Skambuciu nuojauta

Pradėjo Benamis, sausio 28, 2012, 13:30:39

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Taigi dar viena nauja tema apie kuria noreciau padiskutuoti. Tikriausiai ne vienam is musu yra pasitaike tokiu atveju, kai galvojame apie tam tikra zmogu ir staiga tas zmogus skambina mums telefonu. Arba pvz. skamba telefonas o mes dar net nepaziureje zinome, kad skambina butent zmogus X, o ne Y (nekalbu apie atvejus kai esame susitare su kazkuom susiskambinti).

Ka manote apie si idomu reiskini? Tam tikros telepatijos pavyzdys? Ar tik atsitiktinumas? :) Manau, kad panasus atvejis buvo pasitaikes kiekvienam :)

TinSoldier

Na, manau, jau ir taip visiems aišku, ką aš manau... :) Bet vis tiek: tai atsitiktinumas. 

Trumpas, paprastas Richard Dawkins eksperimentas apie nelabai tikėtinus sutapimus
http://www.youtube.com/watch?v=H1TxH0zf07w

Mūsų minčių kiekis yra milžiniškas. O pažįstamų žmonių kiekis - nepalyginamai mažesnis. Visai paprastas atsitiktinumas, jei per didelį laiko tarpą, iš milijardų minčių kartais viena mintis pasitaiko apie vieną iš kelių šimtų pažįstamų žmonių.

Tai yra, mes pastoviai apie kažką galvojam, nuolat pagalvojame apie ar prisimename vieną ar kitą žmogų. Ir tikrai gali būti, kad kartais sutampa ta mintis ir žmogaus skambutis.

Kitas reikalas, jei beveik nuolat nujauti artėjantį skambutį. Jei,pvz, per savaitę kokius 5 ar daugiau kartų taip įvyksta, tuomet gali jau eiti pas mokslininkus testuotis savo telepatijos :))

Teroras

Ir man teko ta jausma patirti. Siaip tai esu priprates prie sito dalyko, tai kazkaip net ir nuostabos dabar nekelia, kad zinau kas skambina (zinoma ne visada :)). Sunku pasakyti, ar tai itakoja kazkokie nezinomi mums "dazniai" tarp zmoniu, ar tai tiesiog atsitiktinumas :-\

Aukštyn