Žmonijos sąskaitoje − minusas

Pradėjo Kalbokas, rugpjūčio 14, 2012, 14:19:19

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Kalbokas



Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Klausimas: Jeigu pasižiūrėsime internete, tai dauguma žmonių ieško atsakymo į klausimą, kaip panaikinti minusą banko sąskaitoje…
Atsakymas: Visų pirma mus specialiai laiko nepritekliuje. Minusas − tai vergovės atmaina, toks ryšio tarp žmonių tipas, kuris supančioja žmogų ir tokiu būdu jį pavergia. Mes nesuprantame šito ir manome esą laisvi.
Tačiau tu niekur nesi laisvas. Jeigu šiandien negali laisvai išmaitinti savęs ir savo šeimos − tiek esi supančiotas. O jeigu dar banko sąskaita minusinė - esi visiškai pavergtas.
Visokios paskolos, įvairūs mokėjimai, skolos, kurių turi kiekvienas, - tai šiuolaikinės vergovės rūšis. Tarytum viskas sutvarkyta, galima dar pasiskolinti, nieko baisaus…
Šis naujas laikotarpis prasidėjo ne taip seniai, kai žmonės pradėjo gyventi skolon. Valstybės prasiskolinę, kai kurių šalių skola sudaro šimtus milijardų dolerių. Minusas šalies sąskaitoje − o tuomet negali padaryti daug. Tau gali „užblokuoti" sąskaitą, ir kol nesumokėsi − negausi.
Taip visa šalis patenka į vergovę. „Esu pasirengęs padaryti viską, ką pasakysite, tik duokite man maisto!" − it už maistą dirbantis vergas. Būtent tai vyksta su žmonėmis ir šalimis, o anuliuoti minusą nėra kaip!.

Kur paryškinau keistai skamba,kas mus laiko nepritekliui?Kokia jūsų nuomonė?


.L.U.T.H.O.R.

Patys save laikom. Nes nemokam gyvent. O tie kur aukščiau sėdi tik džiaugiasi ir juokiasi iš mūsų. :D

Kalbokas

Ta prasme patys laikomės nepritekliuje,tai visiškai neatspindi šiuolaikinio ekonominio požiūrio,pinigai turi suktis o ne dingti kažkur,kaip i kokia bedugne.

.L.U.T.H.O.R.

Tai kas moka tas ir suka. Kas nemoka tas verkia, kad pinigų neturi ir dar labiau eina į minusą. Visiems reikia daugiau, nei gali apžiot :D

Kalbokas

Netaip supratai juk čia kalbama ne apie pavienius milijonierius kurie kraunasi kapitala,bet apie valstybiu skolas.Beja pasaulyje turbut nerastum nei vienos šalies kuri nebūtu skolinga.Tai iš to ir kyla klausimas kam viso pasaulio šalys skolingos?

.L.U.T.H.O.R.

Tai tos šalys skolingos viena kitai :D Ir privačioms organizacijoms. Daug kam. Nereikia čia ieškot sąmokslo teorijų ir konspiracijų. Realybė, daug neįdomesnė, nei atrodo.

omcikas

kadangi yra galimybe skolintis tai ir skolinasi tie kuriem reikia ir tie kuriem nereikia.. dazniausiai pastarieji.. Ima paskolas bustui, nors atidavus imoka nebelieka net maistui.. o kuomet vienas is moketoju dar ir darbo netenka tai jau visiska prapultis. Tikrai zinau nemazai pavyzdziu is savo  pazystamu kuomet skolinamasi virsijant galimybes.. perkami issimoketinai telefonai, televizoriai kitos tikrai ne pirmo butinumo prekes. Gaunama prabanga mainais i metu metus slegiancias lizingu paskolas.. Nesuprantu tokiu zmoniu.. Pats buvau vieninteli karta pasiemes paskola automobiliui, bet tuo metu galejau sau leisti moket kas menesi tokia imoka.. o kai netekau darbo isgelbejo paskolos atidejimas.. galiausiai pavyko paskola grazint anksciau laiko ir is viso to ismokau, jog geriausias budas kazka igyti tai yra taupymas, o ne paskolu imimas.. O jei taupydamas negali kazko vistiek nusipirkti vadinas gali gyvent ir be to daikto. Zodziu kiekvienas skolos nasta uzsikrauna savo noru..

