Mokyklinis horoskopas, arba ką reikėtų žinoti apie vaiką mokykloje?

Pradėjo Benamis, rugsėjo 02, 2013, 12:33:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

rugsėjo 02, 2013, 12:33:58 Redagavimas: rugsėjo 02, 2013, 15:52:14 by Benamis
Ne paslaptis, kad po skirtingais Zodiako ženklais gimę vaikai elgiasi skirtingai. Ir štai mokykloje, kitų vaikų apsuptyje, šie skirtumai ypač išryškėja. Pristatome kiekvienam horoskopo ženklui būdingus bruožus, kurie atsiskleidžia trinant mokyklos suolą ir nedrąsai atsakinėjant prie lentos.

Avinas

Imlus ir labai nuovokus vaikas. Visą mokykloje gaunamą informaciją įsisavina labai greitai, nesunkiai „perpranta" net ir pačią sunkiausią medžiagą. Avinui visuomet įdomu sužinoti šį tą naujo, kažką išmokti ir atrasti. Sėdėti vienoje vietoje sudėjęs rankas Avinas tiesiog nemoka. Norint, kad mokslai eitų kaip per sviestą, Avinukui svarbu neprarasti susidomėjimo pasirinkta tema. Dažniausiai Avinas mokykloje turi vieną itin mėgiamą dalyką. Susidomėjimas būna toks stiprus, kad neretai priveda iki fanatizmo. Toks vaikas ateityje gali tapti mokslininku arba atradėju. Dėl savo energijos proveržių Avinui taip pat labai patinka kūno kultūros pamoka.

Jautis

Nereikia pykti ant Jautuko, jei ruošdamas namų darbus jis to paties klausimo paklausia ne vieną, tačiau kelis ar net daugiau kartų. Tai nereiškia, kad dalykas jam sunkiai suvokiamas - tikėtina, kad jis tiesiog nori būti 100 proc. įsitikinęs, kad viską teisingai suprato. Jautį reikia nuolat motyvuoti mokytis, stengtis sužadinti vaiko norą domėtis įvairiais dalykais. Taip pat svarbu skatinti vaiką reikšti savo mintis. Jeigu nuo mažumės vaikas nebus išmokytas visko atlikti laiku, rizikuojate išauginti užkietėjusį dvejetukininką. Mėgiamiausio dalyko mokykloje Jautis dažniausiai neturi.

Dvyniai

Labai nuovokus vaikas. Jis lengvai ir greitai suvokia bet kokią informaciją. Kartais gali atrodyti, kad Dvyniai išvis neturi jokių problemų su mokslais. Toks vaikas gali pakelti ne tik mokslo krūvį, tačiau ir pamokas su korepetitoriais - viską sėkmingai suvoks ir įsisavins. Dvyniams ypač lengva mokytis užsienio kalbų. Po šiuo ženklu gimęs vaikas vienu metu gali mokytis net kelių kalbų ir, tikėtina, labai sėkmingai. Tačiau tėveliams reikėtų susirūpinti tuo, kad Dvyniai, labai greitai įsisavinę informaciją, taip pat greitai ją ir pamiršta, būtent dėl šios priežasties jie turėtų nuolat kartoti išmoktą medžiagą ir šitaip įtvirtinti savo žinias.

Vėžys

Vėžiukas - labai geras pasakorius. Jeigu reikia parašyti rašinėlį apie tai, kaip praleido savo vasarą, Vėžio pasakojimas bus pats įdomiausias. Nenustebkite, jeigu jo pasakojimas atrodys neįtikėtinai - Vėžys mėgsta viską pagražinti, tačiau ne todėl, kad nori pridėti savo pasakojimui spalvų, o dėl to, kad pats tiki tuo, ką sako, t.y. yra įsitikinęs, kad būtent taip viskas ir vyko. Ir išties, juo nesunku patikėti. Mėgiamiausias dalykas mokykloje - istorijos pamoka, juk Vėžys labai mėgsta kapstytis po praeitį. O štai tikslieji mokslai Vėžiui ne itin gerai sekasi, juk ten reikalingas tikslumas!

Liūtas

Liūtui mokytis savarankiškai - neįmanoma misija. Tačiau komandinis darbas sekasi tiesiog puikiai. Tad jeigu norite, kad jūsų Liūtukas gerai mokytųsi, leiskite jam mokytis kartu su kitais vaikais. Sudarykite savo vaiko draugams galimybę atvykti pas jus ir pasimokyti visiems kartu. Liūtas, kaip ir gamtoje, siekia būti pirmas ir pats geriausias, o toks jis gali tapti tik būdamas didelėje grupėje vaikų, jokiais būdais ne vienas. Savaime suprantama, kad Liūtas nebijo skaityti savo rašinėlio prieš visą klasę ir atsakinėti prie lentos, net jeigu nieko nenutuokia apie tą dalyką - nepalaužiama drąsa čia išties pasitarnauja. O štai dabar - visai netikėta žinia: geriausiai Liūtas atsiskleis dailės ir muzikos pamokose.

