Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą

Pradėjo Pašalietis ne iš šalies, kovo 18, 2016, 20:01:58

« ankstesnis - sekantis »

Ar forume turėtų būti pakeistas administratorius?

Taip, dabartinis netinka šiam forumui.
Ne, dabartinis gerai atlieka pareigas.
Neturiu nuomonės
Žemyn

xsistemax

Truputėlį pro temą varom,@klajunas.
Prakalbai apie tokius dalykus,tai ir aš pareklamuosiu:nuo balandžio 4-os NatGeo pradeda laidų ciklą apie mokslines dievo paieškas,bus aiškinamasi,kodėl visi žmonės turi instinktą melstis ekstremaliose situacijose,net absoliutūs ateistai.
Sakai,jog mokslas nepajėgus įsiskverbti į tokias sritis?Tikrai nepastebėjai,jog mokslas jau atsikratė materializmo pančių? :)

time

#61
kovo 19, 2016, 16:15:04 Redagavimas: kovo 19, 2016, 16:18:42 by time
Citata iš: klajunas  kovo 19, 2016, 15:54:15Ar Platonas kliedėjo? Ar Aristotelis kliedėjo?
Tik paraleliškai jie egzistavo ir bepreteksto buvo išpopuliarinti, kaip mokslo pradininkai. Šalia jų neabėjoju buvo tokių pat žmonių, kurie bandė ieškoti mokslo pradmenų/ar buvo šalia mokslo idėjos. Tačiau jie nebuvo populiarūs ir niekas jų neužfiksavo istoriškai.

Dauguma dabar atranda atradimų, kurie nežinia kieno sukurti. (kad ir pats seniausias kompiuteris) http://www.technologijos.lt/n/mokslas/idomusis_mokslas/straipsnis/Seniausias-pasaulio-kompiuteris-vel-veikia-Video?name=straipsnis-5939&l=2

Nejaugi toks žmogus sukūręs tokį išradimą nėra svarbus? Galėjo ir T.Edisonas sukūręs pirmą šviečiančią lemputę būti niekam nežinomas lemputės atradėjas. Čia tiesiog per populiarinimą viskas išsisaugojo visuose istoriniuose šaltiniuose ir jį visi žino. Tai vyksta ir dabar tik dabar viskas pradėta nebetaip vertinti, kai daugiau atradėjų. Nors ir atrandi kokį svarbų dalyką - nesi svarbus. Manau, vistiek daug mokslo atradimų ateityje bus atrasti, bet atradėjai liks nežnomi, net jie atradėjai 21 amžiaus. Ir teiginiai ir atradimai - nieko verti, nebent tik mūsų kartai. Kol viskas yra mūsų kartos ir 21 amžiaus - turime teisę atitikti šį amžių ir perdaug neišsivažiuoti iš rėmų su 'futuristiškomis' idėjomis.

Galime lygiuotis tik kažkokioje 'pseudomokslinėje' srityje - nes dar niekas nepripažinta ir niekas apie tai neišmano. Visas šis reikalas yra sudėtingas ir kiekvieno neįtikinsi su jau esama išmokta logika.

klajunas

#62
kovo 19, 2016, 16:34:58 Redagavimas: kovo 19, 2016, 17:15:36 by klajunas
Citata iš: xsistemax  kovo 19, 2016, 16:03:11Truputėlį pro temą varom,@klajunas.
Nemanau, tik reikėjo suprasti, ką norėjau pasakyti. Filosofijos fakultetuose net po šiai dienai Platono ir Aristotelio katedros yra. Bet nėra Ezoterikos fakultetų ir labai išimtiniais atvejais, ezoterikos katedros arba kokie privatūs institutai, kurie niekur rimtai nepripažįstami. Tai yra požiūrio reiklas. Aristotelininkų iš universitetų neišmetinėja niekas, bet pasakytum kad esi magas, palaikytų kvankštelėjusiu, nors šiais laikais žinių statusas beveik vienodas. Kiek beprotnamiuose "ezoterikų" ir kiek aristotelininkų. Aristotelininkų greičiausiai - nei vieno. Bet neretai tik todėl, kad yra didelis požiūrio skirtumas. Šiais laikais į beprotnamius guldo tik komunistus. Tokia buvo mano užuomina, daugeliu atveju žmonės beprotnamiuose atsiduria visai be reikalo, vien dėl to, kad kažką pasakė kokie nors fizikos profesoriai, o žmogus tiki kliedesiais.

