Dvyniai Belgijoje prieš eutanaziją išgėrė kavos ir pamojavo

Pradėjo Benamis, sausio 15, 2013, 10:37:27

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Akti pradėję kurti dvyniai Belgijoje prieš eutanaziją išgėrė kavos ir pamojavo.

Dvyniai Belgijoje nusprendė broliškai numirti. Kurti gimę dvyniai buvo beprarandantys regėjimą ir nusprendė, jog gyvenimas nieko negirdint ir nematant taps pragarišku, skelbia „NBC news"

45-erių belgai, gimę kurti, visą gyvenimą buvo kartu - kartu augo, vėliau dalijosi butu, abu dirbo kurpiais.

Nors vyrų pavardės nebuvo paskelbtos, kai kurioms žiniasklaidos priemonėms leista paviešinti eutanaziją pasirinkusių belgų nuotraukas.

Jų gydytojas Davidas Dufouras Belgijos „RTL" televizijai pasakojo, kad abiem vyrams prieš keletą metų regėjimas suprastėjo tiesiog per savaitgalį. Dar per kelerius metus jie būtų apakę. Anot gydytojo, žinia, jog jie bus ne tik kurti, bet ir akli, jiems buvo nepakeliama.

„Jie buvo tikri dėl savo sprendimo", - sakė gydytojas.

Gavę būtinų institucijų pritarimą, mirtina injekcija Belgijos ligoninėje dvyniams buvo suleista gruodį. Apie tai Belgijos žiniasklaida paskelbė šeštadienį.

Gydytojas papasakojo apie paskutines jų gyvenimo akimirkas: „Jie išgėrė po paskutinį puodelį kavos ir viskas buvo gerai. Atsisveikino su tėvais ir broliu, visi buvo šviesiai nusiteikę. Jie pamojavo ir taip viskas baigėsi".

Pagal 2002 metais priimtą įstatymą Belgijoje galima nuspręsti pasitraukti iš gyvenimo, tačiau prieš tai reikia gauti būtinus sutikimus, išsiaiškinti, ar žmogus iš tiesų kenčia nepakeliamą skausmą ir kitas aplinkybes.

Kartu gimė, kartu mirė

Šis dvynių atvejis buvo neįprastas, nes vyrai nesirgo nepagydoma liga ir natūrali mirtis jiems dar negrėsė.

Belgijos eutanazijos komisijos narė Jacqueline Herremans „RTL" teigė, kad dvyniai atitiko teisės aktų keliamus reikalavimus, nes jų kančia buvo rimta ir nepagydoma. Tapę akli, jie nebebūtų sugebėję gyventi savarankiškai, vienintelis jų bendravimas su aplinka būtų tik prisilietimais.

Moteris pripažino, kad šis atvejis buvo ypatingas.

„Matyt, toks jų likimas. Jie buvo dvi asmenybės, kurios kartu augo, gyveno, dirbo, kartu norėjo ir numirti. Jų kančia buvo ne fizinė, o psichologinė", - sakė komisijos narė.

2010 ir 2011 metais pasirinkę eutanaziją šalyje mirė 2086 žmonės.

Belgijoje šiuo metu inicijuojami teisės aktų pakeitimai, kurie leistų eutanazija pasinaudoti ir vaikams, kurie serga nepagydomomis ligomis.

15min.lt

Aukštyn