Vizija Lietuvai

Pradėjo a.t.sielis, rugsėjo 19, 2018, 11:54:42

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

elteide

Vizijoj Lietuva su Gedimino kalnu ir pilimi...
jei jų neliks - tikrai reiškia atėjo galas šiam pasauliui ;) :D

Mekabciel

#16
rugsėjo 20, 2018, 11:49:24 Redagavimas: rugsėjo 20, 2018, 12:12:51 by Mekabciel
Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 19, 2018, 19:05:39Viršūnėse korumpuoti ateistai-materialistai, nesusitars, kariaus toliau.

Manau popiežius sugebėtų susitarti su Dalai Lama dėl viso pasaulio gerovės. O Trumpas,  Kinijos vadovas, Rusijos Putinas, ir kiti, negalės susitarti. Jie tik dėl atskirų savo valstybių materialinių gerovių stengiasi.
Paprasti piliečiai turi susitarti, o ne valdantieji. Valdžia yra paprastas pilietis...  Kai piliečiai susitaria ir tarp savęs sukuria kolekryvinį protą,  pradeda atskirti tiesą nuo melo, o kol nesukūrę kolektyvinio proto,  neatskiria tiesos nuo melo...

Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 19, 2018, 19:05:39Ar gali būti naujas Aukso amžius? Neprognozuojama, Kali juga truks dar 427 000 metų.
Tai yra reliatyvūs metai priklausantys nuo kiekvieno iš žmogaus. Šie 427 000 gali baigtis dar šiais metais, tai priklauso tik nuo kiekvieno iš mūsų...

Citata iš: klajunas  rugsėjo 19, 2018, 19:40:31Visiems sutarti deja yra utopija, nes žmonės labai skirtingi. Tai viena. Taip pat laisvė aplink kiekviena galios centrą didina nesaugumo jausmą, todėl siekiama, kad jos būtų kuo mažiau. Laisvė sunkiai prognozuojama, todėl nepageidaujama, laisvei turi daryti nuolaidas, laisvės negali šokdinti pagal savo norus, todėl visos planetos valdžios pagalvoja, kam man tai šalia manęs.

Gerai kai laisvė protinga, bet labai didelis procentas yra beprotiška laisvė, ir be to kuo daugiau laisvės žmogus turi, kuo mažiau yra ribų, tuo lengviau prarasti protą. Todėl dėl tokio pesimistinio požiūrio į žmogaus prigimtį turi būti priemonės saugančios nuo negatyvių laisvės padarinių.

Pvz. kodėl rusai demonstruoja galią, negi kas nors mano be priežasties. todėl kad tą patį daro priešinga pusė.
Ne Utopija, ne Utopija. Tiesiog jei nėra noro,
 tai panaudoji žodį Utopija ir turi "svarų argumentą"...

Dėl to, kad mes stebime pasaulį per skirtumų prizmę(neva labai mes skirtingi), automatiškai ir pasaulį skaidome, dėl to rezultatai - Amerikos, Nato ir Rusijos demonstruojamos galios. Jei stebėtume atvirkščiai ir ieškotume daugiau panašumų nei skirtumų(kurių yra begalybė), atitinkamai ir pasaulis keistųsi į gerą...

Esant kolektyviniam protui laisvė niekaip negali būt beprotiška, ji tik kurianti ir puoselėjanti.
Kuo daugiau kolektyvinės laisvės tuo geriau...








a.t.sielis

Citata iš: Mekabciel  rugsėjo 20, 2018, 11:49:24Mes turim susitarti, o ne laukt kol kažkas kada nors susitars...
Tai mes jau susitarę. Nemanau, kad paprastam lietuviui, kiniečiui, rusui, amerikonui ar lenkui reikalingas karas. Tikinčiųjų yra 80 proc. Žemėje, taigi, dėl to, kad yra Kūrėjas, mes irgi susitarę. Visi iš principo pritartų, kad vogti negerai, išnaudoti kitus negerai.

