Architektas ar atsitiktinumas?

Pradėjo 1TinSoldier, rugpjūčio 29, 2011, 19:36:17

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

1TinSoldier

#30
rugsėjo 12, 2011, 21:09:55 Redagavimas: rugsėjo 12, 2011, 21:15:52 by insomnia
Citata iš: OKULTISTE  rugsėjo 12, 2011, 19:28:04
Citata iš: 1TinSoldier  rugsėjo 10, 2011, 17:47:16
<...>
Okultiste, kažkaip pradžioje galvojau, kad tikrai protingas žmogus esi. Bet, jaučiu, kad klydau... (Čia, tikiuosi, insomnia šito nesupras kaip įžeidimo? paaiškinu: pirmą įspūdį sudarei kaip protingesnės, nei pasirodei vėliau. Nevadinu idiote.) Mano post'tai gal ir "paklodės", bet jie bent prasmę kažkokią turi. O tu pastoviai pati sau prieštarauji, rašai nesusijusius teiginius ir iš jų padarai nelogiškas išvadas. Jau jaučiu, kaip insomnia į nugarą kvėpuoja: "Baikit asmeniškumus".


Na ir ekstrasensas: nujaučia mūsių biolaukus, karmą, minčių virpesius ar dar kokią nesąmonę...
Tikiuosi, kad po kiek laiko pajus ir savo ilgų postų beprasmybę, kai pamažu daugės žmonių, kurie tiesiog ims juos praleidinėti, nes vis tiek rašo tai, ką kiekvienas minimaliai išsilavinęs žmogus žino arba neišmanėliškai tauzija...

Tad aš lieku prie savo pozicijos, kad Tai, ką čia pavadinome Architektu, tikrai yra ir Jo rankose net tai, ką mes laikome atsitiktinumais...


Okultiste, tu tiesiogine prasme žudai mano tikėjimą žmonija.. Tiesiog..mhm.. Blemba...Uf..

Tu suvoki ką pati parašei? Tu tiki kūrėju, nes žodis atsitiktinumas yra nuo žodžio "atsitiko". Ar kažkoks panašus mėšlas. Čia visas tavo argumentas.. Tiki visą kuriančiu dievu, nes lietuvių kalboje yra žodis, išvedamas iš kito. [[daugiau nebesikeiksiu. cenzūruota]]

Sakysi, kad taip nerašei? Cituoju tave:

"Drįsčiau pažvelgti į žodžio "atsitiktinumas" etimologinę reikšmę - "tai, kas atsitiko"... Tad manau, kad Architektas ir sukuria tuos atsitiktinumus..."

Vienas prakeiktas žodelis, kuris panaudotas mūsų kultūroje, mūsų kalboje tau įrodo visą pasaulį sukūrusio ir visus įvykius reguliuojančio architekto egzistavimą..

Blemba, net neįsivaizduojat kaip sunku neparašyt keiksmažodžių dabar.. Ir žmogus, parašė tik tokį argumentą, teigia, kad aš neišmaneliškai tauziju. Viskas. Ok. Pasiduodu. Pribaigei mano tikėjimą, kad visi žmonės gali būti racionalūs. Suprantu ir savitai gerbiu žmones, kurie buvo kažką patyrę, kurie turi gyvenimo patirties ar žinių ir gina savo tikėjimą. Bet čia jau viršūnė.. Pasiduodu :)

Sėkmės ir iki.

Benamis

O maniau, kad Solderis vis tik stipri asmenybe buvo. Pasirodo klydau ir nusiviliau. + Dar ir issiregistravo ;D Juokas pro asaras.

alfabeta

Gaila. Įdomi buvo nuomonė.

OKULTISTE

Na man irgi truputį gaila, bet labiau patinka žudyti trolius (dieduliukas soldieris)... Mu-ha-ha-ha-ha...
O šiaip nemėgstu "paklodžių" rašyti, todėl pateikiau tik vieną argumentą, t.y. trupinėlį nuo viso pagrįstumo... Jei jau nori atsako, tai tegul atitinkamas knygas paskaito, o čia tik mano nuostatos ir nuomonė...

paragraf 78

Na o dabar grįžkime prie temos.
Kai kalbama apie tikėjimą kažkokiu architektu mes stojame prieš dvi grupes žmonių:
1. Kurie jį teigia (ji žymiai didesnė)
2. Tie kurie jį neigia (ji varganai maža)
Kodėl aš turėčiau pasitikėti maža grupele?

OKULTISTE

Dar yra trečia grupė - kuriems dzin...

