Klimato atšilimas

Pradėjo Creative, spalio 30, 2020, 18:49:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Creative

Dar viena prasta žinia patvirtino karčią realybę -
2020 metai Arkties regionui buvo katastrofiški


Sezoninis Arkties jūrų ledo plėtimasis ir susitraukimas šiais metais sustojo. Ledas vis dar nesusidarė pagrindiniame regione prie Sibiro krantų, nepaisant to, kad jau spalio pabaiga.
(...)

Vėlesnis užšalimas reiškia, kad bet koks ledas, susidaręs šiais metais, turės mažiau laiko sustorėti, todėl padidės jo ištirpimo tikimybė. Dėl to planktonas gaus mažiau maistinių medžiagų, ir todėl sumažės jo gebėjimas pašalinti anglies dioksidą iš atmosferos. Tai savo ruožtu prisidės prie šiltnamio efekto, kils pasaulinė temperatūra ir bus dar mažiau ledo.
(...)

Ekstremali vasaros temperatūra privertė Laptevų jūros ledą ištirpti anksčiau nei bet kada, todėl buvo apnuoginti didžiuliai atviri vandens plotai. Kai šis vanduo sugėrė saulės šviesą, jo temperatūra siekė 5 °C aukštesnę nei vidutinė temperatūrą. Dabar dėl padidėjusios vandens temperatūros vėluoja ledo užšalimas.

http://www.technologijos.lt/n/mokslas/gamta_ir_biologija/S-85331/straipsnis/Dar-viena-prasta-zinia-patvirtino-karcia-realybe---2020-metai-Arkties-regionui-buvo-katastrofiski

Creative

Perkoptas lūžio taškas? Tyrimas rodo, kad dabar planetą išgelbės tik CO₂ susiurbimas

...
Ketvirtadienį buvo publikuotas iškart labai daug dėmesio patraukęs ir triukšmo sukėlęs modeliavimo rezultatus aprašantis mokslinis darbas, teigiantis, kad net jeigu žmonija rytoj liautųsi skleisti anglies dvideginį į atmosferą, Žemė vis dar šiltės šimtus metų ir vandenynų lygis pakils keliais metrais, rašo naujienų agentūra AFP.

...
Bet būtina paminėti, kad ir gerokai sudėtingesni modeliai, kuriuos savo prognozėse naudojo JTO klimato kaitos mokslinės ekspertizės komisija IPCC, parodė, kad Paryžiaus susitarimo dėl klimato kaitos tikslus įmanoma pasiekti tik tuo atveju, jeigu iš atmosferos pašalintume milžinišką kiekį CO₂.

...
Vienas iš būdų siekti šio tikslo - pasodinti milijardus medžių. Eksperimentinės technologijos jau parodė, kad įmanomas ir mechaninis CO₂ išsiurbimas iš atmosferos, bet kol kas tokių technologijų masinis panaudojimas yra sunkiai įmanomas.

https://www.15min.lt/mokslasit/straipsnis/laboratorija/perkoptas-luzio-taskas-tyrimas-rodo-kad-dabar-planeta-isgelbes-tik-co-susiurbimas-650-1407302

Creative

JT vadovas paragino pasaulio šalis paskelbti „klimato ekstremaliąją padėtį"


Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas šeštadienį paragino pasaulio šalių lyderius paskelbti „klimato ekstremaliąją padėtį" ir po koronaviruso pandemijos siekti „žalesnio" augimo.

Apie tai JT vadovas kalbėjo pradėdamas aukščiausiojo lygio susitikimą, surengtą minint penktąsias istorinio Paryžiaus susitarimo dėl klimato kaitos metines.

Viršūnių susitikimas dėl klimato užmojų (angl. Climate Ambition Summit) vyksta nuotoliniu būdu. Jį kartu organizavo Jungtinė Karalystė ir Prancūzija.

A.Guterresas įžanginėje kalboje pažymėjo, kad 2015-aisiais Paryžiuje prisiimti įsipareigojimai „toli gražu nepakankami" siekiant apriboti temperatūros augimą iki 1,5 laipsnio pagal Celsijų.

„Jei nepakeisime kurso, temperatūra šiame amžiuje gali pakilti katastrofiškai - daugiau nei trimis laipsniais", - įspėjo JT vadovas.

„Todėl šiandien kviečiu visus pasaulio lyderius paskelbti klimato ekstremaliąją situaciją savo šalyse, kol bus pasiektas anglies dioksido poveikio neutralizavimas", - sakė jis.

https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pasaulis/jt-vadovas-paragino-pasaulio-salis-paskelbti-klimato-ekstremaliaja-padeti-57-1423446

idenmeyou

Klimato kaita keistųsi nepriklausomai nuo žmogaus veiklos. Žmonės gali daryti ką nori, pasaulis tarkim nebebus toks pat kaip dabar po 100, 1000 ar 10 000 metų, taip buvo visada. Įvairūs fondai sukurti plauti pinigus, o mokslinikai finansuojami tų pačių globalistų, kurie uždirba iš žaliosios energetikos arba susieti su tuo.

Aukštyn