Anomalija.lt

Paranormalūs reiškiniai => Praktiniai užsiėmimai => Sapnai => Temą pradėjo: Benamis spalio 08, 2015, 21:27:26

Antraštė: Praktiniai patarimai tiems, kas neatsimena sapnų
Parašė: Benamis spalio 08, 2015, 21:27:26
Kadangi pats meginu vel pradeti praktikuoti sapnuoti sapnus, o didziausias issukis yra apskritai atsiminti sapnus, dalinuosi rasta informacija internete (http://lucid.lt/forumas/?mingleforumaction=viewtopic&t=660). Autorius Xlikegod tikiuosi nesupyks.

Patarimai tiems, kas neatsimena sapnų

Suprantama, apie sąmoningus sapnus negali būti nė kalbos, jeigu paprasti sapnai kategoriškai atsisako "įsirašyti" į atmintį. Todėl pradėkime nuo atminties lavinimo. Mums reikės bloknoto ir tušinuko. Gal dar žibintuvėlio, bet asmeniškai apsieinu be jo.

Labiau mėgstu rašyti apsičiupinėdamas tamsoje. Kad lengviau galėtumėte pasiekti, laikykite bloknotą su rašymo priemone prie lovos. Verta pasirūpinti ir miegojimo vieta. Jei įmanoma, pašalinkite viską, kas kelia triukšmą, visokius tiksėjimus, lašėjimus ir pan.

Kai prabundate, iškart neatmerkite akių, pasistenkite apie nieką negalvoti, apmirkite, pagulėkite visiškai nejudėdami. Nereikia pulti žiurėti, kiek dabar valandų, ar nepavėlavote, ką čia tokio suvalgius, na ir taip toliau. Tai pat nebandykite tuoj pat atsiminti sapno, dažniausiai jis tik dar labiau užsimirš. Užtat atsiranda nemalonus pojūtis, kad laikai jį už "uodegos", taip sakant, va ja, rodos, tuoj tuoj pričiupsi, o jis vis išsisuka.

Tiesiog pagulėkite ir pažiurėkite, kas jums ateis į galvą, kokie žodžiai, kokios siužetų, frazių, veidų nuotrupos išryškės. Užsirašykite tai, ką atsiminsite, o dieną prisiminkite užrašus, galimas daiktas, atskiri žodžiai "apaugs" siužetais (daugumai taip nutinka). Nebandykite atsiminti smulkmenų: norėsite prisiminti vardą ir apskritai viską užmiršite. Žiurėkite į tai plačiai.

Ne tai, kad "vilkėjau tokios ir tiokios firmos džinsus, buvau tokio ir tiokio pavadinimo gatvėje", o "sapnavau, jog buvau mieste, aplink buvo žmonių". Vėliau smulkios detalės pačios iškils atmintyje ir be jūsų pastangų. Stenkitės nepabusti staiga, jei keliatės su žadintuvu, arba rinkitės tokį garsą, kuris per daug neerzintų arba kad būtų stiprėjantis (būna tokių žadintuvų - pradeda žadinti tylia melodija, kuri garsėja, kol išjungi), arba paprašykite, kad reikiamu laiku jus atsargiai pažadintų kas nors iš artimųjų.

Prieš užmigdami ketinkite atsiminti sapnus, o dar geriau tiesiog primygtinai sau pasakykite - rytoj aš atsibusiu ir prisiminsiu sapną. Žiurėdami sapną. Žiurėdami į kolegas, artimuosius ar tiesiog žmones užduokite sau klausimą, kas jiems šiąnakt galėjo prisisapnuoti. Ir da kartą kartoju: nesistenkite prisiminti per daug intesyviai, t.y. nebūkite įsitempes, nes antraip gausite priešingą rezultatą. Trodys, kad aplink tik varginanti nykuma ir kils noras pasiduotis.

Jeigu užsirašinėjate sapnus, geriau rašykite dienoraštį. Smulkiau aprašinėkite vietovę, galimas daiktas, greitai jums kils noras užsiimti kartografija. Pradžia jau bus padaryta, ir tai tik paskatins iniciatyvą.

