Programuotojas sukūrė virtualią Saulės sistemą

Pradėjo Teroras, balandžio 20, 2012, 16:37:45

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Bedarbis programuotojas Christopheris Albeluhnas sukūrė programą, kuri leis tiesiog savo kompiuteryje pasižvalgyti po visą Saulės sistemą - pranesa 15min.lt

Kol kas programa yra kūrimo stadijoje, tačiau C.Albeluhnas paviešino vaizdo įrašą, kuriame demonstruoja jos galimybes. Kosmoso entuziastai galės atidžiai išnagrinėti visą Saulės sistemą ir kiekvieną planetą atskirai, sužinoti jų proporcijas, skriejimo atstumus, sandarą, modeliuoti sukimąsi ir t.t. Programuotojas daug dėmesio skyrė detalėms, pavyzdžiui, žvalgantis po Žemę galima pamatyti net miestų šviesas, valstybių teritorijas, paviršiaus reljefą ir kt.

Sukurti programą „The Solar System: Explore Your Backyard" C.Albeluhnas nusprendė po to, kai neteko darbo vaizdo žaidimų kompanijoje, rašo „The Huffington Post". Pirmiausia jis užsiėmė tik Žemės modeliu, tačiau tęsiant darbą sugalvojo prijungti ir kitas planetas.

„Pats nepastebėjau, kaip atsirado visos 8 planetos (atsiprašau, Plutone), Saulė ir asteroidų žiedas. Jų visų skriejimo trajektorija, greitis, orbitos, vieta, mėnuliai yra realistiški, pateikiama informacija apie pačias planetas. Visa tai buvo šaunu, tačiau norėjau kažko daugiau, todėl prijungiau žvaigždynus - visus 88", - pasakoja programos kūrėjas.

Prieš išleisdamas programą jis planuoja į modelį įtraukti nykštukines planetas, satelitus, NASA palydovų kelionių trajektorijas, patobulinti planetų modelius, o taip pat pritaikyti programą mobiliesiems „iOS" ir „Android" įrenginiams. Šiuo metu C.Albeluhnas renka paramą projektui per „IndieGoGo" sistemą ir tikisi gauti 8 tūkst. dolerių (straipsnio rašymo metu buvo surinkta apie pusė reikiamos sumos).

Siūlome pasižiūrėti vaizdo įrašą, kuriame pristatoma ši programa:


Hekate

Šaunu kai žmogus sukuria programą pats to nepastebėdamas tiesiog kurdamas  :), o kad aš taip mokėčiau  :D

Aukštyn