Vizualizacija: nusipieškite sėkmę

Pradėjo Benamis, lapkričio 12, 2013, 15:30:10

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

eternal.bliss

aišku butina. Galima pakeisti būdą priklausomai nuo žmogaus polinkio, bet mechanizmas nesikeičia.

.L.U.T.H.O.R.

Aš nesakau, kad kam nors ne naudinga gali būt, gal daliai padės. Bet manęs asmeniškai popsas netraukia :) Nes rašo beleką, svarbu tema mainstream'o būtų :) 90proc knygų neapsimoka pirkti išvis, jei ne daugiau :)

Benamis

Bet butent po "The Secret" tas mainstreamas ir prasidejo visas :) Anksciau vizualizacijos/law of attraction ir panasios temos toli grazu nebuvo tokios populiarios.

.L.U.T.H.O.R.

Knygų ta tema tikrai buvo :) Nu atrado dar neišnaudotą nišą, o dabar kiek toj serijoj knygų yra :D

Kaduceus

Citata iš: Benamis  lapkričio 13, 2013, 13:30:32
Bet butent po "The Secret" tas mainstreamas ir prasidejo visas :) Anksciau vizualizacijos/law of attraction ir panasios temos toli grazu nebuvo tokios populiarios.

Teisingas. Bet savęs keitimas metafizinėm ir okultinėm technikom visuomet buvo populiarus. Napoleon Hill; James Allen ir t.t Šitie "the secret" žmogeliai tiesiog perkėlė visą šitai visai į kitą lygį. Jie padarė belekokį biznį nes tiesiai šviesiai visiems žmonėms prikabino makaronų ant ausų. Paimė tuos visus senus savęs keitimo konceptus ir supaprastino juo taip, kad kiekvienas dundukas galėtų jais patikėt ir juos suprast...

TinSoldier

Citata iš: Benamis  lapkričio 12, 2013, 18:43:38
O jeigu pvz. galvoji apie viena zmogu ir jis uz keliu savaiciu tau siaip sau paskambina paklausti kaip sekasi nors pries tai nebendravai su juo 4 metus? :) Jeigu tas galvojimas ieina i tavo savoka "kazka darai", tada sutinku :)

Asmeniskai tada butu realesnis 0,00000000000...0000000001% sutapimas, negu toks paaiskinimas :)


Hm.. apie porą dienų galvoju, kad būtų visai įdomu sužinoti kaip sekasi žmogui, su kuriuo irgi apie 4 metus nebendravau (niekada daug nebendraudavom). Artimiausiu metu reiks susisiekti. Tikiuosi, kad nesukelsiu kokių religinių ar mistinių išgyvenimų :D

Benamis

#21
lapkričio 13, 2013, 14:18:40 Redagavimas: lapkričio 13, 2013, 14:23:01 by Benamis
Tai is pradziu nusiusk jam sms'a su klausimu ar nepraktikuoja vizualizacijos (tipo siaip sau), arba is jo pazistamu suzinok, maza ka :) Veliau jau skambink, kad soko nebutu :)

paragraf 78

Citata iš: Teroras  lapkričio 13, 2013, 09:52:12
Citata iš: Druwis  lapkričio 13, 2013, 00:33:23
O The Secret, tai popsas grynas :D

Kodel? Esme gi ta pati, tik paaiskinimas gal skiriasi... Ar butinai viska reikia vizualizuoti pagal kazkokius standartus?


Na šiaip The Seckret remiasi Hermetine tradicija, bet ją kaip reikalas iškraipo. Mes su pora dėstytojų (vienas iš jų gerai pasikaustęs ezoterikoje) žiūrėjome tą filmą ir narstėme po kaulelį. Per vieną susitikimą pažiūrėdavome gal penkias minutes, o diskusijos užtrukdavo pora valandų.
Kitas dėstytojas yra filosofas gerai susigaudantis mokslo filosofijoje, tai mums atskleidė kodėl tas filmas yra pseudomokslinis.
Žodžiu ką noriu pasakyti, tai, kaip ir sakė Druwis, The Secret tikrai yra popsas bet labai pelningas.
Religijotyroje šitokia "filosofija" yra vadinama Pozityvaus mąstymo magija.
Iš esmės labai geras pavadinimas.

