Sąmonės vitaminai

Pradėjo Strategas, vasario 12, 2015, 13:16:53

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Strategas

"Man siūlo eiti kovoti už Lietuvą. Šventas tikslas, ar ne? Nevisai.

Pasaulio industrinė-technologinė sfera taip smagiai progresuoja (šiaip regresuoja), o žmogaus sąmonė taaaip lėtai kyla. Kaip prieš tūkstantmečius buvo „šventa" galvas kapoti, taip ir dabar. Ir tikslas už laisvą Lietuvą? Nužudžius rusą, amerikietį ar lenką laisviau nebus. Ir kiek mes turėsim laisvės? Tempti jungą rusų ar lietuvių valdžiai, anoks ir skirtumas. Na, yra skirtumas, bet nustokit mokėt kraugeriškus GPM, PVM ar p'ezdė mokesčius ir pamatysit, ar namai, automobiliai ir t.t. yra jūsų nuosavybė. Mane kviečia kovoti, kad šimtai institucijų klapčiukų laisvai rinktų mokesčius? Už kuriuos statytų beviltiškas valdovų rūmų butaforijas, už kuriuos niekaip nesukurtų socialinės bent gerovytės.

Kovoti už laisvę reikia su savo sąmone. Ir tai ne kažkokia mistinė tautinė savimonė ar panašiai. Sąmonė - tai gyvenimas pagal Visatos principus, kuriuos Kūrėjas (kitiems gal suprantamiau Programuotojas) sukūrė mikro ir makro pasauliuose. Bėda, kad juos mes užmiršę. Bėda, kad be tos sąmonės bus nesąmonė. Sąmonė yra žinojimas, jei mes gyvensim pagal tuos principus tapsim Jėzumi, Buda ir kitais nedaugeliu pasiekusiais aukščiausią būseną. Mes visi esame dievai, tik elgiamės kaip kiaulės. Atsiprašau šių mielų gyvūnų.

Aš gyvenu ir tokiame pasauly, kur nėra LR, Rusijos Federacijos, Izraelio ar JAV valstybių. Čia gyvena jaunesnės arba brandesnės sielos, gimusios kažkieno užbrėžtoje teritorijoje. Tai pasaulio piliečiai su kiekvieno autentiškomis ir gerbtinomis tautinėmis savybėmis. Kaip nebūtų paradoksalu pasaulio piliečiai, bet „globalizacijos" jokios. Čia gyvena šaunūs ir linksmi darbininkai, o ne girti pašalpinėtojai; žinių užrašytojai, o ne savim patenkinti rašeivos , kūno ir sielos gydytojai, o ne ligonių kasų kasinėtojai; žyniai, o ne parsidavę politikai; žyniai, o ne pilvoti mokslininkai, priklausantys nuo pinigų srautų. Ši Lietuva yra Lietuvos Respublikos siela. Čia tankai nepravažiuoja. Čia ateina į svečius pvz. Rusijos siela ir mes labai džiaugiamės, vaišinamės, cituojame kits kito pasakas, romanus. Ir, atleiskit, bet iš aukštai Lietuvos Respublikos sąmonė nelabai kuo skiriasi nuo Šiaurės Korėjos diktatūros.

Aišku skaudu, kai kas keliasdešimt metų į Lietuvos Respubliką įsiveržia panašios į mūsų valdžią kariai. Aš privalėdavau imtis veiksmų ir šitam, užkietėjusios materijos pasaulyje. Berods per II pasaulinį karą, užėjus rusų batalionui į mano kiemą, aš paprašiau neišvažinėti kiemo vejos ir pavaišinau koše. Visi išsiskyrėme apsikabinę. O dar anksčiau lenkų kariai puolė prievartauti mano sesę. Aš nuleidau galvą, suspaudžiau kumščius ir bėgau gelbėt, gavau kulką į kaktą ir žnegtelėjau veidu žemėn su palaiminga šypsena. Žinodamas, kad mano žmona ir sūnus nebijo mirties aš ramiai leidausi į eilinę sielos kelionę. Nieko apie tai nežinot? Gaila, kad tapome nemokšos. Bet kažkada buvome mokšomis. Mokša - tai šventas sanskrito, o ir baltų žodis, reiškiantis visišką laivę. Laisvę nuo savo ego. Vienybę. Dievybę.