Bet yra kita dalis veikėjų, 20 proc., kurie kariaus, vogs, plėš, išnaudos.

Iš tų 80 proc. dauguma yra silpno proto, sumaterialėję, todėl tie 20 proc. juos apmulkina ir uzurpuoja valdymą. Principus tie 80 proc. supranta, kad vogti negerai, išnaudoti negerai, bet praktiškai veikia šiek tiek kitaip.

vytra

Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 19, 2018, 13:12:47Visuotinių pajamų idėja patraukli, kažką panašaus galėtų daryti. Valstybinė labdara. Po 100 Eur kiekvienam į spec. banko sąskaitą. Jeigu yra 2,5 milijono gyventojų, reiktų 250 milijonų Eur. Bet reiktų daug saugiklių. Nes kai kurie pragertų tuos 100 Eur, arba ant narkotikų išleistų. Ar dar kokioms nesąmonėms.
- Visi "saugikliai" ir yra tas blogis, apie kurį kalbi toliau. Sakykim bet kuris oligarchas tau pasakys: mes esame Jūsų "saugiklis", be mūsų pastangų Jus apsaugoti, Jūs taptumėte visi milijonieriais, nustotumėte dirbti, nustotumėte tarnauti Armijoje, prasiėstutėte, prasigertumėte, prasimylėtutėte!

:(

a.t.sielis

Na, narkomanai į milijonierius nepanašūs. Bomžauja gatvėse, ilgai negyvena.

vytra

Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 20, 2018, 13:41:57Na, narkomanai į milijonierius nepanašūs. Bomžauja gatvėse, ilgai negyvena.
- Na, milijonieriai į protingus nepanašūs, jie tiki šventai, kad Lietuvoje pinigus sąžiningai užsidirbo, imdami po 500.000 eurų į mėnesį atlyginimą. Čia įdomumas tame, kad atlyginimą, o ne prichvatizuotos įmonės pelną!

Paaiškinimas: tikrai, SODROS duomenimis toks labai gerbiamas pilietis yra Lietuvos demokratinėje teisinėje valstybėje.

:(
 

Mekabciel

#21
rugsėjo 20, 2018, 14:39:07 Redagavimas: rugsėjo 20, 2018, 14:42:56 by Mekabciel
Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 20, 2018, 12:10:02Tai mes jau susitarę. Nemanau, kad paprastam lietuviui, kiniečiui, rusui, amerikonui ar lenkui reikalingas karas. Tikinčiųjų yra 80 proc. Žemėje, taigi, dėl to, kad yra Kūrėjas, mes irgi susitarę. Visi iš principo pritartų, kad vogti...
Tikėt ir gyvent kolektyviniu protu yra du skirtigi dalykai. Neturi aklai tikėt. Turi atskleist Kūrėją ir konkrečiai Jį jausti..

Pritartų bet visi susitarę vagia toliau ir kariauja kasdieniame gyvenime... :D

Jei būtų tie 80% susitarę nebūtų tų 20% valdančiųjų...

nėra išvis jokio susitarimo. Susitarimas tai gyvenimas kolektyviniame prote. Laidavimas... Dabar mes vienas kitą išnaudojame...


Užtenka 10% teisingai mąstančių kad pakeistų visą sistemą.

Tai nėra net tų 10% kurie galėtų radikaliai pakeisti visą sistemą. Yra tik kalbos... tuščios kalbos... tušti dievai, tušti absoliutai, tušti kūrėjai...

a.t.sielis

10 proc. su aukšto lygmens sąmone būtų daug. Užtektų.

elteide

Citata iš: Mekabciel  rugsėjo 20, 2018, 14:39:07Tikėt ir gyvent kolektyviniu protu yra du skirtigi dalykai. Neturi aklai tikėt. Turi atskleist Kūrėją ir konkrečiai Jį jausti..



Užtenka 10% teisingai mąstančių kad pakeistų visą sistemą.