Reja

Ar architektas,ar rezisierius,bet kazkas egzistuoja ir veda mus gyvenimo ivykiais,kuriuose mes elgiames vienaip ar kitaip,gerindami ar blogindami savo karma.Stai ir suradau atsakyma.Vis galvojau,koks tikslas gyventi gyvenima,kuris,lyg filmas seniai pastatytas?Pvz.:nusprendziau isvaziuoti i Italija(juk as savo gyvenimo kalvis?)-susirgo busima bendrakeleive,kelione atidejau.Toliau seke Izraelis,net pinigus imokejau,bet ten prasidejo kariniai konfliktai."Vaziavau" i Ispanija-susapnavau teveli a.a.(atsiprasau,kad nukrypau i sapnus),kuris pasake,kad jam skauda sirdi.Vistiek,galvoju,vaziuosiu.Sekanti ryta prabudau-puse kuno istine.Teko kreiptis pas gydytojus(del sirdies).Tai stai ka norejau pasakyti-dabar as gyvenu Anglijoj,kaip rasiau vienam komentare,salia vietos,kuria regejau pries daugeli metu.Kazkas neleido kitur,nei turejau, patekti.

paragraf 78

Aš netikiu nei karma nei predestinacija.
Apskritai netikiu likimu. Jei yra karma ir predestinacija, tada koks skirtumas ką darysi, vistiek viskas bus nulemta. Manau žmogus yra laisvas daryti pasirinkimus. Biblijoje parašyta jog žmogus panašus į Dievą tuo jog turi laisvą valią, tai gi mes ne marionetės ir režisieriaus modelis mums netinka.

Reja

Tai ir yra mane labiausiai dominantis klausimas-kodel?Kur tas posukis,ties kuriuo tu galejai rinktis?Ar buvo galimybe pasirinkti?Karma,zinoma,tik skaitytas,girdetas dalykas.Nori tiki,nori ne.              Syki,viena bendradarbe(labai puikus,nuostabus zmogus),kuri buvo isitikinusi,kad viska sprendzia pati,uzsirase pusei metu nemokamu atostogu(kad apsidrausti nesekmes atveju),ir nusprende isvaziuoti.Labai pergyveno,kas bus toliau,ar pasiseks.Sakau,as tau galiu pasakyti.Sutiko.Sekancia diena as jai pasakiau,kad ji niekur nevaziuos,nes gaus viliojanti pasiulyma is darbovietes.Tada ji prisipazino,kad laukia atsakymo del to darbo.Dar po poros dienu,jai pasiule vieta ofise ir atostogu ji atsisake.Cia ilgesne istorija,bet vis lieka klausimas-kodel ir kas tai daro?

paragraf 78

Na reikia suvokti, kad žmogus toks koks yra susideda iš begalės pasirinkimų kuriuos padarė anksčiau. Jis taip pat sąveikauja su kitų žmonių pasirinkimais. Taigi, manau jog galima kartais nuspėti žinant tam tikras aplinkybes. Bažnyčios tėvai moko jog demonai būtent tokį pažinimą apie žmogų turi, todėl kartais per visokius būrimus gana tiksliai pasako ateitį. Tačiau jiem toli iki angeliško, ar juo labiau dieviško pažinimo.

Reja

Sako,Dievas duoda zenklus,tik reik ismokt juos skaityti.

paragraf 78

Na tam kad jo ženklus įskaitytum, reikia daug melstis, nes kitu atveju bus prietaringas ženklų ieškojimas ir dažnai ženklais pataps niekuo dėti įvykiai.

Reja

Man daug idomiau,kodel,kaip tai vyksta,o ne kodel kazkas ateities numatymus neigia.Reik,turbut,susigrazint 1Tin Soldier gincam,mane labiau domina ka zmones patiria.O isvadas as darausi pati. ;)

paragraf 78

Na ženklų skaitymas tai iš patirties sakau. Anksčiau būdavo kad kas dien matydavau visokius ženklus, ir tik vėliau suprasdavau kad prisigalvodavau nesąmonių.
Va tu, kokiais kriterijais vadovaujiesi suprasdama jog tai buvo dieviškas ženklas?

Reja

Siaip, tai as nesakiau,kad, butent man,Dievas siuncia zenklus.Yra tokia fraze.Manau ji skirta skeptikams.O ir nezinau as kas tas Dievas.Ir tikrai netikiu,kad mire sedi kazkur padebesyse ir laukia paskutinio teismo.

Aukštyn