Apie šio pasaulio problematiškumą bei iliuzijas

Pradėjo a.t.sielis, gruodžio 09, 2013, 23:36:07

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Liksiubevardo

Man atrodo, kad tu pradzioje ejai per gatve uzsimerkes, o po partrenkimo, neeini visai, ir bandai pasakoti kad ejimas per gatve tik materija, kad dvasines harmonijos gali pasiekti tik sededamas sitoje puseje. Protingi zmones eina per gatve, bet visuomet apsidairo.

eternal.bliss

gruodžio 29, 2013, 17:03:44 Redagavimas: gruodžio 29, 2013, 17:22:51 by eternal.bliss
Palyginimas tai nei 2 nei 10.
Gyvenimas nėra kaip ėjimas per gatvę, tai daugiau kaip pasirinkimas kur eisi ir kaip, ar per gatvę, ar per upę, ar važiuosi mašina, ar dviračiu, ar skrisi.
Matau, kad tu per gatvę eini, ir bijai kad tave suvažinės kiti kurie turi mašinas.

deamero

Bėda yra tame, kad kiekvienas labai mėgstame iš pūsti kokia nors problemą ir ją padaryti neįveikiama. Taip pasaulyje yra daug neteisybės, tačiau mes ieškome kaltų nors patys susikuriame tas problemas. Mes esame parazitai, kurie ieško parazitų. Tačiau nereikia į viską žiūrėti kaip į juodą ar baltą. Nesvarbu ar tu esi dugne soste, svarbu ką tu matai iš savo pozicijos. Reikia išmokti matyti ir baltą, ir juodą.

a.t.sielis

Nuostabu, kaip žmonės visiškai nesupranta temos. Kuo toliau, tuo labiau nusiviliu šiuo forumu.

Marius

O tu nepagalvoji,jog tavo rašliava tiesiog tik tau vieninteliam ir tesuprantama?nekaltink forumo,jei žmonės nemato prasmės ir esmės tavo rašaluose..bėda slypi tavyje,o ne skaitančiuosiuose.

a.t.sielis

Kad ir kur ta bėda slypėtų, viskam savas laikas ir sava vieta. Matyt, kad beprasmiškiems užsiėmimams kažkada reikia padėti tašką.

Teroras

Tema buvo vartyta daugiau negu puse tukstancio kartu, o tu a.t.sieli nusivyli :) Ne visi tiesiog diskutuoja, gal kokiam nors sveciui tikrai pamastymai idomus. Kodel matome tik balta ir juoda? Cia retorinis, o ne tiesioginis klausimas ;)

Marius

Jei temos pavadinimas būtų ''kaip praturtėti'' manau peržiūrų skaičius ir šimtą tukstančių būtų,tad peržiūrėjimo skaičius nereiškia nieko,manau net retas ,kuris pradėjas skaityti atsielio rašalus, iškenčia daskaitęs iki pusės,o dar retesnis supranta,ka jis turi omenį..žmonių reakcija ,kad ir šioje temoje tai yrodo..

Teroras

Tai gal ir milijonas butu, o gal ir du, bet tema ne apie pinigus :) Ne viskas siame pasaulyje turi buti visiems suprantama. As irgi nesuprasciau apie ka fizikai kalba. O jeigu as ar tu nesupranti tai dar nereiskia, kad apskritai neverta jam rasyti tokiu dalyku. Gal koks nors sielos brolis atsiras, gal jam jau kazkas idomu PM'a parase... Mes nezinom. Nematau nieko blogo tame, ka daro a.t.sielis - jeigu kam nors tai nesuprantama, arba atrodo neidomu ir neverta skaityti, tai klausimas kam ta daryti? :) Cia kaip kazkoks sadomazochizmas is salies atrodo.