Man mokslas ezoterikai neprieštarauja. Aš juos statau vieną šalia kito, nes manau kad į mokslą galima žiūrėti iš ezoterikos pozicijų ir jį gerokai išplėsti, ir į ezoteriką iš mokslo pozicijų. Ypač domiuosi kvantinių laukų teorijomis ir jų pritaikymo galimybe pažinti sąmonės principus. Manau visai nesunkiai galima su kvantiniais laukais sujungti ezoterinę 12 dimensijų teoriją, jas aiškinant kaip laukus, kurie mažai sąveikauja su standartinio modelio laukais, bet vis tiek egzistuoja ir net turi savo atskirus kosmosus. Ir tai galimybė tokia realistinė, kad net galima lygtis parašyti ir sumodeliuoti su softu. Tai prieštarauja tik mokslo paradigmai, paimtai iš labai riboto išsivystymo laikotarpio, jį suabsoliutinant ir paverčiant statiška struktūra. Bet tokio statiško mokslo nėra.

Pagal mano įsivaizdavimą mokslo vystymosi singuliarinėje stadijoje pagal Kurzweil, ezoterika ir mokslas bus sujungti ir nebus jokio prieštaravimo tarp materialistinės paradigmos ir maginio dvasių pasaulio.

TinSoldier

Citata iš: xsistemax  kovo 19, 2016, 16:03:11Prakalbai apie tokius dalykus,tai ir aš pareklamuosiu:nuo balandžio 4-os NatGeo pradeda laidų ciklą apie mokslines dievo paieškas,bus aiškinamasi,kodėl visi žmonės turi instinktą melstis ekstremaliose situacijose,net absoliutūs ateistai.
Nežinau, viskas gal ir normalu ten bus, bet po to, kai Rupertas Murdochas, absoliutus dešinysis, Fox News ir kt. panašių įkūrėjas, klimato kaitos neigėjas, įsigijo NatGeo, tokiomis šitam žmogui artimomis temomis truputį baisu jau net ir pačiu NatGeo pasitikėt... Na, tikiuosi, jog klystu.

xsistemax

@klajunas.susiliejimo diena bus labai juoda sukčiams,nes neliks mistikos.

klajunas

Citata iš: xsistemax  kovo 19, 2016, 17:54:25susiliejimo diena bus labai juoda sukčiams,nes neliks mistikos.
@xsistemax  gal galėtum be užuolankų paaiškinti, kokių tikslu įkišai žodį "sukčius", nes laikysiu kad diskusijoje naudoji padugnių metodus.

xsistemax

Šiuo atveju sukčius-tai šarlatanas,besinaudojantis kitų patiklumu.

klajunas

Citata iš: xsistemax  kovo 19, 2016, 18:35:16Šiuo atveju sukčius-tai šarlatanas,besinaudojantis kitų patiklumu
tada dar vienas klausimas ir bus viskas aišku. kai kas nors aiškina, kad žmogų sudaro: 1) fizinis kūnas, 2) eterinis kūnas, 3) astralinis kūnas, 4) Aš, 5) juslinė siela, 6) protingoji siela, 7) sąmoningoji siela, 8 ) dvasinė savastis, 9) gyvybingoji dvasia ir 10) dvasinis kūnas,

jis naudojasi kitų patiklumu, ar ne?

xsistemax

Jeigu tampa tarpininku tarp žmogaus ir šitų struktūrų ir iš to gyvena-tada taip.

pilkasai

Daug visko prirasyta, o ka pasakys pats administratorius? :)

klajunas

#70
kovo 19, 2016, 19:31:07 Redagavimas: kovo 19, 2016, 20:10:53 by klajunas
Citata iš: xsistemax  kovo 19, 2016, 18:57:46Jeigu tampa tarpininku tarp žmogaus ir šitų struktūrų ir iš to gyvena-tada taip.
Kaip tarpininkų ekonomikai, per daug sukčių - arba tai nuo seno norma. Bet kaip tada su tais, kurie tik ieško tiesos.

Manau kad forume, išskyrus patį forumą, tokių dauguma. Nes bent man neteko pastebėti, kad čia diskutuotų kokie komercininkai. Gal tik sukinėjasi apie forumą. Ir neaišku kas jie tokie yra, gal net tie patys užsimaskavę skeptikai.

Aš pats nesu nei pardavęs, nei pirkęs (išskyrus knygas) nei vienos ezoterinės paslaugos. O ką rašau tai ne kaip pirkti ir parduoti, bet kaip ezoteriku tapti pačiam. Bet tik asmeninio tobulėjimo ir stiprėjimo prasme. Ne kaip nuo kažko priklausyti, bet kaip nepriklausyti nuo nieko.

