Meditacija

Pradėjo Teroras, liepos 21, 2012, 22:03:08

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

varpainis

Citata iš: 2Pacas  vasario 25, 2014, 19:54:42
O vat man buna probelmos daznai.....Tesiok kartais lovoje bandau pamedituot atsipalaiduot.. Guledamas, zinau kad reikia sedint bet vistiek.Zodziu atsigulu ir pradedu visa procesa,ir staiga man pradeda niestiet kure nors kuno dali ir noriu pasikasyt pasikasau,ir vel..Ziauriai uzknisa.. Isblasko


Isbandyk sita dalyka! Pades nuo niezulio ir pades ciakrom visom atsiverti  ;)

Master

Tik be patyčių.... :-\
Pastebėjau neišskiriamą derinį: 2Pacas-varpainis-Marius
Nu rimtai, po vieną forume nediskutuojat. (Nuolatos vienas kitą persekiojat :D )
2pacai, man kažkada irgi taip buvo, galbūt tai dėl didelio susikoncentravimo į kūną ir nekantrumo pasiekti tą būseną. Gali pasunkėti tirpti kai kurios kūno vietos (pvz. ranka, koja), imti niežėti ar tapti nepatogu...
Taip pat girdėjau, kad tai būna prieš užmiegant kai ilgai išbūni toje pačioje pozicijoje, tuomet kūnas išbandomas. Kiek pamenu jei sugebi išbūti tą niežulių, sunkumų, nepatogumų periodą pradedi sąmoningai sapnuoti, arba jei esi atsimerkęs matyti haliucinacijas. (Nes regis į smegenis išsiskiria DMT arba prasideda miego paralyžius)
Tiksliai nepamenu (:

lukas11xxf

Citata iš: 2Pacas  vasario 25, 2014, 19:54:42
O vat man buna probelmos daznai.....Tesiok kartais lovoje bandau pamedituot atsipalaiduot.. Guledamas, zinau kad reikia sedint bet vistiek.Zodziu atsigulu ir pradedu visa procesa,ir staiga man pradeda niestiet kure nors kuno dali ir noriu pasikasyt pasikasau,ir vel..Ziauriai uzknisa.. Isblasko


tada bandyk atsisest ant kedes ar prie sienos, ar kur nors kitur, nes atsigules tau duota kuno signalus, patikrint ar nemiegi, kad atsikelusiam neistiktu miego paralyzius

2Pacas

Varpaini,prajuokinai mane pati net  :D :D

Master man atrodo tu cia kalbi apie vibracijas,esu as jas patyres ne karta.Bet ne tai turejau uomeni.O vat varpaini gal ir pasinaudosiu tavo patarimu pries kiekviena meditacija reikes nusiprasut po dusu,kad poto neniezetu kuno... :D :D

.L.U.T.H.O.R.

Man atrodo kaip tik, kad ką Master pasakė, yra teisingiausias variantas. Gulint medituoti neapsimoka tikrai. Nes kūnas automatiškai grimzta miegan. Gulint geriausia siekt astralo ar sąmoningų sapnų, bet ne medituot.

Bebras

Seip dar sako kad galvos virsugalvyje yra tie energetiniai iejimai per kuriuos ir semiasi tos energijos apie tai pasakoja anksciau mano idetame filmuke.

