Rusija nesiruošia sustot?

Pradėjo Jupiteris, vasario 28, 2014, 17:11:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vytautas

Na Chazinas perkandęs vakarus neblogai. Visai realistiškai mąsto. Esmė konkretūs veiksmai. Kai juos pamatysim iš ES ir JAV pusės tuomet galėsim vertinti. Kol kas tik garo nuleidimas ir tušti žodžiai. Nuvažiavimas ir patapšnojimas per petį ukrainiečiams dar nieko nereiškia. Ir milijardo paskolos garantija palyginus smulkmena. Jiems reikia 20 ar 30 . Iki rinkimų manau užšaldytas reikalas. Ką ir Chazinas sako. Dėl Ukrainos manau tikrai nekils trečias pasaulinis. O gal iš viso viskas čia tik spektaklis iš valstybių vadovų pusės. Bet čia jau sąmokslo teorija.  :)

do

o ką čia manyti,primera
šiandien skaitau prašviesėjusio postą,jis sako kad laukia greičiau karo,kad žemę apvalytų nuo bjaurių padarų žmonių ir lepteli nuorodą
http://www.akcentai.info/314-masinio-naikinimo-maistas.html

snofru



Izraelio žvalgybininkas Jakovas Kedmi: Putinas paims Ukrainą visą.

viskas paprastai ir aiškiai. kas vyksta ir kodėl vyksta.
ir dar viena laidelė su juo Ukrainos tema http://www.youtube.com/watch?v=KswxumWhe2s

(abi laidos rusų kalba)

do

gal čia tik gąsdinimai

snofru

do, nedarykit išvadų iš antraštės  :)

anonymusas


Kam reikes tas supras.

_Anonimas_

Citata iš: Vytautas  kovo 05, 2014, 11:23:05
Blaivus mąstymas neturi nieko bendro su baime. Man patiko Švedų elgesys šioje situacijoje. Tiesiog be jokių reklamų ir žodžių perkėlė papildomai naikintuvų į Gotlando salą. Esmė konkretūs veiksmai o ne tuščias beprasmis rėkavimas ir bauginimas tuo ko negali padaryti. Ir ta beprasmybė vadinama drąsa. Tiesiog tuščias energijos naudojimas. Patiko nepriklausomybės pradžios šūkis "neprileisim ivano prie vamzdžio" Paėmė ivanas ir pats nusispjovė ant vamzdžio. Nors iš šono žiūrint kažkoks durnas sprendimas ir be jokios logikos. Bendrai kas liečia baimes tai turėjęs ir peilį po gerkle ir su reketu pasišaudęs. Puikiai žinau kas yra baimė. Mačiau sočiai bailių. Kaip taisyklė iki konkrečių veiksmų jie buvo labai drąsūs žodžiuose. O po to buvo pilnos kelnės. Taip kad kai patirsi tikrą baimę ir mirtis pažiūrės į akis tada apie tai ir galėsi kalbėti.

-----

Tai kam rėkaut jei tai ne faktorius? Be to apie eilinius žmonės ir demonstracijas prie ambasados niekas nekalba. Iš tikro to reikia ir tai gerai. Bet politikai tam kad nepripasakot nesąmonių būtų geriau kad santūriai patylėtų ir nesimėtytų nei už nei prieš. Bei tyliai ramiai spręstų realiai reikalingus klausimus. Su "Gazpromu" normaliai tvarkingai kariaujama teisinėmis priemonėmis. Pats visų dujotiekių pardavimas buvo viena iš klaidų kaip ir veikiančios AE atsisakymas. Jei bent kiek ES biurokratai būtų mąstantys sakytų suklydom naudokitės AE.