Aš šiandien ryte kalbėjau su Jėzumi. Rimtai. Ne ligoninėj, nebijokit. Jis man pasakė, kad kiekvienas, kuris elgsis kaip Dievo vaikas - bus Kristus. Sako, gerai, Rokai, rašai, tik agresijos ir pykčio iš viso turi nesijausti. Sako, kai abejojau pasauliu ant kryžiaus prisabačintas (šyptelėjo iš savo barbarizmo) buvau Jėzumi, o kai džiaugsmingai skausmo agonijoj surikau „tebūnie tavo valia!", tapau Kristumi. Būsi ir tu, sako. Eik sau, išsprūdo man. Ir jis išėjo. Tada pagalvojau, kad su savo sąmone yra kur kovoti (gal nekovoti, o dirbti). O žudyti už kažką neisiu. Nė vienas sąmoningas žmogus nenori karo. Karo nori valdžios. Ir karai nuolat kyla".


http://www.sarmatas.lt/02/as-uz-lietuva-pala-kokia-lietuva/

Strategas

#1
kovo 26, 2015, 13:53:17 Redagavimas: kovo 26, 2015, 14:04:04 by Strategas
  Neesu tikras, ar toks straipsnis jau yra anomalijoje.lt, tačiau siūlau jį paskaityti. Įdomus.

http://www.ufospace.net/publ/pomirtinis_gyvenimas/mokslininkas_pripazistantis_pomirtini_gyvenima/36-1-0-1134 ;  

Papildau šią temą dar viena nuostabia įžvalga iš: http://www.kvantinemagija.lt/apie-zvaigzdes-kurios-minta-laiku.html

"Visais laikais didžiausi mokslininkų priešai būdavo patys mokslininkai, kurie ar už pinigus ar dėl siaurų ideologinių rėmų spaudė į kampą visus tuos, kurie turėdavo kita nuomonę. Bet greičiausiai tai atsitinka dėl paprasčiausio žmogiško pavydo, nes visuomet yra vidutinybės ir visuomet yra baltos varnos, kurios nepripažįsta nei nusistovėjusių dogmų, nei už pinigus mokslinius laipsnius įgijusių „autoritetų", kurie kaip taisyklė, visados sėdi aukštuose postuose, skirsto pinigus ir sprendžia kitų likimus."


idenmeyou

Rimtas autoriaus straipsnis, dabar tik jį perskaičiau.

Man labai šlykščiai skamba kai valstybės tėvynės gynimą laiko šventu. Valstybė neturi nieko bendro su šventais dalykais. Žmonės yra akli, kurie tiki jog giną kažkokias "iliuzines" vertybes, galiu pasakyti jog visada yra ginama valdžia, kuri po karo tuos gynėjus smaugs dideliais mokesčiais ir toliau naudosis paprastais žmonėmis, o kai ateis karas bus pasitelkta propogandinė mašina žmones priversti kariauti už juos.

Būtų tik toks pastebėjimas apie Lietuvą. Lietuvių laikraščiuose mirga straipsniai apie eilinę Rusijos propogandą ir to tikrai nesistengiu paneigti, tai rusų pagrindinis ginklas, kvailinti žmones. Bet lietuviai ne ką geresni, teko matyti kelias laidas apie aktualią temą dėl šauktinių, tai ten žmogus, kuris nenori tarnauti tampa ne vyrišku, išdaviku, negarbingu.

Lietuvai nereikėtų juoktis iš Rusijos apie žmonių išnaudojimą ir kitus niuansus, mūsų valdžios žmones visiškai niekuo nesiskiria, skirtumas tas, kad Rusija stipri ar silpna visuomet mėgsta demonstruoti savo galią ir kitų akivaizdoje išlikti stipriais, o Lietuva visada žiūri prie ko geriau "prisitrynus" , dabar eitumėme su NATO, po dvidešimt metų pasikeitus padėčiai jau ir su Rusija kartu būtumėme.

Sharikovas

Fighting for peace, is like fucking for virginity.

