Sutemoms artėjant... ...kas jums praskaidrina ir-ar pakelia į aukštesnį lygį?

Pradėjo violetpink1, rugpjūčio 14, 2019, 15:39:44

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

violetpink1

Po šios paros bus praėjusios pirmos dvi rugpjūčio savaitės.
Artėja ruduo ir po jo sekanti žiema - sutemų ir šalčio metas.
Nors mūsų platumos nėra tamsiausios, vistik nesvetimas poreikis papildomos šviesos, šilumos ir jaukumo šiuo metų laiku ir mums.
Šioje temoje - trumpai parašysiu apie tai, kas padeda netik praskaidrinti, bet ir pakelti patį tamsos ir šalčio metų laiko buvimo faktą į aukštesnį jo priėmimo ir pajautimo lygį.
O tai yra: teigiamos, pozityvios informacijos klausymas, skaitymas (pvz. paskaitų dvasine tematika, dvasinės literatūros), muzikos klausymas, ramus protas, ramiai leidžaimas laisvalaikis, ypač namuose; arbata; stebėtojo išsaugojimas tiek aplinkos, tiek savo vidaus; knygų ar kokių nors tekstų skaitymas apskritai.
Esu patyręs, jog nuolatinis buvimas 'online' kur nors nevisuomet padeda, o kartais net deharmonizuoja šį taip pat ypatingą metų laiką - tuomet būna tam tikrų momentų, kartais trunkančių net dienas, kuomet man patinka būti atsijungusiam nuo internetinių realaus laiko platformų;
beje: net šiuo metų laiku, apie kurį rašau, aš nežiūriu televizoriaus ir netgi nebežaidžiu kompiuterinių žaidimų, nepaisant to, jog gyvenu mieste.  :) ką galiu pasakyti - laikas prabėga tikrai harmoningai...  ;)
Tiek norėjau parašyti apie šį metų laiką dabar.
Jei kils dar kokių minčių apie tai, parašysiu šioje temoje.

elteide

nenoriu dar rudens ir žiemos,kokio šilto mėnesiuko dviejų trūksta, bet niekur nedingsi , jau 9 val vakaras sutemose..
kas padeda , ką mėgstu darganotais tamsiais vakarais..patinka  žvakę aromatinę užsidegt, faina ir kalėdinės švieselės, jas labai myliu:) dar jo..tikrai gerai yra kvapni arbata vakare, graži muzika, kartais geras filmas ar  serialas...

violetpink1

Muzika ir meditacija ypač.  :)
Žinoma, yra visokių požiūrių ir norų, bet man tai bent jau kol kas nieko nėra, kas galėtų pakeisti ramią meditaciją namie, klausant mėgiamą muzikinį kūrinį.  :) Dabar yra tų ilgų, valandinių, tai jie labai tinka, arba galima ir kokį albumą ar mix'ą klausyti, irgi gaunasi kaip valandinis kūrinys, visumoje.

Aukštyn