Miręs senelis

Pradėjo Zozuole, sausio 05, 2013, 15:14:33

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Zozuole

Sugalvojau ir aš pasidalinti istorija. Tai nutiko ne man, bet mano močiutei. Prieš metus mano senelis stipriai susirgo (tada dar niekas nesakė, kad jam plaučių vėžys). Jį paguldė į ligoninę. Gulėdamas ligoninėje jis pasakė močiutei, kad jeigu mirs čia, tada dar sugrįš namo. Atsitiko taip, kad pasveikti nebuvo jokių vilčių ir apie 3-4h nakties jis mirė.. Maždaug tuo pačiu laiku pas močiutę kambary šuo pribėgo prie lango ir pradėjo garsiai loti. Aišku močiutė bandė jį nuraminti, kad eitų miegoti, bet tada pasigirdo skambutis į duris (ji gyvena nuosavame name). Močiutė išėjo pažiūrėt kas tokiu laiku galėjo ateiti ir pažiūrėjus pro durų akutę nieko nematė, tiesiog tuščia. Nežinau kodėl, bet ji nebijojo, atidarė duris, o už jų nieko nebuvo, bet skambutis visą tą laiką čirškė. Ji nuėjo apsirengti, nes lauke buvo nežmoniškai šalta (kol rengės visą laiką skambutis čirškė, o šuo žiūrėjo pro langą ir lojo). Vėl išėjus į lauką bandė spaudinėt mygtuką, bet vis tas pats.. Nieko negalėjo padaryt todėl nutraukė skambučio laidus ir nuėjo miegoti. Apie 7 ryto prieš man išeinant į mokyklą paskambino iš ligoninės ir pasakė, kad tą nakti tarp 3-4 mirė mano senelis.
Nežinau kaip jūs, bet aš tikiu.

advena

Ir aš tikiu :). Tavo senelis norėjo atsisveikinti, paskutinį kartą sugrįžti į namus, nes mirė ligoninėje. Šunys jaučia dvasias, tad pradeda loti.

omcikas

nebe pirma kart tenka išgirst, kad mirus artimam žmogui tuo metu suskamba ar telefonas ar durų skambutis..

crystal

Na aš tai nelabai tikiu :) Kažkaip galvoju, kad vistiek žmogus išgyvendamas dėl artimo gali jį visur matyti. Tokiais momentais dėmesį daug labiau patrauks tokie kasdieniai įvikiai kaip koks nukritęs daigtelis ar sugedę elektriniai prietaisai. Kas dėl gyvūnų, tai esu labai daug panašių istorijų girdėjus. Kaikurios man irgi skamba kaip pritempinėjimai, bet yra ir tokių atvejų, kai pvz merdint ligotam žmogui šuo kaukia, kur galima bandyt aiškint kad šuo kažkaip gal užuodžia ar kitaip pajaučia  įsismarkavusią ligą.
Na kad jau tema apie senelius ir prietarus, tai buvo ir man viena sakyčiau šiurpoka istorija su savotiškais prietarų pritempinėjimais. Čia prieš kelis metus pašarvojom pasimirusį senelį ir vieną vėlyvą vakarą tvarkėmės bažnyčios rusyje, kaip jau ir ruošėmės išeidinėti. Aš dar kažkur buvau netoli šarvojimo salės ir išgirdau keistus garsus. Kol kiti tvarkėsi, nuėjau į salę pažiūrėti kas ten buvo. Priėjau arti prie pat karsto su seneliu, na ir ką, pradėjo jis karste zvimbt ir seilėtis. Mane aišku suimė baisi baimė ir vieną sekundę tai išvydus tikrai tikrai pamanaiau, kad jis gal gyvas. Na atėjo giminės, nuramino ir pasakė, kad taip jau kartais atsitinka kai negyvas žmogus būna neskrostas, o kadangi prieš mirtį jis buvo sočiai pavalgęs tai dar vyko virškinimas. Aišku buvo ir tokių senesnės katos žmonių kurių gyvenime irgi pasitaikė panašių įvikių, bet kažkodėl jie tai palaiko kaip ženklus, prietarus ar numirėlio atsisveikinimus.

Zozuole

Mums irgi taip pat buvo dėl tų skysčių, bet tai čia daugumai taip būna. O dėl to atsisveikinimo tai aš tikiu, nes mano senelis pažadus tesėjo. Patirtum tai savo kailiu ir tu patikėtum manau, o ne bandytum viską paaiškint logiškai. :)

la.benas

Mane tai iki mirties tokie "atsisveikinimai" išgąsdintu D:

Zozuole

Na mane irgi, bet man močiutė vidury nakties duris atidarė pažiūrėti kas skambina ir dar nuėjo apsirengti, kad galėtų išeiti į lauką kol skambutis čirškė.. :D