Jeigu sapnai vis tiek sunkiai įsimena, galima pabandyti kitaip daryti. Nukreipkite savo ketinimą į kokį nors objektą. Patartina ne mažą, o į tokį kaip tiltas, mokykla, jūra, ežeras. Būkite įtraukęs vieną ir tą patį objektą į savo ketinimą tol, kol jis jums prisisapnuos, tą sapną jūs jau tikrai atsiminsite. 70 proc. tikimybė, kad matydami šį objektą jūs sapne tapsite sąmoningas. Ir taip pat 50 proc. tikimybė, kad kitais kartais, kai šis objektas paklius į jūsų sapnus jūs vėl įžengsite į SS.

Taip pat galiu pasiūlyti kitų priemonių, pavyzdžiui, šviežio ramunėlių nuoviro (gerti rytais tuščiu skrandžiu) ir glicino tablečių.

Glicinas - tai raminanti, raumenų sistemą atpalaiduojanti priemonė. Rekomenduojama žmonėms, kuriems sutriko miegas. Nuima lengva įtampą, Pašalinio poveikio lyg ir neturi ir apskritai laikoma vos ne komeopatine priemone.

Labai gera priemonė yra notropilas, bet prieš jį vartojant reikia išsiaiškinti, koks galimas šalutinis poveikis. Notropilas stimuliuoja kraujo apykaitą ar kažką panašaus ir šitaip padidina darbingumą. Jį vartojantys žmonės mažiau pavargsta, geriau susivokia. Šalutinis poveikis - įsimenantys sapnai. Priemonė patikrinta, stipri, bet dar kartą sakau: NEPATINGĖKITE IŠSIAIŠKINTI, KOKS GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS.
Antraštė: Praktiniai patarimai tiems, kas neatsimena sapnų
Parašė: time kovo 07, 2016, 21:04:20
Yra vienas metodas, bet nuo jo gali pradėti skaudėti galva/akys, pykinti. Šis būdas pavojingas, bet veiksmingas. Tie kurie itaria, kad jiems yra epilepsija, geriau nebandyti.

Reikia išmokti greitai ir galingai markstyti akis. Praktikuoti reikia prieš ekraną, kuris duoda labai daug šviesos. Praktikuoti būtinai tik tamsoje. Reikia žiūrėti į rankos delną priešais ekraną ir greitai markstytis, pajutus tirpimą smilkinių srityje greitai užsimerkti. Užsimerkus matomas išsaugotas vaizdas. Atsimerkus viskas reset'inasi.

Jūs turite išmokti taip greitai markstyti akis, kad prasidėtų tirpimas smilkinių srityje. Taip pradeda žmogaus pojūčiai priprasti, pradeda vystytis ekstrasensorinės galios matyti kas yra tamsoje. Jūs priverstinai iškviečiate kažkokius nematomus, nežinomus niekam pojūčius.

Greitai marsktantantis ir pradėjus tirpti smilkiniams turite greitai užsimerkti. Rezultatas - 3D suprojektuotas užsifiksavęs momentas. Nespalvotas ir netgi gali būti atvirkštinių spalvų gamos.

(http://r36.imgup.net/Black-wind4d3d.png)

Judinant galvą į šonus ir į priekį, atgal ar viršun, apačion, vaizdas išlieka toje pačioje vietoje, tai reiškia, kad jis nejudantis, bet susiprojektavęs 3D projekcijoje.

Visa tai man instinktiškai suveikė prieš pabundant ir užsifiksavo paskutinis sapno momentas, kurį prisimenu kaip betkurią žiūrėtą nuotrauką internete, ar filmo kadrą.

Man tai kažkoks regos pojūčio hack'as ir naujas atradimas, nesvarbu, kad kenksmingas. Tai labai daug parodo, kiek galimybių turi žmogus ir negali išnaudoti visų.

Kas nebijo, gali pamėginti, labai įdomus reiškinys. Pavyksta iš didelios praktikos ir gebėjimo greitai markstytis. Veikia ir sapno įsiminimui ir realybės užfiksavimui.


