Ar "protingiems" žmonėms sunkiau gyventi?

Pradėjo Aristotelis, gruodžio 01, 2014, 20:52:42

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

omcikas

Manau laimingiausi žmonės tai neturintys sąžinės ir empatijos jausmo kitiems. Kai nesuki sau galvos dėl to ką pasakei padarei, kai tau neidomu kaip tavo veiksmai ar žodžiai paveiks kitus žmones, kai tau visiškai nusispjaut į kitų problemas ir emocines traumas ar kitokius stiprius išgyvenimus. Manau, jog laimingiausi visiški egoistai, liguisti narcizai.
Pats nemėgstu tokių žmonių, bet manau, jog jie laimingesni.

idenmeyou

Sunku suprasti, kurie žmonės yra protingi, kurie ne. Dažnai viskas priklauso nuo žmogaus aplinkybių, net ir žioplą šio to gali išmokyti. Galime surinkti kvailių bandą ir tikėti, kad jie visi tokie yra, bet mes nežinome jų proto, mes tik darome analizę kokie jie, kaip kalba, kaip atrodo ir pnš. Galbūt tie patys kvailiai jei tik būtų gavę informacijos ir pasukę savo smegenų vingius būtų net protingesni už tuos kurie rinko kvailių bandą.

Protingi mums atrodo tie, kurie gali skaičiuoti, analizuoti, išmanyti kažką geriau nei mes. Labai dažnas atvejis, kai koks mokslininkas "šauna" hipotezę ir žmonėms, kurie visiškai nesidomi mokslu jis pasirodo paskutinis kvailys, iš jo netgi juokiamasi. Tačiau kuo labiau giliniesi į to žmogaus mokslą, tuo jo "kvaila hipotezė" panašėja į tiesą.


mangirdas.bu

Žmonių protą būtu galima lyginti, pagal, kad ir tapati išsilavinimą ( nekalbu apie mokslinį ) , bei manieras ( nu santūrumą ) , bei humorą ( jumoro jausmą- ką laikyčiau svarbiausia ).
Pagal tai, kaip dėsto savas mintis, tai kas jam pačiam yra suprantama. Ir pagal tai, kaip dėsto kitas mintis, ar tai realius faktus. Žinoma ir būtinas savo kalbėjimo (tonoro- balso ) supratimas. Nebūvimas šiurkščiu savo pačio atžvilgiu kitam asmeniui, bet jei kito atžvilgiu- pasirodo tas šiurkštumas ( ar bilikoks kitoks nesusipratimas ) ir ivyksta komfliktas, ar tik šeip koks nesutarimas. Pradėt ir paaiškint- tam žmogui, kad ivyko nesusipratimas, ar tiksliau tarpusavio nesupratimas ir išspresti viską be jokių nesamonių ( nu palevų ir be išsipisinėjimu, kaip mažam vaikui ). Tas ir yra, kad taip žmonės yra vertinami tik individualiai, pamačius- jo visas puses ( labai svarbu, kad nebūtu tikrū agresijos proveržių ) . Apie darbo sritį aš išvis nekalbu. Tai gali suprasti daug pabendraves su tuo žmogumi visom temom.

idenmeyou

Bet bendraujant mes dažnai žmogų laikomi protingu ar įdomiu jai tik atitinka mūsų suvokimą ir interesus. Labai retai kada mes galime įvertinti teigiamai visiškai kitokią nuomonę nei mūsų, nes atitinkamai ta nuomone sugriauna visų mūsų žinią pamatą.

mazatikis

Kaip manai, kodėl tau duota tokius klausimus kelti? Tam - kad padarytum kažką. Ar darai kažką, kad pagerinti pasaulį? Nebūtina dideliu mąstu, ar esi pavyzdys kitiems užuojautos, nuolankumo, meilės ??????????????
Ar užsivertęs filosofijomis pats kenti? nu kentėk kentėk....

Aukštyn