Astralines keliones ir aklieji

Pradėjo Benamis, balandžio 10, 2012, 21:01:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Stai man siandien iskilo toks klausimas: ka mato (ar jaucia) aklieji astralines keliones metu? Jeigu tai sielos isejimas is kuno, tai manau, jog jie turetu matyti (nepaisant to jog ju fizinis kunas to neleidzia), ar as klystu? :-\

mastyrukas

#1
balandžio 10, 2012, 21:11:13 Redagavimas: balandžio 10, 2012, 21:15:14 by mastyrukas
Idomi tema, kiek spejau paskaitinet tai akluju (nuo gimimo) sapnuose esti garsai ir jutimai, bet jokiu vaizdiniu ..  jei apanka keliu menesiu, tai gali sapnuot spalvotus siluetus ar kazka panasaus.. Del obe manyciau turetu but tas pats  ???

Benamis

Bet jeigu tikesime OBE specialistais/zinovais, tai sapnai yra visiskai skirtingas dalykas nuo astralines keliones.

mastyrukas

#3
balandžio 10, 2012, 21:41:06 Redagavimas: balandžio 10, 2012, 21:43:08 by mastyrukas
Man  atrodo kad obe  nelygu astralinems kelionems.. Moksliskai juk obe yra kas yra- out of body experience, ta prasme potyris (is an experience that typically involves a sensation of floating outside of one's body). O astralines keliones metu veikejo kazkatras tai is septyniu kunu  atsiskiria, ir juo gali tyrineti pasauli ar pasaulius.Todel manau kad akli nuo gimimo neturetu obe metu patirt vaizdiniu, o del astraliniu kelioniu neissivaizduoju, nors tie 7 kunai vistiek tarpusavyje susije jei neklystu..
Kazkaip mums truksta praktikuojanciu  ???

Jonas

#4
balandžio 10, 2012, 22:51:12 Redagavimas: balandžio 10, 2012, 22:59:31 by Jonas
  Na iš tiesų puikus ir kiek sudėtingas klausimas. Man jis anksčiau kažkaip net nebuvo iškilęs, bet prieš kelis mėnesius, skaitydamas kelis straipsnius, knygą apie astralinę projekciją sužinojau įdomios informacijos apie aklų žmonių "matymą" astralinėje erdvėje.

Žmonės, kurie tapo akli (t.y. prieš tai galėjo matyti) praneša patiriantys OBE, sapnus su vaizdu, matymu.

Pagal vieną iš teorijų, astralinėje erdvėje mes keliaujame su tam tikru astraliniu kūnu, kuris turi savas "akis" ir kad matytum aplinką, tam fizinio kūno akių nereikia, todėl būtų galima teigti, jog akli žmonės turi matyti aplinką šio proceso metu, bet tai yra ne visai tiesa...
   
  OBE sensory perception must also be dependent on the learned sensory reception capabilities of the physical brain, not the current functioning or nonfunctioning abilities of the physical sense organs. These principles also apply to profound deafness. (http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/astral_dynamics/astral_dynamics07.htm])

Akli nuo gimimo žmonės negali nieko įsivaizduoti, tačiau dauguma astralinės projekcijos technikų yra paremtos būtent įsivaizdavimu (vizualizacija). Dirbdamas su keletą aklų žmonių ir susidūręs su šia problema, vienas iš žymesnių astralo tyrinėtojų, Robert'as  Bruce'as, atrado techniką skirta "išėjimui iš kūno" (OBE) pasiekti, kuri yra paremta jutimu (tactile imaging). Iš šito išsiplėtojo ir jo sistema  (New Energy Ways) skirta energetinio kūno stimuliavimui..

