Kaip panaikinti neigiamą ego, bei vidinį nesąmoningą minčių srautą

Pradėjo eternal.bliss, sausio 05, 2014, 10:17:57

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

eternal.bliss

sausio 05, 2014, 10:17:57 Redagavimas: sausio 05, 2014, 10:51:52 by eternal.bliss
         Ego keičiasi, įgyjant žinias, tačiau jis pritaiko tas žinias, kad pagristų savo egzistavimą. Todėl visos žinios tikėjimai susiplaka į bendrą visumą, kurioje vienas gali prieštarauti kitam, tokioje būsenoje intelektas neveikia efektyviai ir žmogus pradeda daryti klaidingas išvadas remiantis tikėjimais kurie prieštarauja vienas kitam, taip dažnai nutinka, ir tokį žmogų lengva privesti prie prieštaravimų sau, tereikia su jo suvokimu eiti iki loginio akligatvio.
Taigi, kaip panaikini tą neigiamą ego. Neigiamas ego yra minčių srovė, kurią žmogus prisiėmė, ir iš kurios nebegali ištrūkti, tai paprasčiausias mąstymo tipas, sukurtas tikėjimų kurie sukuria būtinybes, norus, sureikšmindami mintis, įvykius, jiems priskirdami tam tikras reikšmes ir t.t.
Norint atsikratyti neigiamo ego reikia visiškai nukirsti jam energijos tėkmę kurią duodą sureikšminimas tam tikrų situacijų ar minčių. Reikia išmokti valdyti mintis, bei sustabdyti jas. Iš pradžių reiktų pradėti medituoti, bent kartą per dieną. Minčių sustabdymui reikia didelės disciplinos, dažniausiai didžiausią valią duoda noras keistis, nes žmogus nebegali pakęsti emocinio skausmo kurį sukuria ego. Tačiau meditacija parodo tik kokia buvo jūsų diena, ar ant kiek yra sujaukta galva, po sunkios dienos, dažnai meditacija taip pat bus nesėkminga. Dėl to nereiktų pasikliauti vien tik ja. Aš asmeniškai nieko nepasiekiau su tokia technika. Todėl pritaikiau meditaciją kitaip. Ją paverčiau aktyvia meditacija kuri trunka visą dieną nuo ryto iki vakaro. Tokioje meditacijoje reikia turėti visišką apsisprendimą keistis, ir netoleravimą neigiamų minčių, prisiminimų, kurie neturi jokio pagrindo būti galvoje. Šis minčių srautas yra nesąmoningas ir beprasmis, kurio pagrindinis tikslas sukelti neigiamas emocijas. Todėl savęs savo minčių stebėjimas turi būti kaip įprotis, pats stebėjimas sustabdys mintis. Kadangi stebėjimas yra dėmesys, jis sustabdys bet kokią energiją, kol galiausiai išliks tik erdvė pati save stebinti.
Kiekviena mintis kuri pradeda nesąmoningą minčių srautą yra sureikšminta pačio žmogaus, todėl norint nebegalvoti jos, reiktų nebesureikšminti situacijos. Padeda tiesiog paklausti savęs ar dabar kažką gali pakeisti, jei taip tai tereikia keisti, jei ne tuomet nereikia galvoti. Tas pats yra su jaudinimusi ar apmastymais, jeigu jie neturi jokio pagrindo ir yra tik bereikšmė minčių srovė, tuomet kam apie tai galvoti?
          Taip pat labai padeda susitelkimas į kvėpavimą. Muzika labai padeda, galima medituoti su tam tikra muzika kuri padeda nuraminti mintis: Steve Halpern turi įdomių dainų, taip pat padeda Tibeto arba kristaliniai puodai (tibetan bowl, crystal singing bowls). Jie taip pat skirstomi pagal dažnį ir čakras, kuo aukštesnis dažnis tuo garsas panašesnis į tylą. Dainos kurios padeda išlaikyti minčių tylą dažnai turi didesnius tarpus tarp garsų, arba pauzes, dėl to žmogus labiau įsiklauso į tylą, ir pripranta prie jos. Štai keletas pavyzdžių: Jeff Johnson- heaven's door, David Sun- joyful spirit, Martin Jones- Claire de Lune (Debussy).

     Minčių sustabdymui galima susikurti tam tikrus įpročius, tarkim nusijuokti, jog vėl pradėjai galvoti kažką kvailo, nereikia teisti savęs dėl to, kad vėl paleidai nesąmoningas mintis. Tai pat galima papurtyti galvą, tarytum būtum ką tik pabudęs iš blogo sapno, ar suvalgęs citriną. Iš pirmo žvilgsnio juokingi įpročiai padeda susikurti stiprią valią atsikratant neigiamo ego, bei jo minčių srauto.
        Norų galima atsikratyti vizualizacijos pagalba, tereikia įsivaizduoti, kad turi tai ko nori ir visiškai išjausti tą būseną, net po kelių tokių seansų  noras išnyks tarytum jo ir nebuvę. Taip pat padeda susitelkimas į pojūčius, galima nusipirkti eterinio aliejaus gėlių kurios jums labai patinka, gaivūs kvapai labai padeda, taip pat gaivi arbata, tokia kaip mėtos. Galima tiesiog pasikabinti paveikslą kuriame matyti peizažas, ar taip kokį piešinį kuris turi skaidrias spalvas, taip pat galima pakeisti savo kompiuterio darbalaukį į tokį kuriame būtų daug erdvės. Jei yra noro galima nusipiešti paprastą piešinį skriestuvo pagalba, kuris vadinamas gyvybės gėle (flower of life), bei nuspalvinti jį violetine arba mėlyna spalva. Visa tai stimuliuoja būvimą dabartyje bei sąmoningos, tyros realybės patyrimą. Buvimas gamtoje padeda nuraminti mintis, bei paaštrina pojūčius, pasivaikščiojimas ar net sportas gamtoje yra puikus laisvalaikio praleidimo būdas. Taip pat pastebėjau meditacija prieš miega, pasirinkus atitinkamą muziką, pagerina miego kokybę, kristalinių puodų muzika net naudojama kai kuriose ligoninėse, padedant ligoniams nusiraminti ir atsipalaiduoti, sumažinti stresą.

David Sun - Joyful Spirit
https://www.youtube.com/watch?v=PVGa69SFSdg

http://bodhisatva-s.blogspot.com/

Aukštyn