Ką anomaliečiai valgo?

Pradėjo .L.U.T.H.O.R., gegužės 02, 2016, 20:30:44

« ankstesnis - sekantis »

Ką anomaliečiai valgo?

Esu visavalgis, bet nieko nederinu.
9 (37.5%)
Esu visavalgis, bet prižiūriu ką valgau.
8 (33.3%)
Esu vegetaras(lakto, ovo, griežtas(veganas))
5 (20.8%)
Kitas mitybos tipas
2 (8.3%)

Viso balsavusių narių: 24

Žemyn

a.t.sielis

Citata iš: TinSoldier  gegužės 12, 2016, 14:15:36likusį kiekį organizmas turi gauti iš maisto produktų (žuvies), kurie per ilgą žmonijos istoriją ir buvo svarbia mitybos dalimi, galbūt užtikrinusia pakankamą tų junginių patekimą į organizmą.
Straipsnio autorius pateikia tokią mintį: nei beždžionės, nei Afrikos gyventojai (iš kur esą visi žmonės ir pasklido po pasaulį), nelabai vartoja, nei anksčiau galėjo vartoti, šaltųjų vandenų žuvis. (berods, pagrindiniai omega-3 žuvų taukų šaltiniai ir yra tokios žuvys).

Dar viena kritikos dalis, kituose straipsniuose, yra apie "paleo-dietą" ir eskimus. Atseit, omega 3 išpopuliarėjo dėl to, kad septyniasdešimtaisiais daryti tyrimai parodė, kad eskimai turi mažiau širdies-kraujagyslių ligų. Bet vėlesni tyrimai parodė, kad eskimai visgi serga tomis ligomis ne mažiau.


Tikslas

Sveiki. Taip ir nelabai supratau dėl žuvų taukų... norisi pirkti omega 3, 6, 9, bet ar verta? Valgau nemažai lašišos. Tai ką- perteklius gali būti? Bei kokia yra tikroji jų nauda- tų taukų.

Aš maitinuosi sveikai, sportuoju savaip, pabėgioju. numečiau apie 13kg. Atsirado presas, ganėtinai patrauklūs mūskulai, nors svoris nedidelis. Pagrindas vištienos krūtinėlės, retkarčiais nepigus niekšas jautis. Kiaulienos jokios!  Nebent vien raumuo, be riebaliuko būdavo, bet nebevartoju visiškai. Nepigi be riebalo kiaulė nėra blogai, bet ne geriausias pasirinkimas. Ką valgai tas esi, tai tiesa.
Baltymam dar tunas, kiaušiniai, mocarela sūris, dar kasnors.
Proteino, pieno, ledų, vaisių kokteiliai. Taip sakant ultra mega milk- ice shake all in one. Sveika,skanu, nepigu it šimta kartu už kiaule geriau.

Jokių greito maisto, bet kas mėnesi ar kada ten, gi nieko blogo. Alkoholiui ne. Va "prieš mėnesi" pažiūriu, o neblogas presas ir savaitgalis- aj atsigeriam. Pirmadienis, kur presas dingo? Kitas savaitgalis- o jau beveik atgavau presą. Pavyzdys, viena bauda pora savaičių.

Lęšiai. Įdomu. Neteko išmėginti, gal dėl mėsos valgymo.

Kaloriju neskaičiuoju, bet akį beveik visada užmetu. Visada turiu pieno, mėlynių ir panašių sveikų sulčių.


Jei bus kas įdomu galėsiu koki recepta numest

TinSoldier

#17
gegužės 13, 2016, 08:16:50 Redagavimas: gegužės 13, 2016, 08:37:53 by TinSoldier
Citata iš: Tikslas  gegužės 13, 2016, 01:00:02Sveiki. Taip ir nelabai supratau dėl žuvų taukų... norisi pirkti omega 3, 6, 9, bet ar verta? Valgau nemažai lašišos. Tai ką- perteklius gali būti? Bei kokia yra tikroji jų nauda- tų taukų.
Manau, konkrečiai apie omega 3, 6, 9 a.t.sielis atsakys, jis labiau pasidomėjęs :D

Bet bent aš manau, kad, jei valgoma pakankamai įvairaus ir ne beverčio maisto, papildų absoliučiai jokių nereikia. Žmogui iš esmės reikia tik rekomenduojamos vitaminų, maisto medžiagų paros normos - tai beveik visuomet gaunama iš įprastinio mitybos rėžimo, atitinkančio sveiką protą.

