Mago pradžia

Pradėjo Adeptas, kovo 17, 2020, 14:42:40

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

elteide

galima išsamiau, apie 22 fenomus , arkanus, srautus? pvz. kad suprast kas kokie jie ..13 mirties , neigiamas kiek supratau, griaunantis destruktyvus ?
....
sakot magija vidumi jums atsišaukė , buvo rezonansas ...ir pasirinkot , gerai..
kodėl Dievas sakė , kad nežyniaut, neburtininkaut ir senajame testamenete ir naujajame , jei tai gerai?

Adeptas

Kalbant apie fonemus mes jau lendame į Kabalistiką. Tai yra labai platus klausimas. Čia reikėtų dėstyti vieną iš minėtų pasaulio modelių t.y. apie Kabalistinį modelį. Tikrai keliais žodžiais nesugebėsiu pateikti taip, kad būtų suprantama. Tiesiog gausis kokie tai informacijos gabalai.
Fonemas supaprastintai kalbant galima sakyti, kad tai yra kalbos metu išleistas garsas, tai minimali balsio ar priebalsio garsų artikuliacija. Kalba sudaryta iš tokių garsų, garsinės kalbos vienetų, iš tokių garsinės kalbos elementų. Paprastas vienas atskiras garsas dažnai nieko reikšmingo žmogui nepasako. Bet iš atskirų garsų galima sudaryti junginį, kurį mes vadiname žodžiu. Priklausomai nuo garsų sustatymo eilės žmogaus garsų priėmimo sensoriui tai pateikus į galvoje esančiai garsų iššifravimo sistemai, žmogaus vaizduotėje atsiranda vienas ar kitas objektas. Sakysime žodis NAMAS susideda iš garso N, garso A, garso M, garso A ir garso S. Garsus nereikia maišyti su raidžių vardais, nes sakysime yra raidė EM, sakome, kad tai raidė EM o kada tariame garsą sakome tik M. Pakeitę primą garsą N į garsą Š jau gauname garsų junginį ŠAMAS.  Jei pirmasis junginys mūsų vaizduotėje pateikė objektą, statini, pastatą, tai antrasis - žuvį. Taigi vieno fonemo pakeitimas pakeičia fonemų junginio prasmę, atsiranda visai kitas objektas, kito objekto „tikrasis vardas". Kiekviena abėcėlė turi tam tikrų garsų t.y. fonemų rinkinį. Gilioje senovėje magai pastebėjo, kad įvairių tautų abėcėlėse yra bendri, t.y. vienodi 22 garsai, fonemai. Dabar gi reikėtu kelias valandas pasakoti apie aukščiau minėtą Kabalistinį modelį, kurį Kabalistai išsaugojo ir tyrinėjo. Tikrai keliais žodžiais to modelio negaliu aprašyti. Žodžiu Kabalistai ieškojo mūsų pasaulyje esančių objektų kodų, taip vadinamų „tikraisiais vardais". Jie teigė, jog viskas pasaulyje yra užkoduota tų 22 fonemų pagrindu.
Magijoje kaip minėjau yra du pasaulio modeliai: vienas modelis susietas su N-matę erdve, kitas modelis informacinis. Pirmasis modelis aprašo žmogaus sugebėjimą suvokti nuo 3 iki 12 matmenų imtinai. Bet kuris objektas turi tęsinį N-matėje erdvėje. Mūsų pasaulyje, kuriame gyvename N=22. Mes esame informacinėje erdvėje. Ką tai reiškia galima suprasti iš kompiuterinių žaidimų pavyzdžių, kuriuose aprašomas tam tikras pasaulis su jam priskirtomis kai kuriomis savybėmis. Mums tas pasaulis tai tik žodžių rinkinys, kuriuo buvo aprašytas tas pasaulis. Pagal atskirą programą galima aprašyti žmogeliuką tame žaidime. Viduje tas žmogeliukas bus kaip gyvas, kaip tikras turintis sąmonę ir t.t.
Bet kuris pasaulis egzistuoja kaip informacija. Visa informacija užrašyta kokių tai keleženkliu kodu. Pagal kabalistus mūsų pasaulis aprašytas 22 fonemų kodu. Kodo ženklinimo skaičius yra matmenų skaičius. Kada sakoma, kad aplinkinis pasaulis 22-matis tai turime galvoje, kad kiekvienas objektas aprašytas 22-ženkliu vardu. Kiekviename savo skyrelyje patalpinta raidė - tai yra matmuo. Tarp jų yra sąveika.
Taigi pasaulis egzistuoja kaip kokia tai erdvė iš vienos pusės, bet iš kitos pusės kaip koks tai tekstas. Iš kur atsiranda tas tekstas, kas jį parašė? Kaip pasiekti tą tekstą ir kaip perrašyti atskiras programos dalis - tam Kabalistai skiria savo gyvenimą.
Nežinau kiek ką supratote iš tokių sutrumpintų aiškinimų.

