Hanibalai, ligoniai ir kiti - ka su jais daryti?

Pradėjo Benamis, gruodžio 11, 2012, 19:32:41

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

gruodžio 11, 2012, 19:32:41 Redagavimas: gruodžio 11, 2012, 19:34:49 by Benamis
Sioje temoje noreciau pakalbeti apie zmones, kurie svelniai tariant yra kitokie. Apie kokius zmones as kalbu? Pvz. Issei Sagawa (http://anomalija.lt/2012/12/issei-sagawa/), Andreju Chikatilo (http://en.wikipedia.org/wiki/Andrei_Chikatilo) ir t.t.

Anomalijos puslapyje uzvire karsta diskusija, ka reiketu daryi su I. Sagawa. Pacituosiu zinutes:

PaleWitch
Atsiprašau už radikalumą, bet mano manymu su šituo žmogumi negalima žaisti jokios demokratijos. Vienintelis jam suteiktas pasirinkimas galėtų būti tik tarp kartuvių ir sušaudymo. Negaliu suvokti kaip tokį parazitą kažkas atgal tarp žmonių paleido.. Kaip tuomet toje Japonijoje reikia nusikalsti, kad pasodintų?…

Skunk
Visiskas issigimimas… Izoliuot tokius reikia.

inkognito
Teisingiausiai jį būtų palikus gerai valandai su tos nužudytos merginos tėvais ir leisti laisvai pasireikšti jų emocijoms,bei duoti žudymo įrankius jiems. Vaizdelį galima būtų transliuoti per televiziją visiems pasaulio žmogžudžiams.

Ishiki
Sitaip sugebet su savo issigimimu kovot, tiek metu… Cia daugeliui reiktu ismokt, kiek moteru yra isprievartaujama ir nuzudoma? Skirtumas tas kad niekas ju nevalgo. Ir tie niekam nekliuna i akis. Sitas zmogus sugebejo laisvei gyvent ir su savim kovot, kaip nemanau, kad kas kitas is musu galetu. Nesakau, kad tai ka jis padare yra gerai, bet man jo gaila, turet toki iskrypima… Tragedija!

Mastantis (atsako i Ishiki komentara)
Man tai taves gaila…

TinSoldier (atsako i Mastancio komentara)
Mąstantis, gal tu ir mąstantis, bet labai jau vienpusiškai :)
Ishiki labai gerai pastebėjo. Pabandė pagalvoti ir iš kitos pusės.
Tas žudikas turi ligą ir, norint teisingai pasielgti, bei geriau nuo tokių įvykių apsisaugoti ateityje, reikia tokius žmones suprasti, o ne skubėti sodinti į elektros kėdę. Kaip nėra lengva pačiam kontroliuoti tavo kūną ėdančio vėžio, taip pat nelengva ir kontroliuoti tavo smegenis ėdančią ligą.

Juokingiausia, kad kai kurie čia tokį sadistą siūlo nužudyti vos ne dar sadistiškesnėmis priemonėmis. Tai kuo jūs geresni? :)

Minde (atsako i TinSoldierio komentara)
Oooo, didysis sio puslapio skeptikas apsireiske… Malonu tave matyti vel komentaruose. Tada tu man pasakyk, kodel toks beprotis turi teise buti tarp sveiku (pagal musu standartus) zmoniu? Kodel jak (cia tikriausiai turejo buti "jam" - past.) skyriamas toks neadekvatus demesis? Ir kodel tu ji vadini ligoniu? Gal tai jo toks hobis? Gal jam patinka zmogienos skonis? Tai ka, del to ji reikia laikyi ligoniu ir uzjausti ji?

---


O kuria puse Jus palaikote? Ka Jus galvojate apie tokius zmones? Tai velnio isikunijimai? Psichopatai? O gal tai tiesiog nesuprasti pilieciai kuriuos reikia uzjausti?

Ka siulytumete su tokiais daryti? Nuzudyti? Izoliuoti? O gal leisti toliau gyventi tarp visu musu kaip ta padare Issei Sagawa atveju? Padiskutuokime :)

Skunk

Nezudyti, o padaryti taip, kad jis kentetu.

crystal

Mano manymu toks žmogus neturėtų gyventi normalioje visuomenėje. Kažkaip net truputi keista buvo skaityti, kad jis laisvėje, juk maža ką gali padaryti...
Nelabai žinau kaip savo ligas išgyvena tokie psichiniai ligoniai, tačiau manau, kad tokie nelabai gailisi dėl savo poelgių. Kas dėl mirties bausmės, tai ji beprasmiška. Jau nekalbu apie komentatorių siųlomus linčo teismus. Kad ir kaip sukelia pyktį tokie manijakai, vis tik reiktų problemą spręsti įsigilinus į tokių žmonių poelgių šaknis (na atrasti ligą, jos priežastį ir panašiai) o tada imtis gydimo, kraštutiniu atveju izoliavimo.