Akli žmonės nėra akli astralinėje erdvėje. Astralinis kūnas neturi organų, tai yra tiesiog sąmonės centras (taškas). Astralinis kūnas, kurį mato dauguma projektuotojų, yra maloningai sukurtas iš projektuotojo pasąmonės kūrybingumo (Paskutinė pastraipa: http://www.v-j-enterprises.com/rbruce3.html)


  Akli nuo gimimo žmonės, kurie patyrė priešmirtines būsenas (angl. NDE), irgi sakosi to proceso metu "matę".

  Yra patikimų įrodymų, jog akli žmonės "mato" priešmirtinėse būsenose, bet tai nėra regėjimas apie kurį mes galvojame. Ring'as ir Cooper tai atskleidžia kaip "transcendentinį sąmoningumą". Tai apima keistą potyrį, kurio metu galima suvokti iš visų krypčių vienu metu, iš viso centrinio gilumo iš karto, ir tiesiog subjekto "žinojimo" jausmą, ne vizualiai, bet su giliu ir nepaaiškinamu žinojimu. (Knygos aprašymas: http://www.amazon.com/Mindsight-Near-Death-Out-Body-Experiences/dp/0966963008/ref=sr_1_7?ie=UTF8&s=books&qid=1303926623&sr=8-7).

Taigi, tai leidžia vėl kiek pamąstyti apie sąmonės už fizinio kūno ribų egzistavimo realumą. Jeigu akli žmonės gali viską "matyti" ar tiesiog "žinoti" OBE, NDE ar sapnų metu, tai reiškiasi, jog sąmonė šių procesų metu sugeba aprėpti visą aplinką ir kažkaip perduoti jutimus, tenai esančią informaciją.

feja

Žmogaus kūnas yra užprogramuotas dar prieš ateinant į šį pasaulį.Tai tarsi pagrindinė programa,kurios esmės nepakeisi.Amputavus pvz. visą koją jaučiamas skausmas jos pirštuose.Taip pat su regėjimu.Apvalkalas su kuriuo ateiname išlieka

Asasinas

Tai ką, aklieji negali net įsivaizduoti vaizdų? Juk kai mes įsivaizduojame, tai vaizdus generuoja ne akys, o protas, smegenys.  ???

Aš manau, kad astralinis kūnas turėtų matyti, nepriklausomai koks yra fizinis kūnas.

Jonas

#7
balandžio 11, 2012, 15:30:29 Redagavimas: balandžio 11, 2012, 15:38:08 by Jonas
CitataTai ką, aklieji negali net įsivaizduoti vaizdų? Juk kai mes įsivaizduojame, tai vaizdus generuoja ne akys, o protas, smegenys. 


  Taip, vaizdus vaizduotėje generuoja ne akys, o smegenys, protas, bet žmonės, kurie yra akli nuo pat gimimo tiesiog negali įsivaizduoti nieko, nes jie neturi atmintyje jokių vaizdinių elementų su kuriais būtų galima formuoti vaizdus, daiktus vizualizacijos procese.
  Žmonės, kurie neteko regėjimo, bet prieš tai galėjo matyti, kaip sakiau, mato ryškius sapnus, OBE ir kitką, todėl gali ir įsivaizduoti, nes jų sąmonės atmintyje dar yra vaizdinių formų iš anksčiau, kurias galima panaudoti...


CitataAš manau, kad astralinis kūnas turėtų matyti, nepriklausomai koks yra fizinis kūnas.


Pagal teoriją tai taip ir turėtų būti, bet yra kiti aspektai, kuriuos jau minėjau ankstesnėje žinutėje (kurios neverčiau, nes galvojau, jog sunku bus suprasti):

OBE jutiminis patyrimas yra priklausomas nuo smegenų išmoktų jutiminių galimybių, o ne nuo dabartinio fizinio kūno jutiminių organų funkcionavimo ar nefunkcionavimo. Šitie principai taip pat veikia esant giliam kurtumui. (http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/astral_dynamics/astral_dynamics07.htm)




TinSoldier

#8
balandžio 11, 2012, 15:41:24 Redagavimas: balandžio 11, 2012, 18:07:21 by TinSoldier
Citata iš: Jonas  balandžio 11, 2012, 15:30:29
CitataTai ką, aklieji negali net įsivaizduoti vaizdų? Juk kai mes įsivaizduojame, tai vaizdus generuoja ne akys, o protas, smegenys. 


