Nijolė Gabija Wolmer - nemeskit pinigų į balą

Pradėjo Kristina S., rugsėjo 22, 2017, 17:56:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Kristina S.

Rašiau anomalijos redakcijai laišką apie Nijolę, nors išspausdino mano mintis puslapyje, tačiau vėliau kažkodėl ištrynė mano nuomonę. Nežinau kodėl. Gal Nijolė sumokėjo, gal spaudimą patyrė, tad nusprendžiau apie "neeilinę asmenybę" parašyti forume.

Turiu tokią teisę, kadangi teko dalyvauti ne viename jos seminare. Kopijuoju savo laišką, kuris buvo ištrintas iš puslapio.

Kartais atrodo, kad tuos teigiamus internetinius atsiliepimus apie "Dharma", "Udumbara" ar pačią Wolmer rašo ji pati ar jos fanatiški pasekėjai, kadangi blaivaus proto žmogus, taip aklai ir taip teigiamai net apie patį popiežių negalėtų kalbėti. O tai jau labai panašu į sektos požymius, nors ir netiesioginius. Jeigu kas nors dalyvavo jos seminaruose ar dvasinio ugdymo centre, galėjo tai pastebėti. Suprantu, lyderis turi būti. Bet ar tikrai lyderiai yra neklystantys? Nijolė jaučiasi būtent tokia.

Pats Nijolės bendravimas su kitais žmonėmis primena vieną gerą posakį "Visi žmonės kaip žmonės tik aš vienas Dievas". Būtent tikriausiai Dievu Wolmer ir jaučiasi. Jeigu bent vienas žmogus suabejoja tuo, ką ji sako, tai toks žmogus tuoj pat susilaukia ne tik piktų replikų, bet su juo ir pradedama bendrauti grubiai, nepagarbiai, lyg niekas net teisės neturi kvestionuoti to, ką sako Wolmer.

Griežtumas, kategoriškumas ir arogancija - manau šie žodžiai galėtų tapti Nijolės sinonimais. Iš pat pradžių galvojau, kad gal čia aš tokia jautri ir viską giliai į širdį priimu, tačiau kai pabendravau su kitais seminarų nariais, jie taip pat prisipažino, kad daugiau ten nesilankys nes jaučia didelę antipatiją Nijolei. O tą antipatiją sukelia būtent Nijolės nepagarbus elgesys su savo klientais.

Visus žmonės klientais pavadinau ne šiaip sau. Nors Nijolė veda "Dvasinius seminarus", dar niekuomet neteko girdėti, kad ten laukiami ir tie, kurie neturi pinigų. Viskas paprasta - nori būti dvasingu, susimokėk. Ir ten negalioja taisyklė kiek kas turi, tiek tas moka. Ten nustatomos aiškios kainos. Ir jos tikrai ne tokios mažos. Ką jau kalbėti apie tai, kad jeigu nori tikrai tapti "dvasingu", tai tokių seminarų tau reikės ne vieno.

Nijolės pasekėjai tvirtina, jog patalpas irgi reikia šildyti. Bet kažkodėl niekas nenori paskaičiuoti, kad už tokias sumas, kurias ten yra sunešamos, galima būtų šildyti patalpas 10 metų į priekį.

Aš suprantu, kad ir Nijolei reikia gyventi, bet ji tikrai yra finansiškai apsirūpinęs žmogus (paprašykite jos sudaryti jums asmeninį horoskopą, suprasite apie kokias sumas aš kalbu). Tad kyla natūralus klausimas: ar tikrai dvasingiems žmonėms reikia tiek pinigų? Abejoju.

Abejoju, ne tik dėl to. Puikybė su dvasingumu irgi nesiderina. O puikybė pas Nijolė net per kraštus liejasi. Kaip ji vieną kartą pasakė per seminarą: "už tokias žinias, kurias dalinu jums čia, kažkada mokiniai visą gyvenimą mokytojui tarnautų". Mažas priminimas Nijolei, už tas visas "žinias", jeigu jas taip galima pavadinti, kiekvienas žmogus susimoka. Tad apie kokį tarnavimą jus kalbate net nežinau. Žinoma galėjau tada ir paklausti tiesiogiai, bet tuomet tikriausiai būčiau aprėkta.