puodukas

gruodžio 30, 2013, 08:59:34 Redagavimas: gruodžio 30, 2013, 09:11:10 by puodukas
Citata iš: a.t.sielis  gruodžio 29, 2013, 12:36:40
Nežinau puoduk, tu skaitei visą temą?... Aš kalbu apie kelius, kaip gyventi pilnavertį gyvenimą, radikalų gyvenimą, ir kaip negyventi tuščiom iliuzijom paremto šlamštinės kokybės gyvenimo, ką atitiktų minėta citata apie karštumą, šaltumą ir drungnumą.... Nes aš apibūnau vieną iš variantų, kur gyvenama pagal savo jėgas ir išgales.
Skaičiau, bet tikriausia neįsigilinau. O ir pagal išoriškai tą pačią gyvenimišką situacija, tikriausia negalima spręsti ar čia šaltumas ar drungnumas, nes viskas priklauso nuo motyvų,
  kaip ir toje situacijoje:
Citatasako: "parduok viską ką turi,
iš tikro pasideda Mt 19 ....21 Jei nori būti tobulas....
nes ir daugumos vienuolynų įstatuose yra, kad į vienuolius galima priimti tik tuos, kurie tikrai to nori, o ne todėl, kad nusivylė materialiu pasauliu. (tikriausia vėl neprivėliau...)

prie to paties:
Citata iš: eternal.bliss  gruodžio 29, 2013, 14:02:34
Vienuolį, kuris buvo su 1000 moterų, sunkiai besuviliosi, bet užtat tą kuris nebuvo nei su viena, lengva paveikti  ;D
Pats susilaikymas neturi jokios moralinės vertės jei tai nuo persisotinimo, ar tiesiog, kad tam nejaučia poreikio.

a.t.sielis

gruodžio 31, 2013, 18:58:36 Redagavimas: gruodžio 31, 2013, 20:23:24 by a.t.sielis
Citata iš: puodukas  gruodžio 30, 2013, 08:59:34
  kaip ir toje situacijoje:
Citatasako: "parduok viską ką turi,
iš tikro pasideda Mt 19 ....21 Jei nori būti tobulas....
nes ir daugumos vienuolynų įstatuose yra, kad į vienuolius galima priimti tik tuos, kurie tikrai to nori, o ne todėl, kad nusivylė materialiu pasauliu. (tikriausia vėl neprivėliau...)

Taip, noras labai esminis dalykas. Noras = tikėjimas. Be to, noras išreiškia laisvą valią.

---

( kalbant apie norą, norisi pacituoti šią dainą:

Tie, kas turi neblogą anglų kalbos supratimą ir klausą intonacijoms, gali pajausti, kaip nuostabiai gražiai išreikšta tikinčiojo būsena vos ne į transą įvedančioje įžangoje, o žodžiai išvertus yra tokie:

"Tik vienas pažiūrėjimas į Tavo Veidą
Tik vienas Tavo Akių žvilgsnis
Mano visas pasaulis pasikeitęs
Visas mano pasaulis pasikeitęs
O, aš siekiu tik pamatyti Tavo Veidą
Nenoriu eiti kur nors be Tavęs, Dieve, be Tavo buvimo
O, leisk man pamatyti Tavo Veidą,
Tavo šventumo Grožį, Dieve
Paimk mane į šventą vietą"
)

---

Šiaip ši tema yra daugiau apie tai, kaip nesivelti į tokią gyvenimo situaciją, kuri atneš nusivylimą. Tai yra, ne apie nusivylimą šiuo pasauliu, bet kaip jo (bei kitų iš neteisingos veiklos krypties ir jos blogų rezultatų kylančių negatyvių emocijų ir mentalitetų) išvengti tam, kad galima būtų turėti laisvą širdį, kuri nebūtų kaip nuvarytas arklys, o gebėtų mylėti.

Kūrėjas ne šiaip sau sukūrė kūriniją su atitinkamais dėsniais. Žmogus turi būti protingas, ir suprasti, kas yra kūrinija, kaip ji veikia, ir kokia jo paties vieta čia bei kryptis - kuri kryptis veda į nelaimę ir aklavietę, o kuri - atitiks sielos prigimtį. Tokiu būdu įgalinama laisva valia. Jeigu žmogus supranta, kas yra sielos draugas, o kas priešas (pvz. krikščionybėje - šėtonas, mamona ir pan.), ir teisingai pasirenka ne priešą, o draugą, tada tai joks ne bėgimas nuo kažko.

Kažkada pasaulio problematiškumo aspektą kabinome šioje temoje: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=135.msg31786#msg31786

Taip pat, apie panašius dalykus buvo kalbama šioje temoje: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2146.0

Aukštyn