  Taip, vaizdus vaizduotėje generuoja ne akys, o smegenys, protas, bet žmonės, kurie yra akli nuo pat gimimo tiesiog negali įsivaizduoti nieko, nes jie neturi atmintyje jokių vaizdinių elementų su kuriais būtų galima formuoti vaizdus, daiktus vizualizacijos procese.
  Žmonės, kurie neteko regėjimo, bet prieš tai galėjo matyti, kaip sakiau, mato ryškius sapnus, OBE ir kitką, todėl gali ir įsivaizduoti, nes jų sąmonės atmintyje dar yra vaizdinių formų iš anksčiau, kurias galima panaudoti...


Nemanau, kad turėjai galvoje, kad akliejo negali įsivaizduoti nieko, bet vis tiek prikibsiu.

Aklieji gali įsivaizduoti, tik ne akimis regimais vaizdais, nes, kaip ir rašei, smegenyse privalo būti informacija apie tuos vaizdus.

Visur apie akluosius ar kurčiuosius kalbu tokius, kurie negalią turi nuo gimimo. Įgimtą.

Sakyti, kad aklieji negali nieko įsivaizduoti, tai yra tas pats, kas sakyti, kad kurtieji negali mąstyti. Todėl sakyti, kad OBE neveikia akliesiems(nuo gimimo), nes jie nepajėgia naudoti vizualizacijos technikos, yra paprasčiausiai klaidinga. Jie gali vizualizuoti(įsivaizduoti), atkurti vietas ar bet ką, pagal kvapus, jausmus, garsus ir t.t. Kuo viena vizualizacijos technika skiriasi nuo kitos? Patekimo į OBE prasme?

Asasinas teisus, jei nuo gimimo aklas žmogus negali patirti tokios pat OBEs, kaip kad sveikas žmogus, daugiau šansų, jog OBE tėra smegenų triukas. Aklojo smegenys kuria triukus pagal savo gebėjimus, matančiojo pagal savo.

Ir dėl kurčiųjų - astrale juk galima girdėti? Kaip su jais? Ar yra atliktas koks nors eksperimentas, kuriame kurtysis, patekęs į astralą, atskirtų ar buvo skleidžiamas koks nors garas ar ne? Neturiu galvoje, kad jis kalbos sakinį kokį nors suprastų. Tiesiog, pvz, suskaičiuoti, kiek kažkoks aparatas pyptelėjo. Ar panašiai.

Kuo astrale patiriamos patirtys siejasi su fizinio, biologinio kūno, smegenų gebėjimais? Jei astraliniai gebėjimai priklauso nuo biologinių, fizinių gebėjimų, tuomet, pagal tą pačią logiką, OBE patiriantis žmogus neturėtų mokėti skraidyti. Nes juk jo fizinis kūnas to nesugeba.

P.S. Taip pat, pagal logiką, kad siela, išėjusi į astralą, negali matyti ar girdėti todėl, kad to negali jo biologinis kūnas, išeina, kad ta siela NIEKUOMET nematys ir negirdės. Nesvarbu į ką įsikūnis, nesvarbu kuo atgims, niekuomet nematys ir negirdės?

martyr

astralinė projekcija haliucinacijos ar ne, vistiek įdomus jausmas.

RoxiO

Kadangi man teko susidurti su stipria akies trauma (porą dienų buvau aklas) aš dažnai galvoju apie akluosius ir apie tai, ką jie "mato" savo smegenyse. Ir pritariu tai nuomonei, kad nuo gimimo akli žmonės neįsivaizduoja vaizdų, tačiau sapnų metu gali jausti stiprius kvapus, girdėti garsus. Taip pat ir astralinėje projekcijoje, kaip jau minėjo TinSoldier - juk Astralinės kelionės metu mes skraidome, nors mūsų realus kūnas to negali, taigi turėtume ir matyti (aš apie akluosius), o jei ne, vadinasi visa tai yra tik pramanas, sapnas, haliucinacija arba psichinė liga.

