kažkodėl dideliu greičiu nugara atgal iššokau pro sienas į lauką iki kito daugiabučio. mačiau medžius, namus. Staiga vėl sugrįžau vėl į savo butą. Tada pabandžiau paskraidyti po kambarius. pamenu, buvo prieblanda, brėško vasaros rytas. Sklendžiau palube, iš arti mačiau spintos viršų, sienose esančius elektros laidų užmaskuotas angas (nežinau, kaip jas pavadinti). Viskas atrodė tikroviška. Tada pažiūrėjau į laikrodį. Jis buvo kažkoks kitoks, jo ten net neturėjo būti. Rodė kažką neaiškiai. Tuomet pabandžiau nuskristi pas kaimynus už sienos, pas kuriuos niekada nesu buvęs. Ir ką gi, man nepavyko kirsti sienos, pagavau save bandantį įsivaizduoti, kas ten už jos yra. Tai tiek.

O dabar pagalvojus, jei OBE egzistuotų, kaip tai palengvintų šnipų darbą, kriminalistų ir t.t.

Benamis

Dekui uz issamu atsakyma, pabandysiu.

Citata iš: Klebonas  gruodžio 17, 2012, 00:24:16
O dabar pagalvojus, jei OBE egzistuotų, kaip tai palengvintų šnipų darbą, kriminalistų ir t.t.


Manau tau vertetu labiau isigilinti i teorines zinias, tada suprastum kodel nei snipai, nei kriminalistai negaletu naudoti OBE :)

.L.U.T.H.O.R.

#4
gruodžio 17, 2012, 15:33:16 Redagavimas: gruodžio 17, 2012, 16:34:45 by Šešėlis
Pabandei, nepavyko, atėjai skleist erezijų. Šaunuolis :D

2Pacas

idomei idomei rasai,kaskada jau mes cia kalbejom panase tema,tai galiu pasakyt kad yra ribos padarytos kaskokios visam tam reikale,jai tavo ketinimai blogi tai nieko nepavyks

zmogelis

#6
gruodžio 17, 2012, 16:41:21 Redagavimas: gruodžio 17, 2012, 16:44:35 by zmogelis
CitataBe to, nėra jokių rimtų įrodymų
Jai netikėsi tai ir nesigaus... Pabandyk nusiteikti tam iš anksto, sugalvok ką "ten" nori nuveikti.
CitataBaimė nugalėdavo, mintys išsiblaškydavo ir potyriai baigdavosi.

Aš manau,kad tau neblogai sekasi, pabandyk nugalėt savo baime, padaryk tai sąmoningai. Dabar pats kovoju su baime, atrodo kita karta tikrai nugalėsi bet ir vėl... Nenuleisk rankų, galbūt esi arčiau nei manai.

Teroras

Klebone, eik tu geriau paskaityk daugiau apie OBE...

kur sviesa

#8
gruodžio 31, 2012, 00:15:34 Redagavimas: gruodžio 31, 2012, 00:18:33 by kur sviesa
Klebonėli, žinokit jūs neišėjot į tikrą astralą, ir tokia skurdi patirtis, paskatino padaryt skurdžias išvadas, dėja turbūt ten kur skaitėt nerašė, kad yra ne vienas astralinio pasaulio lygis, nuo nuorkotikų sukeltų dirbtinių išmetinėjimų į astralą(kitam ar šitam gyvenime negalėsi normaliai išeit į astralą), kuriame teisybės 10 proc., kas vadinama haliucinacijom iki aukštų, kur viskas būna tikroviška taip, kaip dabar viską matote, net Dangaus pasaulio, kuriame angelai ir pan.(kuriuo krikščionys matyt ne šiaip sau tiki(žinau, kad buvo krikščionių šventųjų turėjusių tokias patirtis) Būna, kad žmonės ir išprotėja, nes išeina tik į netikrą astralą ir ten pagal savo fantazijas pastoviai kuria išsvajotą gyvenimą, pilis statosi... ir apleidžia žemišką gyvenimą, kol išprotėja. Kuo švaresnis žmogus, tuo į tikroviškesnį astralą patenka ir tokių žmonių pasakojimai skirias nuo jūsų. Juk primityviausias astralas tai kvaili, nesąmoningi sapnai, už tai jie ir laikomi nerimtais :) užtai tokie žmonės ir netiki niekuo iš vis, kiekvienas linkęs daryt išvadas pagal savo patirtis :) Beje, kiek girdėjau astale būna ir šiokių tokių pavojingumų, todėl prieš tai darant reikia ties dvasingumu stipriai padirbėt(nesvarbu kokioj religijoj esat)

omcikas

negi daugiau niekas nepapasakos iš savo ASMENINĖS patirties apie keliones į astralus..?
Kur jūs keliautojai po astralą?!

Domas

Ir aš turiu šiokios tokios patirties susijusios su astralu. Įsimintiniausias įvyko   gruodžio 22-osios apie 3čia valanda ryto kai savaime miegodamas pasidariau sąmoningas ir tada prasidėjo labai stiprus užimas galvoje, bet tada jaučiausi labai nepatogiai ir pradėjau judėti, buvo visiškas miego paralyžius, tačiau kažkaip pabudau. Tada kažkur po 10min vel užmigau ir vel automatiškai pasidariau sąmoningas ir vel labai stiprus užimas galvoje ir miego paralyžius, bet velgi kažkodel jaučiausi labai nepatogei gulintis ir vel pradėjau judėti ir pabudau ir taip kartojosi dar pora kartu, bet berods penktą kartą nebejaučiau diskomforto gulėdamas ir galiausiai prasidėjo vel stiprus užimas, jis intensyvėjo, toks jausmas lyg galva sprogs, ir tada pradejau jaust kaip lyg per visa kūną elektra vaikščiotu, poto staiga viskas nurimo ir pajutau kaip kylu iš kūno ir žinojau, kad galiu tiesiog žengt ir but astrale arba grįšt atgal į kūna - pasirinkau grįžimą, nes kažkaip jaučiausi dar nepasiruošęs tam.

Liksiubevardo

Yra atliktas toks eksperimentas, zmogui nezinant ant lapelio buvo uzrasyta kazkokia skaiciu seka, tas zmogus isejo is kuno, nuejo i kita patalpa kur tas lapelis buvo padetas, perskaite skaicius, ir atsibudes 100% tikslumu atkartojo visus skaicius, nors realybee nebuvo mates to lapelio.
Tiesa tas eksperimentas buvo atliktas gal pries 40 metu, tik nezinau kodel nieks nebande atkartoti  ??? .

.L.U.T.H.O.R.

Aš kaip pastebiu dauguma visokiausių eksperimentų buvo atlikta 20amžiuje. O artėjant link 21amžiaus ir 21, jau jokių panašių eksperimentų nėra, arba apie juos negirdėti, kame šaknys.

Liksiubevardo

Citata iš: Šešėlis  gegužės 27, 2013, 16:05:48
Aš kaip pastebiu dauguma visokiausių eksperimentų buvo atlikta 20amžiuje. O artėjant link 21amžiaus ir 21, jau jokių panašių eksperimentų nėra, arba apie juos negirdėti, kame šaknys.


Man irgi idomu... Butu idomu susirast koki vietini OBE praktikuotuoja ir isbandyt...

Ezekiel

Sąmonės atsiskyrimas nuo kūno yra faktas paremtas klinikinę mirtį patyrusių žmonių dokumnetavimu. Aišku šiuos atveju iš kūno išeinama tikriausiai ne savo valia.

Aukštyn