Teroras

Pseudomokslinis? O tai ji laiko moksliniu filmu? Idomu :)

Tai jeigu vieni isnarste filma po kauleli, kiti zino, jog tai tik popsas, kodel niekas nenori pasidalinti informacija kaip turetu "tai" (nezinau koki pavadinima naudoti vizualizacija, pozityvaus mastymo galia, ar dar bala zino kaip, ne tai svarbiausia) atrodyti ne popsiskai? :) Ar bent nuoroda i ne popsiska versija galetu kas papostinti.

paragraf 78

Taip, kai kurie šį filmą laiko moksliniu :) kažkada net pora straispnių rusiškuose tinklapiuose skaičiau kurie aiškino koks tai moksliškai pagrįstas filmas.

O ta pozityvaus mąstymo magija visa yra popsas. Jei nori ne popso imk pirminį šaltinį Hermetizmo tekstus

Kaduceus

Visokeriopai, su kiekviena diena, aš tampu vis geresnis ir geresnis." Tokie buvo įkvėpiantys Emilio Coue, vieno iš žymaus Naujojo Minties Judėjimo asmenybių, kurių psichologijos šaka ištiesų buvo pirmtakas, šiandien gerai žinomo pozityvaus mąstymo fenomeno žodžiai. Jo idėja buvo naudoti pozityvias afirmacijas programuojant pasąmonę, taip gaunant prieigą prie neaprėpiamos žinių ir jėgų saugyklos tam, kad praktikuotojai galėtų įgyti apsireiškusius norus, poreikius ir troškimus savuose gyvenimuose.
   Kaip ir su daugybe šių okultinių Naujosios Minties Judėjimo metodų, jis suveikė. Tokie gerai žinomi metodai vis dar veikia šiandiena, tačiau tik iš dalies. Deja, laikai, nuo dvidešimto amžiaus, kuomet šie ir kiti, asmens aplinkos suvaldymo metodai buvo naudojami, pasikeitė. Metai po metų, karta po kartos, nauji vyriausybiniai, komerciniai, pramoniniai ir kitų sryčių interesai skverbėsi į vidutinio žmogaus gyvenimo tėkmę. Kartą užklupę, šios išorinės jėgos veiksniai pridėjo sluoksnį ant sluoksnio pašalinių, energijos ir laiko reikalaujančių kasdienio gyvenimo sudėtingybių.

BloodyMary

Visiškai tikiu, kad šis būdas veikia. Pati ne kartą taip dariau ir viskas pavyko. Daug knygų esu perskaičiusi apie traukos dėsnį arba svajonių materializaciją. Tereikia tuo tikėti 110% ir kažką dėl to noro daryti ir BOOM anksčiau ar vėliau tai gaunate. Esu perskaičiusi net gi tokį būdą, kad savo svajonę užrašyti ant lapelio ir pasidėti matomoje vietoje kur dažnai būni (ar tai kompiuterio stalas, ar svetainė, ar dar kas nors) ir kiekvieną kartą kai pamatai tą lapelį pagalvoti, kaip stipriai to nori ir tiesiog jausti, kad tas daiktas/žmogus yra šalia, kad tai jau turi.
Dabar kaip tik "dirbu" su viena svajone  :D . Užsidėjau norimo daikto nuotrauką kaip telefono paveikslėlį, tai bent 1000 kartų per dieną galvoju, kaip stipriai to noriu.  :D

paragraf 78

Citata iš: BloodyMary  lapkričio 13, 2013, 20:10:21
Visiškai tikiu, kad šis būdas veikia.


Labai natūralu, jog jei atsiduodi svajonei visą save, jos įgyvendinimo sieki ir t.t. ji išsipildo ir be jokios mistikos, nes kai sieki to tai ir pasidarai tai :)

Teroras

O jeigu su mistika? :)

eternal.bliss

Paragraf- Tai sakai, kad visa tai tiesiog paprasta įtaiga, žaidimas su savo psichologija?

Aukštyn