Rojaus vartai

Pradėjo Linas Esu, sausio 30, 2018, 17:46:00

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

sausio 30, 2018, 17:46:00 Redagavimas: sausio 30, 2018, 17:49:51 by Linas Esu
Rojaus vartai (angl. Heaven's Gate ) - eklektiška krikščioniškos kilmės sekta, įkurta 1975. Įkūrėjas - Marshall H. Applewhite. Sekta priskiriama žudikiškoms, apie veiklą Lietuvoje žinių nėra. Pasaulyje gali būti išlikę keli ar keliolika sektos narių.

1997 sektos 39 nariai (21 moteris ir 18 vyrų, nuo 26 iki 72 metų amžiaus) nusižudė, nusinuodydami sektos išlaikomoje viloje, Sante Fė (Naujoji Meksika, JAV). Savižudybės vyko tris dienas, pirmą ir antrą dieną nusinuodijo po 15 žmonių, likusieji 9 nusinuodijo trečią dieną. Policija įvykio vietoje prievartos pėdsakų nerado. Visi nusižudę sektos nariai buvo specifiškai apsirengę (juodi treningai ir „Nike" firmos sportiniai bateliai), turėjo po nedidelę kuprinę ir smulkių pinigų. Sektos nariai paliko savo giminėms ar draugams žinutes.

Applewhite įtikino sektos narius nusižudyti, kad jų sielos galėtų patekti į kosminį ateivių laivą, kuris neva slėpėsi už pro Žemę praskrendančios Heilo-Bopo kometos. Sektos nariai patys tikėjo esantys ateiviais.



Rojaus vartai buvo slapta New age religija. Kokia buvusi jos religinė praktika žinoma menkai. Prieš prisijungdami prie grupės daugelis narių išparduodavo savo nuosavybę, kad atsikratytų priklausomybės nuo žemiškųjų dalykų. Daugelį metų grupė gyveno izoliacijoje JAV vakarinėje dalyje.

Sektos tikėjimui didelę įtaką padarė mokslinė fantastika ir filmai. Sektos vadovai užsiėmė programavimo verslu, kitomis kompiuterių technologijomis (valdė firmą „Higher Source"). Iki 1997 m. sekta vertinta kaip nekenksminga mokslinės fantastikos fanatų grupelė.

g

Ideologija


Sektos tikėjimas skelbė , jog Žemės planetą artimiausiu metu planuojama „perdirbti" (iš esmės atnaujinti). Į šį planą įeina negrįžtamas joje gyvenančius žmonių sunaikinimas. Išsigelbėti gali tik trys žmonių grupės:

  • Spėję pakilti į aukštesnį lygį ir savo veiksmais bei gebėjimais nusipelnę amžino gyvenimo.
  • Nepakilę iki reikiamos tobulumo pakopos, bet itin nuoširdžiai ir atkakliai to siekę.
  • Tiesiog neapkenčiantys dabartinio Žemės pasaulio tiek, jog būtų pasirengę jį palikti (per savižudybę) net ir nesant patikimų „aukštesnio pasaulio" įrodymų.

Į pačią savižudybę kaipo tokią sektos požiūris buvo neigiamas, tačiau savo kūnus jie laikė tik „vežimais", kuriuos bėgant iš „perdirbamos" Žemės galima ir mesti.


Aukštyn