Padėkit surasti tikro vaiduoklio nuotrauką

Pradėjo paragraf 78, lapkričio 01, 2013, 16:53:34

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

lapkričio 01, 2013, 16:53:34 Redagavimas: lapkričio 01, 2013, 17:01:19 by paragraf 78
Čia vienos diskusijos metu, man viena mergina pasakė jog pilnas internetas tikrų vaiduoklių nuotraukų. Gal padėtumėte man tokių rasti? Nes aš nerandu :(
Žodžiu siūlau dėti čia vaiduoklių nuotraukas ir jas aptarinėti

Va viena žymiausių nuotraukų:



Deja jau seniai žinoma jog ji padirbta

Benamis



Viena is zymiausiu vaiduokliu nuotrauku. Foto padaryta 1919 metais. Fotografas: Sir Victor Goddard.

Istorija

Freddy Jacksonas buvo Karališkųjų oro pajėgų mechanikas Pirmajame pasauliniame kare. Jis mirė 1919 metais, kai jį nutrenkė lėktuvo propeleris. Po dviejų dienų, kai Jacksono būrys susirinko grupinei nuotraukai, velionis tarnautojas į fotosesiją irgi atvyko. Jo veidą atpažino kiti būrio nariai.

Galiu pridurti, kad butent ta diena buvo numatomos jo laiduotuves.

paragraf 78

Man kažkada teko skaityti, jog ši nuotrauka apaugusi uranistine legenda, o tas vaikinukas iš tiesų nėra tas kuris minimas legendoje. Atseit šioje nuotraukoje matomas kitas žmogus vienas iš tų kurie realiai fotografavosi, tik dabar nerandu to teksto. Rusiškai skaičiau.
Kitas paaiškinimas, dvigubas kadravimas. Tiesiog dvi nuotraukos ant to paties objektyvo.
Pirmasis variantas man įtikinamesnis atrodo.
Šiaip durniausia kad nėra kaip patikrinti ar tikrai čia tas legendoje minimas asmuo užfiksuotas ar ne :(

Benamis

Tada klausimas: kaip sioje temoje zinosime kur tiesa, o kur melas? :) Cia gali virsu imti asmeniniai poziurio taskai: tu vaiduokliais netiki, as tikiu. As skaiciau viena istorija, tu skaitei kita istorija. Kuri istorija teisinga?

Kas liecia nuotrauka, tai nieko panasaus neteko skaityti, kad ji butu padirbta ar tai butu nespeciali foto-manipuliacija, bandziau ivairiai Google ieskoti (hoax, debunked ir pns.).

paragraf 78

Na tai aš ir siūlau apdiskutuoti viskius variantus. Tu girdėjai viena aš kita, galim prieiti kažkokio bendro požiūrio taško, tam juk ir yra diskusijos :)
Šiaip XIX a. pab. - XX a. pirmojoje pusėje buvo populiaru mistifikuoti vaiduoklių nuotraukas. Būta visokių nevykusių bandymų:


arba va šitokia:


dar va mistifikuodavo ektolasmos išsiliejimą spiritizmo seanso metu:


Tai to laikmečio nuotraukos dažniausiai tarp tyrėjų rimtai nevertinamos.
Na tai ir norisi gal kokiąą surasti tarp tos daugybės kuri nekeltų abejonių :)

Benamis

Nuotrauka kurioje uzfiksuotas vaiduoklis, nepaisant istorijos, specialistu vertinimu, laiko kada ji buvo padaryta, visvien kels abejones :)

Idomumo delei papostinsiu nauja internautu atradima, kuris paneige vienos garsios vaiduokliu nuotraukos realuma.

Tikriausiai visi zinome garsiaja mergaites uz tureklu nuotrauka:



Istorija

1995 metais užsidegė Anglijoje esančio miestelio rotušė. Gaisrininkams gesinant ugnį, miestelio vietinis Tony O'Rahilly fotografavo įvykį iš kitos gatvės pusės. Vienoje nuotraukoje pasirodė maža mergaitė, nors tądien tokios niekas neprisiminė, tuo labiau taip arti liepsnų. Ekspertai, ištyrę negatyvą, tikino, kad nuotrauka nesuklastota. Manoma, kad mergaitė yra keturiolikmetė, mirusi gaisre toje pačioje vietoje 1677 metais. Kalbama, kad jos šmėkla iki šiol retkarčiais ten vaidenasi.

Realybe

Internautas Brian Lear rado stulbinama panasuma tarp vaiduoklio ir vienos mergaites kuri buvo uzfiksuota 1922 metais nuotraukos:



Galime pastebeti, kad visi veido konturai, apsvietimas, ir net galvos apdangalas sutampa su tariama mergaite kuri zuvo gaisre.

paragraf 78

Va va :) tokių mistifikacijų pilna. Ir nesuprantu kam jos daromos :(
Na gal ir kels abojonių, bet va norisi kažką tokio atrasti, kas įtikintų :)

Benamis

#7
lapkričio 01, 2013, 18:21:37 Redagavimas: lapkričio 01, 2013, 18:25:25 by Benamis
Abejoju, kad nuotrauka sugebes tave itikinti tiketi vaiduokliu egzistavimu ;D

Griztant prie temos, Denise Russell publikavo internete savo vienos nuotraukos istorija kuri buvo padaryta 1994 metais. Joje ji nufotografavo savo mociute.



Kaip veliau paaiskejo uz jos nugaros, virs galvos pamate labai pazistamu veido bruozu vyriska silueta kuris primine mociutes vyra mirusi 1984 metais.



Patvirtinta, kad prie nuotraukos nagu prikista nebuvo. Nors nuotraukos autore prisiekia, kad nepamena, jog uz mociutes stovetu vyriskis, kai kurie spelioja, kad visgi tai buvo tiesiog atsitiktinai uzfiksuotas praeivis kuris primine jos seneli.

paragraf 78

Na gal ir neįtikins, bet va kiek įdomių dalykų sužinosime :)

Na ta nuotrauka su močiute, tai bendro tarp tų dviejų vyrų tik tiek kad abu pliki :)
Šiaip iš nuotraukų tai man jie nepanašūs.
O tau?

Benamis

Sunku pasakyti, bandziau rasti didesnes rezoliucijos nuotraukas, bet paieskos bevaises, taigi spresti ganetinai sudetinga. Labiausiai i akis krenta tai, kad tas vyriskis uz seneles nugaros apsviestai taip, lyg jis ir turetu fizini kuna, t.y. nebutu mires.

paragraf 78

Geras pastebėjimas :)
Šiaip įdomu tai, jog vieniems žmonėms kažkokie du žmonės būna panašūs, o kietiems ne. Įdomu dėl ko toks psichologinis efektas kyla?
Tau jie panašūs?

Benamis

Nebent kaip sakei, kad jie plikiai. Daugiau panasumu gal ir izvelgciau, bet pasikartosiu per mazos nuotraukos detalems iziureti.

D.W. I know


Na, manau, kad sita pic tikra
Ka manot?

paragraf 78

O tai kur čia vaiduoklis?

Benamis

Galetum bent kokia nors papildoma informacija prie nuotraukos parasyti.

Aukštyn