Tai nėra net tų 10% kurie galėtų radikaliai pakeisti visą sistemą. Yra tik kalbos... tuščios kalbos... tušti dievai, tušti absoliutai, tušti kūrėjai...
kaip tai padaryt?

vytra

#24
rugsėjo 20, 2018, 15:46:10 Redagavimas: rugsėjo 20, 2018, 15:48:33 by vytra
Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 20, 2018, 14:51:3010 proc. su aukšto lygmens sąmone būtų daug. Užtektų.
- tiek galingas protas, tiek aukšta sąmonė nieko nelemia, nelemia todėl, kad tiek protą tiek sąmonę galima naudoti kaip įrankį tikslui siekti. Jei tikslas "visus nugalėti", o būtent toks dominuoja šiandieninėje masinėje kultūroje, tai aktyvi veikla veda tik prie visų susinaikinimo.

Pateikiau pavyzdį "aukšto proto", kuris ima pusę milijono kas mėnesų - bet jokios reakcijos, matyt to paties siekia visi!

Kitam forume labai nustebina vieną iš "aukštų protų", kai pasakiau jog pagal USA įstatymus savo pačio privačios įmonės tyčinis sunaikinimas griežtai baudžiamas eile metų kalėjimo. Lietuvis įsitikines, kad griauti milijonų vertės pastatus Nidoje yra jo šventa pareiga Tėvynei!


:(


 

Mekabciel

#25
rugsėjo 21, 2018, 03:09:04 Redagavimas: rugsėjo 21, 2018, 03:29:08 by Mekabciel
Citata iš: elteide  rugsėjo 20, 2018, 15:37:07kaip tai padaryt?
RevoLiucija įvyksta žmogaus gaLvoje ir šiRdyje, o ne gatvėje... reikia sulieti širdį ir galvą į vieną, suprast ir pajaust tiesiogine to žodžio prasme, kad be Dievo daugiau nieko nėra, o "kiti" tai tu pats stebintis save Dieve, tik per egoistines, realybę skaidančias, savybes ir prisiimti atsakomybę už savo veiksmus, nes tai ką kaLbi ir daRai, rašai viešoje erdvėje vienokia ar kitokia forma materializuojasi realybėje... 


galima per teLevizoRių pasižiūrėt kokią ReaLybę sukūrėme...
"Lyg pasaulio knygą
Sėdžiu ir skaitau...

Bet nereik užmiršti,
Kad tikra gėlelė
Visai kitaip auga,
Kitaip žiedą kelia,
Pasaulio vaikai, pasaulio vaikai,
Pasaulio Dvasia..."

Kai padarys tai 10% jų mintys automatiškai persiduos visai žmonijai ir nebus jokio susinaikinimo... ir tada terminas OLigaRchas kas reiškia (nedaugelio valdžia) nusispalvins visiškai kitomis spalvomis - Dvasinėmis. Tai reiškia, kad visa žmonija bus "nedaugelio valdžia"(KoLektyvinis pRotas) - VIENETAS - dvasinis AŠ...

a.t.sielis

https://www.delfi.lt/news/ringas/politics/gabrielius-landsbergis-kita-ts-lkd-kryptis-lietuvai.d?id=79116455
CitataŠiame posūkyje pati pirmoji svirtis yra valstybės biudžeto dydis. Pavasarį valdančiosios koalicijos priimta mokesčių reforma buvo orientuota valstybės mažinimo, valstybinių paslaugų menkinimo ir stambaus verslo pelnų didinimo kryptimi. Tai reiškia, jog mažinant darbo jėgos apmokestinimą, kelis eurus paliekant žmogaus kišenėje ir šių pinigų niekaip nekompensuojant kitais mokesčiais, valstybės biudžetas prarado galimybę didėti, o tokiu būdu ir gerinti gyventojams teikiamas paslaugas: didinti mokytojų, gydytojų, policininkų, tarnautojų algas, plėsti nemokamų sveikatos paslaugų ratą, kurti geresnes mokyklas vaikams regionuose - paprastai kalbant - šiek tiek pagerinti mūsų šalies žmonių gyvenamąją aplinką. Visa tai yra prarasta, nes valdžia pasirinko ne žmonių, o interesų grupių pusę.

