Kraujo donorystė

Pradėjo Sleeping_angel, kovo 06, 2014, 21:29:53

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Sleeping_angel

Sveiki. Norėčiau sužinoti, kokia jūsų nuomonė apie kraujo davimą.
Esu davusi kelis kartus neatlygintinai. Vėliau "užraukiau" tą reikalą dėl dviejų priežasčių: 1) informacijos spaudoje apie tai, kad kažkas iš to daro verslą, 2) lektorių, kurie remiasi Vedomis, požiūrio, kad aukodamas savo kraują "daliniesi karma" (ar kažkaip panašiai) su nepažįstamais žmonėmis.

paragraf 78

Tu dar Jehovos liudytojų pasiklausyk, tai išvis nei duosi nei leisi perpilinėti kraujo :)
Šiaip kraujas reikalingas dalykas ir ne vienam išgelbėjo gyvybę būtent donorai. Tai sakyčiau sveikintinas dalykas ypač jei turi retą kraujo grupę, kokią IV Rh-

Supera

Aš nieko prieš tai neturiu, nes ir pats gali pakliūt į tokią situaciją, kad ir pačiam kraujo donorų prireiks. Ir manau, gražu padėt kitiem, juk kažkam išgelbsti gyvybę in a way, jei kaip minėjai iš to verslo nedaro.
Bet pati nesu davus,nes netinkamas maniškis dėl to, kad tirštas ><

.L.U.T.H.O.R.

Nuolat(tai kas kiek ten laiko leidžiama) nuleidinėjant kraują, tampi taip sakant melžiama karvute.  Dėl ko taip atsitinka. Trūkstant kraujo, suaktyvėja jo gaminimas, po kelių kartų, jau jo pradedi turėti, taip sakant per daug, todėl vis reikia nuleisti. Jei pažįstat daktarų paklausinėkit ką jie mano. Mano visi pažįstami, sako, geriau net nepradėk.

Supera

Aišku, tai daryt reikia proto ribose, mano viena draugė, kaip univere būna tos donorystės akcijos vis duodavo ir sveikatą susigadino ><

paragraf 78

Kraujo davimas yra daromas kas tam tikrą laiką, tad jei ji duodavo dažniau, tai nenuostabu, kad susigadino sveikatą.
Paklausiau vienos pažįstamos medikės apie tai ką sakė Druwis, sakė kad čia nesąmonė, organizmas negamina per daug kraujo, nebent yra kokia anomalija.

TinSoldier

Citata iš: Druwis  kovo 07, 2014, 02:07:43
Nuolat(tai kas kiek ten laiko leidžiama) nuleidinėjant kraują, tampi taip sakant melžiama karvute.  Dėl ko taip atsitinka. Trūkstant kraujo, suaktyvėja jo gaminimas, po kelių kartų, jau jo pradedi turėti, taip sakant per daug, todėl vis reikia nuleisti. Jei pažįstat daktarų paklausinėkit ką jie mano. Mano visi pažįstami, sako, geriau net nepradėk.


Kai nuleidžia kraują, suaktyvėja eritrocitų gamyba kaulų čiulpuose. Bet, kiek aš esu domėjęsis, tai yra gerai.. Dažnai matydavau šitai prie donorystės pliusų, prie blogybių - niekada..

Nuleidus kraują, suaktyvėja naujų raudonųjų kraujo kūnelių gamyba, kas padeda kraujui atsinaujinti - pakeisti senas ląsteles. Per daug jų turėti, kaip paragraf ir sakė, nelabai įmanoma. Nebent tik hormonas kažkoks sutrikęs, reguliuojantis tą gamybą, arba dėl kažkokių kitų priežasčių

.L.U.T.H.O.R.

#7
kovo 07, 2014, 13:34:48 Redagavimas: kovo 07, 2014, 13:45:41 by Druwis
Na gal aš nemoku paaiškinti :) Nes perpasakoti man nesiseka :D Paklausiu šiandien ar ryt kaip ten yra dar :)

Atsiminiau, dar vieną atvejį, kai žmogus davė kraujo, o po to jam skambinėjo iš to centro ir prašė atvažiuot duot kraujo, nors žmogus daugiau nenorėjo jo duoti. Tai keistai atrodė iš tikro :)

paragraf 78

Aha, paklausk, nes iš tavo aprašymo atrodo, kad viduramžių medicinos daktaras su dėlėmis stiklainyje paaiškino kaip ten su ta donoryste yra :)

Supera

Viduramžiais viską su dėlėm gydė, net it to pačio kraujo trūkumą :D arba nekaltų mergelių/kūdykių krauju   ><

idenmeyou

Kraujo davimas yra geras dalykas, visada padėti kitam yra garbinga, dosnu. Bet kaip tyčia darant kažką gero, susiduri su žiniasklaidos, žmonių aptarinėjamomis temomis, kurios pradeda nuvilti. Visam šiam biznį manau yra tiesos, kitų gerumą tam tikri žmonės suvokia kaip kvailumą ir tuo naudojasi.
Patys medikai teigia, kad kraujo davimas nėra nei kenksmingas, nei naudingas sveikatai, jei esi geros sveikatos, žinoma tik tas kraujo davimas turėtų būti labai retas. Dėl tokių karmų visada buvau skeptiktas ta tema ir turbūt liksiu, jo labiau kai kalba pasisuka apie kažkokius praradimus. 

.L.U.T.H.O.R.

Va pasitaisysiu, dažnai duodant kraujo, organizmas pripranta prie padidėjusios gamybos, tai tada ir varo pilnu pajėgumo. Dėl ko vėliau jo nenuleidžiant, laikosi nuolat aukštas kraujospūdis ir bloga savijauta. Plius įmanoma pasigauti hepatitą arba įsivaryti diabetą :D

Aukštyn