Norėčiau įspėti visus, kurie dar tik ieško informacijos ir rengiasi apsilankyti pas Wolmer. Jeigu turite bent šiek tiek proto, sustokite ir gerai apsvarstykite ar verta ten eiti. Nuo sektos ten mažai kas skiriasi. Plaunamos smegenis tiems, kurie yra silpni ir bevaliai.

P.S. Kaip ir buvo tikėtasi, vos tik anomalija išspausdino mano laišką, tučtuojau pradėjo rašyti Nijolės zombiai, atseit kokią teisę aš turiu kvestionuoti Nijolės veiklą... Graudu ir juokinga. Gyvenam Lietuvoje, o čia vis dar galioja žodžio laisvę.

kiskis

Pinigus uzmokejot , zinias gavot, kokios problemos, jus  mokat pinigus Nijole duoda zinias, o Nijolei jusu nemokamu ziniu nereikejo :) . Jei dvasingam zmogui pinigu nereikia, tai jam ir mokyt nereikia. Taip sakant gyvenimas ismokys pagal galimybes. Nu nesutapo charakteriai pasitaiko. Nezinau kam cia per visa interneta piktintis, nelabai suprantu net kuo.

vytra

#2
rugsėjo 22, 2017, 18:29:34 Redagavimas: rugsėjo 22, 2017, 18:32:27 by vytra
Citata iš: kiskis  rugsėjo 22, 2017, 18:18:06Pinigus uzmokejot , zinias gavot, Nezinau kam cia per visa interneta piktintis, nelabai suprantu net kuo.
- pažiūrėjau jų puslapį, eilinė astrologija..

p.s.
.. kas link astrologijos, tai ji kilo istoriškai, pastebėjus, kad vaikai turi bendrų bruožų priklausomai nuo gimimo metų laiko. Materialistai tai aiškina tik mitybos įpatumais esant nėštumui žiemą ar vasarą.

p.s.2
.. kas liečia "horoskopus", tai jie buvo sukurti senovės Kinijoje prieš 5000 metų tuometinio imperatoriaus nurodymų vyriausiam žyniui, kaip universali priemonė "vairuoti" valdomas dideles gyventojų mases Kinijoje, vėliau paplito rytuose, net Indijoje.


:(


Linas Esu

@Kristina S. pirmą kartą apie tokią girdžiu . Bet esu tikras , jei ne žmonių noras mokėti kiek prašoma už dvasingumo " mokymus " , ji nebūtų " mokytoja " :D , kol yra paklausa bus ir pasiūla . Tai jog @Anomalija tinklapis ištrynė jūsų laišką , tikrai keista , dėl ko ? . Kam tada pirmoje eilėje reikėjo jį patalpinti ?

TinSoldier

Citata iš: Linas Esu  rugsėjo 22, 2017, 18:34:28Tai jog @Anomalija tinklapis ištrynė jūsų laišką , tikrai keista , dėl ko ?
Tikrai įdomu. Jeigu buvo pašalintas tekstas po tos Nijolės nevisprotės kreipimosi, tai baisi gėda anomalijai.

Benamis

Pats maciau puslapyje si laiska ir irgi nustebau, kad veliau buvo pasalintas.

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 22, 2017, 19:35:23Tikrai įdomu. Jeigu buvo pašalintas tekstas po tos Nijolės nevisprotės kreipimosi, tai baisi gėda anomalijai.
Tu turi daugiau zinoti. Juk anomalija.lt skaitosi kaip ir ziniasklaidos (nors ir pramoginio turinio) priemone, ar ne taip? Pvz. ar nera taip, kad jie privalo isitikinti, kad Kristina raso tiesa? Nes tarkim yra toks dalykas kaip:

Citata6 straipsnis
Žurnalistai, viešosios informacijos rengėjai ir skleidėjai turi kritiškai vertinti savo informacijos šaltinius, atidžiai ir rūpestingai tikrinti faktus, remtis ne mažiau kaip dviem šaltiniais. Nesant galimybės patikrinti skelbiamos informacijos tikrumą ir šaltinius, žurnalistai, viešosios informacijos rengėjai ir skleidėjai gali skelbti šią informaciją tik tuo atveju, jei delsimas ją skelbti būtų žalingas visuomenei ir jei skelbiamoje informacijoje konkrečiai nurodoma, kad ji nėra patikrinta.
Tai kaip cia yra?

kiskis

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 22, 2017, 19:35:23Tikrai įdomu. Jeigu buvo pašalintas tekstas po tos Nijolės nevisprotės kreipimosi, tai baisi gėda anomalijai.
Ir gi kelei dvasinguma? :D ir nepakilo... pasitaiko , blin nezinojau, kad tu turi ji isvis, kaip ateistas :/ .

