Visata - didelis padaras

Pradėjo peledziuke, birželio 25, 2018, 13:25:32

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

Citata iš: peledziuke  birželio 25, 2018, 13:25:32Kaip manote, ar Visata yra didelio padaro smagenų struktūra?
Smegenys sudėtingesnė struktūra negu visata, vadinasi ne.

solitudity

Žmogaus smegenys yra Visatos dalis.
Ar Visata yra padaras - kitas klausimas, tačiau jei sąvoką "Visata" traktuojame kaip tai, kame yra absoliučiai viskas, natūraliai peršasi mintis, jog Visata turi ir protą.
Man labiau priimtini terminai "Vienis" ir "Absoliutas", nes mokslas (ir netik mokslas) spekuliuoja apie kitų Visatų buvimą, kas iškreipia "Visatos", kaip "viską apimančios" sąvoką į mažesnę erdvę, kurių, pagal tas teorijas, gali būti daug. O terminai Vienis arba Absoliutas išsaugo (dar kol kas...) viską apimančio objekto prasmę.
Na bent jau terminas "Vienis"...  ;)

boba

Pilnai gali būti, kad Visata yra kažkokia tai bakterija...

elteide

kodel gi nea... viskas sujungta i viena samone/smegenis 

Lucas

Citata iš: solitudity  birželio 27, 2018, 14:35:13Žmogaus smegenys yra Visatos dalis.
Ar Visata yra padaras - kitas klausimas, tačiau jei sąvoką "Visata" traktuojame kaip tai, kame yra absoliučiai viskas, natūraliai peršasi mintis, jog Visata turi ir protą.
Hmm... Nežinau, galbūt @solitudity tiesiog išvedė, ,,jog Visata turi ir protą'' turint galvoje tokią seką, jog žmogus priklauso visatai, o protas priklauso žmogui, tai ir žmogaus protas priklauso visatai, bet man pasirodė, jog čia kartu buvo pasakyta ,,jog Visata turi ir protą'', t.y. visata geba mąstyti (juolab, temos pavadinimas Visata - didelis padaras). Tuomet man šovė į galvą tokia nurauta mintis: tarkim, kad visata mąsto ir turi savąjį ,,aš". Bet tuomet jei kiekvienas mes esame dalis kito didesnio mąstančio ,,aš'', tai lygiai taip pat ir pvz. mano ranka, ar mano kūno ląstelė gali turėti savo ,,aš'' ir mąstyti. Tuomet pasidaro įdomu kas nuo ko priklauso: ar aš ,,mąstau'', taip ir taip, dėl to, kad kažką pamąsto visata, ar visgi atvirkščiai, kad visgi aš ,,mąstau'' taip ir taip, nes kažką pamąstė mano ląstelė. Kitaip tariant, ar tai mažesni ,,aš'' suformuoja didesnio ,,aš'' mintis, ar visgi mažesni ,,aš'' galvoja priklausomai nuo didesnio ,,aš'' minčių?

peledziuke

Na jei susižeidi ranką, ląstelės tai pajunta ir perduoda informaciją "skausmas" į smegenis.
O mes galbūt to didelio padaro kažkuri tai kūno dalis... galbūt mes savo veiksmais (o gal mintimis) padedame arba kenkiame taip pat kaip bakterijos..

solitudity

Tiksliau sakant, nevadinu Visatos padaru ir nelaikau, kad esame padaro, arba jo kūno dalies, dalis. Tačiau tikiu ir manau, jog yra, t.y., egzistuoja ištikrųjų tai, ką apibūdina sąvoka "Vienis" ir laikau, jog "Vienyje" yra tai, ką apibūdina sąvoka "Viskas".  :)  Įskaitant net tai, ką vaintume "anti"-kažkuo, pvz. "antivisata", "antimaterija" ir t.t.
Tos sąvokos - "Vienio", kuriame yra "Viskas" - priėmimas, leidžia man būti vientiso, nesusiskaldžiusio proto, o įvairias, skirtingas temas, matyti kaip to "Vienio" struktūros dalis.
Rezultate lengviau išsisprendžia kokie nors vidiniai prieštaravimai, ypač protiniai, jei tokie kyla.

vytra

#8
rugpjūčio 02, 2018, 19:27:27 Redagavimas: rugpjūčio 05, 2018, 00:09:42 by .L.U.T.H.O.R.
Citata iš: solitudity  liepos 02, 2018, 09:43:38"Vienio" struktūros dalis. Rezultate lengviau išsisprendžia kokie nors vidiniai prieštaravimai, ypač protiniai, jei tokie kyla.
- Jūs "išradinėjate", kas seniai išrasta. Visata yra baigtinė ta prasme, kad mūsų Visatą supa galingas energetinis barjieras, saugantis stabilius vidinius dėsnius. Už to barjiero tokių dėsnių nėra, bet erdvė tęsiasi iki begalybės (continumo?). Toje begalinėje erdvėje pilnai galimos kitos uždaros Visatos ir net Visatų organizacijos, o bet tačiau, mano pažįstami apie tai neturi patvirtintų žinių.

:)

Aukštyn