NASA asteroidą ketina atvilkti į Mėnulio orbitą

Pradėjo paragraf 78, balandžio 09, 2013, 18:43:29

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

NASA asteroidą ketina atvilkti į Mėnulio orbitą

JAV senatorius Billas Nelsonas teigia, kad amerikiečių kosmoso agentūrai NASA kitąmet bus skirtas 100 mln. dolerių finansavimas. Šios lėšos bus skirtos pasiruošti neįprastai misijai - perkelti asteroidą į Mėnulio orbitą.

Šios lėšos turėtų būti numatytos 2014 metų biudžete, kurio detales numatoma paskelbti kitą savaitę, skelbia Space.com.

Asteroidas į Mėnulio orbitą bus perkeltas tyrimų tikslais - numatoma atlikti asteroidų kasybos bandymus, taip pat šis eksperimentas padės pasiruošti kelionėms į kitus kosminius kūnus (kitas Saulės sistemos planetas, jų palydovus ar asteroidų žiedą). Be to, 2021 metais numatoma į šį asteroidą nusiųsti astronautus.

NASA planuoja į Mėnulio orbitą nukreipti netoli Žemės praskriesiantį asteroidą specialiu erdvėlaiviu. Numatoma misijos data - 2019 m. Nusižiūrėto asteroido skersmuo - 7 metrai, svoris - apie 500 tonų.

Anksčiau panašų planą buvo pasiūlęs Kalifornijos technologijų institutas. Jo mokslininkai teigė, kad link Mėnulio būtų galima pritraukti 500 tonų asteroidą. Tiesa, anuomet nurodyta, kad tokiai misijai reikėtų gerokai daugiau lėšų - galbūt net kelių milijardų dolerių. Tad minėta suma bus tik pradinis projekto finansavimas.

Šaltinis: http://www.technologijos.lt/n/mokslas/astronomija_ir_kosmonautika/S-32319/straipsnis?name=S-32319&l=2&p=1

Ką manote apie šį projektą? Ar netyčia nenumes jo ant žemės, kur nors Čelebinske? :)

Aukštyn