Adeptas

Kaip jau minėjau yra Medis Sefirot. Ten yra 10 sefirų. Sefiros - tai pasaulius sukuriantys Energo Informacinio signalo generatoriai. Mūsų pasaulis tai Energo-Informacinis signalas sukurtas pačios „apatinės" Sefiros Malkuth, Visos kitos sefiros generuoja signalus kurie kuria kitus pasaulis su kitais parametrais. Tarp žmogaus surinkimo taško padėčių ir medžio Sefirot yra tam tikras atitikimas.
Arkanai -tai energetiniai kanalai, kurie jungia įvairias sefiras. Arkanai - tai energijos kurios teka tarp įvairių pasaulių ir tos energijos žmonių sąmonės supratimui yra labai sudėtingos.
Kas link srautų, tai neaiškinant plonybių tai yra žinomas dėsnis, jog energija iš ten kur jos daugiau teka į ten kur jos mažiau lygiai kaip vanduo. Energijų tekėjimo tarp sefirų srautai ir yra vadinami arkanais. Visi šių energijų tekėjimo ypatumai aprašyti knygoje „Šventoji Toto knyga". Žinoma reikia mokėti tą knygą skaityti. Knyga yra užkoduota Taro kortose. Kiekvienas didysis arkanas, o jų yra 22, glifais aprašytas atskiroje kortoje. Tai atskiras knygos skyrius. Taro kortų kaladėje yra 78 kortos, iš jų 22 kortos vadinamos „Didieji Arkanai". Čia vėl gi atskira istorija.
Arkanai, tai energetiniai srautai tarp sefirų. Tarp sefiros Hode ir sefiros Giburah yra 13 Arkanas. Juo teka mirties energija. Sefira Hode ir 13 Arkanas yra Limbo erdvėje.
Energija iš esmės nėra bloga ar gera, ji yra energija. Elektros energija yra gera ar bloga? Jeigu ji šviečia ar atlieka kitą darbą ji yra gera, jei užmuša žmogų - ji yra bloga. Ugnies energija ? jei ugnis šildo ar šviečia, jei ant ugnies pasigaminame maistą, tai ji gera, jeigu ji sudegina namą ar apdegina žmogų tai ji yra bloga. Čia viskas priklauso kaip tą energiją panaudosime. 13 Arkano energiją labai puikiai naudoja Hileriai (gydytojai), Nekromantai ir kt..
Kas link dievo ir religijų. Pasaulio pagrindinės religijos išsidėsčiusios Sefirot Medžio apatiniame trikampyje t.y. 22, 21, 19 Arkanuose ir jos naudojasi tais energetiniais srautais,. Kad kalbėt apie religijas ir apie dievus ko gero pirmiausiai reikia žinoti kas yra tos religijos ir kaip tos religijos atsirado,. Na bet čia vėl gi atskira ilga tema.
Ir vėl gi visą tai yra pasaulėdara, magijos mokslų pradmenys.

Adeptas

Aš neturėjau tikslo diskutuoti pats su savimi, tiesiog norintiems eiti magijos keliu norėjau papasakoti savo patirtį ir galvojau jog gal tai jiems tai padėtų surasti savo kelią į magiją. Tiesiog nepagalvojau, kad tai bus vertinama kaip draudžiami monologai ir tuo pažeisiu šio forumo taisykles. Neketinau nieko uzurpuoti, bet jeigu jau pasielgiau nederamai, privalau už savo elgesį atsiprašyti ir galiu tik pažadėti jog pasitraukiu iš šio forumo. Tai darau ne dėl kokių tai kvailų ambicijų ar įsižeidimo. Prisipažinsiu, tikrai neketinau šiame forume vesti diskusijas, nes nei viena iš čia esančių temų manęs nesudomino. Tiesiog atkreipiau dėmesį į kai kuriuos pasamprotavimus ir supratau, kad yra žmonių ne visai suvokiančių, o kas gi iš tikro yra magija, bet siekiančių surasti kelią į magiją.

KiraInsider

Sveiki, gerbiamas Adepte. Suprantu, kad čia neradote to ko ieškojote. O gi ir nebuvo prasmės ieškoti. Žmonėms tik, kad papliurpti, pasiginčyti - 3 ir 4 kastų vargu ar rasime čia. O gi vis ir traukia kiekvieną, rasti būtent 4 kastos atsovą, kad būtų galima produktyviau aptarti nevienareikšmį mūsų kūrinijos modelį, manau sutinkate su manimi. Tikriausiai Jums būtų įdomu ir, tikiuosi,galbūt naudinga persimesti keletu žodžių su manimi. Aš ezoterikas-praktikas trumpais, paprastais žodžiais tariant.) Jeigu sutiksite, galėsime aptarti daugelį klausimų, bei susipažinti neapsiribojant vien šio gyvenimo laikotarpiu. Turėjau omenyje jog, su Jūsų sutikimu, galėsime pasidalinti praeitų gyvenimų žiniomis.   Jeigu sudominau, prašau rašykite man į el paštą   impiaadepis@gmail.com   arba 6tai discord nuoroda      https://discord.gg/MXRuzAd ;       Sėkmės. Mahtub.