Fanden

#111
balandžio 12, 2014, 15:46:04 Redagavimas: balandžio 12, 2014, 20:33:33 by Fanden
Prisipažinsiu, neskaičiau visų atsakymų šioje temoje, galbūt tai bus problema. Tiesiog pamaniau pasidalinsiu tuo, ką patyriau. Seniai norėjau pradėti medituoti, tačiau kaip kažkas minėjo temos pradžioje, tai laiko būdavo gaila, tai dar kas. Tačiau vieną dieną pagalvojau: wtf? man gaila 20min. per dieną skirti meditacijai, kad ir kokia ji būtų dar nevykusi, kas galbūt vieną dieną pasirodys esantis išties siaubingai naudingas dalykas (bent jau naudingesnis nei kai kurie kiti dalykai, kuriuos darau per dienas), o aš verčiau pasirenku praleisti 5 valandas prie wowo, nei skiriant 20min dvasiniam tobulėjimui? Tada suvokiau, koks tai kvailas mąstymas. Ir nusprendžiau pabandyti. Žinoma, ir seniau bandžiau medituoti, bet tai buvo prieš keletą metų. Tačiau tada viską lėmė nekantrumas, skubėjimas (skubėjimas į kur?... nežinia.) Todėl vakar nusprendžiau susikaupti ir pabandyti medituoti. Faktas, buvo sunku, buvo be galo daug minčių, net nedrįsčiau teigti, jog bent puse to žodžio reikšmės "pameditavau". Tai tebuvo veikiau kažkoks pasiruošimas, grynai - tik mėginimas. Ir vis dėlto, tai kažkaip mane paveikė. Kitą dieną, tai yra šiandien, vėl atsisėdau pamedituoti (o, beje, nemėginu medituoti lotoso pozoj ar kokioj kitoj "mandroj" pozoj - tiesiog sukryžiuotos kojos, o šiandien netgi iš viso, paprasčiausiai sėdėjau, be jokių sukryžiuotų kojų, sujungtų pirštų ar dar ko; manau, meditavimas ne tiek susijęs su sėdėjimo poza kiek su tuo kaip tu gebi sukontroliuoti save) - ir... jei atvirai, nežinau, kas tai buvo. Nepavadinčiau to meditacija vėlgi, tačiau pasiekiau tikrai kitokią būseną nei vakar. Žinoma, labai trumpam. Kai pajutau, kad esu, tai yra būnu, kitaip, nei paprastai, mano protas suplojo rankutėmis ir sumanė viską sugadinti - įsikišo tarp manęs ir tikrovės nepaliaujamai kartodamas "žiūrėk, tau pavyko, tu medituoji", kol galiausiai ėmiau jį kolioti "durnius tu, gal ir meditavau, bet per tave dabar jau tikrai NEBEmedituoju". Ir vis dėlto, nors ir vos pora akimirkų, aš jaučiau kažką kitokio. Žinoma, kas nors gali pasakyti, kad tai tebuvo mano fantazija, mano viltis patirti tą "kažką kitokio" ir aš nesiginčysiu - taip GALĖJO būti. Bet vis dėlto - tai suteikė man kažkokį tikrai neeilinį potyrį, pajautą, ir net jeigu tai buvo tik mano fantazija - ji išliko ir po tos vadinamosios meditacijos. Bet kuriuo atveju, tai tik dar labiau sužadino mano smalsumą ir poreikį toliau praktikuoti meditaciją.
Tikiu, nieko kažko TOKIO nepasakiau, tiesiog.. tai mano, kaip ką tik pradėjusio praktikuoti meditaciją, žmogaus potyriai. Tik va, gal norėtųsi pasiteirauti, galbūt kas nors susidūrė, ar bent teoriškai žino, meditacija ir astralinės kelionės - ar jos turi ką nors bendra? Nes man akimirką buvo toks jausmas, tarsi jau va va tuoj, jau beveik nebepriklausysiu šitam fiziniam ribotam kūnui.. ir tada, štai įsikišo mano protas, ištraukęs mane atgal į dar ne visai tiesiogiai racionaliai suvokiamą realybę, bet beveik. Tad ar įmanoma per meditaciją patirti astralinę kelionę? Ar galbūt tai ir yra vienas ir tas pat? Ar tai tiesiog kažkoks fenomenas, o galbūt - nesėkmė medituojant?
Jei taip, galbūt turite kokių patarimų meditacijai? Nes išties susidomėjau meditacija, tačiau eiti kokius nors meditacijos kursus.. na nežinau, jei atvirai, nei turiu tam pinigų šiuo momentu, nei tuo labiau turiu noro mesti pinigus ant kažko, kas gali būti tik išpūstas burbulas iš noro užsidirbti pinigų (nesakau, kad pati meditacija yra burbulas, tiesiog manau, jog nemažai jos "mokytojų" tesiekia finansinės naudos).
Dar vienas dalykas - prisiskaičiau nemažai internete apie meditaciją (žinau žinau... tai vėl gana labai primityvus dalykas, bet vėlgi, iš kur daugiau semtis informacijos žmogui, jei nėra kitur su tuo susidūręs, o eiti į, labai galimas dalykas, abejotinus kursus, nesinori, tai kas belieka), kad kai atsiribosi nuo visko, pasieksi tą meditacinę būseną - tai pamatysi tarsi kokį baltą žaibuką tarp akių. Tuo metu, kai skaičiau, pasijuokiau iš to, tačiau turbūt tai kažkaip nesąmoningai paveikė, nes kai pradėjau medituoti, galvoje sukosi lyg kokia tolima mintis "greičiau tas baltas žaibukas pasirodytų", kas, žinoma, ir trukdė, ir pykdė mane, tačiau šiandien aš iš tiesų... jį pamačiau. Akimirkai, bet pamačiau.)
Atiprašau už ilgą pasisakymą, bet stengiausi kaip įmanoma trumpiau :)