Sportuojant ir norint matyti geresnius rezultatus, aišku, būtų gerai atkreipti daugiau dėmesio į tai, kiek ko gauni. Tačiau iš esmės papildų reikia tik keliais atvejais: tikrai žinai, kad mityboje kažko trūksta ir papildai daug patogiau arba, jeigu jauti konkretų sveikatos sutrikimą ir nori pamėginti - gal viską pareguliuos papildai (aišku, kartais ir pareguliuoja).

Bet, jeigu esi visiškai sveikas ir gerai jautiesi, o ir mityba gana įvairi ir normali - asmeniškai nematau visiškai jokios būtinybės mesti pinigus papildams.

P.S.

Citata iš: Tikslas  gegužės 13, 2016, 01:00:02Lęšiai. Įdomu. Neteko išmėginti, gal dėl mėsos valgymo.
Lęšiai - labai geras dalykas, bet kažkodėl mažai žinomas ir naudojamas. Aš ir pats apie juos net girdėjęs nebuvau, kol mano panelė vegetarė nesupažindino :D Dažniausiai lęšiais pakeičiu maltą mėsą gaminant čili. Skonis ir maistingumas vis tiek tikrai neblogas gaunasi, o ir darbo mažiau bei pigiau :D


Vienuoliktasis

Valgau beveik veganiškai, nes retkarčiais paragauju medaus. Atsisakiau kenksmingo maisto ir svaigalų.

a.t.sielis

Citata iš: Tikslas  gegužės 13, 2016, 01:00:02Taip ir nelabai supratau dėl žuvų taukų... norisi pirkti omega 3, 6, 9, bet ar verta? Valgau nemažai lašišos. Tai ką- perteklius gali būti? Bei kokia yra tikroji jų nauda- tų taukų.
Nauda aprašoma čia: http://www.nmvrvi.lt/lt/naujienos/525/
O kokia gali būti žala, ir kokios dozės neviršyti, reikia atskirai domėtis, ir visus tyrimus susirasti. Google.

Tikslas

@TinSoldier su lęšiais tapati situacija, sužinojau iš draugės vegetarės. Ragaut dar neteko, reiks- geras dalykas.  ;D

@a.t.sielis dėkuj   :-[

Pajauta

Anomališkai nieko nevalgau. :D Gaunu iš saulės energijos vykdant fotosintezę. :D

SPACE

dienos norma










Cestoda

TinSoldier, jūsų paminėta mityba greitas kelias susigadinti metabolizmą.
Jūs esate žemiau 2100kcal, o kas yra žemiau 2100kcal, jau yra organizmo badavimas. Ir toks skaičius taikomas ne vyrui, bet moteriai (pagal pso duomenis). Tai jūs valgote mažiau nei rekomenduotina moteriai.
Nesiūlau to propaguoti viešai.

TinSoldier

#24
gegužės 18, 2016, 15:42:32 Redagavimas: gegužės 18, 2016, 15:44:48 by TinSoldier
Citata iš: Cestoda  gegužės 18, 2016, 13:59:28TinSoldier, jūsų paminėta mityba greitas kelias susigadinti metabolizmą.
Jūs esate žemiau 2100kcal, o kas yra žemiau 2100kcal, jau yra organizmo badavimas. Ir toks skaičius taikomas ne vyrui, bet moteriai (pagal pso duomenis). Tai jūs valgote mažiau nei rekomenduotina moteriai.
Nesiūlau to propaguoti viešai.
Tikrai sutinku, kad mano mityba nėra gerai subalansuota ir sveika. Ir jokiu būdu jos ir nepropaguoju, kaip siekiamybės ar pan. Tiesiog šiaip pasidalinau. Ir, kaip pats rašiau: gal net kiek per mažai kalorijų tame plane (nors, kiek žinau, vyrams turi būti ne mažiau nei apie 1600, moterims ne mažiau 1400, tad dar išsitenka tame).

