Ar ateizmas turi ateitį ?

Pradėjo Linas Esu, balandžio 01, 2018, 12:02:17

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

Citata iš: idenmeyou  balandžio 18, 2018, 22:06:39Ateizmo neegzistavimą sulyginčiau su robotų visuomenę. Visada bus skirtingų žmonių, skirtingų pasaulėžiūrų. Vieni tikės vienu, kiti kitu, kiti visai netikės ir tai jų gerbtinas pasirinkimas. Žinoma galima per švietimą, per prievartą, įvairias kitas priemones žmones, didžiules mases priversti kažkuo tikėti, nukreipti kažkokia linkme.

Bet nemaža dalis žmonių prie to priverstinio pasirinkimo viduje visvien maištaus. Jie bus priversti tikėti, bet netikės, abejos arba visiškai atmes.

O variantas, idėja, ateitis kai visi kažkuo tiki primena robotų visuomenę, kuomet pasakė, kad taip yra ir ne kitaip. Nežinau kas turėtų nutikti visuomenei, kad visi taptų ta robotų mase ir prarastų galią vertinti, abejoti.
Fundamentaliai visi yra netikintys. Tiek krikščionys, tiek musulmonai, budistai ir t.t. Ateistas atsisako tikėti į dievą arba atgamtišką būtybę, kai tuo tarpu visos likusios religijos tarpusavyje konkuruoja ir aiškina, kad jų tikėjimas yra geresnis, jų dievas geresnis. Tikintysis renkasi 1 iš 20 tūkstančių dievų. Tai, kuris didesnis ateistas ? Kuris netiki į vieną dievybę ar į likusias 19,999. dievybes ?

vytra

Citata iš: Linas Esu  rugsėjo 12, 2018, 11:49:39Tikintysis renkasi 1 iš 20 tūkstančių dievų.
- čia eilinis nesusikalbėjimas.. visos religijos turi vieną "vyriausią Dievą" (absoliutą). taip pat visos religijos turi daugybę dievų/dievybių/šventųjų/angelų/pranašų..

.. ką tai reiškia? tai reiškia labai materialią Visatos visuomenės organizaciją: Visatoje egzistuoja daugybinė hierarchija, deja visi jie aukščiau Žemėje nublokštiems Dievo vaikams.

.. dar neaišku? tai gal galvoji, kad Visatoje nieko nėra? tik akmenys?


:)


Aukštyn