TinSoldier

Mano nuomone: izoliuoti/gydyti.
Aišku, negerai padarė, kad jį paleido į laisvę. Šitam pasisekė savo nesveikus potraukius suvaldyti (aišku, po to, kai pridirbo jau) Kitiems gali nepasisekti ir tapti recidyvistais.

Bet nesiginčysiu. Nes kai kurių komentarus straipsnyje skaityti ne mažiau šlykštu, nei pačią istoriją.
Žiaurumu ir sociopatija kai kurie nenusileidžia tam Issei Sagawa. Ir kas šlykščiausia, dar įsivaizduoją esą moralūs ir teisingi. Apgailėtina. Mano nuomone :)

Markamis

Išgydyti jų nelabai išeitų, tačiau izoliacija... Gera idėja. Manau, kad jiems tai prilygtų kankinimui. Arba vadovautis taisykle akis už akį...

omcikas

#5
gruodžio 12, 2012, 23:47:46 Redagavimas: gruodžio 12, 2012, 23:54:46 by omcikas
žmogžudyste žmogžudystei nelygu.. Kai žudoma ką nors ginant, ginantis, arba dėl kažkokių reikšmingų aplinkybių yra viena, bet kai žudoma dėl žudymo, neturint jokio motyvo, o nužudytosios kūnas dar ir išniekinamas, nematau jokios priežasties kodėl toks padaras turėtų išvengt mirties? Kam? Tam, kad kada nors  pasveiktu? Kuriems galams kažkas turi rūpintis tuo kuris šaltakraujiškais žudo ir netgi nematyt, kad gailisi savo poelgio? tiesa sakant labai gaila, kad panaikinta mirties bausmė, nes kalėjimai perpildyti kalinčiu iki gyvos galvos, kurie tik siurbia šalių biudžeto lėšas, o jų tolesnis egzistavimas nuostolingas, kad ir kaip į tai žiūrėtume. Jų vietą galėtų užimti kiti kaliniai, kurie prasikaltę gauna pernelyg švelnias bausmes vien dėl to, kad kalėjimuose trūksta vietos kuria užima nesutaisomi žmogžudžiai. O šiuo konkrečiu atveju nesuprantu kodėl šitas padugnė laisvėje ir jam dar leidžiama daryt karjera pasakojant apie savo liguista ir nepateisinama poelgi. Tas kuris neturėdamas jokio rimto tam pagrindo tyčia nužudo kitą žmogų neturėtų gyventi.. Geriausiu atveju tokiam padarui turėtų būti pragariškas darbas iki pat mirties.

Markamis

Dėl kalėjimų - taip jie perpildyti kalinčių iki gyvos galvos. Kažkada apie tai kalbėjome per etikos pamoką. Tačiau pasirodo, kad bent jau Lietuvoje kalintys iki gyvos galvos dažniau reabilituojasi, nei tie, kurie nuteisti kokiam nors laikotarpiui. Sėdintys iki gyvos galvos stengiasi išsilavinti, skaito knygas, nes yra tikimybė, kad kada nors Prezidentė suteiks amnestiją. Šiaip, labai įdomus reiškinys. Gal būtent taip ir atsiskleidžia kalėjimo paskirtis?

crystal

O kokia prasmė dabar imt ir žudyt tuos nusikaltėlius? Visuomenė ir taip su pasibjaurėjimu į juos žiūri, o išėję į laisvę kaliniai niekur nebepritampa ir gyvena varstomi žmonių paniekos. Dabar siulai praretint gretas kaleimuose, bet ar verta visuomenei nusileist iki žmogžudžio lygio ir tik skirtumas tas, kad legaliai žudyti? Aš suprantu, kad pvz nukentėjusiųjų artimiesiems be įsiučio ir noro sunaikint yra sunku vertinti nusikaltėlio bausmę, bet juk yra ir nusikaltėlių artimųjų, kurie galbūt dar priima tą žmogų į savo gretas kaip pvz sūnų, dukrą, tėvą ar motiną, ir mirties bausmė taippat jiem sukelia kančias.
Kas dėl psichinių (kaip šituo atveju) tai tik gydit ir izoliuot. Gal išeis pagydit, atrast kažkokių naujų gydimo būdų, kurie pasitarnaus ateičiai. O kas iš mirties...nieko. Tik patenkins kraugerišką žmonių  troškimą atkeršyt. Bet tik tiek.

Aukštyn