Bet tai turint omenyje, vis tiek aš to savo plano idealiai nesilaikau ir pastoviai patenka mažų mažiausiai keli šimtai jame nenumatytų kalorijų :D Kaip jau rašiau - ten tik totalios gairės. Man dabartiniam svoriui palaikyti reikia panašiai 2700 kalorijų. Tad man asmeniškai svarbiausia, kad stengčiausi nepežengti tos ribos (tuo labiau, kad viršsvorio aš kaip ir neturiu, tik šiaip noriu truputį riebalų dangą pamažinti, tad super duper idealiai ir nesistengiu aš čia dietintis). Tas planas tik truputį padeda tai padaryti, šiek tiek orientuotis.

Bet jo, kad aiškiau būtų ir viešai neskleisčiau galbūt žalingų dalykų, paminėsiu, jog niekam nesiūlau jo laikytis. Tai, ką parašiau, greičiausiai, yra dietologinis košmaras :)

Ačiū už pastebėjimą.


Cestoda

1400kcal- 1600kcal. yra išimtinai gyvybinėms funkcijoms palaikyti.
Jeigu dienos metu jaučiasi bet koks fizinis, psichologinis silpnumas (nuovargis, neigiamos mintys, mintys apie maistą, energijos stoka) iškart patariu sustoti, nes dažniausiai kalorijų karpymas ir baigiasi tuo (jei ne "dietų sulaužymu" ir didesniu kalorijų suvartojimu ar stimuliantų vartojimu- kava, cigaretės, juodoji arbata ir t.t).

Daug efektyviau būtų išlaikyti kalorijų normą, bet padidinti savo fizinį aktyvumą ir taip pagreitinti savo metabolizmą. Tuo atveju raumenys, net ramybės metu išdegintų daugiau kalorijų.


Bei dėkoju, kad pasitaisėte. :)

Cestoda

Kadangi esu neužsiregistravusi, negaliu keisti žinutės, bet norėčiau pridėti dar kai ką.

Maistą reiktų vertinti ne pagal kalorijas, o pagal vitaminus, mineralus.
Ribojant kalorijas, iš maisto neįmanoma natūraliai susirinkti visų maistinių medžiagų, ir dažniausiai į tai net nėra kreipiamas dėmesys.
Sumažinus kalorijas, metabolizmas lėtėja, jis saugo energiją ir riebalus, natūraliai padedančius išgyventi.

Jeigu nėra laiko ar energijos ugdyti sveikų įpročių, nevertėtų ieškoti pakaito, greitesnio varianto, kuris yra kur kas žalingesnis. Tuo atveju geriau priimti savo kūną toks koks jis yra.
Galbūt šis požiūris padėtų išspręsti problemą, dėl kurios dauguma gėdyjasi, yra nepatenkinti savo kūnu ir dėl kurios visuomenėje yra įsigalėję vieno standarto figūros modeliai.

TinSoldier

Visiškai sutinku su tuo, jog visos dietos ir pan. yra gana žalingi, laikini ir kartais tiesiog stačiai  neprotingi dalykai.

Mityba turėtų būti subalansuota taip, jog galima būtų jos laikytis ir siekti tikslų nekeliant streso organizmui ir "neatkritinėjant".

Tačiau tikrai nemanau, kad kurį laiką prie fizinio aktyvumo derinamas 300-500 kalorijų deficitas, valgant sveiką maistą, gali būti toks žalingas, kad reiktų kategoriškai to nerekomenduoti :)


mcgyver

Gal kas turite pasiulymu kaip numesti 10kg?

TinSoldier

Citata iš: mcgyver  gegužės 18, 2016, 20:24:57Gal kas turite pasiulymu kaip numesti 10kg?
Na, tai pasiūlymas iš tiesų tik vienas ir gali būti: reikia sudeginti daugiau kalorijų nei suvartoji.
Galima, kad ir, pvz, čia: http://www.calculator.net/calorie-calculator.html pasiskaičiuoti, kiek kalorijų tau reikia, kad palaikytum tą patį svorį, kiek, kad mestum.

Sveiko proto ribose sumažini suvartojamų kalorijų skaičių, gali viską kiek dar paspartinti fiziniu aktyvumu. Arba, kaip Cestoda rašė, tiesiog valgai pagal savo normą, bet dar pridedi fizinį aktyvumą, kad susidarytų bent menkas kalorijų deficitas.

O daugiau viskas priklauso tik nuo kantrybės ir valios, jokio kito principo nėra :)

Aukštyn