Biokompiuteriai ir vaiduokliai

Pradėjo a.t.sielis, birželio 17, 2024, 19:03:22

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

https://newatlas.com/computers/finalspark-bio-computers-brain-organoids/

CitataSwiss startup FinalSpark is now selling access to cyborg biocomputers, running up to four living human brain organoids wired into silicon chips.
CitataFor FinalSpark's Neuroplatform, brain organoids comprising about 10,000 living neurons are grown from stem cells. These little balls, about 0.5 mm (0.02 in) in diameter, are kept in incubators at around body temperature, supplied with water and nutrients and protected from bacterial or viral contamination, and they're wired into an electrical circuit with a series of tiny electrodes.

These two-way electrodes can send pulses of electricity into the brain organoids, and they can also measure the responses coming out of them. And that's really all you need to start taking advantage of nature's greatest computing machines; neurons habitually search for patterns, seeking order and predictability.

You can create a virtual environment for them, complete with the capability to perform actions and perceive the results, solely using electrical stimulation. You can reward them with predictable stimuli and 'punish' them with chaotic stimuli, and watch how quickly they rewire themselves to become adept at orienting themselves toward those rewards.
Jeigu vaiduokliai gali apsėsti žmogų, tai visai galimas daiktas, kad jie galės apsėsti ir tokio tipo biokompiuterius. Va tada kompiuteris gali tapti iš tikro su laisva valia, ir pasipriešinti žmonijai. Nes vaiduokliai dažnai yra piktybiški.

cs

Apie 2017 metus, man individualiai atsivėrė ir yra ieškomas vaiduoklių pasaulis. Nėra padaryta didelio tyrimo (mokslinio) ir labai didelio atradimo, bet man tai asocijuojasi su (tuo ką vadinu) jausmu, pagal kurį galima suprasti vaiduokliško pasaulio pamatus (regėti ir jausti). Tai yra neužbaigtas pasaulis ir labai tarpinis. Didžioji jo dalis pastatya ant šio pasaulio pamatų, todėl, kartojasi viskas, ką veikė vaiduokliai tuo ir šiuo metu ir ką veiks ateityje. Vaiduokliai įeina į formas, kurias žmogus turi (šiuo atvėju tokių formų turiu ir aš), tai paaiškina apsėdimo galimybę. Bet, man šis vaiduoklių pasaulis, kuris yra pamatinis labai įdomus ir jis senovinis, skirtingai atrodytu kiekvienam pažiūrėjus. To priteikti kitam neįmanoma. Tai labai individualu.

Galėtų, kasnors pasidalyti tokia patirtimi. Bet šiame forume to nerasi.

Aukštyn