Ezekiel

Geras strapsnis ir dar toks poetiškas, ačių autoriui, kad skleidžia tokias idėjas. Lietuvai iki laisvos šalies dar toli.

paragraf 78

Citata iš: Sharikovas  kovo 27, 2015, 07:44:00
Fighting for peace, is like fucking for virginity.


Ir vėl šūkiai :) gražiai skamba, bet iškreipia tiesą, nors labai tinka kalbant apie tavo karą prieš religiją :)
Tam kad būtų taika, dažnai tenka pakariauti. Užpuola agresorius tave, nori pavergti, tai ką sėdėsi ir nuolankiai eisi į vergovę? Būtinoji gintis ir kova už teisingumą, yra privaloma žmogaus laisvei. Va sėdėjome Tarybų sąjungoje, galėjome juk ten ir likti, bet štai vyko slaptas karas, kuriam galime būti dėkingi už laisvę ir taiką kurią dabar turime.

idenmeyou

Sutikčiau su paragrafu, kad nereikia leisti lipti ant galvos priešui ir nebūti kvailam kai tave puola, bet kokie gynybiniai ar puolamieji karo veiksmai negali sietis su religija, jo labiau laikytis šventais. Mes pagerbsime vienus žuvusius, priešas pagerbs savus, o kuris iš jų šventai žuvo, tai ne vienas. Bet koks kareivis žuvęs už Lietuvą tai ir žuvo tik už Lietuvą, kitaip sakant valdžią, kuri tuo metu buvo.

Tarkim jeigu man atitinka šalies idealai ir aš pasiruošęs už juos kovoti, tai nėra jokios garantijos, kad po mano mirties praėjus daug metų šalis laikysis tų pačių idealų. Galbūt labai tikėtina, kad kadaise žuvę partizanai arba dar senesniais laikais žuvę lietuviai būdami šių laikų Lietuvoje priimtų kitokį sprendimą, aišku čia tik pamąstymas, bet žmogus nori kautis tada kai turi už ką kautis arba kai yra vedamas politikų propogandos.

paragraf 78

Na ta švento karo idėja kyla dėl archajinio mąstymo ypatumo. Senovėje buvo tikima, kad kovojant dviem tautom, visų pirma kovoja tų tautų dievai. Kuris dievas laimi, to ir tauta laimi. Todėl pralaimėjusioji tauta dažnai be vargo priimdavo laimėjusios tautos religiją (čia tinka ir lietuvių karams prieš kryžiuočius).
O kas dėl dabartinio švento karo. Tai sakyčiau čia tik terminas vartojamas, neturint aliuzijos į religiją. Tiesiog tai kovojimas už tiesą, o tiesa yra šventa ir be religinės to žodžio konotacijos.
Tarkime, CCCP kovojo prieš religiją, tačiau dainuodavo dainas a la: Idiot vaina narodnają, sviaščennaja vojna (vyksta tautinis karas, šventas karas); rodina eto sviatoje (tėvynė yra šventa). Vėl gi, be jokios nuorodos į religiją.
Dabar žodis "šventas" dažnai vartojamas ne religiniame kontekste.
Taigi ir šventas karas yra tiesiog karas, su idealizuotu gynėjo įvaizdžiu ir demonizuotu priešu (čia vėlgi nieko bendra su religija, tiesiog elementarūs socialiniai procesai)

Vitus

Perskaičiau pirmą straipsnelį. Abejoju ar tai tikrai vitaminai sąmonei.
Greičiau haliucinogenai :)

Sharikovas

Citata iš: paragraf 78  kovo 27, 2015, 08:50:49
Citata iš: Sharikovas  kovo 27, 2015, 07:44:00
Fighting for peace, is like fucking for virginity.


Ir vėl šūkiai :) gražiai skamba, bet iškreipia tiesą, nors labai tinka kalbant apie tavo karą prieš religiją :)
Tam kad būtų taika, dažnai tenka pakariauti. Užpuola agresorius tave, nori pavergti, tai ką sėdėsi ir nuolankiai eisi į vergovę? Būtinoji gintis ir kova už teisingumą, yra privaloma žmogaus laisvei. Va sėdėjome Tarybų sąjungoje, galėjome juk ten ir likti, bet štai vyko slaptas karas, kuriam galime būti dėkingi už laisvę ir taiką kurią dabar turime.