Sleeping_angel

Pasisakymas ilgas, bet labai įdomus :)
Patarti galėčiau daugiau iš teorinės nei praktinės pusės :) Kiek esu skaičiusi literatūros, tai joks mokytojas tau tiek nepadės, kiek pats sau gali padėti. Tavo priešas esi tu pats, tiksliau tavo mintys :) O iš konkretesnių rekomendacijų:
* Kasdien medituoti 10-15 min. Su laiku, aišku, pačiam norėsis ilgesnių sesijų.
* Dienos metu būti atidesniam, stengtis kreipti dėmesį į tai, ką darai kiekvieną akimirką ir daryti tik vieną dalyką vienu momentu - jei esi vyras, tau pasisekė, nes vyrams tai natūraliai duota :)
* Jei turi kokią problemą, apie ją reikia tik vieną kartą pagalvoti ir surasti sprendimą. Jei sprendimas neegzistuoja, tuomet nėra priežasties daugiau apie tai galvoti.
O svarbiausia - praktikuotis :)

Fanden

Citata iš: Sleeping_angel  balandžio 12, 2014, 20:05:53
* Dienos metu būti atidesniam, stengtis kreipti dėmesį į tai, ką darai kiekvieną akimirką ir daryti tik vieną dalyką vienu momentu - jei esi vyras, tau pasisekė, nes vyrams tai natūraliai duota :)


Deja, ne vyras, vadinasi, teks kankintis ilgiau, kol su tuo susidorosiu :D

Citata iš: Sleeping_angel  balandžio 12, 2014, 20:05:53
* Jei turi kokią problemą, apie ją reikia tik vieną kartą pagalvoti ir surasti sprendimą. Jei sprendimas neegzistuoja, tuomet nėra priežasties daugiau apie tai galvoti.


Patiko ši mintis. Nors ir atrodo savaime suprantama, tačiau kažkodėl būdama tokia elementari, kartu ji esti tokia tolima - tiek daug laiko praleidžiame sukdami galvas dėl nieko... Reikės atkreipti dėmesį į tai :)

O šiaip pritariu, kad tik praktika yra tikrasis atsakymas. Praktikuosiu ir toliau, tik va, buvo kiek netikėtas rezultatas, tad sakau, pabandysiu pasidomėti, galbūt kas nors susidūrė su tuo :)

Dėkui už atsakymą :)

Sleeping_angel

#114
balandžio 12, 2014, 22:46:30 Redagavimas: balandžio 12, 2014, 22:48:22 by Sleeping_angel
Citata iš: Fanden  balandžio 12, 2014, 20:43:09
Deja, ne vyras, vadinasi, teks kankintis ilgiau, kol su tuo susidorosiu :D


Aš irgi ne vyras, matyt, dėl to taip sunkiai ir sekasi  :D
Sėkmės praktikuojantis :)

Rumina

Aš ir turiu kuklios patirties meditacijoje. Nors paskaičiusi žinutes jūsų, ėmiau abejoti, ar tikrai meditavau :D na bet ne tame esmė. Gal prieš pora metų pradėjau intensyviau tuo domėtis, tada pirmą kartą ir pameditavau. Aišku, nelabai vykusiai. Aš moteris, mano galvoje milijonas minčių, aš jas bandau vyti šalin, ateina kitos, aš vėl viju, pradedu truputį galvoti, tada netikėtai suvokiu, kad aš galvoju jau intensyviai apie kažką.. :D na žinot kaip būna (kartą pasiėmiau popieriaus lapą, ir 'ant greičio' pradėjau rašytis visas padrikas mintis, kurios šaudavo į galvą tuo metu, žinokite, kažkaip pratuštėjo galva). Na, ir kadangi man taip ne itin sekdavosi, kartais geriau, kartais nelabai (nors kažkas sakė, kad meditacijų blogų nebūna, man atrodo galima nusivažiuoti dar ir kaip į lankas) (matyt tikėjausi rezultato kažkokio konkretaus...), tai dar iki dabar mano meditavimas tapo labai mmm, netolygus. Bet dabar pasiryžau pradėti rimčiau tuo užsiimti, ir jau trečia diena iš eilės rytais tai darau (ūhū!) O ką darau, tai atsisėdusi sukryžiuotomis kojomis, tiesia nugara, tyloje, užsimerkusi stebiu savo kvėpavimą, jeigu ateina mintys, jas tiesiog pastebiu ir užuot puolusi vyti šalin, leidžiu joms be įtampos būti ir jos sulaukusios tokio malonaus dėmesio iš manęs, tiesiog labai greitai užleidžia vietą kitoms, kol galva tampa švari nuo minčių. Tuomet pastebiu, kad mano kvėpavimas pasidaręs labai gilus, ir tada taip ramu būna viduj. Kartais bandau 'sužaisti' su afirmacijomis, maldomis.
O šiaip, turėjau dvi nepamirštamas patirtis. Vieną kartą pasidarė taip gera viduj, tokia laimė užplūdo, kad iš tos laimės pradėjau tiesiog balsu juoktis, ir taip juokiausi, net apsiverkiau :D Atrodo tai truko kelias minutes, kažkas nerealaus. Po to jaučiausi tokia laiminga ir atsipalaidavusi.
O dar vien kartą buvo panašiai, tik meditavau su hang/džiunglių muzika tokia, tai labai greitai panirau į tokią ir laimę vidinę, nežinau kaip apibūdinti, ta meditacija trumpa buvo. Po jos ėjau ir tiesiog laiminga jaučiausi, susitikau draugę, o ji papasakojo, koks liūdnas dalykas nutiko jos kaime- jos šunelis papjovė kaimynų vištas...šiaip juokingai skamba, o man tada visai juokinga buvo :D