Linas Esu

Citata iš: kiskis  rugsėjo 22, 2017, 20:19:21Ir gi kelei dvasinguma? :D ir nepakilo... pasitaiko , blin nezinojau, kad tu turi ji isvis, kaip ateistas :/ .
Pasakykit , dėl ko ateistas negali būti dvasingas ?
Ir apskritai kaip jūs apiebrėžiate žodį " dvasingas " ?

TinSoldier

Citata iš: Benamis  rugsėjo 22, 2017, 20:02:26Tu turi daugiau zinoti. Juk anomalija.lt skaitosi kaip ir ziniasklaidos (nors ir pramoginio turinio) priemone, ar ne taip? Pvz. ar nera taip, kad jie privalo isitikinti, kad Kristina raso tiesa? Nes tarkim yra toks dalykas kaip:
Jeigu Kristinos tapatybė neatskleidžiama, atsakomybę už faktų tikrumą iš tikrųjų neštų anomalija.lt. Bet yra keli bet: tik tuo atveju, jeigu Kristina reikalautų, kad net ir teisėsaugai nebūtų atskleidžiama jos tapatybė. T.y., anomalija.lt slėptų ją, kam šiaip turėtų teisę (bet tuomet prisiimtų atsakomybę už jos teiginius). Negaliu įsivaizduoti scenarijaus, kur Kristina tokiu atveju slėptų savo tapatybę, tarsi nuo to jos gyvybė priklausytų.

Antras bet: Šitas laiškas yra kliento įspūdis, nuomonė. Nėra skleidžiami žinomai klaidingi faktai, kurie galėtų žeminti garbę, orumą ar dar ką nors. Tai tiesiog nuomonė, atsiliepimas. Kaip kad ir naujienų portalai, pajutę, kaip lengva turinį užpildyti nepatenkintų žmonių burbesiais apie viską ir visus, nuolatos skelbia tokias nuomones apie restoranus, apie paslaugų teikėjus, apie miestus ir t.t.

Ką galima padaryti - tai suteikti platformą save apsiginti tam, kuris yra kritikuojamas. Bet bent jau aš tai visiškai nematau jokio teisinio pagrindo ištrinti šitą atsiliepimą. Labai keistas poelgis.



kiskis

Citata iš: Linas Esu  rugsėjo 22, 2017, 20:58:45Pasakykit , dėl ko ateistas negali būti dvasingas ?
Del to , kad nepripazysta, kad egzistuoja dvasios(spirits).
Citata iš: Linas Esu  rugsėjo 22, 2017, 20:58:45Ir apskritai kaip jūs apiebrėžiate žodį " dvasingas " ?
Mazdaug geria daug spirito, greiciausei girtuoklis koks. Cia ateistai taip turetu  suprast. :D
O as tai manau apsestas demonais greiciausei.

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 22, 2017, 20:59:34Ką galima padaryti - tai suteikti platformą save apsiginti tam, kuris yra kritikuojamas.
Nemaciau jokios kritikos, tik pati mokine parode, kad nepakilo per daug jos dvasingumas.

Anomalija

Viešas klausimas Kristinai: kodėl laišką mums parašėte be savo pavardės, taip pat nurodėte neegzistuojantį el. pašto adresą ir maža to slėpdama savo tikrą IP adresą?

Susisiekėme su p. Nijole, ji mums davė savo komentarą, tačiau kai norėjome patikslinti tam tikrus dalykus su p. Kristina, tai net negalėjome su ja susisiekti. Tas pats ir forume - nurodytas netikras el. pašto adresas ir paslėptas IP adresas.

Būtent dėl šių dalykų nusprendėme pašalinti p. Kristinos nuomonę iš pagrindinio anomalija.lt puslapio.

Pagarbiai,
Vytautas

Linas Esu

In your face @Kristina S. :D
Dėl ko slepiate savo ip , el paštą ?

Aukštyn