Visų pirma, sakiau faktorius būtų Putinui pult ar nepult, o ne, ar mūsų "rėkavimas" svarbus.
Dėl švedų nemanau, kad galime mes lyginti juos su savimi, nes jų karinis potencialas "šiek tiek" didesnis. Tokiai šaliai kaip Lietuva šiuo metu ir yra naudingiausia užsienio pagalba, o kad tas mūsų "rėkavimas" ir kreipimaisi į kitas valstybes yra bereikšmiai - nesąmonė. Buvo atsižvelgta į Lenkijos ir Baltijos šalių nerimą dėl galimos grėsmės, o rezultatas čia:

exopolitics.lt

CitataBuvo atsižvelgta į Lenkijos ir Baltijos šalių nerimą dėl galimos grėsmės, o rezultatas čia:...


Tai tik simbolinis gestas, nors ir simbolika diplomatijoje daug ka reiskia, anoks cia rezultatas kad i Lietuva bus pasiusti du lektuveliai o Lenkijoje surengtos pratybos.

Svarbu suvokti kad valstybes saugumas kyla is tarpusavio pasitikejimo ir bendradarbiavimo su kaimynais pirmiausia. Jokios NATO karines bazes ar daliniai kad ir kiek ju atsirastu Lietuvoje tik sumazintu musu sauguma, kadangi proporcingai kristu musu kolegu is rytu pasitikejimas mumis ir jiems atsirastu reikme imtis atsakomuju veiksmu.

Marius

Na jo.kaimynas supyktu,jog kai jis mus spardo,mes dar izuliai bandom gintis...gera logika.bravo..

exopolitics.lt

#189
kovo 05, 2014, 23:08:56 Redagavimas: kovo 05, 2014, 23:26:07 by Benamis
Lietuvos suverenitetas uzsienio politikoje baigiasi ties Rusijos [cenzura]. Lietuva yra tik irankis vakaru rankose vykdyti politika ''kad Rusijai butu kuo blogiau''. Savaime suprantama kad musu rusu draugai kreipia i tai demesi, pvz. uzdaro druzbos naftotieki, laiko aukstas duju kainas ir pan.

Marius

Kad būtų blogiau:-D ojeeeejj..ka čia bepridurt..mes tik yrankis:-D beabejo beabejo..mes tokie niekšai skriaudžiam rusus draugus..o jie tokie atlapaširdžiai karts nuo karto mus mūsų pačių labui okupuoja,tremia,žudo,kankina,grasina,uždedinėja sankcijas, ir t.t bet čia tik mūsų pačių labui..suprantu..matai mes esam laaaaabai maža valstybė,todėl pagal musu draugus (BEABEJO) rusus turim sedet ir tylėt,nes kitaip gausim per snapa..bet aišku draugiškai..patraiškys tankais,pabombarduos..na kad žinotume kas ta draugystė ir kad nepamirsštume svetingumo..

exopolitics.lt

#191
kovo 06, 2014, 00:20:32 Redagavimas: kovo 06, 2014, 00:24:42 by exopolitics.lt
CitataKad būtų blogiau:-D ojeeeejj..ka čia bepridurt..mes tik yrankis:-D beabejo beabejo..mes tokie niekšai skriaudžiam rusus draugus..o jie tokie atlapaširdžiai karts nuo karto mus mūsų pačių labui okupuoja,tremia,žudo,kankina,grasina,uždedinėja sankcijas, ir t.t bet čia tik mūsų pačių labui..suprantu..matai mes esam laaaaabai maža valstybė,todėl pagal musu draugus (BEABEJO) rusus turim sedet ir tylėt,nes kitaip gausim per snapa..bet aišku draugiškai..patraiškys tankais,pabombarduos..na kad žinotume kas ta draugystė ir kad nepamirsštume svetingumo..


