Mantrų nauda: su Dievo vardu ar be jo?

Pradėjo Rezliter, birželio 24, 2024, 10:51:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Rezliter

birželio 24, 2024, 10:51:46 Redagavimas: birželio 24, 2024, 11:02:38 by Rezliter
Labas visiems,

Noriu pradėti diskusiją apie mantrų naudingumą ir jų poveikį, ypač lyginant mantras, kuriose minimas Dievo vardas, ir tas, kuriose Dievo vardas nenaudojamas. Pastebėjau, kad daug žmonių praktikuoja mantras įvairiose formose ir siekia dvasinės ramybės, stiprybės ir harmonijos.

Man įdomu sužinoti jūsų nuomones ir patirtis šiais klausimais:

1. Ar pastebėjote skirtumų tarp mantrų su Dievo vardu ir be jo?
2. Ar manote, kad Dievo vardo naudojimas mantrą daro stipresne ir dvasingesne?
3. Kaip jūsų religiniai ar dvasiniai įsitikinimai veikia jūsų pasirinkimą naudoti arba nenaudoti Dievo vardo mantrų praktikoje?
4. Kokius privalumus ar trūkumus pastebėjote praktikuodami abi mantrų formas?

Asmeniškai aš labiausiai pasitikiu savimi ir savo gebėjimu siekti tikslų. Man įdomu sužinoti, ar kiti taip pat jaučiasi ir kaip tai veikia jų mantrų praktiką.

Taip pat norėčiau pasidalinti savo kaip pavyzdys sukurta mantra ir išgirsti jūsų nuomonę bei vertinimus:
"Aš jaučiu stabilumą, gausą ir meilę visose savo gyvenimo srityse. Pinigai lengvai ir nuolat ateina į mano gyvenimą, suteikdami finansinę laisvę. Aš pasitikiu savo valia, siekiu savo tikslų ir dalinuosi meile bei užuojauta. Esu atviras įžvalgoms, mano intuicija yra stipri, ir aš dvasiškai susijęs su visata, kuri suteikia man galią plėtoti savo paranormalius sugebėjimus. Aš valdau savo dvasines, emocines ir fizines galias, o tai leidžia man efektyviai naudotis visomis mano suteiktomis galimybėmis. Aš atleidžiu sau ir kitiems, mokausi iš savo klaidų ir atsiprašau, siekdamas dvasinio ir emocinio švarumo. Aš dėkingas už visus gyvenimo palaiminimus ir galimybes augti. Mano kūnas ir protas yra pilni sveikatos ir gyvybingumo. Šis ryšys su visata ir aukštesniąja jėga suteikia man džiaugsmo, ramybės ir išminties, leidžia man pabusti ir pilnai išreikšti savo dvasines galias."

Ką manote apie mano pavyzdys sukurtą mantrą? Ar ji gera?

Laukiu jūsų pasidalinimų ir diskusijų šia tema!

Pagarbiai,
Vytautas

a.t.sielis

Pagal Gaudija vaišnavų mokymą, mantra su Dievo vardu, gauta iš autentiškos mokytojų sekos, yra skirta užmegzti mylintį asmenišką santykį su Dievu, ir ilgainiui einant per nuoseklias tobulėjimo pakopas, pasiekti sielos dvasinio tobulumo būseną - meilę Dievui. Meilė Dievui - aukščiausias ir galutinis kiekvienos gyvos esybės tikslas, įdėtas į pačią jų sielos sandarą. Kaip vandens savybė yra būti skystu, taip sielos prigimtinė veikla yra mylėti Dievą. Tokiu būdu, mantra su Dievo vardu išpildo giliausius sielos troškimus, suteikia galutinę ir amžiną pilnatvę bei prasmę, bei leidžia pasiekti amžiną dvasinį gyvenimą Dievo buveinėje, kur nebėra šio pasaulio kančių ir problemų. Šiame laikiname materialiame pasaulyje siela persikūnija per skirtingus materialius kūnus, ir kovoja už būvį, patirdama gimimų, ligų, senatvės ir mirčių kančias, bet siela turi amžiną dvasinį kūną, kurį aktualizavusi, daugiau jau nebegimsta laikinuose materialiuose pasauliuose.

Mantrą su Dievo vardu reikia kartoti su stipriu tikėjimu, užmezgus ryšį su patikimu dvasiniu mokytoju, kuris turi tiesioginį kontaktą su Dievu. Tada pasireikš tikroji šios mantros galia. Žodžiu, tai reikia daryti teisingai. Tikėjimas susikaupia laipsniškai, klausantis ir bendraujant su dvasiniais mokytojais, įsisavinant jų mokymą.

Aukštyn