Mergelė

Šio Zodiako ženklo vaikai nuo kitų skiriasi tuo, kad sugeba suvokti ir išanalizuoti milžiniškos apimties informaciją. Tiesa, Mergelei ne visuomet pavyksta sklandžiai išdėstyti ar suformuluoti savo mintis. Mergelės rašinius iškart atskirsite - juose vyrauja ilgi, sudėtingi sakiniai, tad literatūros mokytojai, tikėtina, ne visuomet Mergelę supras teisingai. Fizika ir chemija, kuriose gausu sudėtingų formulių, Mergelėms be vargo perkandamos. Mergelė ne visuomet šventai tiki tuo, ką girdi, tad, tikėtina, kad užduos daug „nepatogių" klausimų savo mokytojui tol, kol įsitikins teiginio teisumu.

Svarstyklės

Neįmanoma pasakyti, ar Svarstyklės mokosi geriau už kitus Zodiako ženklus, ar blogiau. Esminė problema su šiuo Zodiako ženklu yra ta, kad jie - labai socialūs, sunkiai priima informaciją, gautą iš knygų ar enciklopedijų. Jie kur kas geriau įsisavins mokomąją medžiagą, jei ji bus pateikta dialogo forma - lyg pašnekesys su mokytoju. Užuot vertę vaiką ilgai ir nuobodžiai skaityti, verčiau vieną kartą gerai jam viską paaiškinkite. Patikėkite, to užteks - pamoka bus išmokta. Neabejokite, Svarstyklės - puikūs mokiniai, iš kurių ateityje gali išaugti puikūs mokytojai. Labiausiai Svarstykles traukia humanitariniai mokslai.

Skorpionas

Išmokti eilėraštį per pusvalandį arba papasakoti, kas vyko pamokoje prieš dvi savaites - Skorpionui tikrai nėra problema. Aštrus Skorpiono protas prisimins viską. Kai mokytojas paklaus mokinių, ties kuo jie sustojo praėjusią pamoką, Skorpionas bus pirmasis detaliai atsakęs į klausimą. Tai ir yra esminis jo pranašumas prieš kitus ženklus. Skorpionas visad pamena, kas, kur ir kada nutiko, prisimena net menkiausias smulkmenas kad ir kiek laiko būtų praėję. Tačiau šis Zodiako ženklas turi ir trūkumų: kartais vaikui sunku prisiversti mokytis, jis pripažįsta ne kiekvieną mokytoją. Mėgs Skorpionas kažkokį dalyką mokykloje ar ne, gali nulemti tai, ar jam patinka dalyką dėstantis mokytojas.

Šaulys

Šiam mažam nenuoramai nuolat reikalinga kažkokia veikla, kad jis galėtų ramiai mokytis ir netrukdytų klasės draugams. Laistyti gėles, dalyti klasės draugams sąsiuvinius ir knygas arba bet kokia kita veikla, galinti užimti vaiką. O štai patį aktyviausią Šaulį pravartu paskirti klasės seniūnu - tai bus puiki terpė vaikui atsiskleisti. Šauliukas nemėgsta atsakinėti per pamokas, o jei vis tik tenka - atsakymas būna labai trumpas. Taip yra ne dėl tingumo ir ne todėl, kad Šauliai nemėgsta mokytis - tiesiog trumpomis frazėmis reikšti mintis jiems yra paprasčiau. Visų mamų džiaugsmui, Šauliukai labai stropiai ruošiasi egzaminams ar bet kokio pobūdžio patikroms. Šiam Zodiako ženklui dažniausiai patinka darbų pamokos.

Ožiaragis

Mokyklą lankantiems Ožiaragiams labai svarbu turėti tikslą ir žinoti, dėl ko stengiasi. Pavyzdžiui, mokyklą lankančiam Ožiaragiui būtina paaiškinti, kad tai - lyg pamatai, kurių prireiks tolimesniame gyvenime. O jeigu tai anglų kalbos pamoka - būtina Ožiaragiui paaiškinti, kodėl ši kalba tokia svarbi šiuolaikiniame pasaulyje. Žinodamas tikslą Ožiaragis nustato sau užduotis, kurias pamažu atlieka. Šio Zodiako ženklo atstovai turi išvystytą loginį mąstymą, tad matematika jiems - mėgiamiausia pamoka. Neatsilieka ir fizika, informacinių technologijų pamokos. Ožiaragiai pamokose stengiasi neišsišokti, neišsiskirti iš minios. Namų darbams šie vaikai skiria maksimalų dėmesį.