Na Mariau, manau kad suprantu tavo pozicija, kazkada, tiesa sakant, ir as panasiai galvojau. Visgi gyvenam pasaulyje kur jau seniausiai nera nacionaliniu valstybiu, visi tarpusavyje vienas nuo kito priklausomi. JAV (Atlantistu) stumiamas pasaulio modelis, kai viskas priklauso vienam centrui, vienam poliui - vienam suverenui man nera priimtinas, o Lietuva butent ir deda savo indeli i sita projekta, todel musu nuomones ir issiskiria. Rusijos (Eurazijos) kalte globaliame zaidime yra ta kad ji pati kuria savo ateiti ir stengiasi atstoveti nuosavus interesus. Rusijos siulomas pasaulio modelis yra daugiapoliarinis pasaulis su ivairiais (pvz. kontinentiniais galios centrais). Rusija vykdydama uzsienio politika iesko kolegu ir partneriu, tuo tarpu JAV reikalingi tik vasalai ir kolonijos. As nesakau kad kazkuris modelis JAV ar Rusijos yra kazkuo geresnis, pastebejau kad dauguma zmoniu visgi palaiko butent viena is ju, taciau manau kad kuo daugiau ivairoves tuo spartesnis tiek ekonominis, tiek socialinis -  kulturinis progresas.
Kaip yra pasakes vienas zymus prancuzas - ''jei man duotu galimybe pasirinkti kokia kepurele nesioti - su nato zenklu ar su raudona zvaigzde, as renkuosi kepurele su raudona zvaigzde''. Mano pozicija tokia pati.
Tiesa yra dar keletas valstybiu kurios nevisiskai isipaiso i Atlantistu ir Eurazistu zaidima, uzsienio politikoje jos laikosi moto ''nei rytai, nei vakarai'', bet jos simpatizuoja daugiapoliariniam pasaulio modeliui, tai pvz. Iranas, is dalies Kinija, Indija.

czech-kuolis

Citata iš: exopolitics.lt  kovo 06, 2014, 00:20:32
Rusija vykdydama uzsienio politika iesko kolegu ir partneriu, tuo tarpu JAV reikalingi tik vasalai ir kolonijos.

:D Sveikinu, pralenkėt visus.

exopolitics.lt

#193
kovo 06, 2014, 08:14:19 Redagavimas: kovo 06, 2014, 08:23:01 by exopolitics.lt
Viena RT zurnalistu del Ukrainos ivykiu padare personalini sou, pagal RT komentara, del sio jos veiksmo, - paprastai profesionalus zurnalistas savo asmenines pozicijos, kuri prasilenkia su redakcijos politika, eteryje nedesto. Manau kad jai kazkas gerai patepe, info karas ''na razgare'' :)



RT komentaras:

http://rt.com/usa/rt-reacts-liz-wahl-042/

do

#194
kovo 06, 2014, 08:22:00 Redagavimas: kovo 06, 2014, 08:24:33 by do
snorfu,sunku iš tiesų ką nors spresti at daryti išvadas,nes neįmanoma numatyti kur viskas pasisuks,
juo labiau,kai atvirai pykstasi dvi mūsų vadovės,
vėlgi,turint omeny,kad išrinkrieji žmonės valdyti Lietuvą yra iš tos pačios visuomenės, nereiktų ir stebėtis tuo, kas mes patys-tą ir išsirenkame iš savų tarpo
kažkada jau minėjau,tikro politiko elgesys yra Austrevičiaus
juk mes norėtume matyti išrinktus vadovus pavyzdžiu sau ir gyvenimu ir darbais, deja,jie tik mūsų atspindys,besipykstančių,nesusitariančių
o tai yra gerai vyresniesiems broliams, susiskaldymą panaudos savo tikslams
laukiu vaiko kuo greičiau grįštančio iš ruklos, kas vakarą laukiu skambučio,kad išgirsčiau balsą-reiškia gyvas,sveikas ir niekur nenusiūstas
neramus mano kailis šiomis dienomis
exspoliticts
žurnalistai-palaidi šunys,jei šuva loja-jis gauna kaulų, reiškia geras šuo, jų toks darbas
iš paprasto žmogaus gyvenimo jie padaro dešimties minučių komediją,o iš tarptautinių įvykių,įpač tokių dramatiškų,pasipelno gerai be sąžinės graužimo,kad meluoja
cekuoli, niekada nemėgstu minusuoti, bet geras pavyzdys užveda-dabar kasdien nuo do gausi po minusą,nenaudėli

Aukštyn