Ar bijote to kas laukia musu po mirties?

Pradėjo Benamis, rugsėjo 09, 2011, 16:17:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

cs

Kad tavo tiesa nieko verta. Daug kas patvirtintų.

Mekabciel

Teiginai be argumentu yra tik teiginai.


cs

Gali manyti kaip nori, bet tas tau nepridės pasitikėjimo iš kitų pusės.

Mekabciel

Stengsiuosi daugiau. :)

cs

Bereikalo, spėju vėl nieko nesigaus. ;)

Mekabciel

Tai gal pabandyk neįnešinėt savo neigiamo ketinimo?

cs

#291
kovo 30, 2017, 13:35:19 Redagavimas: kovo 30, 2017, 13:44:27 by cs
Užmerk akis ir netrugdys. Kai nematysi - gal praregėsi. ;)

tadasas99

Sy kart prtitarsiu @cs kadangi @Mekabciel  sutapatino savo suvokima tikejima su tiesa, to nereiketu daryti, @Mekabciel issake kaip jis supranta objekta, bet tai dar nereiskia kad jo supratimas turi buti tiesa kitiems.

Mekabciel

Cia kam pritari, kad Dievas daugumoje ar kad Dievas nedaugumoje? Ar Dievas? Ar neDievas?

tadasas99

#284 poste issakai savo nuomone ir kontekste pateikineji kaip tiesa, @cs pavadino "tavo tiesa" tam as pritariu, ir nesakau kad nusisneki, tiesiog tavo tiesa yra tai kaip tu priimi ir apdoroji nepatvirtinta informacija ir pasidarai isvadas kurios tau yra tavo tiesa, bet kitas zmogus gaus kitas isvadas ir tures kita  tiesa ir nebutinai kazkuris turi buti teisesnis.

Boruze

As bijau net pagalvoti kas tada bus kai numirsiu. Pragaras? Ar Dangus? Ar tustuma kuri niekur neveda. Tikiu laiduokliais bet pati tikiuosi niekada neklajosiu taip.  :-\

Montas

As giliai tikiu,kad zmogus tai energija kuri yra biologiniam kune. Kuri po mirties tiesiog tesia gyvenima kitam kune. Galima butu uzduot klausima, kiek tai tesis? Atsakyt butu sunku,bet vienas zmogus kuris dirbo "juoduosiuose projektuose" pasake taip: "gyvensime tiek,kol bus gyva visata". Kiekviena religija interpretuoja gyvenima po mirties savaip. O kuo mes tikim tai manau visiskai nesvarbu, nes viskas vyks taip kaip turi vykt. Ir jei galvojam kad yra Dievas,tai susimastykim kas yra Dievas, arba kas yra jums Dievas???

Vytautas

#297
sausio 03, 2020, 20:43:25 Redagavimas: sausio 03, 2020, 21:11:28 by Vytautas
Citata iš: Montas  sausio 03, 2020, 19:31:04As giliai tikiu,kad zmogus tai energija kuri yra biologiniam kune.
Bet energija nėra intelektas. :) O intelektas kaip aš nekartą sakiau įgijimas iš kitų intelektualių būtybių. Konkrečiu atveju suaugusių žmonių. Pirminėje fazėje tai galėjo būti ne žmonės o kitos intelektualios būtybės kurios sukonstravo žmonės ir suteikė intelektą.  Maža to intelektas dažnais atvejais senatvėje prarandamas nors dar kūnas ir funkcionuoja. Esmė yra "neapčiuopiamas" intelektas. Bet kaip matom jis egzistuoja tik šiam materialiam pasaulyje ir gana laikinai. Aišku "pirminis intelektas" buvo perduotas iš kažkur "toliau". Bet per žinias stipriai apribotas. Čia kad problemos nepersimestų kur nereikia.   

Citata iš: Montas  sausio 03, 2020, 19:31:04Dievas, arba kas yra jums Dievas???
Normaliai žmonės dievu laiko tai kas juos sukūrė. :) Ir teisinga ir ne. Žmonės galėjo sukurti ir jau kažkieno kūriniai. Žmonių atžvilgiu jie dievai bet kažkieno kito atžvilgiu jie tik kūriniai. Ir kadangi šis pasaulis sukurtas gana "kreivai" tai vėl panašu kad tai tik "kūrinių" darbas ir labai nekokybiškas. Bet egzistuoja toks momentas kad su savo "kūriniu" gali daryti ką tik nori. Kaip pvz žmonės sugedusius robotus utilizuoja be jokių sentimentų nes tai tik kūriniai. Žmonių situacija analogiška kaip nebūtų gaila. Niekas jokio papildomo egzistavimo suprantama savo kūriniams nekuria nes tai tiesiog neracionalu ir beprasmiškas resursų švaistymas, nes tai reikia kažkaip sukurti. O prasmės tame jokios. Koks skirtumas pvz kur egzistuoti amžinai. Norint "amžinai" galima suorganizuoti ir čia jei esi "dievas". Kitas momentas normalūs kūrėjai niekada nekurs kūrinių savo lygyje ar aplinkoje. Viskas daroma uždaroje "laboratorijoje". Tuo labiau "kūrinys" niekada nekuriamas tokio pačio lygio kaip pats. "Kūriniui" suteikiamos ribotos žinios ir jokių galimybių patekti į kūrėjų pasaulį. Elementarus saugumas, logika ir beprasmiškų problemų išvengimas. Tiesiog grynai "techniniai" dalykai. 


idenmeyou

Įdomus paradoksas tas, kad žmonės dažnai patiria baimę, susidūrę su kažkuo nežinomu. Dažnai žmonės bijo, nes nesupranta reiškinio, negali suvokti dalykų. Dažnai baimę sukelia ateities projektavimas, jei nėra stabilumo gyvenime. Kas liečią mirtį tai tai pat ateitis, bet daugumą žmonių nebijo, nors to visiškai negali paaiškinti.

Įdomu būtų įsivaizduoti kaip jaustųsį žmogus niekada negirdėjęs apie mirtį, niekada nematęs mirusių kitų, tiesiog jis vienintelis egzistuojantis. Jis jaustų kaip sensta, bet įdomu kas suktųsi jo galvoje, visi svarstymai ar tai baigsis ar ne, kada jis mirs. Mums paprasčiau, mūsų galvose dar vaikystėje susiformavo tam tikri modeliai, kad natūraliai žmogus miršta būdamas senas, tai mes kaip susiprojektuojame, kad pasensime mirtis artės.

Mistas

Atsakymas beveik vienareikšmiai priklauso nuo pasaulėžiūros ir pasaulėjautos, ar esama teologinių elementų ar ne. Jei griežtai, atsakymą geriausiai sufleruoja klausimas, ar tikite Dievą, ar ne. Visa kita ir taip aišku.

Aukštyn