Jonas

 
 
CitataNemanau, kad turėjai galvoje, kad akliejo negali įsivaizduoti nieko, bet vis tiek prikibsiu.


  Aklieji negali nieko įsivaizduoti mūsų įsivaizdavimo samprata. Jie, kaip ir pats sakei, gali sau mintyse kurti "vaizdinius" kvapų, lytėjimo, garso pagalba.

CitataTodėl sakyti, kad OBE neveikia akliesiems(nuo gimimo), nes jie nepajėgia naudoti vizualizacijos technikos, yra paprasčiausiai klaidinga


Aš taip neteigiau. Tiesiog daugybė OBE technikų yra paremta tikra vaizdine vizualizacija, kurių negali atlikti aklieji. Todėl , kaip jau sakiau, Robert'as Bruce'as sukūrė specialias technikas skirtas akliesiems, paremtas jutiminiais potyriais. Pvz. kiekvienas aklasis "išėjimui" galėtų atlikti virvės (rope) techniką, kai reikia įsivaizduoti, kad pasiimi virvę ir kopi su ja rankomis į viršų ir jam galimai pavyktų išeiti į astralą.

 
CitataKuo viena vizualizacijos technika skiriasi nuo kitos? Patekimo į OBE prasme?


  Galimai, kad nedaug kuo skiriasi, nes tie žmonės, kuriuos apmokė Robertas, sugebėjo išeiti į astralą ir "matyti" (žinoti, justi) visą aplinką.

 
CitataAklojo smegenys kuria triukus pagal savo gebėjimus, matančiojo pagal savo.


  Vadinasi, kad ir visa realybė tėra tik triukas. Aš pasakyčiau kitaip: aklojo smegenys (sąmonė) sugeba patirti OBE pagal savo galimybes, o matančiojo - pagal savo. Bet kuriuo atveju, abu esame teisūs, abu variantai teisėtai gali gyvuoti, nes tu bandai viską aiškinti mechaniniu moksliniu požiūriu, o aš kiek laisviau.

Citata
  Ir dėl kurčiųjų - astrale juk galima girdėti? Kaip su jais? Ar yra atliktas koks nors eksperimentas, kuriame kurtysis, patekęs į astralą, atskirtų ar buvo skleidžiamas koks nors garsas ar ne?


Nemanau, kad yra atliktas tokio pobūdžio eksperimentas. Galimai ateityje, jeigu vis daugiau plačiau mąstančių žmonių susidurs su šiuo fenomenu, bus galima atlikti šį ir panašius bandymus, bet yra dar keli  OBE aspektai, kurie gali sužlugdyti tokius eksperimentus. OBE yra būdingi realybės iškraipymai, todėl žmogus gali vietoj pyptelėjimo išgirsti Bethoveno simfoniją. Beje, kurčiasis neturi smegenyse jokių garsinio jutimo pavyzdžių, todėl kažin ar jis galės kažką išviso "girdėti". Tai galimai butų taip pat kaip aklųjų "matymas OBE metu.

 
CitataKuo astrale patiriamos patirtys siejasi su fizinio, biologinio kūno, smegenų gebėjimais?


Čia jau norint į šitą klausimą atsakyti reikia geriau patyrinėti šį fenomeną ir kažin ar net kokie patyrę projektuotojai ką nors galėtų pasakyti apie tai. Tiesiog reikia daugiau tyrinėjimų, o šiuo metu, mokslo dogmatizmas to neleidžia padaryti ar galimai tai stabdo, dėl baimės, bet tyrėjų, laimei, vis daugėja..
Aklųjų atveju, kaip jau buvo sakyta, jie OBE, NDE, sapnų metu patiria tokius potyrius kokius jiems leidžia jų smegenys (išsaugoti jutimų pavyzdžiai) arba galbūt tokius kokius jie patys tiki, jog gali pajusti įpratę prie neįgalumo fizinėje erdvėje.