Vandenis

Per pamokas Vandenį nuo kitų Zodiako ženklų atskirti labai lengva - vaikas turės nestandartinį mąstymą, kitokį požiūrį. Jam nepatinka vadovautis tam tikrais šablonais ir jis nuolat ieško alternatyvų. Tėvai ir mokytojai niekuomet negali tiksliai pasakyti, ką vaikas galvoja. Ir, tikriausiai, pats Vandenis kartais pasimeta savo minčių sraute. Vandenio elgesys taip pat nenuspėjamas. Šis vaikas gali vienu metu būti bibliotekoje, ieškodamas įdomios literatūros, o jau po minutės - žaisti su klasės draugais mokyklos kieme. Tokie vaikai labai smalsūs, ir mokytojams tiesiog būtina kurstyti šią savybę, sudominti Vandenį savo pamokos medžiaga. Vandenis gali puikiai pasirodyti per visas pamokas, o mylimiausią įvardyti būtų labai sunku. Tiesa, muzikos pamokoms Vandeniai tikrai neabejingi.

Žuvys

Žuvys moka puikiai klausyti ir gerai įsimena gautą informaciją. Gerai mokytis Žuvims - ne problema. Net jeigu vaikas kažko ir nesupranta, jis gali lengvai priversti save „iškalti" visą medžiagą mintinai. Didžiausia problema per pamokas - dėmesio nesutelkimas. Mokytojams reikia nuolat stebėti, ar Žuvys nenukreipia dėmesio kur nors kitur. Šio Zodiako ženklo atstovai gali užsižiūrėti tiesiog pro langą ir šitaip praleisti dalį svarbios informacijos. Žuvytėms labiausiai patinka dailė ir literatūra - tos sritys, kuriose jų vaizduotė nėra varžoma.

Saltinis: lrytas.lt

_Anonimas_

Deja, deja, man visiškai beveik netiko :)

Liksiubevardo

Keista bet man irgi. Kiti horoskopai dazniausiai atitinka. bet nustebau nes kit horoskopai vezy dazniausiai apibunina kaip tylu, uzsidariusi, asmeny, o tikrai ne gera pasakotoja.

Asasinas

Šaulys. Bet šį kartą niekas neatitiko.

ponaitis

Ožiaragis,viskas išskyrus fizika ir namu darbus :)

Sabikas

Taip.. Man, kaip ir daugeliui iš čia rašiusių dažniausiai horoskopai atitikdavo, tačiau šį kartą - gerokai pro šalį.. :)

paragraf 78

Čia matomai todėl neatitiko, kad prastai Barnumo efektas naudojamas :)
Šiaip tai tokie horoskopai visiškas briedas, aš visvien nenustoju stebėtis kodėl žmonės tokiais dalykais vis dar tiki

Markamis

Jei būčiau tėvas ir žiūrėčiau į savo vaiką pagal šitą horoskopą - aš, dėl Barnumo efekto, įžvelgčiau tam tikrų dalykų. Realiai, būtent šis horoskopas gali padėti atskleisti problemas mokykloje, vaiko moksluose ir tai ištaisyti. Tai tiesiog gali būti panaudojama kaip nedidelė kelrodė žvaigždė.

paragraf 78

Ir kokias gi konkrečias problemas gali atskleisti kažkoks trečiarūšis horoskopas, kuris greičiausiai buvo net ne astrologo sugalvotas?

Markamis

Na tarkim jei atsižvelgiant į man ozodiako ženklą - Dvynius, aš pastebėjau, kad tikrai greit viską pamirštu, o įsisisavinu lengvai (Šūdmaliaudamas 12 klasėj turėjau 8.5 metinį). Taigi tokias problemas gali padėti pastebėti.

paragraf 78

Tokius horoskopus sukuria redakcijų darbuotojai iš lempos, jie nieko neparodo. Kaip ir bėje astrologų sudaryti horoskopai. Kiek tyrimų buvo atlikta, astrologai visur susimovė apibūdindami žmogaus psichologinį portretą. Nei vienas tyrimas nepatvirtino, kad žvaigždės gali nupasakoti žmogaus charakterį. Nenuostabu kad tau tiko, šis aprašymas tinka aštuoniems iš dešimties žmonių. Perskaitytum kitus aprašymus irgi pamatytum kad kažkas tinka. Elementarus barnumo efektas, o šiuo atveju dar ir prastai panaudotas.

D.W. I know

Vandenis. Man kažkodėl atitiko viskas:)

nereikalinga

niekas neatitinka

Supernatural

#13
sausio 06, 2017, 23:07:42 Redagavimas: sausio 06, 2017, 23:10:04 by Supernatural
Jep, avinai jau tokie, kiek save pamenu :) matematika, menai, kuno kultura, fizika, chemija, genetine biologija, uzsienio kalbos- idomiausi dalykai mokykloje :) ui kaip nekenciau tikybos ir etikos- beprasmis mokslas visai, laiko gaisimas. Visa kita- lengva buvo :)

Aukštyn