Pagarbiai, Kira Insider

klajunas

Taisyklių gana seniai daug kas nesilaiko ir rašyti niekas nedraudžia. T. p. visi požiūriai įdomūs, bet kiekvienas turi savo kelią. Nėra tokio dalyko kaip teisinga ir neteisinga magija, yra tik tikra ir netikra. Tačiau magijoje mano supratimu yra daug skirtingų mokyklų ir visos jos nori išaukštinti išskirtinai save.

Todėl galima būti kokios nors vienos mokyklos atstovu, o galima būti tyrinėtoju, turinčiu visumos suvokimą. Savo samprotavimais forume dalinasi daug kas, bet dauguma jų padiskutuoja, kai atsiranda norinčių.

violetpink1

Pati didžiausia magija yra sąmonė, ją supanti realybė ir jų dviejų santykis, visa kita - tik detalės, priklausančios nuo to, į ką sąmonė daugiau orientuojasi ir ką nori priimti jos "buvimo - gyvenimo - noras".  :)
Man čia labiausiai susisieja viskas į daugmaž keletą sąvokų:
Parabrachmanas - Vienis, Absoliutas, kitą samonė ir jos tas "juodasis taškas" - noras gyventi ir patirti.
Kaip visa tai pasikreipia ir duoda rezultate visokius įspūdžius ir apskritai tariant patirtis bei rezultatus.
Beje - kas vienam gali būti ir atrodyti magija, kitam gali būti technologijos...  ;) ...arba bent jau žinios, suvokimas.
Tuo tik norėjau pasakyti, jog reikia būti atsargiems, ypač jei juntamas santykis su kuo didesniu nei esame, nes kas mums gali būti galinga magija, kažkam gal tik tas pats, kas mums menkas vėjo dvelksmas arba dar mažiau...

Adeptas

 impiaadepis@gmail.com  paštas neegzistuoja

Vaba69

Adeptas, žiauriai įdomiai čia rašai. Mane nuo vaikystės domino visi šitie mistiški dalykai. Turiu klausymą.
Jeigu norėčiau pradėt mokintis magijos, ka skaityt? Kur ieškot? Gal gali plačiau apie tas mokyklas ir kaip įstoti ten? Ačiū.

Adeptas

Vabalui 69

Yra į lietuvių kalbą išverta  vieno magijos universiteto pirmajam kursui skirtų paskaitų apžvalga. Tai beveik 150 puslapių knygutė.  Ji skirta besimokantiems, manau, kad galėtumėte bandyti tą medžiagą nusipirkti ir pabandyti kiek tai įsisavinti kas joje yra. Ten magijos mokslams reikiamų pagrindų apžvalga, pasaulėdaros pradmenys. Tas paskaitų ciklas pavadintas „Kastos ir evoliucija". Jeigu jus tai „užkabins" t.y. pajausite kad tas kelias ir ta kryptis jūsų, tada ir judėkite toliau. Būna ir kiti paskaitų ciklai išversti į lietuvių kabą taip pat skirti besimokantiems. Pabandykite parašyti adresu   psichokineze@gmail.com, plačiau prisistatykite ir galvoju, kad galėsite tai įsigyti. Magas - tai žmogus, kuris labai plačiai savo sąmone aprėpia tai kas vyksta planetoje, t.y. jis privalo suprasti viską, kas vyksta erdvėje aplink jį, sugebėti tai įvertinti ir pasiekęs tam tikrą lygį net gi gali  daryti poveikį tai aplinkai. Tam, kad kiek daugiau žinoti ir suprasti reikia daug informacijos. Informacija - tai struktūrizuota energija. Tam kad atlikti kokį tai darbą fizinėje aplinkoje reikalinga fizinė jėga, kad ta jėga būtų, kūnui reikalinga energija. Ta energija turi būti sukaupta apatinėse čakrose, tose, kurios atsako už bioenergetiką. Norint atlikti darbą su savo sąmone, būtina turėti energijos viršutinėse čakrose. Reikia išmokti pakelti energiją iš apačios į viršų, o taip pat mokėti ją kauti viršutinėse čakrose. Ta energiją galima sukaupti stiprinant savo mentalą. Taigi informacija- tai struktūrizuota energija. Informacija - tai žinios. Taigi magui reikia labai daug žinių ir tik tada jis galės reikiamai suvokti aplinką. Mano minėtoje paskaitų ciklo apžvalgoje ir yra pradinė informaciją kurią reikia žinoti, ją didinti ir auginti savo mentalą.

