Kaip išaiškinti sapnus?

Pradėjo vilhelm21, gegužės 28, 2015, 11:55:33

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

vilhelm21

gegužės 28, 2015, 11:55:33 Redagavimas: gegužės 28, 2015, 12:06:38 by Benamis
Sveiki :)
Administratoriams iškart pasakau, kad nežinojau kur temą dėti, tai prašyčiau perkelti :)
Na, pradėsiu iš pradžių dėl savo sapnų:
ankščiau labai dažnai sapnuodavau, kad kažkas nori man ką nors blogo padaryti, ir vos tai sužinojus, negalėdavau pajudėti, net kalbėti. Dabar po truputį šie sapnai grįžta retkarčiais, na, pavyzdžiui neseniai sapnavau kaip žmogus, kuris iš kažkur žinojau kad yra žudikas/vagis, norėjo kažką blogo padaryt kitiems, tačiau niekam negalėjau to pranešt, nes visiškai sustingau ir negalėjau kalbėt, tačiau visgi viskas baigėsi gerai. Visgi, iš pradžių kentėjau, bet pagalvojus, kad šie sapnai labai dažnai kartojasi, norėčiau paklausti Jūsų, kad kas nors gal padėtų išaiškint ką šie sapnai reiškia? :)

a.t.sielis

#1
gegužės 28, 2015, 12:15:26 Redagavimas: gegužės 28, 2015, 12:17:18 by Benamis
Kiek teko iš savo patirties pastebėti, sapnai dažnai atspindi einamuosius gyvenimo įvykius jausminiu/emociniu aspektu, per nekasdienės formos situacijas, simbolius. Emocinis aspektas būna padidintai ir ryškiai išreikštas, išgyvenamas. Pvz. jeigu dieną kokia nors mintis, reakcija, veiksmas ar emocija praėjo tarsi nepastebėta, be didesnių išgyvenimų, sapne tas pats dalykas pasireiškia labai dramatiškai, pilnai įtraukdamas.

Kaip pasiaiškinti savo sapnus?

- pergalvoti paskutinės dienos (ar kelių dienų) įvykius ir mintis
- peržiūrėti, kaip tie įvykiai ir mintys gali būti atspindimi sapno įvykiuose ir jausmuose.
- išsiaiškinti sapno simbolių reikšmes ir sudėlioti viską į vientisą scenarijų, atitinkantį einamuosius žmogaus gyvenimo įvykius.

Sapnų simboliai, jeigu juos atsekti, gali paaiškinti siauresnes ir platesnes žmogaus situacijos gyvenime prasmes ir duoti pamokančių įžvalgų. Greičiausiai aukštesnieji pasaulio lygmenys per sapnus duoda tam tikrų užuominų apie tai, kaip ir kas vyksta žmogaus gyvenime.

Sapno simbolių reikšmių galima ieškoti internete, pasiremiant keliais šaltiniais. Pvz. įvedi "thief dream meaning" į paiešką. Pirmas rezultatas google paieškoje: http://dreamsnest.com/thief/ Dar kelis tokius šaltinius paskaitinėjam, ir pradedam maždaug gaudytis, ką gi galėtų reikšti vagies simbolis sapne. Kurią simbolio reikšmę iš jų daugybės pasirinksim, priklauso nuo sapno aiškinimo visumos.

vilhelm21

Na, ačiū už atsakymą :)
Iš tikrųjų nelabai ko susijusio yra su mano kasdieniu gyvenimu, na, nebent, vistiek, būna situacijų kai negali nei kitam, nei sau pagelbėti, esi bejėgis, ir tai būna gan dažnai, bet, nemanau kad tai susiję. Bet pagrinde visi sapnai skiriasi, bet vistiek esmė lieka ta pati - kažkas kėsinasi į tave arba tavo artimuosius, o tu bejėgis negali net pajudėti :)
be to, pasieškojau, radau kai ką kas man atrodo pažįstama :)
Can't Move
If you dream that you are paralyzed and cannot move, you may feel unable to deal with a situation in real life. You could be frustrated that you can't change anything, or you are having troubles expressing your feelings.
taip pat
Killer
To see a killer in your dream suggests that an essential aspect of your emotions have been cut off. You feel that you are losing your identity and your individuality. Alternatively, this dream may represent purification and the healing process. You are standing up for yourself and putting a dramatic end to something.

a.t.sielis

Kartais sapnuose būna skaičių, juos galima aiškintis per numerologiją. Irgi neblogai veikia. Pamenu, vienam sapne pas mane figūravo pinigai, 273 Lt, tai aš atkasiau ką reiškia pinigai kaip simbolis, ir ką reiškia 273 kaip numerologinis simbolis. Gavosi kažkokia prasminga reikšmė, nepamenu dabar, kas.

vilhelm21

Na, pabandysiu mokintis atsiminti sapnus, gal ką nors panašaus ir prisiminsiu :)

Benamis

Sapnu dienorasti pradek pildyti, pamatysi kaip padeda atsiminti sapnus :)

vilhelm21

Pabandysiu, ačiū labai už atsakymą :)

idenmeyou

Geriausia pabandyti įsiklausyti savo pasąmonės, nes sapnuose dažnai išlenda tavo baimės, viltys, nutylėtos mintys. Labai dažna situacija kuomet žmogus gyvenime save varžo, o sapnuose tu gali sapnuoti įvairius sapnus tokius kaip užkardas, galbūt sunkų ėjimą, nes smegenys tau pastato įvairias projekcijas į tai kas tave trikdo.

vilhelm21

Švytuoklė su tuo reikalu padėt gali? :)

time

Padeda labai atminties lavinimas sprendžiant loginius, algebrinius uždavinius, veikia ir galvosūkiai bei kryžiažodžiai.

Visų pirma, betkokiu atvėju reikia lavinti atmintį. Valgyti sveikus produktus, sportuoti, važinėtis dviračiu, žaisti šachmatais ir šaškėmis, daug būti lauke, reikia kad smegenys būtų tinkamai pamaitintos deguonies.

Visų antra nusistatyti miegojimo poziciją tik ant nugaros pozicijos. Negalima gulėti šonu, ant pilvo ar susikreipus, nes dažniausiai tokiais atvėjais sapnuojami tik "košmarai".
Pastebėjau, kad sapno atsiminimas veikia tik tokiu atvėju, jei gulima nugara, veidas yra į lubas 45-90 laipsniu kampu.

Visi įmanomi išsaugoti sapnai vyksta tik 30 sekudžių. Žmogus gali įsiminti vos trečdalį sapno, bet ir tai neblogai, pastebėjau, kad atminties lavinimas gali padidinti sapnų įsimintinumą net 40%.

Todėl, jeigu tikrai nori įsiminti sapnus, prieš tai spręsk ir spręsk, bet nusistatyk gerą gulėjimo poziciją ir sveikai maitinkis, bei normaliai būk lauke - viskas nuo to priklauso.

 


Aukštyn