Dar vienas metodas Saugesnis hack'as.

Reikia ranką pridėti prie šviesaus, geriausia balto ekrano. Galingai užsimerkti ir staigiai atlenkti galvą atgal. Būtinai neprarasti taško į kurį žiūrite. Jūsų taškas yra rankos delnas, tai nepraraskite ryšio su delnu. Greitai užsimerkus ir atlenkus galvą atgal išsisaugoja.
Staigiai gali sumirgėti rankų vaizdas.
Antraštė: Praktiniai patarimai tiems, kas neatsimena sapnų
Parašė: TinSoldier kovo 07, 2016, 21:36:16
Jooo...

Ekstrasensorika... 3D projekcijos... Naujas atradimas... Neišnaudotos galimybės... Didelės praktikos...

Eilinį kartą pasiimamas elementariausias, primityviausias reiškinys ir apvelkamas visokiais šuldu buldu, siekiant velnias žino ko. Kartais net žadą atima.

Sveikinu, time, atradai, jog tinklainės receptoriai gali pavargti ir vieną labiausiai žinomų optinių iliuzijų. Plačiau: https://en.wikipedia.org/wiki/Afterimage
Antraštė: Praktiniai patarimai tiems, kas neatsimena sapnų
Parašė: time kovo 07, 2016, 21:47:42
Citata iš: TinSoldier  kovo 07, 2016, 21:36:16Jooo...

Ekstrasensorika... 3D projekcijos... Naujas atradimas... Neišnaudotos galimybės... Didelės praktikos...

Eilinį kartą pasiimamas elementariausias, primityviausias reiškinys ir apvelkamas visokiais šuldu buldu, siekiant velnias žino ko. Kartais net žadą atima.

Sveikinu, time, atradai, jog tinklainės receptoriai gali pavargti ir vieną labiausiai žinomų optinių iliuzijų. Plačiau: https://en.wikipedia.org/wiki/Afterimage
Nebandysiu gintis ar kažko sakyti. Bet man tas būdas pravertė 'fotografuojant' sapnus. Jeigu tau neįdomus šis reiškinys, nebūtinai reiškia, kad kitiems taip pat neįdomus.

O praktikuojantis manau tikrai vadinsis įgyjimu grynos ekstrasensorinės galios. Nes užsimerkus niekas paprastai nemato. O nukreipus šį reiškinį kita prasme yra gerų rezultatų, kurių kaikuriems reikia.

P.S. Nemanyk, kad taip lengvai, kaip sviestu viskas einasi, kaip pažiurėjus į dirbtines ekrano iliuzijas. Tai kas yra daroma, daroma su realiais vaizdais, ne optinėm iliuzijom. Tik tas būdas kurį siūlau yra baisiai pavojingas ir bejo nėra kitų užfiksuoti realybės/sapno "nuotraukomis" , momentais.
Antraštė: Praktiniai patarimai tiems, kas neatsimena sapnų
Parašė: TinSoldier kovo 07, 2016, 22:14:57
Ai, velniop. Tebunie.

(http://www.quickmeme.com/img/7c/7c9b03d033a74176fd88bd99864ab7d728a3e3502ed83f1f848348ef6d1afd8f.jpg)
Antraštė: Praktiniai patarimai tiems, kas neatsimena sapnų
Parašė: Supernatural lapkričio 01, 2016, 00:29:48
Patarimai tik tokie, is okti pabusti ilgojo miego metu, tada atsimint iseis daugiau, nei vezimelis, saligatvis, rajonas, vijoklis, mama, sesuo, prasymas, pagalba ir pan... is sapno atsinesame vaizda i atminti, ne zodi, gebejimas isrinkti kertini zodi- irgi ne visiems duotas

Kas pas mus yra tikras raganius, slaptas stebetojas, m? R... o toks yra...jauciu...p.s. Mielasis, bendrauju be magijos "čiarų", buk malonus, nuimk savasias :D ot tai turim cia viena toki..keist net