Sauliaus Skvernelio vyriausybės požiūriu, už kelis likusius eurus kišenėje žmogus galės nusipirkti geresnę sveikatos apsaugą ar kokybiškesnę mokyklą. Nors tų kelių eurų vos užteks papildomam duonos kepalui ir dešros galeliui įsigyti. Deja, realybė tokia, kad tie, kurių pajamos iki šiol nei privačios medicinos, nei korepetitoriaus paslaugų savo vaikams užtikrinti negalėjo, to ir toliau sau leisti negalės. Tuo tarpu valstybė, kuri galėtų imtis iniciatyvos šiose srityse ir judėti link to, jog būtume pajėgūs visiems suteikti vienodai geras švietimo, sveikatos paslaugas, turėti gerai apmokamą profesionalią valstybės tarnybą, to padaryti taip pat negalės, nes tokiems žingsniams neturės reikalingų finansinių resursų.
Logikos tame yra. Iš per daug išsiplėtojusio kapitalizmo paimti dalį produkcijos, ir panaudoti visuomenės reikmėms. Kadangi kapitalizmas kelia tam tikrą žalą visuomenės interesams, socialinei bendrystei ir solidarumui, turi ją kažkaip atpirkti.

Bet sumanymas prastas, jeigu valstybė veikia kvailai. Pvz. dabartinės švietimo ir medicinos paslaugos yra nemaža dalimi bergždžios. Švietime mokoma dalykų, kurių niekam nereikės gyvenime, ir nemokoma dalykų, kurių reikės. Beprasmiškas vaikų kankinimas ir gadinimas. Alopatinė medicina remiasi chemija, turinčia daug pašalinių poveikių, ir iš esmės neieško, kaip organizmą padaryti gerai veikiantį, kaip atstatyti sveikatą. Gydo ligą, ne atstatinėja bendrą sveiką būseną, kurioje liga pati išnyktų. Nepadeda žmonėms, dažnai juos bereikalingai kankina.

Todėl pompuoti pinigus į tas sferas - nieko gero iš to nebus. Tuščias reikalas. Bereikalingas erzelys visuomenėje. Grandioziniai projektai, neduodantys realios naudos.

Daug daugiau naudos duotų tūkstančių aukštos kvalifikacijos žolininkų ir sveikatinimo specialistų paruošimas. Esminė švietimo reforma.

O kol kas vyks lėta evoliucija iš esmės klaidinga kryptimi. Nieko nepakeisi. Bendras sąmonės lygis lemia.

Kaip yra, taip yra. Gyvenimas trumpas. Reikia pasirūpinti savo dvasine evoliucija, nes gyvenimo galas ne už kalnų.

vytra

#27
rugsėjo 23, 2018, 12:55:07 Redagavimas: rugsėjo 23, 2018, 12:57:50 by vytra
Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 23, 2018, 11:40:17Švietime mokoma dalykų, kurių niekam nereikės gyvenime, ir nemokoma dalykų, kurių reikės. Beprasmiškas vaikų kankinimas ir gadinimas.
- dalinai esi teisus, tai buvo pastebėta prasidėjus migracijai.  USA mokyklose visai nemokoma teorinių teorijų, dėl to lankę ex'USSR mokyklas labai nusivilia..

Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 23, 2018, 11:40:17medicina remiasi chemija, turinčia daug pašalinių poveikių, iš esmės neieško, kaip organizmą padaryti gerai veikiantį?
- taip, dabartinė medicina remiasi destrukcija (nuodijimu?) su ta viltimi, kad ligotų darinių išnuodys daugiau nei sveikų - kartais pavyksta!

:(


Aukštyn