Sukiai nera blogai. Trumpai, sarkastiskai ir is esmes.
Zinai, kokiais viduramziais ta butinoji gintis greiciausiai buvo butina norint isgyventi, nes i tavo kaima atejas agresorius pavogs tavo maisto atsargas ir isprievartaus tavo motery, bet laikai pasikeite. Dabartinis okupantas nesikesina i tavo saldytuvo turini, ar i tavo zmona. Paprastam zmogui tiesiog nera ko nerimauti, jis jau dabar yra savo valdzios vergas ir okupantas nieko is esmes nekeis. Galbut tavo gyvenimas nezymiai pabloges, galbut pageres, bet is esmes tu ir toliau kazkam vergausi. Va tavo vergvaldziui okupantas gali gerai pagadinti, todel jis stengsis visais budais savo aveles "pakelti i kara" ir visada atsiras naiviu idiotu, kurie uz savo vergvaldi guldys galvas ir dar tuo didziuosis. Jei jau taip nezti i rankas imti ginkla, tai prieso toli ieskoti nereikia, savam kieme jis, letai tave dusina, tik va rezultatas abejotinas. Geras pavizdys Ukraina, zmones nesiskente valdzios pasityciojimo paeme ginkla ir sukilo, norejo geriau, bet gavosi kaip visada. Patikliais kvailiais pasinaudojo ir paliko dvesti, baldzioje nauja vergvaldziu sutve lobsta, o paprastam zmogui jokios naudos, kaip buvo vergas, taip ir liko. Ginklu nieko neisspresi, tik nukentesi, reikia ieskoti kito budo kaip issilaisvinti, istikruju issilaisvinti.

paragraf 78

Citata iš: Sharikovas  kovo 27, 2015, 15:10:33
Sukiai nera blogai. Trumpai, sarkastiskai ir is esmes.


Taip, jie nėra blogai, kai vadovauji nemąstančiai bandai :) o šiaip, mąstantys žmonės šūkiams atsparūs :)
Citata
Zinai, kokiais viduramziais ta butinoji gintis greiciausiai buvo butina norint isgyventi, nes i tavo kaima atejas agresorius pavogs tavo maisto atsargas ir isprievartaus tavo motery, bet laikai pasikeite. Dabartinis okupantas nesikesina i tavo saldytuvo turini, ar i tavo zmona.


Sakai? Kad kažkaip Ukrainos pavyzdys rodo priešingai :) tą patį rodo ir represijos Šiaurės Korėjoje, Arabijos šalyse ir kitur. Niekas nepasikeitė, apart to, kad dabar visi apsimeta jog kariauja civilizuotai :)



Ezekiel

Jei tik nebūtų leista idiotams ir psichams valdyti daugumos, būtų vykdoma piliečių politika, neliktų nacionalizmo ideologijos ar kitokios ardančios žmoniją ideologijos didieji karai išnyktų. Kol taip nėra ginklai vis tiek reikalingi. Tik mano nuomone reikia ne stiprinti ne valdžios armiją, ne prievarta griebti šauktinius ir mokesčius, o ugdyti stiprų žmogų. Stiprią visuomenę tiek turinčią galimybę laikyti galingus ginklus, išgyventi krizinėmis sąlygomis savarankiškai ir stiprius politiškai, kad kuo labiau garantuoti jų saugumą.

Ezekiel

Jei tik nebūtų leista idiotams ir psichams valdyti daugumos, būtų vykdoma piliečių politika, neliktų nacionalizmo ideologijos ar kitokios ardančios žmoniją ideologijos didieji karai išnyktų. Kol taip nėra ginklai vis tiek reikalingi. Tik mano nuomone reikia stiprinti ne valdžios armiją, ne prievarta griebti šauktinius ir mokesčius, o ugdyti stiprų žmogų. Stiprią visuomenę tiek turinčią galimybę laikyti galingus ginklus, išgyventi krizinėmis sąlygomis savarankiškai ir stiprius politiškai, kad kuo labiau garantuoti jų saugumą.

mazatikis

O gal žmogus nusipelno to leidimo 'psichams' valdyti ir juos naikinti?
Reiktų taip, reiktų anaip... Kaip suprasti nebūtų leista? O kodėl leista pamąstei?

Aukštyn