Kalbokas

omcikas aš pilnai supratau tavo mintį,bet aš turėjau omenį ne asmenų paskolas,bet visos šalies skolą ir beja pasaulyje turbut nerastumei nei vienos šalies neiklimpusios i skolas.Tai kyla klausimas kam viso pasaulio šalys skolingos?

omcikas

#8
rugpjūčio 16, 2012, 17:34:30 Redagavimas: rugpjūčio 16, 2012, 17:36:36 by omcikas
kazkada ziurejau zemelapi kur atitinkamom spalvom buvo pazymetos salys kurios labiausiai prasiskolinusios. Man keistai skamba politiku kalbos, kai sakoma, jog del sumazinto mokescio ar padidinto darbo uzmokescio padides valstybes skola... na ir kas, kad padides  galima pagalvot,jog politikai turi nerealiu tikslu kada nors ta skola panaikinti.. juk nera valstybes kuri nebutu prasiskolinusi. Jav salis kuria daug kas issivaizduoja kone kaip roju, viena is labiausiai prasiskolinusiu saliu  ir kas is to ? Zodziu jei trumpiau tai mano nuomone reiketu valdziazmogiams rupintis savo pilieciais siandien, o ne taupyti centa prie cento,kad musu anukam arba proanukiam arba blogiausiu atveju proproanukiam neva butu sviesesnis gyvenimas. Paprastas zmogus turi taupyti, bet valstybe turi daryti viska, kad zmones gyventu padoriai jau siandien ir jeigu tam reikia skolintis tai pirmyn..

P.S Kalbokas sorry visiskai ne i tema nukrypau.. :)

omcikas

Citata iš: Kalbokas  rugpjūčio 16, 2012, 16:59:53
omcikas aš pilnai supratau tavo mintį,bet aš turėjau omenį ne asmenų paskolas,bet visos šalies skolą ir beja pasaulyje turbut nerastumei nei vienos šalies neiklimpusios i skolas.Tai kyla klausimas kam viso pasaulio šalys skolingos?

Aha kartais net kyla man tokia kvailoka mintis kodel negaletu susesti saliu atstovai kur nors ir nurasyti viena kitai skolas.. kokia Argentina nuraso  500.000 000.dol Brazilijai, o Brazilija uz tai Kinjai, Kinija Argentinai.. ar pan :)) Nes dabar gaunasi, kad Petras skoloj Juozui, Juozas ,Arturui, Arturas Petro zmonai Marytei, o Maryte is vis visam kaimui prasiskolinusi..

Nežinukas

Vàikai, o kas yra pinigai?

Ko tikrai trūksta, pinigų ar proto?

raigardas

#11
kovo 15, 2013, 17:04:40 Redagavimas: kovo 15, 2013, 17:11:41 by Benamis
Jeigu trūksta pinigų, yra paskolos, o jeigu proto, tai jau nieko nebe padarysi :)

Benamis:
Reklama uzdrausta!

inkognito

Nesupratau minties,kaip gali būti žmonijos sąskaitoje minusas? Tai kam gi ji skolinga-Dievui? Ateiviams?, Ar pati sau? Tokiu atveju ji nėra skolinga ,o tik nėra sąžiningi prekių ir pinigų judėjimo srautai,o ta priedanga didinamas spaudimas darbo žmonėms taupyti,mažinti vartojimą ir didinti gamyba,bet tada ištinka produkcijos perteklius kuris iššaukia savo ruožtu pasaulinę krizę... Argi tai nėra savotiškas Sadomazochizmas? Juk krizės sprendžiamos  pasauliniais karais kurių metu sugriaunami pastatai , gamyklos,naikinama brangi karinė technika,nužudomi žmonės ... panašų į negerų vaikų žaidimus kai to nemato jų tėveliai. Žmonės negi esate ant tiek DEBILAI kad nepajėgiate to suvokti,juk turčių tik sauja ,o jūs milijonai,pareikalaukite kad būtų teisingai atlyginama už darbą,išrinkite Sąžiningus politikus kurie kontroliuotų monopolijų viršpelnius jūsų sveikatos ir kraujo sąskaita,o galų gale įsiveskite ekonominę tvarka, kurią jau šimtus tūkstančių metų naudoja nežemiečiai ir jokio vargo nemato,nors gyvena daug ilgiau nei jūs po 600 metų,ir pas juos griežti reguliavimai dauginimosi klausimais,o jie visi iki vieno dirba jų Išrinkam Imperatoriui ir visas nekilnojamasis turtas civilizacijoje priklauso tik jam,o visi kiti juo naudojasi kekvienas pagal savo indėlį į bendrą katilą,kaip bičių avilyje. Pasimokykite iš bitučių ir gyyvensite vargo nematydami,visko turėdami ir kartu būdami absoliučiai beturčiai,bet užtikrinti savo ateitimi.

