Rusijoje rastas sniego žmogus

Pradėjo paragraf 78, rugsėjo 22, 2012, 15:57:15

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78


Rusijoje rastas sniego žmogus

Rusijos Kemerovo srityje baigėsi ekspedicija ir mokslinė konferencija, kurioje dalyvavo Rusijos bei kitų valstybių mokslininkai, nusprendę patvirtinti arba paneigti sniego žmogaus egzistavimą šiame regione. Pagal ekspedicijos rezultatus srities administracijos spaudos tarnyba paskelbė, kad sniego žmogaus egzistavimas įrodytas „95 procentais".

Įkandin boksininko Nikolajaus Valujevo Kemerovo srities Taštagolsko rajone lankėsi mokslininkai iš Rusijos, JAV, Kanados, Švedijos ir Estijos, taip pat jie vyko į numanomas ječių gyvenamąsias vietas - Azaso olą ir Karatago kalną.

„Ekspedicijos į Azaso olą metu konferencijos dalyviai surinko nepaneigiamų sniego žmogaus egzistavimo Kalnų Šorijoje įrodymų - aptikti jo pėdsakai, numanoma miegojimo vieta, įvairūs žymekliai, kuriuo jetis žymi savo teritoriją", - apskrities administracijos pranešimą citavo naujienų agentūra „Interfaks".

Spaudos tarnyba taip pat nurodė, kad viename iš aptiktų sniego žmogaus pėdsakų Rusijos mokslininkas Anatolijus Fokinas pastebėjo kelis plaukelius, galimai priklausančius sniego žmogui. Šis ir daugelis kitų ječio egzistavimo regione įrodymų bus ištirti mokslinėje laboratorijoje.
Užsienio specialistai aptiko surastųjų sniego žmogaus pėdsakų panašumų su pėdsakais, aptiktais JAV Mičigano valstijoje, o mokslininkas iš Švedijos Ingemaras Ramelis pasiūlė Azaro oloje atlikti kasinėjimus, rašo newsru.com.

„Konferencijos dalyviai priėjo prie išvados, kad radiniai 95 proc. įrodo sniego žmogaus egzistavimo Kemerovo srityje faktą. Taip pat nurodoma, kad mokslininkai surašė deklaraciją, pagal kurią rekomenduojama „aktyvinti šio objekto paieškas, skatinti rimtesnį visuomenės ir žiniasklaidos požiūrį į jį".

Jetis tapo savotiškų Kalnų Šorijos simboliu. Pačios pelningiausios Taštagolsko rajone gaminamos prekės yra įvairūs suvenyrai ir kita simbolika su ječio atvaizdais. Be to, Kuzbaso valdžios atstovai praėjusiais metais netgi organizavo specialią šventę - Sniego žmogaus dieną - kuri bus minima kasmet, atidarant slidinėjimo sezoną.

Paimta iš: http://mokslas.delfi.lt/science/rusijoje-rastas-sniego-zmogus.d?id=50531518#ixzz27CdNdqje

Pavadinimą žiniasklaida kaip visada pasirinko skambų :)
95 proc. tai dar nėra 100 prc. :)

Aukštyn