Vaba69

Citata iš: Adeptas  balandžio 03, 2020, 16:57:07Vabalui 69

Yra į lietuvių kalbą išverta  vieno magijos universiteto pirmajam kursui skirtų paskaitų apžvalga. Tai beveik 150 puslapių knygutė.  Ji skirta besimokantiems, manau, kad galėtumėte bandyti tą medžiagą nusipirkti ir pabandyti kiek tai įsisavinti kas joje yra. Ten magijos mokslams reikiamų pagrindų apžvalga, pasaulėdaros pradmenys. Tas paskaitų ciklas pavadintas „Kastos ir evoliucija". Jeigu jus tai „užkabins" t.y. pajausite kad tas kelias ir ta kryptis jūsų, tada ir judėkite toliau. Būna ir kiti paskaitų ciklai išversti į lietuvių kabą taip pat skirti besimokantiems. Pabandykite parašyti adresu   psichokineze@gmail.com, plačiau prisistatykite ir galvoju, kad galėsite tai įsigyti. Magas - tai žmogus, kuris labai plačiai savo sąmone aprėpia tai kas vyksta planetoje, t.y. jis privalo suprasti viską, kas vyksta erdvėje aplink jį, sugebėti tai įvertinti ir pasiekęs tam tikrą lygį net gi gali  daryti poveikį tai aplinkai. Tam, kad kiek daugiau žinoti ir suprasti reikia daug informacijos. Informacija - tai struktūrizuota energija. Tam kad atlikti kokį tai darbą fizinėje aplinkoje reikalinga fizinė jėga, kad ta jėga būtų, kūnui reikalinga energija. Ta energija turi būti sukaupta apatinėse čakrose, tose, kurios atsako už bioenergetiką. Norint atlikti darbą su savo sąmone, būtina turėti energijos viršutinėse čakrose. Reikia išmokti pakelti energiją iš apačios į viršų, o taip pat mokėti ją kauti viršutinėse čakrose. Ta energiją galima sukaupti stiprinant savo mentalą. Taigi informacija- tai struktūrizuota energija. Informacija - tai žinios. Taigi magui reikia labai daug žinių ir tik tada jis galės reikiamai suvokti aplinką. Mano minėtoje paskaitų ciklo apžvalgoje ir yra pradinė informaciją kurią reikia žinoti, ją didinti ir auginti savo mentalą.
.    Dekui

Vaba69

Dar klausymą turiu per kur susirasti tą kastos ir evoliucija, nes google ir youtube meta mini straipsnius ir ne tom temom

Adeptas

Google ir youtube ne manau, kad tai rasite. Kaip rašiau tai viena iš temų besimokantiesiems magijos pirmame kurse. Ši tema yra pakankamai svarbi. Šia tema skaitomos paskaitos ir vyksta seminarai. Tai yra būtina medžiaga pirmajam kursui. Šios temos paskaitų santraukos ir koks tai apibendrinimas (kiti sako jog tai konspektas) yra patalpintas vienoje vietoje, knygelėje kuri yra skirta besimokantiesiems toje mokykloje. Tai mokymo įstaigos mokymo programos vidaus paskaitų ciklas. Paskaitos (ne visad) būna verčiamos į kelias kalbas. Kaip gerai kinas bemokėtų anglų kalbą, jis vis tiek mąsto kinų kalboje. Dėl to pagrindinės paskaitos dažnai verčiamos pagal poreikį. Yra ir kitos paskaitos bei paskaitų ciklai išversti ir į lietuvių kalbą. Būtent mano minėto paskaitų ciklo santraukos ir apibendrinimai nėra skirti viešam naudojimui dėl to sunkiai ar bus kur viešai publikuojami.

KiraInsider

Citata iš: Adeptas  balandžio 02, 2020, 00:25:36impiaadepis@gmail.com  paštas neegzistuoja
Sveiki, labai atsiprašau. El paštas  imphiaadepis@gmail.com

KARMA

Citata iš: Adeptas  kovo 25, 2020, 01:35:32Kas link dievo ir religijų. Pasaulio pagrindinės religijos išsidėsčiusios Sefirot Medžio apatiniame trikampyje t.y. 22, 21, 19 Arkanuose ir jos naudojasi tais energetiniais srautais,. Kad kalbėt apie religijas ir apie dievus ko gero pirmiausiai reikia žinoti kas yra tos religijos ir kaip tos religijos atsirado,. Na bet čia vėl gi atskira ilga tema.
Hey,

Ar galima plačiau?

Viskas jau labai įdomiai skaitosi. Kuo daugiau tuo geriau. Ačiū!

Aukštyn