vygazet

#13
kovo 16, 2013, 13:07:11 Redagavimas: kovo 16, 2013, 13:25:27 by vygazet
Inkognito, gal ir teisinga tavo minima santvarka, bet ar pats atiduotum visą savo nuosavybę poniai (panelei) Grybauskaitei, kad ji tau atseikėtų kiek priklauso? Iš tiesų tai mes visų pirma turėtume pakeisti savo mąstymą, pakeisti pasaulį savyje - tada ir pasaulis aplink mus pradėtų keistis ir nereikėtų jokios tokios ar kitokios santvarkos, kuri man labai jau panaši į komunizmą. Tereikia tik vieno dalyko - turime įsisąmoninti, kad esame LAISVI rinktis ir gyventi taip, kaip norime. Aišku, turi būti kažkokie bendri normatyvai, bet aš, pavyzdžiui, nesutikčiau atiduoti savo nuosavybės kažkam, kad ir valstybei ar kokiam tai vienam asmeniui, nes tai yra MANO!!! nuosavybė.

inkognito

Na taip,sunku būtų peržengti per savo ego,bet jeigu tai būtų daroma tik Lietuvos mastu tikrai aš jai neatiduočiau taip lengvai. Bet jeigu būtų tai kažkokio referendumo nuspresta ir absoliuti pasaulio  dauguma gyventojų nuspręstų tai padaryti,nemanau kad mes su tavimi norėtume išlikti dinozaurais priešpastatę save visai likusiai visuomenės daliai.Juo labiau kad ir gautumei už ai garantijas jog neteks skursti ir badauti. Kiekvienas dabar kaunamės tik už savo egzistenciją ir mūsų bendruomenė apsiriboja tik šeima,dėl kurios gerovės rūpinamės ir iš kurios pagalbos tik ir galime tikėtis ištikus bėdai. Komunizmas tai buvo beasmenė santvarka ir jo pagrindas nebuvo teisingumo principas. Imperatoriaus institucija paremta kitaip ir nežemiečių ekonominė sistema kopijuojama nuo bendruomeninių vabzdžių kolonijų principo. Pažiūrėk į Bičių avilį,visi automatiškai dirba tai ką reikia,žino savo funkcijas,jiems niekas nenurodo kiek valandų dirbti,tačiau visais ten būna pasirūpinta net ir menkiausias jos narys būna papenėtas,niekas nėra nuskriaustas.Imperatorius ten irgi reguliariai keičiamas kai tik visuomenė pamato jog jis pradeda jau nebeatlikti savo funkcijų dėl senatvės ar ligos jis negailestingai pakeičiamas nauju.Tai daroma todėl kad bendrumenė negali gyventi be jo pastangų o jis negali gyventi be bendruomenės. Na mūsų Prezidentės pavyzdys tikrai ne vietoje nes ji tikrai dirba ne dėl mūsų gerovės ,bet tik tam kad kai kurios grupės visuomenėje gerai galėtų gyventi visų jūsų sąskaita,toks imperatorius nelaukiant 4 jos kadencijos metų būtų nužudytas jau rytoj išauginto naujo karaliaus. Pas mus nupirkta žiniasklaida,teisingumas,teisėtvarka,mano aprašoma tvarką panaudotų kuo greitesniam mūsų nuskurdinimui ir mūsų turto perėmimui savanaudiškiems tikslams,todėl taip ir gaunasi kad visa žmonija lieka kažkam skolinga ir dar su minusu savo sąskaitoje...

Aukštyn