bet šiaip, esu pasimetusi dar ganėtinai šitam dalyke.. :)

massuer

Sveiki, po ilgu skaitymu nutariau ir pats uzsiregistruoti. Noriu pasidalinti savo patirtimi apie meditacija. Pradejus medituot, pradzioje tiesiog pabuvimas tyloje ir bandymas nieko negalvot, bet viena syki buvo boom, tarsi baliono virve nukirpo ir pakilau i virsu, viska jutau, masciau blaiviai, galehau atsimerkti ir daryti, galvoti ka tik noriu, bet kuno nejauciu-jauciu kad yra zemai, bet nejauciu kaip sedziu ir panasiai. Vieta tarsi didziule didziule aikste, be siebu, be ribu. Neitiketinas jausmas. Ir taip viena syk ir t.t. paskui kazkelinta diena pajutau baime toje busenoje. Po to laiko nebesibori ten gryzti, sustabdziau visa sita reikala. Paskui vel bandziau pradet, 2ar3diena pasiekiau busena, bet samoningai vel ta baime traukiu ir vel siuo metu esu uzsaldes ita reikala. Galbut kas nors ka patartumete? :)

joga

Sveiki, medituoju jau keletą metų, pradėjau nuo transcendentinės meditacijos, paskui atradau Sahadza Jogą, o dabar paprastai medituoju - tiesiog patogiai atsisėdu, sustabdau mintis ir stengiuosi kuo ilgiau išbūti bemintėje būsenoje. Daug yra prirašyta apie teigiamą meditacijos poveikį, bet norėčiau vieną fenomeną pažymėti - kad meditacijos metu galima gauti atsakymus į mums rūpimus klausimus. Plačiau apie tai galite pasiskaityti mano bloge: http://meditacija.blogas.lt/

TinSoldier

Citata iš: joga  gegužės 20, 2014, 21:12:41
Sveiki, medituoju jau keletą metų, pradėjau nuo transcendentinės meditacijos, paskui atradau Sahadza Jogą, o dabar paprastai medituoju - tiesiog patogiai atsisėdu, sustabdau mintis ir stengiuosi kuo ilgiau išbūti bemintėje būsenoje. Daug yra prirašyta apie teigiamą meditacijos poveikį, bet norėčiau vieną fenomeną pažymėti - kad meditacijos metu galima gauti atsakymus į mums rūpimus klausimus. Plačiau apie tai galite pasiskaityti mano bloge: http://meditacija.blogas.lt/


Jei nemeluoji savo blog'e, tai būtų visai įdomu, jei sudalyvautum, pvz, Druwio žaidime :)

http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=3007.0

Neturėtų būti sunku atspėti, jei tikrai gauni tą informaciją :)

Sleeping_angel

#119
gegužės 21, 2014, 19:48:30 Redagavimas: gegužės 21, 2014, 20:00:51 by Sleeping_angel
@joga įdomus blogas, gaila tik, kad kol kas informacijos jame mažoka. Kiek laiko per dieną skiri meditacijai ir kuri, tavo nuomone, efektyviausia?

Aukštyn