Papildymas. Straipsnis tiems, kurie netiki, kad yra žmonių, kurie pasaulį sugeba matyti kitaip. čia informacija apie tetrachromatizmą, kuris leidžia matyti 100 kartų daugiau spalvų, nei įprastiniu atveju. Paprastas žmogus mato 1 000 000 spalvų, o tetrachromatai 100 000 000.

http://www.popsci.com/article/science/woman-sees-100-times-more-colors-average-person

Taip atsiranda auros ir pan. dalykai.

gidas

Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 20:01:58kartais atrodo tartum jie būtų mano draugai nuo mažens.
Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 20:01:58Nesu iš tų žmonių kurie aktyviai reiškia savo nuomonę, tačiau nepaisant to, tikrai negalvoju, kad neturiu jokios teisės pasisakyti. Esu lygiai toks pats pilnavertis narys, nepasaint, kad forumo gyvenimą stebėjau iš šalies, nediskutuodamas jame.
Turi, turi visas teises, bet po tokios pirmos žinutės, prisistatymo išrodai įtartinas. Negi tik "stebėjai forumo (forumų?) gyvenimą  iš šalies"? Plunksną pats valdai vos ne profesionaliai, bet kažkodėl visą laiką patyliukais stebi ir stebi. Ir visus pažįsti kaip nuo mažens (dosje?). Keista. Bet čia klajunas didesnis specas.
Manau, kad ne mažiau naudos gautum, jei minėtus Aristotelį su Platonu paskaitinėtum, vietoj to, kad akis dienų dienas įbedus į ekraną sėdėti. Na o "valdžiai"  versti pradžiai geriau tiktų Marksas, leninas, mao, kastro, gal tas korėjietis ir kt. :)

Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 20:01:58Tačiau negaliu žiūrėti į šio forumo paskirtą administratorių.
Juokinga - metų metus stebėjai, o dabar jau nervai neišlaikė, negali žiūrėti. O nervai jūsų stuktūruose privalo būti geležiniai. Paragraf greičiausiai nepakluso įsakymams arba nepateisino pasitikėjimo. Arba išsisėmė - dabar į adminus bobą su kaltūnu ant galvos. Klajunas kažkur šioje temoje apie forumuose renkamas dosje minėjo, bet tavo manevro kažkodėl nepastebėjo. Dvigubai įtartina. :)

Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 20:01:58Aš iki šiol negaliu suprasti, kodėl anomalija.lt projekto įkūrėjai, administratoriumi pasirinko būtent Gabrieliu.
Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 20:01:58Tai yra arogantiškas tipas, su išankstinę nuomonę, galvojantis, kad žino atsakymus į visus klausimus. Maža to, jis aklas ir užsidaręs skeptikas, kuris cituoja statistikas iš bala žinia kokių šaltinių, net nesugebėdamas jų pagrįsti.
O ką pasirinkti būtų teisinga? Patį? Kitaip tariant, kažkada tarp judviejų perbėgo juoda katė, tai ir sulaužei tylėjimo įžadą, išliejai širdį. Negi paragraf žmona tavo buvusi pana? Juokauju. Man asmeniškai Paragraf patinka, bet jei jau jūsiškiai nuspręs pakeisti - susimildami, tik ne į tą nešvarią moteriškę. Lazdos perlenkti nevalia - negi nemokino.

Užsikrėčiau - dievaži. :)

P.S. Tai gali būti ir paties Paragraf fokusas : daėdė vargšelį ta anomalija.lt iki gyvo kaulo - nei normalaus medaus mėnesio, nei... O kai atsiras Gabrieliukas bus visai kapiec. :)
P.P.S. Temą siūlau į perdislokuoti "sąmokslus" .







kiskis

Citata iš: pilkasai  kovo 19, 2016, 19:18:44Daug visko prirasyta, o ka pasakys pats administratorius? :)
Ka jis gali pasakyt? "sunki vaikyste, vitaminu trukumas" ar "aplinka kalta", kazka tokio? ar "busiu geras ir dar geresnis tik  nenuimkit manes" :) Taip sakant visiem niekad neitiksi, nors ir tylesi.

klajunas

Kadangi patys skeptikai dažniausiai nepasivargina, tai pasivarginau aš ir suradau tai, į ką jie apeliuoja savo argumentuose. Visa dabartinė mokslo paradigma išreiškiama pilnu standartinio modelio Lagranžianu, į kurį sukrauta viskas, ką jie žino (ne kas yra). Įdomu būtų išsiaiškinti, ar jie savo magišką sistemą bent išmano ar tik kartoja kaip papūgos beprasmes frazes apie scientific supremacy. Nes bent kai kurie ezoterikai prijaučiantys žmonės išmano.



Šitą lagranžianą įstatom į Lagranžo-Eulerio šabloną ir gaunam visų kvantinių laukų mechanikas. Išskyrus gravitaciją, kuriai vis dar taikomos Einšteino lauko lygtys. Kai tokia lygtis būna per daug griozdiška, jis skaidoma į dalis pagal pagrindinius kvantinius laukus QED, QCD, QWD, QHD.

Sielos šitam modelyje nėra, nors ji įrodyta jau tūkstančius metų.

Steiblys

Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 23:18:03
Citata iš: time  kovo 18, 2016, 23:08:23Tu turi kažkokių klaidingų įsitikinimų ir nemoki nieko įrodyti.
Džiaugiuosi, kad tu viską labai gerai moki ir neturi klaidingų įsitikinimų.
Šitas komentas yra geras.

Aukštyn