CitataJei astraliniai gebėjimai priklauso nuo biologinių, fizinių gebėjimų, tuomet, pagal tą pačią logiką, OBE patiriantis žmogus neturėtų mokėti skraidyti. Nes juk jo fizinis kūnas to nesugeba.


Čia kiek kitas dalykas. Nelygink skraidymo su žmogaus gebėjimu matyti. Astralinėje erdvėje nėra tokio dalyko kaip fizika. Gali skristi, teleportuotis ir daryti ką tik nori. Tavo negebėjimai ten priklauso tik nuo tavo įsitikinimų. Jeigu tikėsi, būsi įsitikinęs, jog negali skraidyti - nepajudėsi nė iš vietos.

CitataP.S. Taip pat, pagal logiką, kad siela, išėjusi į astralą, negali matyti ar girdėti todėl, kad to negali jo biologinis kūnas, išeina, kad ta siela NIEKUOMET nematys ir negirdės. Nesvarbu į ką įsikūnis, nesvarbu kuo atgims, niekuomet nematys ir negirdės?


OBE, tai nėra išėjimas iš fizinio kūno su siela, kaip kai kurie mano, tai yra "išėjimas" su astraliniu ar kitu subtiliuoju kūnu į astralinę ar kitą subtiliąją erdvę. Sielų pasaulis yra visai kitame dažnyje. Net pats Robertas Bruce'as, kurį minėjau, sielų pasaulyje yra buvęs lyg tik vieną ar keletą kartų. (Susitiko su savo mirusiu sūnumi).
Fizinis neįgalumas yra fizinis, o siela negali būti niekaip sužalojama ar pažeidžiama (nebent emociškai), todėl aklas žmogus patekęs į sielų pasauly turi matyti, nes jis dar prieš įsikūnydamas į aklojo kūną sugebėjo matyti.

Dark

Visai neseniai teko žiūrėti dokumentiką apie NDE(Near Death Experience), buvo pasakojama apie atvejį, kaip moteris, kuri buvo akla, kai jai buvo atliekama operacija matė viską, save atpažino iš plaukų ir vestuvinio žiedo.Ji minėjo, kad jos sapnai susidėdavo iš tiek fizinių jutimų, kiek ji turėjo.Bet operacijos metu ji praregėjo.Psichologai mano, kad kai žmogus patiria NDE tai yra informacijos apraiška, kurią jie surinko apie operaciję ir jos garsus prieš narkozę, tai virsta tarsi tam tikra haliucinacija, tačiau, kodėl tada, akloji moteris galėjo nupasakoti tai, jie ji nematė operacinės? :)

OKULTISTE

Jei jau "nusigilintume', tai galima būtų kelti teoriją,. kad kiekvienas tą patį dalyką suvokia skirtinagai... Aš pagalvojau: jei visi matytų mėlyną spalvą taip, kaip aš matau, tai visiems ji atrodytų gražiausia... Na pafilosofuokit patys...

Jonas

Citata iš: OKULTISTE  gegužės 30, 2012, 19:41:08
Jei jau "nusigilintume', tai galima būtų kelti teoriją,. kad kiekvienas tą patį dalyką suvokia skirtinagai... Aš pagalvojau: jei visi matytų mėlyną spalvą taip, kaip aš matau, tai visiems ji atrodytų gražiausia... Na pafilosofuokit patys...


Žinoma, kad kiekvienas žmogus pasaulyje mato viską vis kitaip, nes kiekvienas žmogus yra unikalus, todėl ir jo santykis su aplinka yra taip pat unikalus.

Aukštyn