Markamis

Buvo iš dalies panašiai. Šią vasarą nuo vėžio mirė mano močiutė, tą naktį kai ji mirė, katė visą naktį bėgiojo po namus, kai paskambino iš ligoninės, kad močiutė mirė, katė ramiausiai užmigo. Anksčiau netikėjau tokiais dalykais, kol taip nenutiko. Ir dar tiek, kad katė su močiute niekada net nebuvo susitikę.

crystal

Citata iš: Zozuole  sausio 26, 2013, 13:02:52
Mums irgi taip pat buvo dėl tų skysčių, bet tai čia daugumai taip būna. O dėl to atsisveikinimo tai aš tikiu, nes mano senelis pažadus tesėjo. Patirtum tai savo kailiu ir tu patikėtum manau, o ne bandytum viską paaiškint logiškai. :)

Pff...tik nereikia jau čia kartot eilinės frazės „kol nesusidūrei, tol netiki". Susidūriau, tik nelinkstu mistikuot. Va tarp kitko po senelio mirties, praėjus kokiai  savaitei ar daugiau, gavau 3 viena po kitos atėjusias tuščias žinutes iš jo numerio. Aišku čia visokie mistikai prisimintų įvairias „bendraujančių numirėlių" istorijas, kur kažką panašaus omcikas paminėjo apie telefonų skambučius. Arba sukurtų dar vieną panašaus tipo tik dar ir pagražintą „atsisveikinimo" istoriją.
Bet kaip minėjau nemistikuoju, tai ir padėjau bobulei išmokti geriau naudotis naujesniu senelio paliktu telefonu. Senuoju savo telefonu neblogai mokėjo naudotis, o paėmusi senelio tai netyčia ir prisiuntinėjo žinučių kol nagrinėjo savarankiškai.

Grįžtant daug maž prie temos, tai kaip minėjau tikrai nemažai girdėjau panašių istorijų. Tie žmonių pastebimi „ženklai" prieš ar po mirties dažniausiai nėra kažkokie ypatingi ar labai nepaaiškinami. Jie tiesiog labai stipriai susiejami su mirtimi. Tokiu būdu žmogui gal lengviau išgyventi artimojo netektį. Vat pvz po artimojo mirties jo giminaitis staiga prisiminė, kad daug maž tą mirties valandą nuvirto kokia nors knyga stovėjusi ant lentynos. Vadinasi mirštantysis buvo atėjęs pasakyti, kad jo nebėr. Arba po kokio žmogaus mirties, jo giminaitis prie savo namų pastebėjo tupintį paukštį ant šakos. Vadinasi mirusysis atėjo aplankyti. Visokiais panašiais reiškiniais sunkią akimirką stengiamasi paaiškinti jog tas žmogus neišnyko, stengiamasi psichologiškai pasiguosti, suteikti truputi daugiau vilties, atsluginti tą įtampą ar pan.

omcikas

Aš jei išgirstu savo šunį kaukiantį tai išeinu pabart dėl visa ko, kad kokios nelaimės neprišauktų nepranašautų :D

Zozuole

Paukštis ant šakos ar nukritus knyga, tai ne ištisai 30min čirškiantis skambutis ir ne šuo lojantis kampe ir žiūrintis pro langą į vieną tašką. :) Tiesiog šuo pradėjęs pirmiau loti ir bėgioti prie lango nujautė, kad ''suges'' durų skambutis? Nu okei. Jei tu taip manai.. Nesiginčysiu.. :)

Hekate

Hmm, tai sakot kai miršta žmogus labiau kreipiam dėmesy į smulkmenas?
Kai mirė mano močiutė, jos namuose visi laikrodžiai sustojo (ji mirė ligoninėje). Kas čia per sutapimas?

Zozuole

Čia jau turbūt tavo vaizduotė laki... Ne ne. :D Kiekvieno žmogaus nuomonė skirtinga. :) Esu pesimistė, bet vistiek tikiu tokiom ''smulkmenom''. Kas netiki, tas netiki. Nepriversi gi.  ;)

Hekate

Citata iš: Zozuole  sausio 27, 2013, 13:32:35
Čia jau turbūt tavo vaizduotė laki...

Kas tiesa tas ne melas  :D

Citata iš: Zozuole  sausio 27, 2013, 13:32:35Kas netiki, tas netiki. Nepriversi gi.  ;)

Ok, padarykim taip. Kai numirsiu padarysiu eksperimentą. Pasivaidensiu keliems, dar gyviems forumo nariams ir pasakysiu: " Žiūrėk, matai vaiduoklius. Manau tau su psichika visai bloga, pasikonsultuok su psichiatru"  :D ;D

Zozuole

Citata iš: Hekate  sausio 27, 2013, 13:47:10
Ok, padarykim taip. Kai numirsiu padarysiu eksperimentą. Pasivaidensiu keliems, dar gyviems forumo nariams ir pasakysiu: " Žiūrėk, matai vaiduoklius. Manau tau su psichika visai bloga, pasikonsultuok su psichiatru"  :D ;D

Bandyk laimę :D Ofc užsirašyk, kad nepamirštum. Mane irgi aplankyk.  ::)

Aukštyn